JCI İstanbul Crossroads ‘Kültürler Arası Diyalog’ temalı
4. Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali

2 -5 Kasım 2009
Son Katılım Tarihi : 20 Ekim 2009

İletişim
JCI İSTANBUL CROSSROADS
4. Uluslararası Kısa Film Festivali 2009
"Kültürler Arası Diyalog ve Göç"

Festival Direktörlüğü:
DIGITAL FILM ACADEMY - İSTANBUL
Halaskargazi Cad. No:401 Kipman Apt. B Blok Kat:8 Şişli, İstanbul
Tel: +90 (212) 219 69 79
Fax: +90 (212) 219 11 66
E-Mail: crossroads @ dfa.com.tr

jciistanbulcrossroads.com
Bülent DORUKER
Festival Direktörü
doruker @ dfa.com.tr
Tel: 02122196979



Kısa Filmcilerin ödül gecesi muhteşem geçti.

JCI İstanbul Şubesi tarafından Fatih Belediyesinin katkılarıyla bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen “Kültürler Arası Diyalog” temalı JCI İSTANBUL CROSSROADS 4. Uluslararası Kısa Film Festivali önceki gün yapılan muhteşem bir gala gecesiyle son buldu.

2-5 Kasım tarihleri arasında paneller, atölyeler , film gösterimleri ile dolu dolu geçen Kültürler Arası Diyalog temalı Crossroads festivalinin galası 5 Kasım 2009 Perşembe gecesi Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı. Törenin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sanatçı hayal eder, yöneticiler, politikacılar ise bu hayalleri hayata geçirir. Nasıl ki sanat ve sanatçı toplumu besler ve geliştirirse; sanatı ve sanatçıyı destekleyen politikacılar da, bu gelişimin sürekliliğini sağlarlar. Bu nedenle sanatçı ve idareci birbirini tamamlayan bir uyum ve işbirliği içinde olmalıdır.” dedi.
Yarışmanın teması olan Kültürler Arası Diyalog ve Göç’ün, Fatih için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Demir, tarihi yarımadanın yarışmanın temasına uygun doğal bir film platosu olduğunu söyledi. Demir, “Fatih, fetihten beri kültürlerin kaynaştığı bir pota olmuştur. Bir yanda cami, bir yanda kilise ve sinagog yüzlerce yıldır yan yana yaşamıştır.” dedi.

Festival Direktörü Bülent Doruker finalistleri tanıtırken yaptığı konuşmada Kısa filmcilerin festivallerle, yarışmalarla desteklenmesi gerektiğini ancak festivallerin de sponsorlarla var olabildiğinin altını çizerek sponsorlardan gelecek yıllar için destek sözü istedi ve filmleriyle festivale katılan yönetmenlere teşekkür etti.

Jüri üyeliğini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yönetmen Derviş Zaim, TV yapımcısı Nebil Özgentürk, Oyuncu Özay Fecht, Doç. Dr. Şule Toktaş, Yrd. Doç. Dr. Uğur Özgöker ve Vedat Akman’ın yaptığı yarışmada 19 film finale kalmıştı.

Gecede birincilik ödülünü “Göç Kuşağı” filmi ile Mustafa Karakaya aldı. İkincilik ödülüne “Köse” ile Kenan Özer ve Seza Güneş, üçüncülük ödülüne ise “Klonistan” ile Ayçe Kartal layık görüldüler. Ayrıca gecede “Dönüş” filmiyle yönetmenler Soner Yıldırım ve Mehtap Köseoğlu mansiyon ödülü aldılar.

Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı ve yazar Nilüfer Açıkalın’ın yaptığı gala gecesinde Birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye ise 2.000 TL değerinde Digital Film Academy çekleri verilen ödül gecesinde ayrıca dereceye giren üç filmin yönetmenlerine ödül sponsoru Sunexpress’ten Avrupa’ya Gidiş-dönüş uçak bileti verildi.

Yarışmaya katılan 19 finaliste, jüri üyelerine ve sponsorlara festivale katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Gecede canlı performans sergileyen ‘Hayal’ ve ‘By Percussion Show’ grupları ise davetlilerden büyük alkış aldı.

