3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması

19 Şubat 2017
Ödül Töreni - 19 Şubat 2017





‘3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Siyer Vakfınca bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu.

“Kamil İman Kamil İnsan” başlığıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, törende yaptığı konuşmada, “Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması”nın çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

Avcı, bu tip yarışmalarda sıralama yapmanın zorluklarını bildiğini ve bu ağır yükün altına girdikleri için jüri üyelerini ayrıca tebrik ettiğini dile getirdi.

Gençlere, Ayşe Şasa’nın “Yeşilçam Günlüğü” kitabını tavsiye eden Avcı, “Efendimiz, dünyayı teşriflerinin esbab-ı mucibesini, güzel ahlakı tamamlamak olarak tarif ediyor. ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ buyuruyor. Bu sebeple, Siyer Vakfı tarafından 3 yıldır düzenlenen ve sinema sektöründe Efendimiz’in örnek ahlakı, emin şahsiyeti, mücadele ve mücahedelerle geçen hayatının anlaşılabilmesi, onun bizlere vaaz ettiği ahlakın anlaşılabilmesi ve bu konularda bir şuur oluşmasını sağlayacak filmler üretilmesini teşvik eden bu yarışmayı, çok mühim, çok anlamlı buluyoruz. O sebeple Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, bu yolda gayret sarf eden bütün genç arkadaşlarıma, ‘niyet hayr, akıbet hayr’ düsturuyla hayırlı çalışmalar, başarılar niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’ya, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya tarafından plaket takdim edildi.

“Kur’an-ı Kerim az sözle çok şey anlatıyor”
Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım da Kur’an-ı Kerim’in az sözle çok şey anlattığını belirtti.

Kur’an-ı Kerim’in içindeki tekrarların, farklı şeyleri vurguladığını aktaran Yıldırım, “Mesela Rahman Suresi o muhteşem ahengiyle 78 ayeti o sürede 31 kez ‘Böyle iken Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız’ diyerek, aynı şeyi tekrar ediyor gibi görünmüşse de farklı şeylere dikkat çeker.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Bakara Suresi’nin 134. ayeti ile ilgili de şunları söyledi:

“Sizden öncekilerin yaşadıkları iyilikler size örnektir ama sadece onlara anlatırsanız, onların yaptıklarını sadece meclislerinizde kullanırsanız, işin bir boyutunu yerine getirmiş olursunuz. Sizden öncekilerin yaşadıkları kötülükler, hatalar da sizin için ibrettir. Onları da sadece konuşmanız işin bir boyutudur. Siz iyilikleri örnek alıp, yeniden bir kez daha o iyilikleri üretmek, kötülüklerden ibret alıp, o kötülükleri o yanlışları yapmama adına bir hassasiyetle yürümek zorundasınız.”

Sözlerin ve eylemlerin de mevsimleri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bu mazlum ümmet, 250 senedir bazı şeyleri dillendiriyor ama insanlığın ufkuna, aziz İslam’ın aslında vermek istediği mesajları, tam anlamıyla yansıtamıyor. Birilerinin artık her sahada o aziz İslam’ın şanına yakışır bir biçimde, bu manada temsiliyet makamının doldurularak, temsiliyet makamının hakkı yerine getirilerek güzellikler ortaya koyması gerekiyor. Bu iş ilahiyat sahasında olacağı gibi edebiyatta da olmalı, sinemada olduğu gibi şiir ve sanatta da olmalı.” ifadelerini kullandı.

Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya ise Hz. Muhammed’in daha iyi anlaşılması için vakıf kurduklarını ve bu konuda birçok önemli proje yürüttüklerini ifade etti.

Projenin her geçen yıl büyüdüğüne vurgu yapan Kaya, “Hz. Peygamber Efendimiz’in ve onun eliyle yetişen sahabelerin hayatından kendimize örnekler çıkarabilmemiz ve bu örnekliği anlatabilmemiz için, bugünün şartlarını göz önünde bulundurarak bir dil kullanmak zorunda olduğumuzu ve bu konuda en önemli araçlardan birinin de sinema olduğunu ifade etmeliyim.” dedi.

