7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması

24 - 26 Kasım 2021
Son Katılım Tarihi - 31 Ekim 2021
Ödül Töreni - 10 Aralık 2021

Düzenleyen
Siyer Vakfı
0212 549 69 01
info@alemlererahmetfilm.com
alemlererahmetfilm.com






Uluslararası Bölüm En İyi Kurmaca Ödülünü "Flowers For You" isimli kısa filmi ile Ignat Bagirov'u Uluslararası Jüri Başkanı Oliver Laxe açıkladı.

Uluslararası Bölüm En İyi Belgesel Ödülünü "Meerman" isimli kısa belgesel filmi ile Aikol Nurlanbek Uulu' ya Uluslararası Jüri Üyemiz Reshad Strik takdim etti.

Uluslararası Bölüm En İyi Animasyon Ödülünü "Good Wolf" isimli animasyon filmi ile Natallia Darvina'ya Yazar Sibel Eraslan takdim etti.

Uluslararası Jüri Özel Ödülü'nün sahibi "Rawyha's Safe Haven" isimli belgeseli ile Mohmed Fathi'yi Ulusal Jüri Üyemiz Uğur Uzunok açıkladı.

Ulusal Bölüm En İyi Kurmaca Ödülünü "Bir Nehir Kıyısında" isimli kısa filmi ile Muhammed Furkan Daşbilek'e Ulusal Jüri Başkanı Yönetmen Murat Pay takdim etti.

Ulusal Bölüm En İyi Belgesel Ödülünü "Tülütabaklar" isimli belgeseli ile Yasin Öztürk'e Senarist-Yönetmen Nazif Tunç takdim etti.

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali Danışma Kurulu Başkanı Atalay Taşdiken, 7 yıldır festivale içerik üreterek vefa gösteren Bilal Çimrin'e "Ayşe Şasa Vefa Ödülünü" takdim etti.



Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, Son Taslak Endüstri Bölümü Proje Geliştirme Desteğini kazanan Eserlerimizi açıkladı.
-Ahmet Duvar / Karayazı
-Davron Tadijev / Eser
-Ahmet Faruk Arslan / Bir Dolap Tozlu Uzay Elbisesi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Son Taslak Endüstri Bölümü Kısa Film Yapım Desteğini kazanan Eserlerimizi açıkladı.
-Zeynep İncetekin / Karatavuk
-Ömer Dişbudak / 654 Gram
-Mehmet Selim Gök / Geyik





KISA FİLM YAPIM DESTEĞİ YÖNETMELİĞİ

SON TASLAK FİLM PLATFORMU HAKKINDA
Son Taslak, üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme, yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası alanlarında desteklenmesini; sektörün aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlayan bir kısa film yapım platformudur.

KISA FİLM YAPIM DESTEĞİ NEDİR?
Son Taslak Film Platformu Kısa Film Yapım Desteği, kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcıları Türkiye ve dünya sinemasının endüstri profesyonelleri ve festivalleri ile buluşturan ve onlara yapım aşamasında destek olan bir platformdur.

AMAÇ
Senaryo aşamasındaki projelerin geliştirilmesinin desteklenmesini sağlamak,
Yapım aşamasındaki projelere destek olarak kısa filme üretimine katkı sağlamak,
Projeleri tanıtarak uzman yapımcılar tarafından maddi ve manevi destek almalarını sağlamak.
Yapım aşamasındaki projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme, sunma ve uluslararası festival marketleri ile ilgili eğitimler vererek sinema sektörüne uzun vadeli katkı sağlamak.
Dünya sinema sektörünün önemli aktörlerini ustalık sınıfları, atölyeler ve söyleşilerde ağırlayarak Türkiye sinema endüstrisine katkıda bulunmak.
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali‘nin ulusal ve uluslararası alanda imajını güçlendirmek.

TARİHLER
Son Taslak, Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali çatısı altında 24-26 Kasım 2021 tarihlerinde, üç gün boyunca İstanbul’da gerçekleştirilir.

YÖNETİM
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Son Taslak Film Platformunun yönetimi ve organizasyonu Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali tarafından yürütülür. Bu doğrultuda Son Taslak Film Platformu kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali yetki ve sorumluluğundadır.

GENEL HÜKÜMLER
Kısa Film Yapım Desteği’ne katılan tüm proje sahipleri bu yönetmelikte yer alan hususları kabul etmiş̧ sayılırlar.

