6. AFSAD Kısa Film Festivali

16 - 18 Aralık 2022
Son Başvuru - 21 Kasım 2022

Düzenleyen
AFSAD Sinema Birimi

afsadsinema.net
kisafilmyarismasi@afsadsinema.net

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği
Kavaklıdere Mahallesi, Bestekar Sokak 28/21, 06680 Çankaya/Ankara
0312 417 2115





Film Geliştirme Yarışması

Bir Kahve Seremonisi / 2022 / Proje / İzzet Arslan
Karayazı / 2022 / Proje / Ahmet Duvar


Belgesel Film Yarışması

En İyi Film Ödülü
Suyu Bulandıran Kız (The Girl Who Plays With Mud) / 2022 / Belgesel / Deniz Telek / 00:11:28

Jüri Özel Ödülü
Her Şey Yolunda (Everything is Fine) / 2022 / Belgesel / Muhammet Beyazdağ / 00:23:24

Merter Oral Özel Ödülü
Etrim'in Altın Kızları (The Golden Girls Of Etrim) / 2021 / Belgesel / Eren Aybars Arpacık / 00:17:00


Canlandırma Film Yarışması

En İyi Film Ödülü
Oyun / 2021 / Canlandırma / Önder Menken / 00:04:17

Jüri Özel Ödülü
Yaşlı Adam ve Deniz (The Old Man And The Sea) / 2022 / Canlandırma / Eylül Yarkın / 00:02:56


Deneysel Film Yarışması

En İyi Film Ödülü
Her Şey Sinirimi Bozuyor (Everything Unnerves Me) / 2022 / Kurmaca / Hazal Bayar, Çağıl Saydam / 00:08:00

Jüri Özel Ödülü
Khora / 2021 / Deneysel / Nalan Abbasoğlu / 00:15:25


Kurmaca Film Yarışması

En İyi Film Ödülü
Bugün Değil (Not Today) / 2022 / Kurmaca / Yağmur Mısırlıoğlu / 00:13:36

Jüri Özel Ödülü
Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada (Hell is Empty, All Devils Are Here) / 2022 / Kurmaca / Özgürcan Uzunyaşa / 00:18:00

Fikret Otyam Özel Ödülü
İnsan Ne Zaman Ölür (When do we die?) / 2022 / Kurmaca / Ercan Selim Öngöz / 00:12:00

Tuğrul Çakar Özel Ödülü
Benden Korkmana Gerek Yok (Don't Be Afraid Of Me) / 2021 / Kurmaca / Recep Bozgöz / 00:20:00









Özel Gösterim
Crossroads - 2022 .... Uzun Belgesel, 01:05:00 / Mahmut Fazıl Coşkun



Özel Gösterim
Dünyanın İlk Kurmaca Film Yönetmeni Alice Guy

(1898-1907, 49min - B/W)
- Chez le magnétiseur
- Chirurgie fin de siècle
- Avenue de l’opéra
- Chapellerie et charcuterie mécaniques (Automated Hat-maker and Sausage-grinder)
- Chez le photographe (At the Photographer’s)
- Questions indiscrètes
- Madame a des envies (Madame’s Cravings)
- Les Résultats du féminisme (The Consequences of Feminism)
- Le Lit à roulette (The Rolling Bed)
- La Course à la saucisse (The Race for the Sausage)
- Alice Guy tourne une phonoscène... (Alice Guy films a phonoscene)
- Sur la barricade
- Le Billet de banque




Oberhausen 2022 Seçkisi

Meshy Koplevitch / 2021 / İsrail / Belgesel, Animasyon, Deneysel / 00:13:30
Film yapımcısı, babasına dair anıları yeniden canlandırmak için suluboya kullanıyor; birlikte Yom Kippur Savaşı'nın başladığı yıla geri dönüyorlar. Anılarıyla yüzleşme girişimleri, boyun eğmez baba ile içinde unutulmayan bir savaş ve ölüm korkusu saklayan diğer yanı arasındaki uçurumu gün yüzüne çıkarıyor.