Kaya, ilk sene 50 filmin başvurduğu yarışmanın bu yıl uluslararası kategoride düzenlendiğini ve yarışmaya birçok ülkeden 143 filmle başvuru yapıldığını belirtti.

Birincilik Kırgızistan’a

Yarışmaya başvuran filmler arasından 15’i, danışma ve ön seçici kurulunda bulunan Abdulhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, İhsan Kabil, Mehmet Kaman ve Yalçın Parmaksız tarafından finale bırakıldı.

Yarışmanın kazananları, finale kalan 15 film arasından, Hocakulu Narliyev’in başkanlığında toplanan ve Nazif Tunç, Elif Eda Karagöz, Firdevs Azizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ile Nihad Kresevljakovic’den oluşan jüri tarafından belirlendi.

“3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması”nda, Kırgızistanlı yönetmen Kasiet Djoldoshbekova, “Yalnızlık” adlı filmiyle, 25 bin lira değerindeki birincilik ödülüne layık görüldü.

“Hayat Bu” adlı filmiyle ikinci olan Elif Yüksel 15 bin lira ödülün sahibi olurken, “Heny” adlı filmiyle üçüncülük ödülü verilen Mehmet Nişancı da 10 bin lira para ödülü aldı.

Yarışmada “Sponsor Özel Ödülü”ne “Bir Şey Yap Güzel Olsun” filmiyle Ömer Dişbudak, “Siyer Vakfı Özel Ödülü”ne ise “İz” filmiyle Suriyeli yönetmen Alaa Khweled değer bulundu.

“Jüri Özel Ödülü”ne “Öz’ün Öz’ü” filmiyle Talha Genç layık görülürken, mansiyon ödülünün sahibi ise “Zübde” adlı filmiyle Kerime Nur Ejderoğlu oldu.

AA
20 Şubat 2017







3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması Jüri Heyeti Açıklandı

Siyer Vakfımız tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması”nın danışma kurulu ve jüri heyeti belirlendi.

Bu yıl “Kâmil İman Kâmil İnsan” temasıyla yola çıkan yarışmanın detayları, Eyüp Sultanzade’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında anlatıldı.

Siyer Vakfımız tarafından organize edilen Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe Hz. Peygamber’in (sas) güvenilir kişiliği, mücadelelerle geçen hayatı, örnek ahlâkı ve sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak filmler üretilmesi ve bu alanda bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla 3 yıl önce başladı.

Projenin hedefi; Alemlere Rahmet olan Hz. Peygamber’in (sas) mesajını hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine görev edinen herkesin, çağın en önemli iletişim yöntemlerinden biri olan sinema aracılığıyla, Hz. Peygamber’i (sas) tanımaya aday tüm insanlara ulaşmasını sağlamaktır.

Yarışmanın Genel Koordinatörü Mehmet Kaman, “Biz sadece bir yarışma düzenlemiyoruz, yıl içerisinde Hassan b. Sabit Sinema Akademisi ile aynı zamanda yeni sinemacıların gelişimi için destekleyici ortamlar da hazırlıyor, seminerler, söyleşiler, atölyeler ve film okumaları ile sektöre teknik anlamda katkı sunmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Toplantıda konuşan Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Kaya, yarışmanın bu yıl uluslararası boyuta taşındığını söyledi.

Kaya, projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Resulullah Efendimiz (sas) isminin anılmadığı, girmediği bir ev, bir sektör, dünyanın hiçbir bucağı kalmasın.” dedi.

Siyer Vakfımızın kuruluş amacının Hazreti Muhammed’in daha iyi tanınması ve anlaşılması olduğunu vurgulayan Kaya, “O’nun mesajlarının 21. asra taşınması gayesi ile kurulan vakfımız, bu gayesine matuf bir şekilde birçok projeyi hayata geçirdi. ‘Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması’ da bu projelerden biriydi. Bu proje, biz Müslümanların ihmal ettiği, çok da ilgilenmediği sinema alanında, Efendimiz’i nasıl tanıtabiliriz düşüncesi ile başlattığımız bir proje.” diye konuştu.