Bu yönetmelikte belirlenmeyen diğer hususlarda karar yetkisi ve değişiklik hakkı Son Taslak Film Platformu yönetimine aittir.

Bu yönetmelik Festival Yönetimi’nin onayıyla 10.04.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

SON TASLAK FİLM PLATFORMU KISA FİLM YAPIM GELİŞTİRME BAŞVURU KOŞULLARI

Kısa Film Yapım Desteği Ödülünde tür sınırlaması yoktur. Yapım Desteğine başvuracak projelerin Hz. Muhammed (sav)’nin hayatı ve ahlakına atıf ve/ veya günümüzde Müslüman olmanın sorumluluğuna dair bir konuya referans içermesi gerekmektedir.

Son Taslak Kısa Film Yapım Desteğine başvuran projeler için, yönetmen veya yapımcılardan en az birinin T.C. vatandaşı olması koşulu aranır.Bir kişi birden fazla proje ile başvuru yapabilir. Aynı destek türünde iki defa başvurusu değerlendirilmiş projelerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.

Son Taslak Film Platformu kapsamında düzenlenen Kısa Film Yapım Desteği’ne başvuran projeler arasından finale kalan senaryolar seçici kurul tarafından belirlenir.

Son Taslak Film Platformu seçici kurulu, başvuran projeler arasından en az 5 projeyi Kısa Film Yapım Desteği’nde yarışmaya davet etmek üzere seçer. Kısa Film Yapım Desteği’ne katılım hakkı kazanan projeler, jüri karşısında akredite konuk ve profesyonellere açık bir şekilde sunum yaparlar.

Jüri tarafından seçilen üç projeye yapım destek ödülü verilir. Ödül birden fazla proje arasında paylaştırılamaz.

Kısa Film Yapım Desteği Ödülü, Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreninde açıklanır,

Her bir ödül 40.000 TL’den daha az olmamak üzere 40.000 ile 60.000 TL arasında ödülü almaya hak kazanan en az 3 projeye toplam 150.000 TL Kısa Film Yapım Desteği Ödülü verilir.

Kazanan projeler ile festival karşılık hak ve sorumlulukları teminat altına almak için yapım destek sözleşmesi imzalarlar. Kısa Film Yapım Desteği Ödülü’nün %50’si, kazanan projelerin yasal sahibi olan yapımcıya, senaryonun son versiyonunun en geç üç ay içerisinde gönderilmesine müteakip belirlenecek bir tarihte ödenir. Filmin festival merkezine teslim edilmesinden sonra destek tutarının %50’si olan ikinci dilim ödeme projenin yasal sahibine yapılır.

Kısa Film Yapım Desteğini alan projeler senaryolarını filmleştirmekle ve ödül ödemesi birinci diliminin hesabına yatırıldığı tarihten itibaren en geç 6 ay içinde filmi festival merkezine teslim etmekle mükelleftirler. Filmin yapımcısı filmin çekilememesi durumunda %50 birinci dilim ödemeyi geri ödemekle sorumludur.

Kısa Film Yapım Desteği Ödülü’nü almaya hak kazanan projelerin yapımcıları, filmlerinin açılış ve kapanış jeneriklerinde, yayınladıkları basın bültenlerinde, gazete ilanları ve sosyal medya hesaplarında filmle ilgili her türlü tanıtım materyalinde aldıkları ödülü Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali logosu ve Son Taslak Film Platformu logosuyla birlikte belirtmekle yükümlüdür.

Proje sahipleri resmi başvurularını, Alemlere Rahmet Film Festivali’nin kurumsal sitesinde yer alan Son Taslak Film Platformu sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak en geç 30 Eylül 2021 Perşembe günü 00:00’a kadar yapabilirler.

Başvuran projeler online başvuru esnasında EK-1’de yer alan tüm belgeleri yüklemelidir. Bu bilgiler, Son Taslak Film Platformu 2021 kataloğunda yer alır

Projenin senaristinin yapımcı veya yönetmen dışında birisi olması durumunda başvuru sahibi senaryonun bütün haklarına sahip olduğunu kanıtlamakla yükümlüdür.

Çekimlerine başlanmış ve Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ödül töreni olan 27 Kasım 2021 gününe kadar çekimlerine başlanacak olan projeler başvuru yapamaz.

Platforma başvuran proje uluslararası bir ortak yapım ise ortaklarından en az birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve ortak yapımın Sinematografik Yapımlar Üzerine Avrupa Sözleşmesi’ne uygun olması gerekmektedir.