Festival Direktörü
Bülent DORUKER
05337674091


BASIN GÖRSELLERİNİ İNDİRMEK İÇİN :
http://www.jciistanbulcrossroads.com/2009visuals.asp



Jüri Üyeleri

- Mustafa Demir (Fatih Belediye Başkanı)
- Derviş Zaim
- Nebil Özgentürk
- Özay Fecht
- Doç. Dr. Şule Toktaş
- Yrd. Doç. Dr. Uğur Özgöker
- Vedat Akman


Finalist Filmler

Göçkuşağı - Mustafa Karakaya
35'te 3 - Tuna Yılmaz, Murat Eldem
Klonistan - Ayce Kartal
Kentli - Sinan Uzun
Dönüş - Cafer Bildirici
Two Man Three Topıcs - Akın Andırın
Sirtakici’nin Selamı - Kemal Sevimli
Otostop - Burak Koçak
Gençlik Bir Kuşudu Uçurdum - Kemal Sevimli
Parallels - Gökhan Bulut
Ilıq - Amın Bahojb
Çığlık - Ahmet Birkiç
So Long - Serdar Taç
Dede Masalları - Sayat Dağlıyan
Kelebegin Göçü - Merve Tutaşı
Nar-I Aşk - Deniz Üçok
Tutunmak - Musa Ak
Köse - Kenan Özer, Seza Güneş
Boyut - Leona Hamsıkova





YARIŞMA FİLMLERİ

GÖÇKUŞAĞI
Yönetmen: Mustafa Karakaya
Belgesel
Süre: 18:24
Türkiye
Tüm hatıralarını Selanik'te bırakıp Akdeniz vapurlarıyla geldiler. Bomboş evler, verimsiz topraklar karşıladı onları. ama her şeye razıydılar. Yeter ki Türk topraklarına ayak basalım iki ayaklı tavuğumuz olsun diyordu Huriye Teyze. Muhacirdi onlar ve ömür boyu muhacir kalacaklardı...

KLONİSTAN
Yönetmen: Ayce Kartal
Canlandırma
Süre: 05:00
Türkiye
Aldığı göçlerle düzensizleşen şehir, üstünde barınan binaları ve insanları aynılaştırarak bir çöplük haline getirmiştir. İnsan hayatı artık iki sifon arasında geçen bir monotonluktan ibarettir.

DÖNÜŞ
Yönetmen: Soner Yıldırım/Mehtap Köseoğlu
Yapımcı:Cafer Bildirici
Belgesel
Süre: 17:40
Türkiye
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyü'ne koruculuk sistemi getirilir. Hayvancılıkla geçimini sağlayan köy halkı, İstanbul'daki kaçak kot kumlama atölyelerine çalışmaya giderler. Bu işten dolayı ölümler meydana gelir; köylerine dönen Taşlıçay'lılar, karşılarında kendileri gibi Silikozis hastalığına yakalanan yüzlerce kişi bulur.

SİRTAKİCİNİN SELAMI
Yönetmen: Kemal Sevimli
Belgesel
Süre: 15:00
Türkiye
Dünya'nın en iyi Sirtakicisinin Burgazada fonunda yaşamını gözden geçirmesini anlatan bir film. Filmde, "Sirtaki Kralı Vasil Vasilidis" kendi sesiyle yaşamını ve anılarını bizimle paylaşıyor. Pek çok kültürün renkli izlerini bulabileceğimiz Prens Adaları'nda Vasil de bir başka renk ve bir başka derya... Filmde "Sirtaki Kralı" nın ilginç anılarla dolu yaşamı sunulurken, değişen kültür ve insani değerleri de anlatılıyor.

ILIQ
Yönetmen: Amin Bahojb
Kurmaca
Süre: 18:24
İran

GENÇLİK BİR KUŞUDU UÇURDUM
Yönetmen: Kemal Sevimli
Belgesel
Süre: 20:00
Türkiye
Balık ağı onarıcısı, yaşlı bir Ermeni kadın, eski günlerini, anılarını bizimle paylaşıyor. Yaşlı kadın, göçler nedeniyle hızla değişen kültür, yeni değerler ve uyumla ilgili çarpıcı gözlemlerini bizlere iletiyor. Çevre kirliliği, yoğun yapılaşma, eğitim vb. konulardaki ilginç söylemlerini Kınalı Ada fonunda izleyiciye sunuyor.

SO LONG
Yönetmen: Serdar Taç
Kurmaca
Süre: 05:00
Türkiye
Gitmek ve kalmak...başka dünyaların kültürlerin peşine düşmek mi ? kendinden kaçmak mı ?

