6. Akbank Kısa Film Festivali

1 -11 Mart 2010
Son Başvuru : 20 Kasım 2009

Akbank Sanat
İstiklal Caddesi No:8
34435 Beyoğlu/İSTANBUL
Tel: 0212 252 35 00 - 01
Faks: 0212 245 12 28
E-posta: iletisim@akbankkisafilm.com



Akbank 6. Kısa Film Festivali'nde Sonuçlar Belli Oldu!

Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 241 film arasından En İyi Kurmaca Film ödülünü Anıl Dinç'in "Derin" adlı filmi, En İyi Belgesel ödülünü ise Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un "Duvar" adlı belgesel filmi aldı. Aynı zamanda kurmaca dalında, Nazlı Elif Durlu "Güven Bana", Tolga Karaçelik "Rapunzel", belgesel dalında ise Soner Yıldırım, Mehtap Köseoğlu "Dönüş" ve Merve Kayan, Zeynep Dadak "Bu Sahilde" filmleri ile mansiyona layık görüldü.

"En iyi Kurmaca Film" ödülünü kazanan Anıl Dinç, "En İyi Belgesel Film" ödülünü alan Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy 7.000 TL ile ödüllendirildi. Ayrıca "Kurmaca Dalı"nda, Nazlı Elif Durlu "Güven Bana", Tolga Karaçelik "Rapunzel"; belgesel dalında ise Soner Yıldırım - Mehtap Köseoğlu "Dönüş" ve Merve Kayan - Zeynep Dadak "Bu Sahilde" filmleriyle mansiyona layık görüldü.

Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sona erdi. Festivalin yarışmalı bölümüne toplam 241 film başvurdu Yapılan değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 film alındı. Ayrıca festivalin Yarışma Dışı, Uluslararası, Animasyon, Kısadan Uzuna, Özel Gösterim ve Deneyimler bölümlerine alınan 63 filmle birlikte toplam 93 yerli ve yabancı kısa film festivalde izleyici karşısına çıktı.

AKBANK 6. KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜL ALAN FİLMLER
En İyi Kurmaca
"DERİN"
Yön: Anıl Dinç

En İyi Belgesel
"DUVAR"
Yön: Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy

Kurmaca Mansiyon
"GÜVEN BANA"
Yön: Nazlı Elif Durlu

Kurmaca Mansiyon
"RAPUNZEL"
Yön: Tolga Karaçelik

Belgesel Mansiyon
"DÖNÜŞ"
Yön: Soner Yıldırım, Mehtap Köseoğlu

Belgesel Mansiyon
"BU SAHİLDE"
Yön: Merve Kayan, Zeynep Dadak









“30 Saniye Ara” sloganıyla 1-11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşen Akbank 6.Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 22 Mart - 10 Mayıs 2010 tarihlerinde üniversitelerde...

Akbank Sanat’ın gelenekselleşen “Kısa Filmler Üniversitelerde” etkinliğinde bu yıl da ödül alan filmler, İstanbul dışında, Eskişehir, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Sakarya’da toplam 30 üniversitede gösterime sunulacak.

Akbank Sanat tarafından kısa film alanında geleneksel bir festival olma hedefiyle her yıl düzenlenen Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri üniversitelerde gösteriliyor. Altıncı yılında kısa film severler için üretimin, bilginin paylaşıldığı platform olma amacıyla devam eden Akbank 6. Kısa Film Festivali'nin ödül alan filmleri, toplam 30 üniversitede gösterime sunulacak.

22 Mart-10 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek üniversiteler turunda gösterilecek filmler şöyle: Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 241 film arasından En İyi Kurmaca Film ödülünü Anıl Dinç’in “Derin”adlı filmi, En İyi Belgesel Film ödülünü ise Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy’un “Duvar” adlı belgesel filmi aldı. Aynı zamanda kurmaca kategorisinde, Nazlı Elif Durlu “Güven Bana”, Tolga Karaçelik “Rapunzel”, belgesel kategorisinde ise Soner Yıldırım- Mehtap Köseoğlu “Dönüş”ve Merve Kayan- Zeynep Dadak “Bu Sahilde” filmleri programda yer alıyor.
Ayrıca filmlerin gösterimi sonrasında Akbank 7. Kısa Film Festivali’nin başvuru formları öğrencilere dağıtılacak.

Filmlerin gösterileceği üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yer aldığı toplam 30 üniversiteyi kapsıyor.

Akbank Sanat tarafından, ülkemizdeki kısa film olgusunu geliştirmek için başladığı günden beri altı yıldır ara vermeden devam eden Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini sürdürüyor.

Filmlerin gösterileceği üniversiteler;

İstanbul
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Boğaziçi Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
İstanbul Kültür Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Işık Üniversitesi

Ankara
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi
Başkent Üniversitesi

İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eskişehir
Anadolu Üniversitesi

Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi

Sakarya
Sakarya Üniversitesi



Akbank 6. Kısa Film Festivali Ödüllü Filmler;

En İyi Kurmaca
DERİN
Anıl Dinç
11’58’’

Yönetmen Anıl Dinç Senaryo Gökhan Horzum, Anıl Dinç
Yapımcı Anıl Dinç Görüntü Yönetmeni Armağan Gündüz Kurgu Slvyio Behroamas Ses Sertaç Selvi
Oyuncular Ercan Kesal, Sevinç Üçok

Dedesini öldüren genç bir kızın, emniyetteki ilk sorgusundan bir kesit.

En İyi Belgesel
DUVAR
30’

Yönetmen Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy Yapımcı Meral Aydoğan Görüntü Yönetmeni Emre Karadaş Kurgu Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy Ses Deniz Oğuzsoy

Farklı kılan, ayıran neydi bizi. Kendi içimizde örüp yükselttiğimiz duvarlar mıydı yoksa?

Kurmaca Mansiyon
GÜVEN BANA
9’34’’

Yönetmen Nazlı Elif Durlu Senaryo Nazlı Elif Durlu Yapımcı Nazlı Elif Durlu, Asi Film Görüntü Yönetmeni Emre Tanyıldız Kurgu Cenk Örtülü Ses Yasin Dural Oyuncular Sırrı Süreyya Önder, Canan Güven, Sinan Albayrak

Genç bir kız akşam evine gitmek üzere bir taksiye biner; daha ilk dakikadan anlaşamadığı taksi şoförü trafiğin yoğun olduğunu söyleyerek kızın bilmediği fakat onun çok iyi bildiğini söylediği bir yola sapar. Şehrin arka sokaklarındaki bu yolculuk ikisi için de sürprizler taşımaktadır.


Kurmaca Mansiyon
RAPUNZEL
18’
Yönetmen
Tolga Karaçelik SenaryoTolga Karaçelik Yapımcı Metin Aksoy Görüntü YönetmeniAhmet Sesigürgil KurguTolga Karaçelik SesDeniz Doğançay - Ahmet Kenan Bilgiç MüzikCem Adıyaman OyuncularNadir Sarıbacak, Mehmet Ali Kaptanlar, Tuba Karadayı

Kız ÖSS sınavı yüzünden yüksek apartman dairesine hapsedilmiştir. Oğlan ise sokaklarda balon satmak yerine bir banka oturup balonların gökyüzüne yükselişini izlemeyi tercih etmektedir. Birgün gökyüzüne saldığı balonlar kızın ders çalışmakta olduğu odanın camının önünden geçer, kız cama çıkar ve masal başlar. Sessiz sinema dönemi ile özellikle Chaplin’e saygı sunumu olan film Rapunzel masalının günümüze uyarlanmış şeklidir.