Yon / Bana Jonathan de
Bárbara Lago / 2021 / Arjantin / Çocuk ve Gençlik Filmi, Belgesel, Deneysel / 00:08:00
Çocukluğuna dair video malzemelerini bulmasının ardından yönetmen, kendi bebeklik mitolojisini yeniden programlayıp, duygulanımların, kurguların ve yılların izini taşıyan bedenine yansıtıyor.

Weathering Heights / Ufalanmış Tepeler
Hannah Wiker Wikström / 2021 / İsveç / Deneysel, Kurmaca, Belgesel / 00:30:00
İsveç kırsalında ormanlık alandaki bir tatil evi, şehir hayatında modern hayaletlere dönüşen gizemli güçlerce gözetleniyor. Henüz üstesinden gelemediğimiz türden şeylere geçiş. Mikro ve makro perspektif arasında durağan bir kaymayı takip eden kaleydoskopik görseller, kendisini post-hümanist bir perspektiften ele alan bu deneysel hibrit sanat filminde, biçim ve anlatıyı canlandırıyor.

Feriado / Tatil
Azucena Losana / 2021 / Arjantin / Deneysel / 00:02:00
Sao Paulo ve Rio de Janeiro'nun elektromanyetik manzaraları düzensiz bir biçimde ilerliyor ve çerçevenin dışında olan biteni görmek mümkün. Bu görüntü korsanlığı, bazı yerleşik inançlarımız üzerine düşünmek için yeni bir yol sunan Brezilyalı şair Bruno Negrão'nun "E se Jesus fosse preto" (Peki Ya İsa Siyah Olsaydı) şiiriyle ilişkili.

Ńeale Azbuırătoare / Uçan Koyunlar
Alexandra Gulea / 2022 / Romanya – Almanya / Deneysel, Belgesel / 00:24:00
Göçebe çobanlardan oluşan Balkan azınlık topluluğu Arumenler, toprakları veya yazılı dilleri olmaksızın, dağlarla denizler arasında gezinirdi. Kendisi de bir Arumen torunu olan yönetmen, onların hikayesini öznel bakış açısından anlatıyor. Ebedi ve trajik olduğu kadar, umut ve yaşama cesareti de barındıran göçerliği, kurmaca sahneler üzerinden, tutkuyla, yeniden üretiyor.




Clermont - Ferrand 2022 Seçkisi

Three Songs for Benazir / Benazir İçin Üç Şarkı
Gulistan Mirzaei, Elizabeth Mirzaei / 2021 / Afganistan / Belgesel / 00:22:07
Benazir’le yeni evlenmiş ve Kabul’de, yerinden edilenler için yapılmış kampta yaşayan genç Shaista’nın hikayesi. Kendi aşiretinden Afgan ordusuna katılan ilk kişi olma hayali ile aile kurmanın sorumlulukları arasında bocalayan Shaista’nın Benazir’e olan aşkı gözle görülebiliyor. Ancak Benazir’le bir yaşam kurmak için yapacağı seçimlerin sonuçları büyük olacak.

Birds / Kuşlar
Katherine Propper / 2021 / ABD / Kurmaca / 00:13:50
Teksas yazı sıcağında gençlik aşkı, macera ve büyüme zamanları.

Mate / Dostum
George-Alex Nagle / 2021 / Avustralya / Kurmaca / 00:33:03
Batı Sidney’in adalı işçi sınıfının yaşadığı bir ileri karakolunda, umutsuz vaka John’un, uzun bir aranın ardından içine kapanık okul çocuğu Jack’le bütün bir hafta sonu ilgilenmesi gerekir. Fakat Jack’in ilişkilerini yeniden kurma girişimi, John’un kendine zarar verici doğasının açığa çıkmasıyla tehdit altına girer. Dostum, erkeklik ve yetişkinlik temaları ile değişen bir sosyal ortam içinde büyümenin zorluklarını irdeliyor.

On The Surface / Görünüşte
Fan Sissoko / 2021 / İzlanda, Mali / Animasyon / 00:04:17
Genç bir siyah kadın İzlanda denizinde yüzmeye gidiyor. Evi sayamadığı bir ülkede çocuk yetiştirme deneyimi üzerine düşünüyor. Dondurucu suya girince, travmatik hamileliğini ve doğum sonrası depresyonunu yeniden yaşıyor. Yüzmek ona iyi geliyor. Doğada olmak ve korkularıyla yüzleşmek, yaralarını sarıyor.