Son Taslak Film Platformu, finale kalan her proje için yönetmen ve yapımcı olmak üzere 2 kişinin yurtiçi ulaşım ve konaklama masraflarını karşılar. Projenin davetli ekibi söyleşilere, ödül törenine, özel medya röportajlarına ve basın toplantılarına katılarak projesini temsil eder.

Son Taslak Film Platformu finalist projeleri ilan ettikten sonra başvuru sahibi projesini geri çekemez.

Seçilen projelerin yapımcısının Son Taslak Film Platformu proje geliştirme programlarına katılımı zorunludur. Yapımcının katılamaması durumunda, seçilen proje ödüller için aday olamaz.

Proje sahibi online başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu taahhüt eder.

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali gerekli gördüğü taktirde başvuru formunu ıslak imzalı olarak talep edebilir.

Son Taslak Film Platformu Kısa Film Yapım Desteği’ ne başvurular sadece festivalin internet sitesi üzerinden ve online başvuru olarak kabul edilir. Posta yoluyla başvuru kabul edilmez.

Olası COVID-19 salgın sebebiyle jüri toplantıları, proje geliştirme eğitim ve workshoplar, Son Taslak kapsamında tüm etkinlikler bir önlem gereği ihtiyaç halinde çevrimiçi düzenlenebilir.

Online Başvuru Esnasında İstenenler:

Sinopsis ( 1 paragraf, Türkçesi 800 karakter boşluklu, İngilizcesi 900 karakter boşluklu)
Senaryo (En fazla 15 sayfa, Türkçe PDF)
Projenin temaya uygunluğuna gerekçeli bilgi (Maksimum 2000 karakter boşluklu Türkçe)
Yönetmen görüşü (maksimum 2.000 karakter boşluklu) (İngilizce/Türkçe)
Yapımcı görüşü (maksimum 2.000 karakter boşluklu) ( İngilizce/Türkçe)
Yönetmen, yapımcı ve senaristin biyografisi ve filmografisi (biyografi/filmografi başına maksimum 1.000 karakter boşluklu, film isimlerini Türkçe ve İngilizce belirterek)
Yapım şirketi hakkında bilgi ve yapım şirketi filmografisi (varsa)
Finans planı ve özet bütçe (İngilizce/Türkçe)
Yönetmenin daha önceki filmlerinin online şifreli linkleri (varsa)
Yönetmen, yapımcı ve senaristin alternatif portre fotoğrafı (Çözünürlük: 300 dpi)
Projeye dair görsel materyal, moodbook, mekan fotoğrafları, teaser v.s. online erişim linki (varsa)
Senaryonun özgün olduğuna dair ıslak imzalı beyanname (PDF veya JPEG)

sontaslak@aruffest.com
www.alemlererahmetfilm.com














Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali

7. Yılımızda Festival Oluyoruz!
Siyer Vakfı ve Fidan Sanat Vakfımız işbirliği ile TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen ve bu yıl Festival olarak icra edilecek 7. ALEMLERE RAHMET KISA FİLM FESTİVALİ’nin takvim, içerik, ödül ve destek tutarları bugün yapılan basın lansmanı ile açıklandı.

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali
Hz. Muhammed’in (sas) yaşantısının yansımasının çağımızda insani ve ahlaki örneklik teşkil edecek şekilde anlatıldığı hikayeler seçilecektir. Amacımız sadece inanan biz İslam toplumunun değil, insanlık aleminin de özlem ve ihtiyacını duyduğu Efendimiz’in (sas) o muhteşem ahlakını, örnekliğini, rehberliğini çocuk, genç, birey, aile, eğitim, sosyal yaşam, ticari yaşam başta olmak üzere aklımıza gelebilecek her alanda bugüne uyarlanmış bir şekilde sinema dili ile anlatabilmenin imkanlarını bulmak, oluşturmak.

Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü: 25.000 TL
Ulusal En İyi Belgesel Ödülü: 15.000 TL
Ulusal En İyi Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 25.000 TL
Uluslararası En İyi Belgesel Ödülü: 15.000 TL
Uluslararası En İyi Animasyon Ödülü: 10.000 TL

SON TASLAK ENDÜSTRİ BÖLÜMÜ
Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği
Toplam 7 Projeye Verilecek Destek Tutarı: 200.000 TL

Son Katılım Tarihi - 31-10-2021






Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması 7. Yılında Festival Oluyor!