Belgesel Mansiyon
DÖNÜŞ
17’40’’

Yönetmen Soner Yıldırım - Mehtap Köseoğlu Yapımcı Cafer Bildirici - Soner Yıldırım Görüntü Yönetmeni Cafer Bildirici Kurgu Mehtap Köseoğlu - İsak Ayvaz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü’ne koruculuk sistemi getirilir. Hayvancıkla geçimini sağlayan köy halkı, İstanbul’daki kaçak kot kumlama atölyelerine çalışmaya giderler. Bu işten dolayı ölümler meydana gelir; köylerine dönen Taşlıçaylılar, karşılarında kendileri gibi Silikozis hastalığına yakalanan yüzlerce kişi bulur.

Belgesel Mansiyon
BU SAHİLDE
21’

Yönetmen Merve Kayan - Zeynep Dadak Yapımcı Merve Kayan Görüntü Yönetmeni Merve Kayan Kurgu/Edit Merve Kayan - Zeynep Dadak Ses Jeffrey Grieshober Müzik Carolyn Chen
Bu Sahilde, bir sahil kasabası olan Erikli''de yaşanan haliyle, yaz mevsiminin taşıdığı uçuculuk hissini anlatıyor. Film, yalnızca yazları yaşanan bu beldenin gündelik ritmlerini gözlemleyerek, kışın hayali eşi sayılan tatil'' kavramının doğasına ışık tutuyor.









AKBANK 6. KISA FİLM FESTİVALİ ÖN ELEME SONUÇLARI BELLİ OLDU

Bu yıl Akbank 6.Kısa Film Festivali kapsamında 01-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek kısa film yarışmasının ön eleme sonuçları belli oldu. Festivale yarışma ve yarışma dışı kategorilerinde bu yıl toplam 396 film başvurdu.

Yarışmalı bölüme katılan eserler arasında; sinema yazarı Emine Yıldırım, yapımcı Nadir Öperli ve Akbank Kısa Film Festivali yönetmeni ve yönetmen Selim Evci'den oluşan ön eleme jüri kurulunun değerlendirmesi sonrası 20 kurmaca, 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi "Festival Kısaları" bölümünde izleyici ile buluşacak.

Bu yıl sinema yazarı Yeşim Tabak, yönetmen Özcan Alper, oyuncu Özgü Namal, Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan oluşan Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu; festival günlerinde toplanarak "En İyi Kurmaca Film"i seçecek

Akbank 6.Kısa Film Festivali'nin "En İyi Belgesel Film"i, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Vardar, yönetmen Savaş Güvezne, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, belgesel fotoğrafçısı Altan Bal ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın yer aldığı Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu tarafından belirlenecek.

Ana jürinin değerlendirmesinin ardından belirlenen En İyi Kurmaca Film ve En İyi Belgesel Film 7.000 TL para ödülü ile ödüllendirilecek.

Akbank 6.Kısa Film Festivali'nde Ön Elemeyi Geçen Kurmaca Filmler

1. Üçte Bir - Ferit Katipoğlu
2. Hamam - Tunç Şahin
3. Rapunzel - Tolga Karaçelik
4. Erkek Adam - Elif Refiğ
5. Ölüm - Burcu Aykar Şirin, Uygar Şirin
6. Aynur - Tan Akınsal
7. Güven Bana - Nazlı Elif Durlu
8. Nor - Berkay Ferah
9. İkilem - Eray Dinç
10. Small Talk - Barış Konbal
11. Maşuk - Seda Fidan
12. Derin - Anıl Dinç
13. Metroist - Övünç Gülenışık
14. Siyah - Neslihan Siligür
15. Çamur - Deniz Tokcan
16. Terlik - Barış Sarhan
17. Esperanto - Enis Manaz
18. Merdiven - Serdar Yılmaz
19. Döl Döş - Gözde Sükmenyıldız
20. Esma - Koray Çalışkan

Akbank 6.Kısa Film Festivali'nde Ön Elemeyi Geçen Belgesel Filmler

1. Lady Muhtar - Didem Şahin
2. Mezra Ezidiya - Rodi Yüzbaşı
3. Bu Sahilde - Merve Kayan, Zeynep Dadak
4. Sessizlik İçinde - Bora Ömeroğlu
5. Duvar - Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy
6. İçimizden Biri - Ayşegül Okul
7. Hayali Tacettin Diker - Timurtaş Onan
8. Bir YOL'un Öyküsü - Esin Yılmaz
9. Dönüş - Soner Yıldırım, Mehtap Köseoğlu
10. Kıvırcık Saçlı Bir Adam (Bedri Rahmi Eyüboğlu) - Tekin Timoçin, Abdurrahman Öner

"Yarışma Dışı Gösterim" Bölümü Başvuruları Sonuçlandı!

Süre ve tür sınırlaması gözetmeksizin filmlerin festivalde yer almasına yönelik oluşturulan "Yarışma Dışı Gösterim" bölümüne katılan eserler, ulusal ve uluslararası başvurular birlikte değerlendirildi.

Akbank 6.Kısa Film Festivali'nde "Yarışma Dışı Gösterim" bölümünde gösterilecek filmler:

1. Dörtüçikibir - Barış Camcı
2. Zui Glas - Arda Karaböcek
3. Ben - Can Alkanlar
4. İçerdeki Ses - Tolga Çeltikçi
5. Köse - Kenan Özer, Seza Güneş
6. Yaban - Zeycan Kaplantaş

Festival gösterimleri, Akbank Sanat Merkezi'nde yapılacak ve filmler Akbank Sanat'ın cafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek. Yeni bölümleri, özel konukları ile Akbank 6. Kısa Film Festivali'nde buluşmak üzere...

www.akbankkisafilm.com
www.akbanksanat.com





BELGESEL SİNEMA

Bu yıl Hasan Özgen'a ayrılan "Belgesel Sinema" bölümü ile sinemaseverler, yönetmenin "Ateşin Göçü" , "Ve Taşlar Tanıktır" , "Tarihin Kilidi: Çanakkale" ve "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" isimli belgesellerini izleme imkanı buluyor. Belgeselleri ile önemli başarılara imza atan yönetmen "Belgesel Sinema Üzerine" başlıklı söyleşide de festivalin konuğu oluyor.