Bestia / Canavar
Hugo Covarrubias / 2021 / Şili / Animasyon / 00:15:54
Gerçek olaylara dayanan film, bir gizli polisin Şili’deki askeri diktatörlük sürecindeki yaşamını mercek altına alıyor. Köpeği, bedeni, korkuları ve hayal kırıklıklarıyla olan ilişkisi, zihnine ve ülkeye ilişkin korkunç bir çatlağı gün yüzüne çıkarıyor.

The Bayview / Bayview
Daniel Cook / 2021 / Birleşik Krallık, İskoçya / Belgesel / 00:18:44
İskoçya’nın Kuzeydoğu kıyısında sıradışı bir aile, önceleri terk edilmiş olan Bayview Otel’i, yabancı balıkçıların karaya ayak bastıklarında dinlenebilecekleri bir yere dönüştürmüş. Film, bu alışılmışın dışındaki eve ve yolu oradan geçen kısa süreli misafirlere bir bakış.

Haut Les Coeurs / Bir Dolu Kalp
Adrian Moyse Dullin / 2021 / Fransa / Kurmaca / 00:14:51
Kenza ile kardeşi Mahdi, birbirleri hakkında sosyal medyada sıklıkla acımasız, küçük düşürücü paylaşımlar yapıyorlar. Kenza bugün otobüste, naif ve romantik kardeşini bir teste tabi tutacak: Mahdi, hoşlandığı Jada’ya aşkını ilan etmeli. Jada’nınsa Mahdi’nin varlığından haberi yok.

Les Larmes De La Seine / Seine’in Gözyaşları
Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur / 2021 / Fransa / Animasyon / 00:08:49
17 Ekim 1961. Cezayirli işçiler, kendilerine özel olarak uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Paris sokaklarını dolduruyorlar.

Un corps brûlant / Yanan Bedenler
Lauriane Lagarde / 2021 / Fransa / Kurmaca / 00:14:28
Lina ve Inès birbirlerini tanımıyorlar fakat bir ortak noktaları var: parkur. İki genç, çatıdan çatıya, duvarlardan bariyerlere, karşılıklı bir hayranlıkla birbirlerini yakın takibe alıyorlar. Birbirlerini göremedikleri için, yakınlaşma çabaları da hep sonuçsuz kalıyor.




















6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu!

6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışması için geçerli başvuru yapan 306 kısa film, fotoğrafçı, sinema yazarı ve eğitmeni Yalçın Savuran, grafiker, yönetmen, animatör Kayahan Kaya ve AFSAD Sinema Birimi Sorumlusu, sinema yazarı, yayın yönetmeni Seda Usubütün’den oluşan yarışma Ön Seçici Kurulu tarafından değerlendirildi. Kurmaca kategorisinde 160 film, Deneysel kategorisinde 46 film, Animasyon kategorisinde 24 film ve Belgesel kategorisinde 80 filmin değerlendirmeye alındığı yarışmada 12 Kurmaca film, 10 Deneysel film, 6 Animasyon film ve 9 Belgesel film finalist olarak belirlendi.

6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışmasına bu yıl dahil edilen Film Geliştirme ödülü için geçerli başvuru yapan 26 proje AFSAD’da kısa film yapım eğitimlerini ve atölyelerini yürüten Eda Arısoy, Gürel Kutlular, Can Ataç ve AFSAD Sinema Birimi Sorumlusu Seda Usubütün’den oluşan Film Geliştirme Jürisi tarafından değerlendirildi. Kurmaca kategorisinde 4, Deneysel kategorisinde 1 proje finalist olarak belirlendi.




6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışması Jürileri Belli Oldu!

6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışması için Belgesel, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde, Türkiye’den ve dünyadan film yapımcıları, yönetmenler, sinema yazarları, oyuncular, film eleştirmenleri, sinema tarihçileri, öğretim üyeleri ve sinemayla ilgili sanat dallarının önde gelen kişilerinden oluşan Jüri üyeleri belirlendi.

