1. Dize Film Festivali

14 - 18 Mart 2022
Yarışma Başvuru / 1 Aralık 2021 - 1 Mart 2022
Gösterim Tarihi / 14 - 18 Mart 2022
Ödül Töreni / 19 Mart 2022

Düzenleyen
Gazikültür A.Ş.
dizefilmfestivali.com
info @ dizefilmfestivali.com
+90 (532) 403 54 27

















Gaziantep Dize Film Festivali ödül töreni

34 kısa filmin yer aldığı festivalde, belirlenen 10 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazikültür AŞ tarafından düzenlenen Gaziantep Dize Film Festivali'nde, ödüller sahiplerine verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, 34 kısa filmin yer aldığı festivalde belirlenen 10 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

3 gün süren festivalde En İyi Film kategorisinde Ekrem Levent'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Akifler" filmi ödülü kazanırken En İyi Kadın Oyuncu ödülüne Yara filmindeki performansıyla Tülin Özen, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne Vesikalık filminde rol alan Hilmi Özçelik, En İyi Yönetmen kategorisinde "Aynı Gecenin Laciverti" filmiyle Nuri Cihan Özdoğan layık görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mansiyon Ödülü, yönetmenliğini Okan Aygün'ün yaptığı "Güzel Havalar" filmine, Jüri Özel Ödülü yönetmenliğini Harun Korkmaz'ın yaptığı "Kıspet" filmine verildi.

En İyi Müzik kategorisinde "Anoush" filmindeki müzikle Yönetmen Deniz Telek, En İyi Animasyon kategorisinde "Yasemin" filmiyle Muaz Güneş, En İyi Belgesel kategorisinde Asuman Yüksel ve Emrullah Özcan'ın yönetmen koltuğunu paylaştığı "Aydınlığa" belgeseli, En İyi Senaryo kategorisinde "Yara" filmi ödül aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, sanatın bir bütün olduğunu ve bu festivalde şiir ile sinemanın buluştuğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk ise ödül alanları emekleri için kutlayarak şunları kaydetti:

"Gaziantep sinema cenneti desek yanılmış olmayız. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her zaman 'Altın Portakal, Altın Koza festivalleri var, Gaziantep'te niçin Altın Yıldız Festivali yok?' derdim ama bu hayalimiz de bugün gerçek oldu. Bu hayallerimizi gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum."

Ödül törenine, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı AB Projeler Müdürü Hale Ural, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, sanatçılar, oyuncular ve sinemaseverler katıldı.

15 Nisan 2022









GAZİANTEP DİZE FİLM FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından düzenlenen Gaziantep Dize Film Festivali’nin ödül töreni gerçekleşti. 34 kısa filmin yer aldığı festivalde belirlenen 10 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Festivalde en iyi film kategorisinde Ekrem Levent’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Akifler” filmi ödülü kazanırken en iyi kadın oyuncu ödülüne Yara filmindeki performansıyla Tülin Özen, en iyi erkek kategorisinde ise Vesikalık filminde rol alan Hilmi Özçelik layık görüldü. Tülin Özen ise ödül törenine yoğun programı nedeniyle katılamadığından bir teşekkür videosu yolladı. Ödülü Özen adına film yönetmeni Onur Güler alırken Hilmi Özçelik ödülü usta sanatçı Turgay Tanülkü tarafından takdim edildi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, film festivalinin amacı, hedef kitlesi, ilerleyen yıllarda ki çalışma programı anlatıldı. Film festivalinin tanıtım filminin gösterimi sonrası protokol konuşmaları ve ödül törenine geçildi.

Ulusal ölçekte Türkçe olarak yazılmış şiirlerin odakta olduğu festivalde, UNESCO tarafından vefatının 750’inci yıl dönümünün UNESCO 2021 Anma ve Kutlama Programı’na alınmış olması nedeniyle Hacı Bektaş Veli’den, vefatının 700’üncü yıl dönümü dolayısıyla Yunus Emre’den ve 2021'in Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı ilan edilmesi sebebiyle Mehmet Akif Ersoy’dan şiirler bu yıl kısa filmlerin konusu oldu.