03.03.2010 Çarşamba
11:00 Belgesel Sinema (A)
Hasan Özgen
A.1- Ateşin Göçü - 34'
A.2- Ve Taşlar Tanıktır - 38'

04.03.2010 Perşembe
15:30 Belgesel Sinema (B)
Hasan Özgen
B-1 "Tarihin Kilidi: Çanakkale" 25' (2 bölüm)
B-2 "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" 25'

07.03.2010 Pazar
11:00 Belgesel Sinema (B)
Hasan Özgen
B-1 "Tarihin Kilidi: Çanakkale" 25' (2 bölüm)
B-2 "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" 25'

10.03.2010 Çarşamba
18:30 Belgesel Sinema (A)
Hasan Özgen
A.1- Ateşin Göçü - 34'
A.2- Ve Taşlar Tanıktır - 38'



FESTİVAL KISALARI


01.03.2010 Pazartesi
13:00 Festival Kısaları (A)
A.1 - Üçte Bir - 10'
A.2 - Hamam - 12'
A.3 - Rapunzel - 18'
A.4 - Bu Sahilde - 21'
A.5 - Lady Muhtar - 21'

15:30 Festival Kısaları (B)
B.6 - Erkek Adam - 20'
B.7 - Ölüm - 19'
B.8 - İkilem - 7'
B.9 - Nor - 8'
B.10 - Kıvırcık Saçlı Bir Adam - 29'

20:30 Festival Kısaları (C)
C.11 - Aynur - 19'
C.12 - Güven Bana - 10'
C.13 - Small Talk - 7'
C.14 - Mezra Ezidiya - 27'
C.15 - İçimizden Biri - 19'

02.03.2010 Salı
11:00 Festival Kısaları (D)
D.16 - Derin - 12'
D.17 - Maşuk - 15'
D.18 - Metroist - 4'
D.19 - Hayali Tacettin Diker - 30'
D.20 - Sessizlik İçinde - 15'

15:30 Festival Kısaları (E)
E.21 - Siyah - 15'
E.22 - Çamur - 12'
E.23 - Terlik - 7'
E.24 - Dönüş - 18'
E.25 - Duvar - 30'

20:30 Festival Kısaları (F)
F.26 - Esma 18'
F.27 - Merdiven - 13'
F.28 - Döl -Döş - 5'
F.29 - Esperanto - 9'
F.30 - Bir Yol'un Öyküsü - 34'

06.03.2007 Cumartesi
11:00 Festival Kısaları (F)
F.26 - Esma 18'
F.27 - Merdiven - 13'
F.28 - Döl -Döş - 5'
F.29 - Esperanto - 9'
F.30 - Bir Yol'un Öyküsü - 34'

13:00 Festival Kısaları (C)
C.11 - Aynur - 19'
C.12 - Güven Bana - 10'
C.13 - Small Talk - 7'
C.14 - Mezra Ezidiya - 27'
C.15 - İçimizden Biri - 19'

15:30 Festival Kısaları (D)
D.16 - Derin - 12'
D.17 - Maşuk - 15'
D.18 - Metroist - 4'
D.19 - Hayali Tacettin Diker - 30'
D.20 - Sessizlik İçinde - 15'

07.03.2010 Pazar
15:30 Festival Kısaları (A)
A.1 - Üçte Bir - 10'
A.2 - Hamam - 12'
A.3 - Rapunzel - 18'
A.4 - Bu Sahilde - 21'
A.5 - Lady Muhtar - 21'

09.03.2010 Salı
20:30 Festival Kısaları (B)
B.6 - Erkek Adam - 20'
B.7 - Ölüm - 19'
B.8 - İkilem - 7'
B.9 - Nor - 8'
B.10 - Kıvırcık Saçlı Bir Adam - 29'

10.03.2010 Çarşamba
15:30 Festival Kısaları (E)
E.21 - Siyah - 15'
E.22 - Çamur - 12'
E.23 - Terlik - 7'
E.24 - Dönüş - 18'
E.25 - Duvar - 30'



CANLANDIRMA KISALAR

"Canlandırma Kısalar" bölümünde bu yıl festival komitesinin davet ettiği, dünya festivallerinden önemli ödüllere sahip; İngiltere, Brezilya, Finlandiya, İtalya, Arjantin, Avustralya, Çin, Macaristan, Türkiye ve Polonya'dan 15 canlandırma kısa film örneğine yer veriliyor.

04.03.2010 Perşembe
13:00 Canlandırma Kısalar (A)
A.1 The Giant And The Hunter - 5'
A.2 This Is Not A Fly - 2'
A.3 The Unplugged Son - 9'
A.4 Il Naturalista - 6'
A.5 Lapsus - 4'
A.6 The Difficult Reflection - 4'
A.7 Sweet&Sour - 17'
A.8 Pepper - 4'
A.9 I am Simon - 12'
A.10 Katharsis - 8'
A.11 Mutlu Bir Pazar Gününde Islak Borular - 5'
A.12 Watt - 5'
A.13 Evrim - 3'
A.14 A Tag - 3'
A.15 Vol - 3'

07.03.2010 Pazar
18:30 Canlandırma Kısalar (A)
A.1 The Giant And The Hunter - 5'
A.2 This Is Not A Fly - 2'
A.3 The Unplugged Son - 9'
A.4 Il Naturalista - 6'
A.5 Lapsus - 4'
A.6 The Difficult Reflection - 4'
A.7 Sweet&Sour - 17'
A.8 Pepper - 4'
A.9 I am Simon - 12'
A.10 Katharsis - 8'
A.11 Mutlu Bir Pazar Gününde Islak Borular - 5'
A.12 Watt - 5'
A.13 Evrim - 3'
A.14 A Tag - 3'
A.15 Vol - 3'

10.03.2010 Çarşamba
20:30 Canlandırma Kısalar (A)
A.1 The Giant And The Hunter - 5'
A.2 This Is Not A Fly - 2'
A.3 The Unplugged Son - 9'
A.4 Il Naturalista - 6'
A.5 Lapsus - 4'
A.6 The Difficult Reflection - 4'
A.7 Sweet&Sour - 17'
A.8 Pepper - 4'
A.9 I am Simon - 12'
A.10 Katharsis - 8'
A.11 Mutlu Bir Pazar Gününde Islak Borular - 5'
A.12 Watt - 5'
A.13 Evrim - 3'
A.14 A Tag - 3'
A.15 Vol - 3'




DENEYİMLER

Bu yıl ilk kez açılan "Deneyimler" adlı bölümde, kısa film alanında önemli birikimleri olan bir kişi ve çalışmaları yer alacak. Bölümün ilk konuğu "Patrice Carré". Fransa'da Canal +'a ait CinéCinéma kanalında uluslararası kısa film alımlarının başında bulunan Patrice Carré, engin kısa film kültürü ile, yine aynı televizyonda kısa metraj filmlerle ilgili bir de program sunuyor. "Deneyimler" bölümünde Patrice Carré' nin yönetmenliğini yaptığı "La Femme Qui A Vu L'ours" adlı kısa film ve deneyimlerini aktaracağı "Kısa Filmin, Kitleye Ulaşmasında Yöntem ve Kriterler" başlığında bir söyleşi, bulunuyor.

06.03.2010 Cumartesi
20:30 Deneyimler (A)
Patrice Carré
"La Ffemme Qui A Vu L'ours" 25'



KISADAN UZUNA

Festivalin "Kısadan Uzuna" bölümü bu yıl Barış Pirhasan' ı ağarlıyor. Sinemaya kısa filmle başlayan ve uzun metraj filmlerle sinema serüvenlerine devam eden bu yönetmenin kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi de festival kapsamında gösterime sunuluyor. Barış Pirhasan'ın "The Hitch", "Things of No Importance" ve "Gül ile Adem" adlı kısa filmlerinin yanı sıra ilk uzun metraj filmi "Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal" festivalde sinemaseverlerle buluşuyor. Ayrıca "Kısadan Uzuna" bölümü söyleşisi ile Barış Pirhasan sinema serüvenini kısa filmcilerle paylaşıyor.