Yarışmanın danışma kurulu başkanı sinema yazarı İhsan Kabil de yaptığı açıklamada, kısa filmlerin Hazreti Muhammed’in örnek hayatından önemli enstantaneleri aktaracağını ve O’nun hadislerinden, hayat tarzından ve hayatı algılayışından hareketle oluşturulacağını dile getirdi.

“İslamofobiye Karşı Olumlu Bir Çıkış”

Kabil, dünyadaki karışıklıklara dikkati çekerek, yarışmanın önemini şöyle dile getirdi:

“Bu proje, düşük profilli savaş durumunun yaşandığı bir ortamda, Peygamber Efendimiz’in, yarışmanın adında olduğu gibi bütün alemlere rahmet müjdesini hatırlatacak önemli bir girişim. Öte yandan, İslamofobiye karşı da yarışmanın olumlu bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Fakat bizim yolumuz barış ve kültür yoluyla ancak hükümferma olacak şekilde hayata geçiriliyor. O bakımdan sinema gibi, bugün bütün kitleleri içine alan, kucaklayan bir sanatın kısa film ayağında bu çalışmaların yapılması, gençlerin algıladıklarının yeniden temsili ile seyirci toplumuna sunulması anlamına gelecek.”

Yarışmanın Danışma Kurulu ve Ön Seçici Kurulu ile Jüri Heyeti’nin takdim edildiği tanıtım toplantısında tüm jüri üyeleri de söz aldı.

Yarışmanın jüri heyetinde yer alan akademisyen ve sanatçı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demirci “Bu tür yarışmalar doğru ve ortak bir dil geliştirmemize katkı sağlayacaktır” derken, Yönetmen ve yapımcı Nazif Tunç ise toplumda Ebu Cehil’lerin hala yaşatıldığı değerlendirmesinde bulunarak, “Müslümanlar ne yazık ki kadim, intikamcı ve kinci saldırılar altında yaşamak zorunda. Böyle bir zamanda Peygamber Efendimiz’in barışçı, esenlikli yolunun ve ahlakının bütün dünyaya duyurulmasını sağlayacak böyle yarışmalar çok önemli. Ne yazık ki biz Rasulullah’ı anlatmayı unuttuk.” ifadelerini kullandı.

Nazif Tunç, Hazreti Muhammed’in öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Rasulullah’ın 40 hadisini, kendinden sonra gelenlere bırakmayı, dünya hayatının amacı sayan bir neslin evladıyız. Rasulullah’a olan düşkünlüğümüzü kısa filmle veya küçük bir şiirle ifade etmek, yüreğimizin böyle çarpıyor olmasını göstermek bizim zamanımızın en iyi uğraşı olur.”

Hasan Kaçan, “Efendimiz (sas)’ı gönüllere taşıyan bu yarışmayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek Hz. Peygamber’i ve O’nun ahlakını anlatmaya yönelik düzenlenen bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı.

Yine yarışmanın jüri heyetinde yer alan senarist ve yönetmen Elif Eda Karagöz, kendisinin de Hz. Peygamber’e dair hikayeleri dinleyerek yetiştiğini değinerek “Sinemada Peygamberimiz’in ahlakı üzerine çalışmaların yer bulması mutluluk ve ümit verici bir durumdur” dedi.

Yönetmen İsmail Güneş de jüri heyetinde. İsmail Güneş “Bu çalışma sinemayı doğru anlayan ve algılayan bir seyirci kitlesi yetişmesine vesile olur” vurgusu yaptı.

Sinema sektöründe Hazreti Peygamber’in örnek ve sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “3. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması”nın başvuruları 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Ödül töreni 19 Şubat’ta

Kurmaca ve animasyon türündeki filmlerin de kabul edileceği yarışmanın danışma ve ön seçici kurulunda İhsan Kabil’in yanı sıra Abdulhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, Tarık Tufan, Yalçın Parmaksız yer alıyor.