Siyer Vakfı ve Fidan Sanat Vakfımız işbirliği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen ve bu yıl Festival olarak icra edilecek 7. ALEMLERE RAHMET KISA FİLM FESTİVALİ’nin takvim, içerik, ödül ve destek tutarları bugün yapılan basın lansmanı ile açıklandı.

Sinema, Kültür-Sanat ve Medya dünyasına mensup birçok ismin katıldığı basın lansmanında bu yıl Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı, ve Tvnet’in Medya Sponsoru olacağı, TRT Genel Müdürlüğü’nün ise Festival’in SON TASLAK diye adlandırılan Endüstri bölümüne “Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği” sağlayacak.

Fatih Belediyesinin Etkinlik katkıları ile Yedikule Hisarlarında yapılan toplantıda ilk söz selamlama konuşması için Fidan Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Başer’e verildi. Başer, Siyer Vakfı ve FİSAV olarak bu yıl sinemaseverler ile birlikte birçok festival etkinliği ile dolu dolu bir süreç yaşayacak olmalarının, her yıl sinemamızın gelişmesi adına hedeflerini ve adımlarını büyütmüş olmanın, yeni ve güçlü partnerler ile ülkemiz sinemacılarına katkı sağlayacak olmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Sinema ve Sanat çevrelerinde Festival sürecinin başlaması ile kendilerinden beklentinin de arttığına dikkat çeken Başer, bu beklentiyi bu yıl toplam Ödül ve Destek rakamını 300.000 TL ye çıkararak karşılamaya çalışacaklarının müjdesini verdi.

Başer Festivalin ana destekçisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine, Son Taslak Endüstri Bölümü Ana Sponsoru TRT Genel Müdürlüğü yetkililerine ve diğer tüm proje ortaklarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Fidan Sanat Vakfı Başkanı Abdulbaki Başer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye Fatih Belediye Başkanı Ergun Turan davet edildi. Ergun Turan konuşmasında çekirdekten yetişen sinemacıların sinema estetiğini koruduğunu ifade ettikten sonra Siyer Vakfı’nın bu çabasının çok kıymetli olduğunu ve bunların daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

Ergun Turan’ın ardından duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere sırasıyla İsmail Güneş, Mesut Uçakan, Hülya Yazıcı, Nazif Tunç ve İhsan Kabil gibi önemli isimler kürsüye davet edildiler…

İsmail Güneş sözlerinde sinemanın seyircinin aşağısında olmadığını, seyirciyi yukarıya kaldırarak icra edilen bir sanat dalı olduğunu ifade ettikten sonra insanların sinemayı sadece üretmeye değil tüketmeye şevk edildiğinde ne kadar önemli bir iş yapıldığının anlaşılacağına değindi.
Mesut Uçakan konuşmasında Siyer Vakfı sinema alanında istikrarlı bir yürüyüş içerisinde olduğuna değinip bu yürüyüşlerin ileride daha büyük filmler üretmeyi beraberinde getireceğini ifade etti.
Konuşmasında insan olma çabamızın en büyük eksikliğinin sanattan uzaklaşmak olduğuna değinen Hülya Yazıcı, sinemanın diğer sanatları içine aldığı için en önemli sanatlardan olduğunu vurgulayarak insanlığın bu sanatla yüceltileceğini söyledi.

Nazif Tunç sözlerinde sinemaya Müslümanca bakmayı, sünnete ve Allah’ın razı olduğu yaşantılara uygun bir sinema var etmek istediklerine değinerek iyi bir uçak, araba yapılabileceğini ama benzin olmazsa hareket ettirilemeyeceğini ifade ettikten sonra sinemanın bu işte benzin görevi gördüğüne dikkat çekti.

Artık Tema Alemlere Rahmet ..!

Selamlama konuşmalarının ardından 7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festival Direktörümüz Cemil NAZLI, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nü temsilen İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, TRT Genel Müdürlüğü Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk GÜVEN, Danışma Kurulu Başkanı Atalay Taşdiken ARUFF’21 Son Taslak Endüstri Bölüm Direktörü Belkıs BAYRAK sahneye davet edildi.