05.03.2010 Cuma
15:30 Kısadan Uzuna (A) Barış Pirhasan
A-1 Gül ile Adem - 20'
A-2 The Hitch - 10'
A-3 Things of No Importance - 20'

20:30 Kısadan Uzuna - Barış Pirhasan
"Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal " - 133'

09.03.2010 Salı
18:30 Kısadan Uzuna (A) Barış Pirhasan
A-1 Gül ile Adem - 20'
A-2 The Hitch - 10'
A-3 Things of No Importance - 20'

11.03.2010 Perşembe
13:00 Kısadan Uzuna - Barış Pirhasan
"Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal " - 133'



ÖZEL GÖSTERİM

İspanya'dan Kısa Filmler
Festival yönetiminin özel daveti ile programa dahil edilen 5 İspanya yapımı kısa film, "Özel Gösterim" bölümünü oluşturuyor.

03.03.2010 Çarşamba
20:30 Özel Gösterim (A)
A1 - Rumbo El Peor - 12'
A2 - Jessusito De Mi Vida - 9'
A3 - ONA - 11'
A4 - Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan - 13'
A5 - Lagrimas En El Cafe - 8'

05.03.2010 Cuma
13:00 Özel Gösterim (A)
A1 - Rumbo El Peor - 12'
A2 - Jessusito De Mi Vida - 9'
A3 - ONA - 11'
A4 - Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan - 13'
A5 - Lagrimas En El Cafe - 8'

09.03.2010 Salı
15:30 Özel Gösterim (A)
A1 - Rumbo El Peor - 12'
A2 - Jessusito De Mi Vida - 9'
A3 - ONA - 11'
A4 - Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan - 13'
A5 - Lagrimas En El Cafe - 8'




ULUSLARARASI BÖLÜM

Clermont-Ferrand, Cannes, Locarno, Rotterdam, Montpellier, Sundance Film Festivali gibi dünyanın saygın festivallerinden ödüller alan kısa filmler, "Uluslararası Bölüm"ün konuğu oluyor. Bu yıl Arjantin, Almanya, İsrail, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Fransa, Cezayir, Letonya, Mısır, İtalya, Yunanistan, Avustralya, Polonya, İspanya, İngiltere, Hırvatistan'dan gelen filmlerle bölüm seçkisi oluşturuldu.

01.03.2010 Pazartesi
18:30 Uluslararası Bölüm (A)
A.1 - Diploma - 20'
A.2 - Baba - 21'
A.3 - Sky Above the Town - 17'
A.4 - On Leave - 15'

02.03.2010 Salı
13:00 Uluslararası Bölüm (B)
B.5 - Sektou - 17'
B.6 - Silence - 14'
B.7 - Love in the Time of Gum - 11'
B.8 - Home - 15'
B.9 - Autosuggestion - 11'

03.03.2010 Çarşamba
13:00 Uluslararası Bölüm (F)
F.26 Kingsland Dreamer - 20'
F.27 ...Niland 1 - 14'
F.28 Encounter - 21'

15:30 Uluslararası Bölüm (C)
C - 10 From the Electrician With Love - 17'
C - 11 Scorn - 6'
C - 12 Promenade - 11'
C - 13 Between - 15'
C - 14 Scissu - 27'

04.03.2010 Perşembe
11:00 Uluslararası Bölüm (D)
D - 15 Ciao Mama - 11'
D - 16 Self Portrait - 14'
D - 17 Cotton Candy - 11'
D - 18 Third Floor - 18'
D - 19 Can't Walk anymore - 13'

20:30 Uluslararası Bölüm (F)
F.26 Kingsland Dreamer - 20'
F.27 ...Niland 1 - 14'
F.28 Encounter - 21'

05.03.2010 Cuma
11:00 Uluslararası Bölüm (E)
E - 20 Wave Lenght - 9'
E - 21 The First Time - 11'
E - 22 Eramos Pocos - 16'
E - 23 7:35 in the morning - 8'
E - 24 Silence - 4'
E - 25 Leaving Eva - 12'

07.03.2010 Pazar
20:30 Uluslararası Bölüm (B)
B.5 - Sektou - 17'
B.6 - Silence - 14'
B.7 - Love in the Time of Gum - 11'
B.8 - Home - 15'
B.9 - Autosuggestion - 11'

09.03.2010 Salı
11:00 Uluslararası Bölüm (E)
E - 20 Wave Lenght - 9'
E - 21 The First Time - 11'
E - 22 Eramos Pocos - 16'
E - 23 7:35 in the morning - 8'
E - 24 Silence - 4'
E - 25 Leaving Eva - 12'

13:00 Uluslararası Bölüm (C)
C - 10 From the Electrician With Love - 17'
C - 11 Scorn - 6'
C - 12 Promenade - 11'
C - 13 Between - 15'
C - 14 Scissu - 27'

10.03.2010 Çarşamba
13:00 Uluslararası Bölüm (A)
A.1 - Diploma - 20'
A.2 - Baba - 21'
A.3 - Sky Above the Town - 17'
A.4 - On Leave - 15'

11.03.2010 Perşembe
11:00 Uluslararası Bölüm (D)
D - 15 Ciao Mama - 11'
D - 16 Self Portrait - 14'
D - 17 Cotton Candy - 11'
D - 18 Third Floor - 18'
D - 19 Can't Walk anymore - 13'









4 Mart Persembe

Festival, yerli ve yabanci kisa filmlerden olusan “Uluslararasi Bolum” ve “Canlandirma Kisalar” bolumlerinin yanisira bugun bir belgesel ustasini agirliyor. Belgesel yonetmeni Hasan Ozgen kisa filmcilerle saat 18:30’da yapilacak soylesiyle Akbank Sanat Beyoglu adresinde bulusuyor. Ayrica Akbank Sanat 3.katta “Tolga Esmer ile Yapimcilik Uzerine” adli atolye calismasinda; kisa filmin ulusal ve uluslararasi duzeydeki yapimcilik yonu tartisiliyor.