Jüri başkanlığını Hocakulu Narliyev’in üstlendiği yarışmanın jüri heyeti ise Nazif Tunç’un yanı sıra Elif Eda Karagöz, Firdevs Azizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, İsmail Güneş, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ve Nihad Kresevljakovic’den oluşuyor.

Toplamda 65 bin lira ödül verilecek yarışmanın birincisi 25 bin, ikincisi 15 bin, üçüncüsü ise 10 bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışmada, “Sponsorluk Ödülü” 5 bin, “Mansiyon Ödülü” 4 bin, “Siyer Vakfı Özel Ödülü” ve “Jüri Özel Ödülü” ise 3’er bin lira olarak takdim edilecek.

Yarışma, 19 Şubat 2017’de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.







Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 3. Yılı Takvimi Açıklandı

Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması
Siyer Vakfı’mızın organize ettiği ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 7 Mart 2016 Pazartesi günü yapılan basın tanıtımı ile başladı.

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe Hz. Peygamber’in (sas) emin kişiliğinin, hayatı boyunca mücadele ettigˆi hak davasının, örnek ahlâkının, sade hayatının anlas¸ılabilmesi konusunda bir farkındalık olus¸masını sagˆlayacak kısa metrajlı filmler üretilmesi ve bu alanda bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla tertip edilmis¸tir.

Uluslararası Kısa Film Yarışması
Projenin hedefi; Alemlere Rahmet olan Hz. Peygamber’in (sas) getirdigˆi mesajı hakkıyla bu çagˆa tas¸ımayı kendisine görev edinen herkesin, çagˆın en önemli iletis¸im yöntemlerinden biri olan sinema aracılıgˆıyla, Hz. Peygamber’i (sas) tanımaya aday tüm insanlara ulas¸masını sağlamaktır.

2014 yılında Türkiye’de ve dünyada ilk defa organize edilen yarışmaya 50 film katılmış, toplam 15.000 TL ödül, 2015 yılında ise 103 filmin katıldığı yarışmada dereceye girenlere toplam 35.000 TL ödül dağıtıldı. Düzenlenen ödül töreni Ulusal ve Yerel televizyonlar aracılığıyla canlı olarak milyonlarca kişiye ulaştı. Sosyal medyada 6 saat boyunca dünya gündeminde kaldı. Ödül töreni sonrasında günlerce ulusal ve yerel basında yer bulan Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması benzer organizasyonların yapılması için birçok sivil toplum kuruluşuna örneklik teşkil etti.

Siyer Vakfı Kısa Film Yarışması
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 2016 yılı takvimi, yapılan basın toplantı ile başladı. Bu yıl uluslararası bir kimlik kazanan kısa film yarışmasının birçok ülkede tanıtım ve duyurusu da yapılacak. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yapılacak tanıtımlar, hazırlanan web sitesi ve sosyal medya kanalları ile de desteklenecek. Yarışmaya dair tüm bilgilere, yeni yüzü ile yayına başlayacak olan web sitesinden ulaşılabilir. (www.alemlererahmetfilm.com)

Birçok ülkeden yönetmenlerin katılımının beklendiği yarışmanın bu yıl ki başvuru hedefi 500 film. 28 Ekim 2016 tarihine kadar filmlerin kabul edileceği yarışmanın gala ve ödül töreni 18 Aralık 2016’da yapılacak. İki aşamalı değerlendirmenin yapılacağı, kurmaca ve animasyon türünde eserlerin kabul edileceği yarışmada filmler aynı kategoride değerlendirilecek. Eserler 20 dakikayı geçmeyecek. Katılımcılar web sitesinden başvuru formu ve yarışma sözleşmesinin çıktısını ıslak imzalı olarak ve filmleriyle ilgili istenen diğer materyalleri 28 Ekim 2016 tarihine kadar belirtilen adrese göndermeliler.