Yarışmanın her sene başka bir tema ile eser kabul ettiğini belirten Cemil Nazlı, bu yıl festival olmaları sebebiyle kavramsal bir temanın olmayacağı sinemacıların alanlarını genişletmek amacı ile İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (sas) hayatının herhangi bir alanına değinilen, onun güzel ahlakının bir şekilde güncellenerek işlenebileceğini ve bunu kısa filmcilerinin ufuk, vizyon, kabiliyet ve görsel sunum becerilerine bıraktıklarını duyurdu.

Toplam Ödül ve Destek Tutarı 300.000 TL

Bu sene “Son Taslak” bölümünde Proje Geliştirme Desteği ile 3 ya da 4 ayrı senaryoya destek verileceğini, Festival Yarışma Bölümünde Ulusal ve Uluslararası iki ayrı bölümde Kurmaca, Animasyon ve Belgesel olmak üzere 3 ayrı kategoride 6 en iyi eseri 100.000 TL ile ödüllendireceklerini,
“Son Taslak” bölümünde ise 7. yıl olması hasebiyle 7 projeye 200.000 TL “Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Desteği” verileceğini toplamda da ödül ve desteklerle dağıtılacak rakamın 300.000 TL’yi bulacağını ifade etti.

Ulusal En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü: 25.000 TL
Ulusal En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL
Ulusal En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülü: 25.000 TL
Uluslararası En İyi Kısa Belgesel Ödülü: 15.000 TL
Uluslararası En İyi Kısa Animasyon Ödülü: 10.000 TL

Son Taslak 7 proje için Kısa Film Yapım ve
Proje Geliştirme Desteği: 200.000 TL

Ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Md Dr. Coşkun Yılmaz sözlerine dilin önemine dikkat çekerek başladı. Dilin mazimiz, halimiz ve istikbalimiz olduğunu ifade ederek kullandığımız kelime ve kavramların geçmiş-gelecek ile bağlarımızı oluşturmakla kalmadığını zihniyet ve karakter dünyamızı şekillendirdiğinin değinerek sinemanın bu dili oluşturmada etkinliğinin altını çizdi. Sanatın emek ve sabır istediğini Siyer Vakfı’nın bunu yıllardır sürdürdüğünü, gençlere uzanması ve dokunmalarından dolayı bakanlık olarak bu faaliyeti çok önemsediklerini ve desteklediklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Sonrasında sırası ile TRT Genel Müdürlüğü Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk GÜVEN sözlerinde festivallerin yarışma bölümlerinin çok kıymetli olduğunu ama bunun yanında proje geliştirme aşamasındaki sinopsis, senaryoların desteklenmesi kısımlarının kendileri için önemli olduğunu bu aşamada desteklenen projelerin hem Türkiye’de hem dünyada karşılık bulmaya başladığını ifade etti.

ARUFF’21 Son Taslak Direktörü Belkıs BAYRAK TRT gibi bir markanın kendilerine partnerlik yapmasının çok kıymetli olduğunu ifade ettikten sonra hikayeleri belli olan projelerin gelişmesi için ulusal yapım ve uluslararası proje geliştirme destekleri için bir bölüm hazırladıklarına dikkat çekti.
Son olarak Danışma Kurulu Başkanı Atalay TAŞDİKEN Kaybettiğimiz vicdanlarımız, merhametlerimiz, kültür ve inançlarımıza dair ne kadar hasretlerimiz varsa onları yeni kuşak genç sinemacıların hayatımıza yeniden kazandıracağını belki sadece bu topraklarda değil dünyanın birçok yerinde insanların silkelenip bir şeyleri hatırlatmaya sevk edeceği eserleri bu platformdan çıkacağını gördüklerini ve bundan gurur duyduklarını ifade ederek sözleriniz tamamladı.

Son Başvuru 31 Ekim

31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği festivalin, 21-27 Kasım 2021 tarihleri arasında gösterimler, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve 1 panel ile Etkinlik haftası etkinliklerinin, Gala ve ödül törenin ise 27 Kasım 2021 tarihinde yapılacağını ifade eden Cemil NAZLI paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı…

Katılımcıların Son Taslak Endüstri Bölümüne Kısa Film Yapım ve Proje Geliştirme Başvurularının 30 Eylül, Kurmaca, Belgesel ve Animasyon kategorilerinde başvurularını 31 Ekim 2020’ye kadar www.alemlererahmetfilm.com internet sitesi üzerinden yapmaları bekleniyor.

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması Basın Lansmanı, program sonunda Danışma Heyeti ve misafirlerle birlikte çekilen aile fotoğrafı ile nihayete erdi.