11:00 Uluslararasi Bolum (D)
D - 15 Ciao Mama - 11'
D - 16 Self Portrait - 14'
D - 17 Cotton Candy - 11'
D - 18 Third Floor - 18'
D - 19 Can't Walk anymore - 13'

13:00 Canlandirma Kisalar (A)
A.1 The Giant And The Hunter - 5'
A.2 This İs Not A Fly - 2'
A.3 The Unplugged Son - 9'
A.4 İl Naturalista - 6'
A.5 Lapsus - 4'
A.6 The Difficult Reflection - 4'
A.7 Sweet&Sour - 17'
A.8 Pepper - 4'
A.9 İ am Simon - 12'
A.10 Katharsis - 8'
A.11 Mutlu Bir Pazar Gununde İslak Borular - 5'
A.12 Watt - 5'
A.13 Evrim - 3'
A.14 A Tag - 3'
A.15 Vol - 3'

15:30 Belgesel Sinema (B)
Hasan Ozgen
B-1 "Tarihin Kilidi: Canakkale" 25' (2 bolum)
B-2 "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" 25'

18:30 Soylesi: "Hasan Ozgen ile Belgesel Sinema Uzerine"
Hasan Ozgen

20:30 Uluslararasi Bolum (F)
F.26 Kingsland Dreamer - 20'
F.27 ...Niland 1 - 14'
F.28 Encounter - 21'



5 Mart Cuma

Festivalin bugunku programinda yurtdisindan odullu filmlerin yer aldigi “Uluslararasi Bolum”un yani sira, Ispanyol kisa filmlerine ayrilan “Ozel Gosterim” bolumu ve Baris Pirhasan’a ayrilan “Kisadan Uzuna” bolumu yer aliyor. Baris Pirhasan 18:30’da Akbank Sanat’in konugu oluyor ve kisa filmlerle baslayan sinema seruvenini festival katilimcilariyla paylasiyor.

Ayrica saat 14:00’te Akbank Sanat 3.katta "Ugur Içbak ile Goruntu Yonetmenligi Uzerine" adli atolye calismasinda; Turkiye'nin en onemli goruntu yonetmenlerinden, birçok sinema ve reklam filmine imza atmis Ugur Içbak, deneyimlerini kisa filmcilerle paylasiyor.

11:00 Uluslararasi Bolum (E)
Wave Lenght - 9'
The First Time - 11'
Eramos Pocos - 16'
7:35 in the morning - 8'
Silence - 4'
Leaving Eva - 12'

13:00 Ozel Gosterim (A)
Rumbo El Peor - 12'
Jessusito De Mi Vida - 9'
ONA - 11'
Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan - 13'
Lagrimas En El Cafe - 8'

15:30 Kisadan Uzuna (A) Baris Pirhasan
Gul ile Adem - 20'
The Hitch - 10'
Things of No İmportance - 20'

20:30 Kisadan Uzuna - Baris Pirhasan
Kuçuk Baliklar Uzerine Bir Masal - 133'





6 Mart Cumartesi

Festivalin yarisma filmlerini olusturan ‘Festival Kisalari’ bolumuyle, Turkiye’de son donem cekilen kurmaca kisa film ve belgeselleri festival takipcileri ile bulusuyor. Gosterimler sonrasinda festivalin 18:30’daki soylesi konugu ise Patrice Carré.

Bu yil ilk kez acilan "Deneyimler" bolumunun konugu, kisa film alaninda onemli birikimleri olan Patrice Carré; Fransa'da Canal +'a ait CinéCinéma kanalinda uluslararasi kisa film alimlarinin basinda bulunuyor. Engin kisa film kulturu ile, yine ayni televizyonda kisa metraj filmlerle ilgili bir de program sunuyor.

Festivalde, Patrice Carré' nin yonetmenligini yaptigi "La Femme Qui A Vu L'ours" adli kisa filmin gosterimi oncesinde, deneyimlerini aktaracagi "Kisa Filmin, Kitleye Ulasmasinda Yontem ve Kriterler" basliginda bir soylesi bulunuyor.

Festivalin bugunku bir diger onemli etkinligi ise 3.katta yapilacak olan atolye calismasi oluyor.

Turkiye’nin onemli ses studyolarindan Imaj Studyolari'nda ses miksaji uzerine calismalarini surduren, “Mustafa”, “Golgesizler”, “Osmanli Cumhuriyeti”, “Iki Cizgi”, “Ulak”, “Egreti Gelin” gibi bircok sinema sinema filminin muzik kayit ve final miskine imza atan Ulas Agce, filmlerde ses miksaji basligi altinda, sesin ve miksajin onemini anlatacak ve birikimlerini kisa filmcilerle paylasacak.

11:00 Festival Kisalari (F)
F.26 - Esma 18'
F.27 - Merdiven - 13'
F.28 - Dol -Dos - 5'
F.29 - Esperanto - 9'
F.30 - Bir Yol'un Oykusu - 34'

13:00 Festival Kisalari (C)
C.11 - Aynur - 19'
C.12 - Guven Bana - 10'
C.13 - Small Talk - 7'
C.14 - Mezra Ezidiya - 27'
C.15 - İcimizden Biri - 19'

15:30 Festival Kisalari (D)
D.16 - Derin - 12'
D.17 - Masuk - 15'
D.18 - Metroist - 4'
D.19 - Hayali Tacettin Diker - 30'
D.20 - Sessizlik İcinde - 15'

18:30 Soylesi: Deneyimler - Patrice Carré
Patrice Carré

20:30 Deneyimler - Patrice Carré
"La Femme Qui A Vu L'ours" 25'





7 Mart Pazar

Belgesel ustasi Hasan Ozgen’e ayrilan “Belgesel Sinema” bolumunde, ustanin belgeselleri ile baslayacak olan festivalin bugunku programi; sure ve tur sinirlamasi gozetmeksizin yerli-yabanci kisa filmlerin festivalde yer almasina yonelik olusturulan "Yarisma Disi Gosterim" ile devam edecek.

Festivalin yarismali bolumunu olusturan “Festival Kisalari” gosterimi sonrasinda; yerli ve yabanci canlandirma filmlerden olusan “Canlandirma Kisalar” bolumu ve Clermont-Ferrand, Cannes, Locarno, Rotterdam, Montpellier, Sundance Film Festivali gibi dunyanin saygin festivallerinden oduller alan kisa filmlerin yer aldigi "Uluslararasi Bolum"; Arjantin, Almanya, ısrail, Cek Cumhuriyeti, Slovenya, Fransa, Cezayir, Letonya, Misir, İtalya, Yunanistan, Avustralya, Polonya, Ispanya, İngiltere, Hirvatistan'dan gelen filmlerle festival takipcileriyle bulusuyor.

11:00 Belgesel Sinema (B)
Hasan Ozgen
B-1 "Tarihin Kilidi: Canakkale" 25' (2 bolum)
B-2 "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" 25'

13:00 Yarisma Disi Gosterim (A)
A-1 Dortucikibir - 16'
A-2 Zui Glas - 5'
A-3 Ben - 8'
A-4 ıcerdeki Ses - 5'
A-5 Kose - 14'
A-6 Yaban - 30'

15:30 Festival Kisalari (A)
A.1 - Ucte Bir - 10'
A.2 - Hamam - 12'
A.3 - Rapunzel - 18'
A.4 - Bu Sahilde - 21'
A.5 - Lady Muhtar - 21'

18:30 Canlandirma Kisalar (A)
A.1 The Giant And The Hunter - 5'
A.2 This Is Not A Fly - 2'
A.3 The Unplugged Son - 9'
A.4 Il Naturalista - 6'
A.5 Lapsus - 4'
A.6 The Difficult Reflection - 4'
A.7 Sweet&Sour - 17'
A.8 Pepper - 4'
A.9 I am Simon - 12'
A.10 Katharsis - 8'
A.11 Mutlu Bir Pazar Gununde Islak Borular - 5'
A.12 Watt - 5'
A.13 Evrim - 3'
A.14 A Tag - 3'
A.15 Vol - 3'

20:30 Uluslararasi Bolum (B)
B.5 - Sektou - 17'
B.6 - Silence - 14'
B.7 - Love in the Time of Gum - 11'
B.8 - Home - 15'
B.9 - Autosuggestion - 11'


YARIŞMA DIŞI GÖSTERİM

Süre ve tür sınırlaması gözetmeksizin filmlerin festivalde yer almasına yönelik oluşturulan "Yarışma Dışı Gösterim" bölümüne 155 film başvurdu. Özgür bir platform sunma amacı ile oluşturulan bölümde ulusal ve uluslararası filmler birlikte değerlendirildi, toplam 6 film gösterime alındı.