3 gün süren festivalin sonunda kategorilere göre jüri üyeleri tarafından belirlenen kazanlar şöyle sıralandı: En İyi Yönetmen kategorisinde “Aynı Gecenin Laciverti” filmiyle Nuri Cihan Özdoğan layık görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mansiyon Ödülü’nün sahibi yönetmenliğini Okan Aygün’ün yaptığı “Güzel Havalar” filmi oldu. Ödülü sağlık problemleri nedeniyle almaya gelemeyen Aygün gönderdiği video mesajla teşekkür ederken onu temsilen Taner Kayalar aldı.

Jüri Özel Ödülü’nün sahibi yönetmenliğini Harun Korkmaz’ın yaptığı “Kıspet” filmi oldu.

En İyi Müzik kategorisinde ise ödülü “Anoush” filmindeki müzikle Yönetmen Deniz Telek aldı.

En İyi Animasyon dalındaysa “Yasemin” filmiyle ödül Muaz Güneş’in oldu.

En İyi Belgesel kategorisinde Asuman Yüksel ve Emrullah Özcan’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı “Aydınlığa” belgeseli oldu.

En İyi Senaryo kategorisinde “Yara” filminin oldu. Ödülü Onur Güler aldı.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe yaptığı konuşmada sanatın bir bütün olduğunu aktararak şöyle konuştu: “En çok edebiyat ve sinema birbirini çok besliyor. Görüntü daha önce gelir. Sanatın ilk başlangıcı mağara duvarlarına çizilen resimlerle başlıyor. Bu bölgede ayrıca ilk yazı da burada bulunuyor. Değerli birçok roman ve hikayeleri okuduğumuz kadar izleriz. Görsel ile beraber şiir programları gördüm ama sinemada örneğini görmedim. Böyle bir başlangıç gerçekten çok güzel oldu. Devamının gelmesini temenni ediyorum. Şiir ve sinemayı buluşturan böyle bir fikri ortaya atanlara teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, ödül töreninde yaptığı konuşmada ödül alanları emekleri için kutlayarak şunları söyledi: “Bütün ödül alanlar için hiçbir şey sürpriz değil. Hepsi alın terinizle aldığınız ödüller. 72 yaşındayım. İlkokul 5’inci sınıftan bu yana sinema hayranıyım. Köyüm 30 kilometreydi şehir merkezine. Arkadaşlarımla bu yolu yaya gelerek yazlık sinemada filmi izler gece 11 gibi tekrar köye dönerdik. Şehre göçünce sinema hayranlığım devam etti. Geçmişte hatırladığımız birçok sinema var. Gaziantep sinema cenneti desek yanılmış olmayız. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her zaman ‘Altın Portakal, Altın Koza Festivalleri var, Gaziantep’te niçin Altın Yıldız Festivali yok’ derdim ama bu hayalimizde bugün gerçek oldu. Bu hayallerimiz gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum.”

Sanatçı Turgay Tanülkü, ödül töreninde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizi var eden yer ülkemin sokakları, sevdası, çiçekleridir. Böyle bir festivalin ismi çok kutsal. Çünkü şiiri yazanlar kendi duygularıyla yazarlar. Dizeleri yazanlar duyguları ile yazarlar. Biz ise bu yazılanları okuruz. Bu duyguları yakalayabiliyor muyuz? Filmlerde yönetmenler ‘Ben böyle yorumladım böyle çektim bu şiiri. Sizler aradasınız’ diyor. Bizler tam arada kalanlarız. Bunu tek aştığımız yer sevda. Ülke insanımıza, ülke çocuklarımıza sevda. Ben 50 yıldır sanatla uğraşıyorum. Sanata cezaevinde başladım. ‘İyi ki yapmışım’ diyorum. Çünkü insanın kokusunu orada öğrendim ben. Gönlümden dilediğim cezaevindeki çocuk sokak çocuklarıyla, sokak çocukları evdeki çocukla aynı parkta aynı salıncağa binip bizler el ele verip onları sallayabilirsek bu dünyada barışı sağlayabiliriz. Sevdam sizlerindir” diye konuştu.

Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, sanatın birleştirici gücünün festivalle bir araya getirdiğini ifade ederek, “Bu vatan bize çok şey verdi. İlahi namenin sesini burada hissettik, bu coğrafyada sevdik, sevildik. Biz yalnızca vatanın taşına toprağına sevdalanmadık. Ardı ardınca bir olan Yunus’un sesini duyduk, Mevlana’nın feryadını işittik, Yesevi Erenleri’nin yürüyüşüne şahit olduk, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Akif’in, Karamanlı Mehmet’in Türkçe tutkusunu bildik. Karaca oğlanın türküleriyle yandık, Tamburi Cemil Bey’in nameleriyle coştuk, Oğuzhan’ın dünya çadırı ile gururlandık. Alparslan’ın yurdunu tuttuk, Osman Gazi’nin çınarını dünya bahçesine biz diktik. Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleriyle bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile geleceğe yürüyoruz. Fevkalade anlamlı bu geceye katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gazikültür Genel Müdürü Halil İbrahim Yakar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin’in destekleri için teşekkür etti. Yakar konuşmasında festivalin ana teması hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Festivalde amacımız edebiyatın en güzel eserlerinden olan şiirle sinemayı birleştirmeyi düşündük. Bu sene yapmış olduğumuz bu festivalde umduğumuzdan fazla eser geldi. Jüri üyelerimiz bunları titizlikle incelediler. Temalı festivallerde bir eser çıkarmak zor ama önümüze gelen eserlerin tamamı ödülleri hak eden eserlerdi. Gaziantep yükselen bir değer olarak bugünün Türkiye’sinde ihracatı, sanayisi ile damga vurmaya devam ediyor. Geçmiş dönemlere baktığımızda şehir sinemayla iç içedir. Burada Nakıp Ali değeri vardır. Bu şehirde büyük bir etki bırakmıştır. Suburcu’ndaki sinemasından yola çıkan bu değer, İstanbul Beyoğlu’nda sanatın merkezinde bile etkisini göstermiştir. Dize Film Festivali için şehir tam uygun ortam. Bundan sonra da geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Adana’da Altın Koza, Antalya’da Altın Portakal nasıl varsa bizim inancımızda Dize Film Festivali’nin ileriki yıllarda geleneksel hale gelmesi.”

15 Nisan 2022







Gaziantep dize film festivali başlıyor

Ulusal ölçekte Türkçe olarak yazılmış şiirlerin odakta olduğu festival, 11-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Gösterimler Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde, 10.00-18.00 saatleri arasında bütün vatandaşlara açık ve ücretsiz olacak.

UNESCO tarafından vefatının 750’inci yıl dönümünün UNESCO 2021 Anma ve Kutlama Programı’na alınmış olması nedeniyle Hacı Bektaş Veli’den, vefatının 700’üncü yıl dönümü dolayısıyla Yunus Emre’den ve 2021'in Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı ilan edilmesi sebebiyle Mehmet Akif Ersoy’dan şiirler bu yıl kısa filmlerin konusu olacak.

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde paydaşların destekleriyle yapılacak. Festivalde seçilen şairlerin hayatları, yaşayış biçimleri, sanatsal yönleri, evrensel ve ulusal çerçeveli söylemlerinin dizelerine yansıyan detaylarla oluşmuş kısa filmler sunulacak.

Türk edebiyatının şair ve onların şiirlerinin nesillere aktarılması, yapısal gücünün topluma yansıtılması ve tekrar gün yüzüne çıkarılması amaçlanan ve her sene yapılması planlan festival için seçili filmler ise 14 Nisan Perşembe günü düzenlenen törenle ödüllendirilecek.

“Festivalde konu olan şiirler halkın eşsiz kültürel birikimini içeriyor”
Konu hakkında açıklamada bulunan Gazikültür A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, festivalin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla, Gazikültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver’in katkılarıyla hazırlandığını belirterek, “Dize Film Festivali Kısa Film Yarışması, temelinde şiiri ve şairi bulundurmaktadır. Festival dönemine özel seçilen şairlerin hayatlarından, yaşayış biçimlerinden, sanatsal yönlerinden, evrensel ve ulusal çerçeveli söylemlerinden izler taşıyan şiirlerden dizelerin ilhamıyla oluşturulan kısa filmleri sunacak. Gösterim tarihleri süresince, herkese açık olacak festival dönemi boyunca, yarışmaya katılan kısa filmler katılımcılara sunulacaktır. Festivalimizin temasına uygun olan ve festival jürisi tarafından belirlenen kriterlere uyan kısa filmler, değerlendirilmeye alınacak ve gösterim süresinin sonunda, farklı başlıklar altında ödüllendirilecek. Dize Film Festivali’nde şiirlerin halkımız adına eşsiz kültür birikimleri, evrensel öğütler içeren yönleri; sevgi ve barış içeren, birlik olmayı, insan olmayı vurgulayan yönleri ele alınacaktır. Her sene için, seçilen üç büyük şairin, hayatını ve şiirlerini merkezine alan kısa filmlerin sergilendiği ve ödüllendirildiği festival sistemi, festivalin temelini oluşturacak” diye konuştu.