KELEBEĞİN GÖÇÜ
Yönetmen: Merve Tutaşı
Belgesel
Süre: 21:58
Türkiye
Sulukule'ye yerleşimleri Türk'lerden bile eski olan Romanlar'ın günlük yaşamlarını ve kültürlerini ele alan bir belgeseldir. Romanlar'ın, İstanbul kent kültürü içindeki tarihsel yeri ve Roman kültürünün mekan ile ilişkisi anlatılmaktadır. Filmin bütününde kentsel dönüşüm projelerinin, Sulukule bölgesinde ve İstanbul'da bin yılı aşkın süredir yaşam süren Roman kültürünün ortadan kalkmasına sebep olup olmayacağı yer almaktadır.

TUTUNMAK
Yönetmen: Musa Ak
Belgesel
Süre: 11:00
Türkiye
Göç ve inşaat işçilerinin zorluk içindeki çadır yaşantısı...

BOYUT
Yönetmen: Leona Hamsikova
Kurmaca
Süre: 15:00
Türkiye-Çek Cumhuriyeti
Hayatı bir anda geri dönülemez şekilde değişen genç bir kızın hikayesi...

35TE3
Yönetmen: Tuna Yılmaz - Murat Eldem
Belgesel
Süre: 20:00
Türkiye
35'te 3 İzmir , Türkiye'de yaşayan üç yabancının hikayesini anlatır. Amerika'dan bir öğretmen (Jenny), Belçikalı bir işadamı (Koen) ve İtalyan bir mühendis (Andrea) farklı amaçlar ve farklı beklentilerle İzmir'e gelmişlerdir. Film, bu üç yabancının tanımadıkları bu şehirdeki hayatlarını gözler önüne sererken büyük kent yaşantısını da o şehre ait olmaya yabancı gözler vasıtasıyla filmin ana izleği haline getiriyor.

KENTLİ
Yönetmen: Sinan Uzun
Kurmaca
Süre: 12:30
Türkiye
Köyde yaşayan bir gencin, üniversiteyi kazanmasıyla birlikte şehre yerleşmesi ve bu süreçte şehre alışmaya çalışması sonucunda yaşadığı adaptasyon zorlukları...

TWO MEN
Yönetmen: Akın Andırın
Kurmaca
Süre: 14:34
Türkiye
Farklı kültürlerde gelen iki adamın merak ettikleri...

OTOSTOP
Yönetmen: Burak Koçak
Kurmaca
Süre: 07:33
Türkiye
Bir yol...iki yabancı...

PARALELLES
Yönetmen: Gökhan Bulut
Deneysel
Süre: 03:58
Türkiye
Denizaşırı ülkelerden bilinmeyen bir evrene gelen insanlar yürüyorlar; koşuyorlar. Özümsenecek yeni bir ses ve görüntü cümbüşü.İşte bu, yabancı olma...

ÇIĞLIK
Yönetmen: Ahmet Bikiç
Belgesel
Süre: 13:52
Türkiye
Toplumsal davranışların yanında dinsel öğeler de Ağıtçılık geleneğini belirler...Farklı dinlerin birlikte ve hoşgörüyle yaşadığı Mardin, özgün mimari örneklerin yanında Ağıt yakma geleneği bakımından da zengindir. Ağıt yakan kadının sesi ovaya dağılırken, o an sözcükleri kadar, ruhu da özgürdür. Ve daha önce hiç bu kadar özgür oldun mu sorusu sorulsa, "bir önceki taziye evinin" adresi olur yanıtı..

DEDE MASALLARI
Yönetmen: Sayat Dağlıyan
Kurmaca
Süre: 25:00
Türkiye
1920li yılların oyunculuk ve çekim tekniklerine göre çekilen Dede Masalları adlı siyah-beyaz müzikli film, 14 Mayıs 1920 günü Şirket-i Hayriye'den emekliliğe ayrılan eski bir amiral, son günlerini Büyük Ada'da geçirme kararı almasıyla başlar. Ancak Batı'nın medeniyet dediği elektrik tüm adayı sarmış durumdadır. Osmanlı son günlerini yaşamaktadır ve tüm otantik yapısını kaybetmek üzeredir. Ancak inatla Büyük Ada insanları ;Ermeniler, Türkler, Rumlar, Levantenler ve Museviler Osmanlı kalabilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ancak medeniyet bunu engelleyecektir.