07.03.2010 Pazar
13:00 Yarışma Dışı Gösterim (A)
A-1 Dörtüçikibir - 16'
A-2 Zui Glas - 5'
A-3 Ben - 8'
A-4 İçerdeki Ses - 5'
A-5 Köse - 14'
A-6 Yaban - 30'

10.03.2010 Çarşamba
11:00 Yarışma Dışı Gösterim (A)
A-1 Dörtüçikibir - 16'
A-2 Zui Glas - 5'
A-3 Ben - 8'
A-4 İçerdeki Ses - 5'
A-5 Köse - 14'
A-6 Yaban - 30'

Akbank Sanat Programı

11:00 13:00 15:30 18:30 20:30
01.03.2010
Pazartesi
Festival Kısaları
Festival Shorts
(A) Grubu
Festival Kısaları
Festival Shorts
(B) Grubu
Uluslararası Bölüm
International Section
(A)
Festival Kısaları
Festival Shorts
(C) Grubu
02.03.2010
Salı
Festival Kısaları
Festival Shorts
(D) Grubu
Uluslararası Bölüm
International Section
(B)
Festival Kısaları
Festival Shorts
(E) Grubu
Merve Kayan-Zeynep Dadak, Burcu Uygar Şirin Tunç Şahin Festival Kısaları
Festival Shorts
(F) Grubu
03.03.2010
Çarşamba
Belgesel Sinema
Documentary Film
"Hasan Özgen"
(A)
Uluslararası Bölüm
International Section
(F)
Uluslararası Bölüm
International Section
(C)
Söyleşi :
Colloquy :
Oyuncularla kısa film üzerine
Kaan Keskin
Bilge Seçkin Çetinkaya
Selen Uçer
Nadir Sarıbacak
Özel Gösterim
Special Screening
(A)
04.03.2010
Perşembe
Uluslararası Bölüm
International Section
(D)
Canlandırma Kısalar
Animation Shorts
(A)
Belgesel Sinema
Documentary Film
"Hasan Özgen"
(B)
Söyleşi :
Belgesel Sinema Hasan Özgen
Colloquy :
Short to Feature Hasan Özgen
Uluslararası Bölüm
International Section
(F)
05.03.2010
Cuma
Uluslararası Bölüm
International Section
(E)
Özel Gösterim
Special Screening
(A)
Kısadan Uzuna
Short to Feature
"Barış Pirhasan"
Kısalar - Shorts
Söyleşi :
Kısadan Uzuna
"Barış Pirhasan"
Colloquy :
Short to Feature
"Barış Pirhasan"
Kısadan Uzuna
Short to Feature
"Barış Pirhasan"
Uzun
06.03.2010
C.tesi
Festival Kısaları
Festival Shorts
(F) Grubu
Festival Kısaları
Festival Shorts
(C) Grubu
Festival Kısaları
Festival Shorts
(D) Grubu
Söyleşi :
Deneyimler Patrice Carre
Colloquy :
Experiences Patrice Carre
Deneyimler
Experinces
(A)
Patrice Carré
"La Femme Qui A Vu L'ours"
07.03.2010
Pazar
Belgesel Sinema
Documentary Film
"Hasan Özgen"
(B)
Yarışma Dışı Gösterim
Non-Competitive Section
(A)
Festival Kısaları
Festival Shorts
(A) Grubu
Canlandırma Kısalar
Animation Shorts
(A)
Uluslararası Bölüm
International Section
(B)
08.03.2010
P.tesi
09.03.2010
Salı
Uluslararası Bölüm
International Section
(E)
Uluslararası Bölüm
International Section
(C)
Özel Gösterim
Special Screening
(A)
Kısadan Uzuna
Short to Feature
"Barış Pirhasan"
Kısalar - Shorts
Festival Kısaları
Festival Shorts
(B) Grubu
10.03.2010
Çarşamba
Yarışma Dışı Gösterim
Non-Competitive Section
(A)
Uluslararası Bölüm
International Section
(A)
Festival Kısaları
Festival Shorts
(E) Grubu
Belgesel Sinema
Documentary Film
"Hasan Özgen"
(A)
Canlandırma Kısalar
Animation Shorts
(A)
11.03.2010
Perşembe
Uluslararası Bölüm
International Section
(D)
Kısadan Uzuna
Short to Feature
"Barış Pirhasan"
Uzun

YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI

Festival yarışması Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki kategoride yapılmakta. Bu bölüme sadece başvuru koşullarına uygun özellikte filmler katılabiliyor.

Başvuran filmler ön değerlendirmeye alınacak ve ardından ana jürinin değerlendirmesine sunulacaktır. Bu değerlendirme sonucunda "En iyi Kurmaca Film" ve "En iyi Belgesel Film" olarak belirlenen eserler Akbank Sanat tarafından 7.000 er YTL ile ödüllendirilecek, ayrıca ön eleme değerlendirmesi sonucunda seçilen filmler Festival Kısaları bölümünde izleyici ile buluşacaktır.

1.Kurmaca ve Belgesel dallarında yapılacak yarışmaya Film veya Video formatlarında çekilmiş tüm yapımlar katılabilir.
2.Yarışmaya T.C. uyruklu olan herkes katılabilir. (Akbank çalışanları yarışmaya katılamazlar.)
3.Yarışmaya, süresi 20 dakikayı aşmayan kurmaca filmler ve 30 dakikayı aşmayan belgesel yapımlar katılabilir.
4.Yarışmaya katılacak filmler "PAL" sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
5.Yarışmaya, Ocak 2009 tarihinden sonra hazırlanmış olan yapımlar katılabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışında daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değildir.
6.Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu Akbank Sanat ile festivalin web sayfasından sağlayabilirler.
7.Yarışmaya gönderilen filmlerin, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması ve "Akbank 6.Kısa Film Festivali Üniversitelerde" etkinliğinde gösterime sunulması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır.
8.Ön seçici kurul ve jürinin yargısı kesindir.
9.Ön elemeyi geçen filmler, festival kapsamında oluşturulacak programda izleyici ile buluşacaktır.
10.Festivale katılmak için son başvuru tarihi 20 Kasım 2009'dur.
11.Katılımcıların en geç bu tarihe kadar Akbank Sanat adresine;
Eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu (veya www.akbankkisafilm.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun imzalı çıktısı)
Filmin 1 adet DVD kopyası (İngilizce altyazılı)
Festival kataloğu için filmle ilgili 2 adet fotoğraf (jpg. formatında en az 720x576 pixel boyutunda)
Başvuru formunda doldurulan tüm bilgileri içeren CD (Türkçe - İngilizce Word dosyası olarak) ile başvurularını yapmaları gerekmektedir.
12.Yarışmada Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde "En İyi Film" ödülü alan eserlerin sahipleri Akbank Sanat tarafından 7000'er TL ile ödüllendirilecektir.
13.Ön elemeyi geçen filmler için gereken, festival gösterim kopyaları DV-AVI formatında eser sahibi tarafından hazırlanır ve festival komitesine ulaştırılır.
14.Başvuran filmler festival arşivinde tutulmaktadır ve başvuru sonrası filmler iade edilmez.
15.Filmlerin, uluslararası alanda takip edilebilmesi için, İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak başvurmaları gerekmektedir. Orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin, Türkçe altyazılı olarak başvurmaları gerekmektedir.
16.Telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir.
17.Festivale katılan filmler önce ön elemeden geçirilecektir. Festival ödül töreninden bir gün önce yapılacak jüri toplantısında jüri kararı ile kesin sonuçlar belirlenecek ve festival ödül töreninde açıklanacaktır.