Festival programı belirlendi

Festivalde 11 Nisan Pazartesi Günü 14.00-15.30 saatleri arasında:

Akifler - Ekrem Levent,
Heyamola - Yılmaz Kıvanç,
Unutuş - Furkan Alperen Demir,
Kaybolan İnsanlar - Ahmet Sami Kuriş,
Yunus’un Nasihat Koleksiyonu - Ömer Dişbudak,
Kördüğüm - Öztürk Bayram,

16.30-18.00 saatleri arasında,

Sanatın Kadınları - Erol Çelik,
Özgürlük Yürüyüşü - Ömer Dişbudak,
Küfe - Ersin Nizam,
Le Periple D’Abella - Enis Manaz,
Kaçış - Burak Çelik,
Aynı Gecenin Laciverti - Nuri Cihan Özdoğan filmleri yer alacak.

12 Nisan Salı Günü 14.00-15.30 saatleri arasında:

Yakaza - Ahmet Duvar,
Düş Gölleri - Zabit Karaköse,
Bewar - Dağlar Uygur,
Anormal - Muhammet Emin Altunkaynak,
Her Şey Yolunda - Muhammet Beyazdağ,
Cevher - İlcan Edgar Özuluca,

16.30-18.00 saatleri arasında,

Benden Korkmana Gerek Yok - Recep Bozgöz,
Korosi - Burcu Özkan,
Meryem - Celal Yücel Tombul,
Bulak - Evrim İnci,
Oyun - Önder Menken,
Kıspet - Harun Korkmaz filmleri olacak.

Festivalin son günü olan 13 Nisan Çarşamba Günü ise 14.00-15.30 saatleri arasında;

Çay Var İçersen - Cihan Emre Zengin,
Karınca ve İnsan - Cevahir Çokbilir,
Aklın Bende Kalmasın - Emre Can Korkmaz,
Anoush - Deniz Telek,
Seval - Ahmet Keçili,

16.30-18.00 saatleri arasında ise

Güzel Havalar - Okan Akgün,
Aydınlığa - Asuman Yüksel - Emrullah Özcan,
Vesikalık - Ali Rıza E., Yasemin - Muaz Güneş,
Yara - Onur Güler filmleri beyaz perdede olacak.