Kurmaca Jürisi; sinema yazarı eğitimcisi ve eleştirmen Gökhan Erkılıç başkanlığında, yapımcı Bulut Reyhanoğlu, yönetmen Banu Sıvacı, Devlet Tiyatroları oyuncusu Didem Özkavukçu Aygün ve akademisyen Serdar Öztürk’ten oluşuyor.

Belgesel Jürisi; akademisyen ve yönetmen Kurtuluş Özgen başkanlığında, yönetmen Berna Gençalp ve yapımcı Enver Arcak’tan oluşuyor.

Deneysel Jürisi; sinema yazarı eğitimcisi ve eleştirmen Yalçın Savuran başkanlığında, akademisyen Andreas Treske ve akademisyen Deniz Zorlu’dan oluşuyor.

Animasyon Jürisi; akademisyen Kayahan Kaya başkanlığında, yazar ve eleştirmen Jim Clarke ve akademisyen Erdem İlic’den oluşuyor.







Yarışma Jürileri

Kısa Film Yarışması Ön Seçici Kurulu

Yalçın Savuran
Fotoğrafçı, Sinema Yazarı ve Eğitmeni
1961 İstanbul doğumlu. Uzun yıllar boyunca reklamcılık ve fotoğrafçılığın yanı sıra çeşitli kurumlarda ve İstanbul Teknik Üniversitesinde fotoğraf ve sinema üzerine dersler verdi. İFSAK bünyesinde kısa film yarışmalarında seçici kurullarda yer aldı. Bugünlerde çeşitli gruplara sinema ve fotoğraf eğitimleri vermeye devam ediyor. Aynı zamanda Güneybatının bir dağ köyünde tam zamanlı çiftçilik yapmakta.

Kayahan Kaya
Grafiker, Animatör, Yönetmen
2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. İlk kısa animasyon filmi “Peşimdeki Polis” yurtiçi ve yurtdışındaki festival seçkilerinde yer aldı. Belgeseller, televizyon dizileri ve reklam filmleri için animasyonlar ve görsel efektler hazırladı. Halen TRT’de animatör olarak çalışmakta ve Başkent Üniversitesi Çizgi Film-Animasyon Bölümü’nde ders vermektedir.

Seda Usubütün
Sinema Yazarı, Yayın Yönetmeni
AFSAD Sinema Birimi Sorumlusu
2009’dan beri AFSAD’da fotoğraf ve sinema çalışmalarını sürdürmekte, derneğin çeşitli etkinliklerinde organizasyon, sergi tasarımı ve kürasyon katkısı vermektedir. İki Ters Bir Yüz (2011) ve Yangını Unut (2014) isimli iki kurmaca kısa filmi, Pencerelerden Yansıyan Bahçeli Sondurak (2016) isimli bir deneme filmi vardır. KONTRAST Fotoğraf ve Görsel Kültür Dergisi’nin yayın kurulu üyesidir. SEKANS Sinema Kültürü Dergisi’nde sayı editörlüğü ve sinema yazarlığı yapmaktadır. Ağustos 2022’de AFSAD Sinema Birimi Sorumluluğunu üstlenmiştir. Tıp, Psikoloji ve Fotoğrafçılık-Kameramanlık alanında eğitimi, kamuda ve üniversitede çalışma deneyimi vardır

Kısa Film Yarışması Film Geliştirme Jürisi

Eda Arısoy
Fotoğrafçı, Video sanatçısı, Akademisyen
1995 yılında fotoğrafçılığa başladı. 1999-2006 yılları arasında, belgesel, sahne, portre fotoğrafçılığı alanlarında insan konusundan uzaklaşmayan çeşitli fotoğraf projelerinde yer aldı. Karanlık oda teknikleri, stüdyo çekim prensipleri, portre ve deneysel alanda çalışmalar yaptı. 2004 yılında ilk kısa filmini çekerek video ve film çalışmalarına başladı. Video Art ve deneysel video çalışmalarını fotoğraf geçmişiyle harmanlayarak fotoğrafı ve videoyu ortak anlatımda buluşturmaya devam etmektedir. Ankara Bilim Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Film Tasarımı ve Yönetimi bölümünde akademisyendir. Türk Sinemasında Ses-imaj adlı bir kitabı, yayımlanmış makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

Can Ataç
Tasarımcı, animatör, sinema eğitmeni
1987 Ankara doğumlu. Ankara Arı Fen Lisesi mezuniyetinin ardından Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünden mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışında bir çok belgesel, sinema ve animasyon filmlerinde çeşitli görevler aldı. Seslendirme ve haber spikerliği alanında bir çok tecrübesi oldu. Son 10 yılda post-prodüksiyon alanında özel efekt ve animasyon üzerine teknik çalışmalar yapmaya odaklandı. Yaklaşık 7 senedir profesyonel yazılımcı olarak çalışmaktadır.