YARIŞMA DIŞI KATILIM KOŞULLARI

Yarışma Dışı Katılım Başvurusu, konu, süre ve kategori sınırlaması olmaksızın festivalde yer alma amacına yöneliktir. Kurmaca ve Belgesel kategorilerinin yanısıra animasyon ve deneysel kategorilerinde yapılan ulusal ve uluslararası başvurular da bu bölümde değerlendirilecektir.

Tüm başvurular için son katılım tarihi 20 Kasım 2009'dur. Yarışma başvuruları ve yarışma dışı gösterim başvuruları için, filmin DVD veya mini DV kopyası bu tarihten önce Akbank Sanat adresine ulaştırılmalıdır. Yurtdışından yollanan paketler için "For cultural use only" and "Without commercial value" ibaresi unutulmamalı, posta masrafları gönderen kişi tarafından karşılanmış olmalıdır.

Ön eleme sonuçları festivalin resmi sitesinden ilan edilecektir.

1.Yarışma dışı başvurular, eserin sadece festival gösterim programında yer alması amacına yöneliktir.
2.Animasyon, Deneysel, Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde başvurular kabul edilmektedir.
3.Gösterime 35 mm. ve 16 mm.lik film ya da video ile çekilmiş veya tamamı bilgisayar ortamında gerçekleştirilmiş tüm yapımlar katılabilir.
4.Yarışma dışı başvurular uluslararası katılıma açıktır.
5.Başvuran kısa filmler için süre sınırlaması yoktur.
6.Gösterime katılacak video bantlar "PAL" sistemi ile kaydedilmiş olmalıdır.
7.Gösterime, Ocak 2008 tarihinden sonra hazırlanmış olan yapımlar katılabilir. Akbank Kısa Film Festivali dışında daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak katılmaya engel değildir.
8.Yarışma dışı başvurular sadece festivalin web sitesinden yapılmaktadır.
9.Gösterime gönderilen yapıtların, yönetmen adı belirtilerek ticari amaç gözetmeksizin Akbank Sanat etkinliklerinde yer alması, eser sahibi ve yönetmen tarafından kabul edilmiş sayılır.
10.Festival komitesinin yargısı kesindir.
11.Festival komitesi tarafından gösterime değer bulunan filmler, festival kapsamında oluşturulacak programda izleyici ile buluşacaktır.
12.Orjinal formatı ne olursa olsun, Festival komitesine, filmin 1 adet DVD kopyası gönderilir.
13.Festivale katılmak için son başvuru tarihi 20 Kasım 2009'dur. Katılımcıların en geç bu tarihe kadar Akbank Sanat adresine;
Eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu (veya www.akbankkisafilm.com adresinden doldurulmuş online başvuru formunun imzalı çıktısı)
Filmin 1 adet DVD kopyası (İngilizce altyazılı)
Festival kataloğu için filmle ilgili 2 adet fotoğraf (jpg. formatında en az 720x576 pixel boyutunda)
Başvuru formunda doldurulan tüm bilgileri içeren CD (Türkçe - İngilizce Word dosyası olarak) ile başvurularını yapmaları gerekmektedir.
14.Ön elemeyi geçen filmler için gereken, festival gösterim kopyaları DV-AVI formatında eser sahibi tarafından hazırlanır ve festival komitesine ulaştırılır.
15.Filmlerin uluslararası alanda takip edilebilmesi için İngilizce altyazıları tamamlanmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Orjinal dili İngilzce olan filmlerin, diyalog metninin yollanması gerekmektedir.
16.Gösterime katılım bu madde dahil olmak üzere on altı (16) koşuldan oluşmaktadır




30 Saniye Ara : Akbank 6. Kısa Film Festivali Buyuyor!

Bu yıl 1-11 Mart tarihlerinde gerçekleşecek Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurt ici ve yurt disindan genis katilimi, yeni bolumleri, atolye calismalari ve soylesileri ile sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini surduruyor.

Festivalde; 396 filmin basvurdugu yarisma ve yarisma disi bolumunun yani sira; farkli renkler, cografyalar, kulturler, dusunceler bir araya geliyor.

Akbank 6. Kısa Film Festivali bolumlerine bu yil bir yenisi daha ekleniyor. Festival Kısalari, Yarisma Disi Bolum, Uluslararasi Bolum, Ozel Gosterim , Canlandirma Kısalar ve Belgesel Sinema bolumlerine bu yil “Deneyimler” adli yeni bir bolum ilave ediliyor. Bolumde, Kısa film alaninda onemli, birikimleri olan bir kisi ve calismalari konuk ediliyor. Deneyimler bolumunun ilk konugu “Patrice Carré”. Fransa'da Canal +'a ait CinéCinéma kanalinda uluslar arasi Kısa film alimlarinin basinda bulunan Patrice Carré, engin Kısa film kulturu ile , yine ayni televizyonda Kısa metraj filmlerle ilgili bir de program sunuyor. “Deneyimler” bolumunde Patrice Carré’nin yonetmenligini yaptigi “La femme qui a vu l’ours” adli Kısa film, ve deneyimlerini aktaracagi “Kısa filmin, kitleye ulasmasinda yontem ve kriterler.” basligi altinda bir de soylesi bulunuyor.

Bu yil yine Turkiye, İtalya, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Avustralya, İngiltere, Fas, İrlanda, Singapur, Avusturya, Fransa, İran, İzlanda, Ukrayna ve İspanya’dan olusan secki Kısa film severlerle bulusuyor. Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, Cannes, Locarno, Rotterdam, Montpellier, Sundance Film Festivali gibi dunyanin saygin festivallerinden oduller alan Kısa filmler, “Uluslararasi Bolum”un konugu oluyor.

Festivalin “Kısadan Uzuna” bolumu bu yil Baris Pirhasan’i agarliyor. Sinemaya Kısa filmle baslayan ve uzun metraj filmlerle sinema seruvenlerine devam eden bu yonetmenin Kısa filmlerinin yani sira ilk uzun metraj filmi de festival kapsaminda gosterime sunuluyor. Baris Pirhasan’in “The Hitch”, “Things of No Importance” ve “Gul ile Adem” adli Kısa filmlerinin yani sira ilk uzun metraj filmi “Kucuk Baliklar Uzerine Bir Masal” festivalde sinemaseverlerle bulusuyor. Ayrica “Kısadan Uzuna” bolumu soylesisi ile Baris Pirhasan sinema seruvenini Kısa filmcilerle paylasiyor.