Kısa Film Yarışması Basın Toplantısı
Yarışma için bu yıl “Kâmil İman Kâmil İnsan” sloganı belirlenmiştir. Eserler bu çerçevede ele alınacak ve değerlendirilecektir.
Bu yıl uluslararası bir kimlikle tüm dünyadan filmler kabul edecek olan yarışmada dereceye girenlere toplam 65.000 TL ödül dağıtılacak.

Detaylı Bilgi için: +90 212 549 69 01








3. Alemlere rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması startı verildi!

3. Alemlere rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması startı verildi!Siyer Vakfı’nın organize ettiği ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda verildi.
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe Hz. Peygamber (sas)’in emin kişiliğinin, hayatı boyunca mücadele ettiği hak davasının, örnek ahlâkının, sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak kısa metrajlı filmler üretilmesi ve bu alanında bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla tertip edilmiştir.

Projenin Hedefi
Projenin hedefi; Âlemlere Rahmet olan Hz. Peygamber (sas)’in getirdiği mesajı hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine görev edinen herkesin, çağın en önemli iletişim yöntemlerinden biri olan sinema aracılığıyla, Hz. Peygamber (sas)’i tanımaya aday tüm insanlara ulaşmasını sağlamaktır.

Türkiye ve Dünyada Bir İlk
2014 yılında Türkiye’de ve dünyada ilk defa organize edilen yarışmaya 50 film katılmış, toplam 15.000 TL. ödül dağıtılmıştı 2015 yılında ise 103 filmin katıldığı yarışmada dereceye girenlere toplam 35.000 TL. ödül dağıtıldı. Düzenlenen ödül töreniUlusal ve Yereltelevizyonlar aracılığıyla canlı olarak milyonlarca kişiye ulaştı. Sosyal medyada 6 saat boyunca dünya gündeminde kaldı. Ödül töreni sonrasında günlerce ulusal ve yerel basında yer bulan Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması benzer organizasyonların yapılması için birçok sivil toplum kuruluşuna örneklik teşkil etti.

Birçok Ülkede Tanıtımı ve Duyurusu Olacak
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 2016 yılı takvimi bugün itibari ile başlamış oldu. Bu yıl uluslararası bir kimlik kazanan kısa film yarışmasının birçok ülkede tanıtım ve duyurusu da yapılacak. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yapılacak tanıtımlar hazırlanan web sitesi ve sosyal medya kanalları ile de desteklenecek. Yarışmaya dair tüm bilgilere, bugünden itibaren yeni yüzü ile yayına başlayacak olan web sitesinden ulaşılabilir. (www.alemlererahmetfilm.com)

Birçok ülkeden yönetmenlerin katılımının beklendiği yarışmanın bu yıl ki başvuru hedefi 500 film. 28 Ekim 2016 tarihine kadar filmlerin kabul edileceği yarışmanın gala ve ödül töreni 18 Aralık 2016’da yapılacak. İki aşamalı değerlendirmenin yapılacağı, kurmaca ve animasyon türünde eserlerin kabul edileceği yarışmada filmler aynı kategoride değerlendirilecek. Eserler 20 dakikayı geçmeyecek. Katılımcılar web sitesinden başvuru formu ve yarışma sözleşmesinin çıktısını ıslak imzalı olarak ve filmleriyle ilgili istenen diğer materyalleri 28 Ekim 2016 tarihine kadar belirtilen adrese göndermeliler.

Kamil İman, Kamil İnsan
Yarışma için bu yıl ‘‘Kâmil İman Kâmil İnsan”sloganı belirlenmiştir. Eserler bu çerçevede ele alınacak ve değerlendirilecektir.

Büyük Ödül
Bu yıl uluslararası bir kimlikle tüm dünyadan filmler kabul edecek olan yarışmada dereceye girenlere toplam 65 bin TL ödül dağıtılacak.

Detaylı Bilgi için:
0212 549 69 01
alemlererahmetfilm.com
07 Mart 2016