09 Nisan 2022









Finalistler

Abélla'nın Yolculuğu (Abella's Journey) (Le Périple d'Abélla) / 2020 / Belgesel / Enis Manaz / 00:04:55
Akifler (The Perseverant) / 2020 / Kurmaca / Ekrem Levent / 00:15:03
Aklın Bende Kalmasın (Dont Worry About Me) / 2020 / Belgesel / Emre Can Korkmaz / 00:17:47
Anormal / 2020 / Kurmaca / Muhammet Emin Altunkaynak / 00:05:28
Anuş (Anoush) / 2020 / Kurmaca / Deniz Telek / 00:17:39
Aydınlığa / 2022 / Belgesel / Asuman Güner Yüksel, Emrullah Özcan /
Aynı Gecenin Laciverti (Same Night Different Blue) / 2021 / Kurmaca / Nuri Cihan Özdoğan / 00:15:00
Benden Korkmana Gerek Yok (Don't Be Afraid Of Me) / 2021 / Kurmaca / Recep Bozgöz / 00:20:00
Bewar / 2021 / Kurmaca / Dağlar Uygur /
Bulak (Fount) / 2020 / Belgesel / Evrim İnci / 00:04:17
Cevher (The Ore) / 2021 / Kurmaca / İlcan Edgar Özuluca / 00:11:00
Çay Var İçersen (There is Tea, if You Drink) / 2020 / Belgesel / Cihan Emre Zengin / 00:18:42
Düş Gölleri / 2022 / Zabit Karaköse /
Güzel Havalar (Beautıful Weather) / 2021 / Kurmaca / Okan Akgün / 00:10:59
Hasat (The Harvest) / 2021 / Kurmaca / Ömer Faruk Yardımcı / 00:18:12
Heyamola / Çılgın İnebolulular / 2021 / Belgesel / Yılmaz Kıvanç / 00:37:04
Kaçış / 2019 / Kurmaca / Burak Çelik / 00:12:00
Karınca ve İnsan / 2021 / Kurmaca / Cevahir Çokbilir / 00:12:00
Kaybolan İnsanlar (Lost People) / 2021 / Kurmaca / Ahmet Sami Kuriş / 00:22:00
Kıspet / 2022 / Harun Korkmaz /
Korosi / 2021 / Kurmaca / Burcu Özkan / 00:07:15
Kördüğüm / 2022 / Öztürk Bayram /
Meryem / 2021 / Kurmaca / Celal Yücel Tombul /
Oyun / 2020 / Canlandırma / Önder Menken / 00:04:17
Sanatın Kadınları / 2022 / Belgesel / Erol Çelik /
Seval / 2020 / Belgesel / Ahmet Keçili / 00:17:19
Vesikalık (The Portrait) / 2020 / Kurmaca / Ali Rıza Erdemir / 00:20:00
Yakaza / 2021 / Kurmaca / Ahmet Duvar / 00:06:38
Yasemin / 2017 / Kurmaca / Muaz Ramazan Güneş / 00:03:58
Yunus’un Nasihat Koleksiyonu / 2022 / Belgesel / Ömer Dişbudak /





Dize Film Festivali Jüri Heyeti

Dize Film Festivali'ne katılım sağlayan kısa filmler için değerlendirme sürecimiz başlamıştır. Değerlendirme aşamasını gerçekleştirecek jüri heyetine teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

@aycankoptur
@berkeuzrek
@denizberker
@edasurmelii
@g_ilbay
@iskenderaltin
@sefadogru


@gaziantepbeld
@gazikulturas
#dizefilmfestivali #kısafilm #jüri #juriheyeti #eniyifilmler #ödüller






Dize Film Festivali Kısa Film Yarışması, temelinde şiiri ve şairi bulundurmaktadır. Festival dönemine özel seçilen şairlerin hayatlarından, yaşayış biçimlerinden, sanatsal yönlerinden, evrensel ve ulusal çerçeveli söylemlerinden izler taşıyan şiirlerden dizelerin ilhamıyla oluşturulan kısa filmlerin sunulacağı Dize Film Festivali, ismini de temasından almaktadır. Gösterim tarihleri süresince, herkese açık olacak festival dönemi boyunca, yarışmaya katılan kısa filmler katılımcılara sunulacaktır. Festivalimizin temasına uygun olan ve festival jürisi tarafından belirlenen kriterlere uyan kısa filmler, değerlendirilmeye alınacak ve gösterim süresinin sonunda, farklı başlıklar altında ödüllendirilecektir.






Dize Film Festivali, şiirlerin ve filmlerin bir araya getirildiği bir kısa film yarışmasıdır. İlhamını şiirden ve şairden alan, temeli edebiyatla atılan senaryoların kısa filmlere dönüştürüldüğü festivalimiz, sinema ve edebiyat sanatını buluşturarak farklı sanat anlayışlarını aynı anda meydana getirmeyi amaçlar.

Edebiyatın hem bir sanat dalı hem de eşi olmayan, tarihi bir kültür ürünü olduğu, şüphesiz bir gerçektir. Yalnızca Türk kültürü ve tarihi için değil, dünya halklarının kültürü ve tarihi açısından da birbirinden renkli ve çeşitli kültürleri oluşturan unsurlardandır. Edebiyat, sinemanın tarihi gelişimine eşlik etmiştir. Zamanla sinema sanatının oluşumunda yer almıştır. Sinema tarihimize baktığımızda, dünyadan ve ülkemizden çıkan beyaz perde ürünlerinin, edebiyat ürünlerinden uyarlama olduklarını görmekteyiz.