Bu yil Hasan Ozgen’a ayrilan “Belgesel Sinema” bolumu ile sinemaseverler, yonetmenin “Atesin Gocu” , “Ve Taslar Taniktir” , “Tarihin Kilidi: Canakkale” ve “Gelenler, Gidenler ve Kalanlar” isimli belgesellerini izleme imkani buluyor. Belgeselleri, ile onemli basarilara imza atan yonetmen “Belgesel Sinema Uzerine” baslikli soyleside de festivalin konugu oluyor.

“Canlandirma Kısalar” bolumunde bu yil, dunya festivallerinden onemli odullere sahip; İngiltere, İspanya, Hollanda, İrlanda, Almanya, Avustralya, Polonya ve Turkiye’den seckin canlandirma Kısa film orneklerine yer veriliyor.

Festival kapsamindaki soylesiler , sinemaseverleri onemli isimlerle bulusturmayi, bilgileri pratige dokmeyi hedefliyor. Ayrica festival boyunca Akbank Sanat’in 3. katinda yapilacak atolye calismalari da festivalin bir baska rengi oluyor.

Festival jurisi gecen yil oldugu gibi 3 farkli kategoriden olusuyor.

Festivalin, 257 filmin basvurdugu yarismali bolum “Festival Kısalari”ni olusturan on eleme juri kurulu, bu yil sinema yazari Emine Yildirim, yapimci Nadir Operli ve Akbank Kısa Film Festivali yonetmeni ve yonetmen Selim Evci’den olustu..

Festivalin “En Iyi Kurmaca Film”ini belirleyecek Kurmaca Kategorisi Juri Kurulu bu yil yonetmen Ozcan Alper, sinema yazari Yesim Tabak, oyuncu Ozgu Namal , Sabanci Universitesi Ogretim Gorevlisi Doc. Dr. Hasan Bulent Kahraman ve Akbank Sanat Muduru Derya Bigali’dan olusuyor.

“En Iyi Belgesel Film”i belirleyecek Belgesel Kategorisi Juri Kurulu’nda ise bu yil Marmara Universitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema-TV Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bulent Vardar, yonetmen Savas Guvezne, yonetmen Mahmut Fazil Coskun , belgesel fotografcisi Altan Bal ve Akbank Sanat Muduru Derya Bigali’dan olusuyor.

Kurmaca ve Belgesel kategorileri juri kurullari festival surerken toplanacak ve secilecek eserlerin yonetmenleri 11 Mart’taki kapanis gecesinde Akbank Sanat tarafindan ; “En Iyi Kurmaca Film” 7 bin TL, “En Iyi Belgesel Film” 7 bin TL ile odullendirilecek.

24 farkli ulkeden, 98 film, soylesileri, ucretsiz atolye calismalari, sinema dunyasindan onemli konuklari ile Akbank Kısa Film Festivali’nin 10 gun boyunca kapisi herkese acik olacak ve tum etkinlikler ucretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerceklesecek. Ayrica seanslara gec kalanlar icin filmler, Akbank Sanat’in cafesinde de es zamanli olarak gosterilecek.

Dunya festivallerinden filmlerle Akbank Kısa Film Festivali’nde bulusmak uzere…

www.akbankKısafilm.com





6. Akbank Kısa Film Festivali'ne Başvurular Devam Ediyor

Kısa Film alanında etkin bir platform olma yolunda ilerleyen ve Selim Evci yönetmenliğinde bu yıl 6. kez düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali'ne başvurular devam ediyor. Ana hedefi kısa filmcilerin eserlerini izleyicilerle buluşturmak, renkli ve keyifli bir festival ortamı oluşturmak, ülke sinemasına katkıda bulunmak, yeni sinemacıları desteklemek olan Akbank 6. Kısa Film Festivali 1 -11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşecek.

Programında, 'Festival Kısaları', 'Uluslararası Bolum', 'Kısadan Uzuna', 'Belgesel Sinema', 'Canlandırma Kısaları' , 'Özel Gösterim' bölümleri, Atölyeler ve Söyleşiler bulunan festival bu yıl da ayni çizgisinde kısa filmciler ve festival takipçileri için seçkin bir festival ortamı oluşturma hedefini sürdürüyor.

Festival kapsamında düzenlenecek kısa film yarışması başvuruları için son katilim tarihi 20 Kasım 2009 olarak belirlendi.

Yarışmaya katılan ve on elemeyi gecen filmler Festival Kısaları bölümünü oluşturacak ve festivalde izleyişlerle buluşacak. Ayrıca kurmaca ve belgesel kategorilerinde oluşturulacak iki ayrı jüri tarafından her iki kategoride 'En iyi film' seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından;

En iyi kurmaca ödülü; 7 bin TL
En iyi belgesel ödülü; 7 bin TL ile ödüllendirilecek.

Festival yarışması başvuru formları,
Akbank Sanat adresinden ya da
www.akbankKısafilm.com
www.akbanksanat.com
adreslerinden temin edilebilir.

Akbank Sanat Beyoğlu
İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-Istanbul
Tel: (0 212) 252 35 00 - 01
Faks: (0 212) 245 12 28
E-Posta: akbanksanat@akbank.com




Akbank 6. Kısa Film Festivali için başvurular başladı!

Kısa Film alanında etkin bir platform olma yolunda ilerleyen ve bu yıl 6. kez düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı. Ana hedefi kısa filmcilerin eserlerini izleyicilerle buluşturmak, renkli ve keyifli bir festival ortamı oluşturmak, ülke sinemasına katkıda bulunmak, yeni sinemacıları desteklemek olan Akbank 6. Kısa Film Festivali 1 -11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşecek.

Akbank 6. Kısa Film Festivali programında, “Festival Kısaları”, “Uluslararası Bölüm”, “Kısadan Uzuna”, “Belgesel Sinema”, “Canlandırma Kısaları” ve “Özel Gösterim” bölümleri bulunuyor. Ayrıca uluslararası alanda önemli bir kısa film yönetmenini, filmleri ile birlikte ağırlayacak olan festival bu yıl da aynı çizgisinde kısa filmciler ve festival takipçileri için seçkin bir festival ortamı oluşturma hedefini sürdürüyor..

Festival kapsamında düzenlenecek kısa film yarışması başvuruları için son katılım tarihi 20 Kasım 2009 olarak belirlendi.

Yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçen filmler Festival Kısaları bölümünü oluşturacak ve festivalde izleyicilerle buluşacak. Ayrıca kurmaca ve belgesel kategorilerinde oluşturulacak iki ayrı jüri tarafından her iki kategoride “En iyi film” seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından;

En iyi kurmaca ödülü için; 7 bin YTL
En iyi belgesel ödülü için; 7 bin YTL ile ödüllendirilecek.

Başvuru Formu : http://www.akbanksanat.com/Kısafilmbasvuru/index.php