Gürel Kutlular
Şehir Planlamacı, Fotoğrafçı, Sinema Eğitmeni
1982 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi Şehir Bölge Planlama bölümünde okurken fotoğrafa ilgi duydu. 2005 yılında AFSAD üyesi oldu ve dernek bünyesinde çeşitli görevlerde yer aldı. AFSAD atölyelerinde fotoğraf ve kısa film çalışmaları yaptı. Senarist ve yönetmenliğini yaptığı Gidilmemiş Yollar adlı kurmaca dalındaki film ile 16. İzmir Kısa Film Festivali gösterim seçkisi içinde yer aldı. Fotoğraf çalışmalarını daha çok mimari üzerine yaptı. 2013 yılında kurduğu prodüksiyon firmasında başta mimarlık ve inşaat alanlarında olmak üzere profesyonel fotoğraf ve film hizmeti vermektedir. Hacı Bayram Veli Üniversitesinde sinema ve fotoğraf üzerine çeşitli dersler verdi.

Seda Usubütün
Sinema Yazarı, Yayın Yönetmeni
AFSAD Sinema Birimi Sorumlusu
2009’dan beri AFSAD’da fotoğraf ve sinema çalışmalarını sürdürmekte, derneğin çeşitli etkinliklerinde organizasyon, sergi tasarımı ve kürasyon katkısı vermektedir. İki Ters Bir Yüz (2011) ve Yangını Unut (2014) isimli iki kurmaca kısa filmi, Pencerelerden Yansıyan Bahçeli Sondurak (2016) isimli bir deneme filmi vardır. KONTRAST Fotoğraf ve Görsel Kültür Dergisi’nin yayın kurulu üyesidir. SEKANS Sinema Kültürü Dergisi’nde sayı editörlüğü ve sinema yazarlığı yapmaktadır. Ağustos 2022’de AFSAD Sinema Birimi Sorumluluğunu üstlenmiştir. Tıp, Psikoloji ve Fotoğrafçılık-Kameramanlık alanında eğitimi, kamuda ve üniversitede çalışma deneyimi vardır.






6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali
16-18 Aralık 2022

BAŞVURULAR BAŞLADI
Son başvuru tarihi 21 Kasım 2022
Ayrıntılı bilgi ve başvuru için afsadsinema.net

Festival Yürütme Kurulu
Burcu Vardar
Cengiz Güven
Cengiz Oğuz Gümrükçü (AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı)
Damla Yedisan
Emrah Akyıldız
Seda Usubütün (Festival Koordinatörü)
Ufuk Duruman

Festival Danışma Kurulu
Cem Kayalıgil
Eda Arısoy
Enver Özüstün
Ersan Ocak
Gökhan Erkılıç
Gülşah Altuğ
Mine Tezgiden
Serdar Öztürk







KATILIM ŞARTNAMESİ

1 - AFSAD Yönetim Kurulu üyeleri, Festival Yürütme Kurulu üyeleri, Yarışma Danışma Kurulu üyeleri, Jüri üyeleri ve birinci dereceden yakınları, AFSAD çalışanları ve birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.

2 - Yarışmaya ilk gösterimini henüz gerçekleştirmemiş veya ilk gösterimi üzerinden iki yıl geçmemiş kısa filmler katılabilir. Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak, yarışmaya katılmaya engel değildir. Ancak daha önce 4. ve 5. AFSAD Kısa Film Yarışmasına katılıp ön elemeden geçerek finale kalan filmler katılamaz.

3 - Yarışmada filmler Kurmaca, Deneysel, Animasyon ve Belgesel olmak üzere dört kategoride değerlendirilecektir.