Edebiyatın ilk örneklerini ise genel olarak şiirler oluşturmaktadır. Şiirler de edebiyatın temelini oluşturur. Dize Film Festivali ekibi olarak, şiirlerin halkımız adına eşsiz kültür birikimlerini, evrensel öğütler içeren yönlerini; sevgi ve barış içeren, birlik olmayı, insan olmayı vurgulayan yönlerini ele aldık ve bu araştırmalarımızın sağladığı ilhamla, festivalimizin temasını oluşturduk. Her sene için, seçilen üç büyük şairimizin, hayatını ve şiirlerini merkezine alan kısa filmlerin sergilendiği ve ödüllendirildiği festival sistemi, Dize Film Festivali’nin temelini oluşturmaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunu üstlendiği Dize Film Festivali, 14-18 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 19 Mart tarihinde ise ödül töreni yapılacaktır. Temasını şiirden ve şairden alan Dize Film Festivali için katılımcılarımızı ve misafirlerimizi, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür-Sanat Sahnesine davet ediyoruz.






Katılım Koşulları

-Yarışmaya alınacak filmler, belgesel ve kurmaca niteliği taşımalıdır. Şairlerin dizelerinde anlatılan insani ve evrensel değerler, senaryoların merkezini oluşturacak şekilde planlanmalıdır. Konsept dışında olan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Filmlerin alt metninde; şairlerin duygu ve düşünce dünyalarıyla, öğüt içeren söylemleriyle oluşturdukları dizeler vurgulanmalı ve senaryolar bu koşul esas alınarak özgün bir şekilde oluşturulmalıdır.

-Festival yönetimi, filmden alınmış belli bir kesiti tanıtım amacıyla kullanma hakkına sahiptir.

-Başvuru sürecinden sonra, değerlendirmeye alınan ve yarışmaya katılma hakkı kazanan filmler, festivalin web sitesinden duyurulacaktır. Yarışmaya katılma hakkı kazanamayan adaylarla herhangi bir yolla iletişime geçilmeyecektir.

-Filmlerde daha önce kullanılmış veya örneği olan (müzik vb.) materyaller için, telif belgesi gerekmektedir. Eser işletme belgesine sahip olanlar için bu koşul geçerli değildir.

-Filmden alınmış 5 adet yüksek çözünürlüklü JPG formatındaki fotoğraf, filmin özeti(İngilizce ve Türkçe olarak), filmin künyesi, yönetmenin her iki dilde biyografisi kurula sunulmalıdır.

-Festival başvurusu onaylanmış olan filmlerin, 1 Nisan 2022 tarihine kadar herhangi bir platformda halka açık olarak paylaşılmaması gerekmektedir.

-Filmlerin en az 5, en fazla 30 dakikalık bir süre aralığında olması gerekmektedir. Bu süreye jenerik süresi dahildir. Animasyon filmleri için verilen süre aralığı geçerli değildir.

-Katılımcıların, festivalin web sitesindeki dizefilmfestivali.com katılım formu ile kısa film muvafakatnamesini doldurması gerekmektedir. Ek olarak, filmin iki adet kopyası ve fragmanı dijital vasıtalar aracılığıyla(e-posta vb.) festival sorumlularına teslim edilmelidir.

-Festivale katılım sağlayacak olan filmlerin; 2020, 2021, 2022 yılları arasında çekilmiş olması gerekmektedir.

-Sunum ve gösterim planlaması gerçekleştirildikten sonra herhangi bir festival görevlisine program değişikliği talebi sunulamaz.

-Başvuru sürecinden sonra, değerlendirilmeye alınan eserlerin sahipleri, internet sitesinde ilan edildikten sonra gösterim tarihinin öncesine kadar; filmin İngilizce altyazılı hali ve Mp4 kopyası festival yönetimine ulaştırılmalı.

-Festival başvuru tarihleri 1 Aralık 2021- 1 Mart 2022.

-Gösterim tarihleri 14-18 Mart, ödül töreni ise 19 Mart olarak belirlenmiştir. Gösterim ve ödül töreni süreçleri Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesinde yapılacaktır.

ÖDÜLLER

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ / 15.000₺
EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ / 10.000₺
EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ / 10.000₺
EN İYİ ANİMASYON ÖDÜLÜ / 10.000₺
EN İYİ BELGESEL ÖDÜLÜ / 10.000₺
EN İYİ MÜZİK ÖDÜLÜ / 10.000₺
EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ / 5.000₺
EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ / 5.000₺
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ / 5.000₺