NARI-I AŞK
Yönetmen: Deniz Üçok
Canlandırma
Süre: 05:00
Dundee-İskoçya
Bir dervişin kendi içine yaptığı yolculuğun kısa bir öyküsü

KÖSE
Yönetmen: Kenan Özer-Seza Güneş
Canlandırma
Süre: 14:00
Türkiye
"Gerçek olan masaldır. Masallarda insanlığın sırları yatar. Kültürlerin süzgecinden geçen bilgi, ilk önce masallarda dile getirilir."
Konar göçer son Yörük boyu Sarıkeçili aşiretinde bir masal dedesinden; kendi deyişleriyle "tesellemecinin" aızýndan bir Anadolu masalı, kuklalarla canlanıyor.




BASIN BÜLTENİ
Tarih / Sayı : 03/09/2009 - 01
Dağıtım : Yazılı ve Görsel Basın
İletişim : Bülent DORUKER, (533) 767 4091

JCI İstanbul Crossroads ‘Kültürler Arası Diyalog’ temalı
4. Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali kısa filmler bekliyor

JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali ve Yarışması , sabit olarak kültürler arası diyalog ve göç temasını işleyen tek festivaldir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın B.16.0.TGM.0.63.03/185427 sayılı ve 13/10/2008 tarihli yazısı ile de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduğu ve desteklendiği ifade edilmiş olunan bu festival, film gösterimleri, paneller-seminerler ve ödüllü kısa film yarışmasıyla birlikte üç bölümden oluşmaktadır. Ücretsiz olacak bu gösterimlerde; göç ve kültürlerarası diyalog konusuna dikkat çeken bir çok belgesel, animasyon ve kısa filmler seyirciyle buluşacak.

Festival , aynı zamanda kültürler arasında "sevgi ve anlayış" bağını kurmak ve göçmen sorunlarına bir küresel farkındalık yaratmayı amaçlıyor. JCI İstanbul tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan festival bünyesindeki kısa film yarışmasına, kültürler arası diyalog temalı her tür (kurmaca, belgesel, animasyon vb) kısa film katılabilir. Festivale film göndermek için son tarih ise 20 Ekim 2009.

Bu yıl yarışma jürisinde film eleştirmeni Atilla Dorsay, TV yapımcısı Nebil ÖZGENTÜRK, Yönetmen Derviş Zaim, Müzisyen Tamer Çıray, Görüntü Yönetmeni Mustafa Kuşçu, Oyuncu Özay Fecht, Göç Araştırmacısı Doç. Dr. Şule Toktaş ve festival kurucusu Vedat Akman bulunuyor.

2 -5 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında ; Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesinin yönetiminde GÖÇ konulu bir panel yapılacak. Ayrıca Digital Film Academy İstanbul şubesi de ÜCRETSİZ SİNEMA SEMİNERLERİ düzenliyor olacak.

Her yıl saygın bir katılımcı profiliyle gerçekleşen FESTİVAL GALA GECESİ, Türkiye'deki JCI üyeleriyle birlikte dünyadaki aktif 500,000 JCI üyesine ve tüm sinema severlere 3G teknolojisi ile CANLI olarak yayınlanacak. Bu özelliği ile festival, dünyada ve Türkiye'de 3G ile canlı olarak yayınlanan ilk festival olacak.

Kısa film yarışması sonucunda dereceye giren filmlere de toplam 10,000 TL değerinde Digital Film Academy eğitim ödülleri veriliyor.

Junior Chamber International (JCI)

Junior Chamber International (JCI), 200 ülkeye yayılan ve 500,000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada , evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AISEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi bir çok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

jciistanbulcrossroads.com
Bülent DORUKER
Festival Direktörü
doruker@dfa.com.tr
Tel: 02122196979



ETKİNLİKLER

SEMİNER

DFA katkılarıyla

Görüntü Yönetmenliği ve Dijital Sinema
Konuşmacı: Mustafa KUŞÇU, Görüntü Yönetmeni
Süre: 2 saat

Sinemada Dijital Kurgu
Konuşmacı: ENGİN ÖZTÜRK, Editör
Süre: 2 saat

ÖDÜL TÖRENİ
SUNUCU: Nilüfer AÇIKALIN

Müzik ve Dans gösterisi
Akustik Gitar - ERMAN ARDA
Akustik Gitar - OKAN ALBAYRAK
Bas Gitar - TOLGA DURDAĞ
Cajon - BEHİÇ KARACI
Ney - ARAL BÜYÜKDUMAN
Dans Performans - PINAR ATAER

Mini Konser / Perküsyon
BEHİÇ KARACI
ERKAN KANAT
ORAY YAY
SERKAN ÖZDİLEK



BASIN BÜLTENİ
Tarih / Sayı : 12/10/2009 - 03
Dağıtım : Yazılı ve Görsel Basın
İletişim : Bülent DORUKER , (533) 767 4091

Nebil Özgentürk ve Derviş Zaim Crossroads’da buluşuyorlar.

JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nin yarışma jürisine her yıl jüri üyesi olarak destek veren Nokta filmiyle dünya festivallerinden ödüllerle dönen Derviş Zaim ile ünlü tv programcısı Nebil Özgentürk de katıldı. Kültürler arası diyaloğun önemini vurgulamak amacıyla JCI İstanbul tarafından düzenlenen Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali’nde bu yıl bu tema üzerine çekilmiş bir çok kısa film yarışacak. Yarışmada dereceye girenlere verilecek toplam 10,000 Tllik Digital Film Academy eğitim bursunun yanında, Sun Express de kısa filmcilerin farklı kültürleri tanıyabilmeleri için Avrupa'ya gidiş dönüş uçak bileti vererek destek oluyor.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan festival bünyesindeki kısa film yarışmasına, kültürler arası diyalog temalı her tür (kurmaca, belgesel, animasyon vb) kısa film katılabilir. Festivale film göndermek için son başvuru tarihi 20 Ekim 2009.

Junior Chamber International (JCI)
Junior Chamber International (JCI), 200ülkeye yayılan ve 500,000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada , evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AISEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi bir çok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

jciistanbulcrossroads.com
Bülent DORUKER
Festival Direktörü
doruker@dfa.com.tr
Tel: 02122196979



Ana Sponsor
Fatih Belediyesi

Sponsorlar
Digital Film Academy Çikolata Dünyası
Digital Film Center Sihir Mobilya
Kadir Has Üniversitesi Efe Rakı
SunExpress Kayra
Konush LLC Efes Pilsen
Artpres Barış Gıda
Aras Kargo Kertenkele
Kurtuluş Form Yol Reklam
Verita Sarı Frezya



BASIN BÜLTENİ

Dünyada ve Türkiye’de
3G teknolojisiyle yayınlanan ilk festival

“Film gösterimleri”, “Paneller-seminerler” ve “Ödüllü Kısa Film Yarışması” bölümlerinden oluşan JCI İstanbul Crossroads ‘Kültürler Arası Diyalog’ temalı 4. Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali 2-5 Kasım 2009 tarihlerinde düzenlenecek.

www.jciistanbulcrossroads.com - Türkiye’nin tanıtımına sağladığı katkı sebebiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali ve Yarışması, sabit olarak kültürlerarası diyalog ve göç temasını işleyen tek festival. Fatih Belediyesi’nin katkılarıyla 2-5 Kasım 2009 tarihleri arasında 4.’sü düzenlenecek festival, aynı zamanda kültürlerarası "sevgi ve anlayış" bağını kurmak ve göçmen sorunlarına küresel farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bu yıl yarışma jürisinde Film Eleştirmeni Atilla Dorsay, TV Yapımcısı Nebil ÖZGENTÜRK, Yönetmen Derviş Zaim, Müzisyen Tamer Çıray, Görüntü Yönetmeni Mustafa Kuşçu, Oyuncu Özay Fecht, Göç Araştırmacısı Doç. Dr. Şule Toktaş ve Festival Kurucusu Vedat Akman gibi değerli isimler yer alıyor.

Film gösterimleri, paneller-seminerler ve ödüllü kısa film yarışması bölümlerden oluşan ve ücretsiz olarak takip edilebilecek festival; göç ve kültürlerarası diyalog konusuna dikkat çeken birçok belgesel, animasyon ve kısa filmi seyirciyle buluşturacak.

Festival kapsamında Digital Film Academy İstanbul Şubesi “Ücretsiz Sinema Günleri” düzenliyor olacak. Her yıl saygın bir katılımcı profiliyle gerçekleşen Gala Gecesi, Türkiye'deki JCI üyeleriyle birlikte dünyadaki 200.000 aktif JCI üyesine ve tüm sinemaseverlere 3G teknolojisi ile canlı olarak yayınlanacak.

Kısa film yarışması sonucunda dereceye giren filmlere de toplam 10.000 TL değerinde Digital Film Academy eğitim ödülü verilecek. Dereceye girenler ayrıca Sun Express’ten Avrupa’ya gidiş dönüş bileti de kazanacak.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında:
Junior Chamber International (JCI), 115 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AISEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

jciistanbulcrossroads.com
Bülent DORUKER
Festival Direktörü
doruker@dfa.com.tr
Tel: 02122196979