4 - Ana kategorilerdeki ödüllerin yanı sıra, bu seneki yarışmada Film Geliştirme Ödülü için de başvurular yapılabilecek ve ödüle değer görülen 2 proje bir senede tamamlanmak üzere desteklenecektir.

5 - Yarışmaya katılacak kurmaca, deneysel, animasyon filmler en fazla 30 dakika, belgesel filmler (deneme film, buluntu film gibi türler bu başlık altında başvurabilir) en fazla 60 dakika uzunlukta olmalıdır. (Jenerik dahil)

6- Filmin yapımcısı veya yönetmenlerinden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

7 - Yarışmaya katılmak için son başvuru 21.11.2022 Cuma 23:59’a kadardır. Katılımcıların en geç bu tarihe kadar http://www.afsadsinema.net adresinden başvuru formunu doldurarak ekleri ile birlikte online sisteme yüklemiş olmaları gerekmektedir.

Kısa Film Yarışması için online başvuruda istenilen ve sisteme yüklenecek belgeler:
 Filmle ilgili istenilen bilgiler eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
 Filmler Türkçe ise İngilizce altyazılı, farklı bir dilde ise Türkçe ve İngilizce altyazılı (filme gömülü) olarak 1920X1080 HD boyutlarında ve Vimeo ya da Youtube kanalına yüklenmiş link adresi. Online izleme linki şifresinin Festival bitene kadar geçerli olması gerekmektedir.
 Yönetmenin Fotoğrafı
 Filmden en az iki adet yüksek çözünürlüklü sahne fotoğrafı (300 dpi)
 Filmin Müzik ve Senaryo telif hakları ile ilgili yasal izin belgeleri (Müzik ve Senaryo konularında yasal izin alınmadığında sorumluluk tamamen katılımcıya aittir)
Gösterime kabul edilen filmler için (5 gün içinde) istenecek olan materyal:
 Filmin yüksek çözünürlüklü afişi (300 dpi)
 Yarışmanın internet sitesinde kullanılmak üzere (en fazla 1 dakika) fragmanı, 1920X1080 HD formatında, DVD veya Flash diskte veya dijital dosya transferi ile (MP4).
 Filmin gösterim kopyası, 1920X1080 HD formatında, DVD veya Flash diskte veya dijital dosya transferi ile (MP4). Filmler Türkçe ise İngilizce altyazılı, farklı bir dilde ise Türkçe ve İngilizce altyazılı (filme gömülü) olarak gönderilecektir.

Film Geliştirme Ödülü için başvurularda istenecek belgeler:
Proje ile ilgili istenilen bilgiler eksiksiz doldurulmuş ve onaylanmış başvuru formu8 - Yarışmaya filmin yasal sahibi başvurabilir. Başvuruyu yapan başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder. Söz konusu belgelerde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu filmin başvuruyu yapan yasal sahibinin sorumluluğundadır. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk filmin yasal sahibine aittir.

9 - Yarışmaya gönderilen eser içerisindeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik v.b. kullanımları sebebiyle üçüncü kişilerden doğacak her türlü telif hakkı ihlali, başvuru sahibinin(yönetmen/yapımcı) sorumluluğundadır. Yarışma düzenleyicisi AFSAD bu durumdan hukuken sorumlu değildir.

10- Ön elemeyi geçen filmler oluşturulacak gösterim programında izleyici ile buluşacaktır.

11 - Ön Seçici Kurul, Film Geliştirme Jürisi ve Yarışma Jürisi kararları kesindir.

12- Jüri şu kategorilerde ödül verir:
En İyi Kurmaca Kısa Film: 7.500 TL
En İyi Animasyon Kısa Film: 7.500 TL
En İyi Deneysel Kısa Film: 7.500 TL
En İyi Belgesel Kısa Film: 7.500 TL
Film Geliştirme Ödülü (2 projeye): 5.000 TL

13 - Katılan eserlerin derecesi ne olursa olsun AFSAD tarafından düzenlenen çeşitli yurt içi ve yurt dışı kültürel etkinliklerde kullanılması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır. Bu konuda gerekli bilgi eser sahibine verilecektir. Ayrıca yarışmanın tanıtımı amacıyla filmlerden küçük kesitler veya fragmanlar mecralarda (televizyon, radyo, internet, v.s...) gösterilebilir.