17. Geleceğin Sineması
Kısa Metrajlı Film Projelerini Destekleme Yarışması

2020
Son Başvuru Tarihi : 9 Mart 2020
Kazanan senaryoların açıklanması: 17 Nisan 2020
Filmlerin son teslim tarihi: 8 Haziran 2020
Ödül Töreni: 18 Haziran 2020

Düzenleyen
Türsak Vakfı
Gazeteci Erol Dernek Sokak
No:11/2 Hanif Han
Beyoğlu, İSTANBUL
Tel: 0212 244 52 51
tursak@tursak.org.tr
geleceginsinemasi @ tursak.org.tr






17. TÜRSAK Geleceğin Sineması’nda Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır destek veren ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda ana jürinin kararı sonucu kazanan ilk üç isme ödülleri dün akşam Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sunuldu.

Ödül töreninin açılış konuşması için sahneye gelen TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yapımcı Burhan Gün, TÜRSAK Vakfı olarak tüm misafirleri ödül töreninde görmekten çok mutlu olduğunu belirtti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini sunan Gün, 17. kez düzenledikleri Geleceğin Sineması Yarışması’nda amaçlarının sektöre yeni kuşak yönetmenler ve sinemacılar yetiştirebilmek olduğunu ifade etti. Onların ilk adımlarını atarak ustalarla buluşabilecekleri ilk projelerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlayabilmek adına bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Gün kazanan isimlerine desteklerinin her daim süreceğini şu cümlelerle ifade etti: “Biz kendilerini bırakmayacağız. Projeleri bittikten sonra bile bizimle beraber bunun yatırımcılarını ve yapımcılarını bulabilmeleri için beraber yürüyeceğiz. Umarım hepsine de en yakın zamanda uzun metraj filmlerini çekeceği bir ortam sağlayacağız”.

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, oyuncu Damla Sönmez, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgü Yolcu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat‘tan oluşan ana jüri tarafından finale kalan 10 proje arasında seçilen ilk üç isim törende açıklandı.

Törende ilk olarak finale kalan 10 isim ödüllendirildi. Melih Önder, Nadir Kocakaya, Muhammed Günaydın, Doğan Belge, İrem Günen, Yiğit Armutoğlu, Feyzi Baran, Begüm Aksoy, Hakan Eyilik ve Ferit Göktaş plaketlerini Bora Talat Oyacı, Kemal Öktem, Emre Kavuk, Hakan Aytekin ve Burhan Gün’den aldılar.

Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın üçüncüsü Su Birikintisi ve Çamurlar filmi ile Hakan Eyilik oldu. Hakan Eyilik’e ödülünü TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Can Okan takdim etti. Yarışmanın ikincisi ise Dur Bak Dinle Geç filmi ile Muhammed Günaydın oldu. Muhammed Günaydın’a ödülünü ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilay Ulusoy takdim etti. Yarışmanın birincisi ise İnşaattaki filmiyle Doğan Belge oldu. Doğan Belge’ye ödülünü ise TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Okan takdim etti. Kazanan isimlerin ödülleri, güncel gelişmelere uyum sağlarken geleneği onurlandıran bir marka olan URART tarafından tasarlandı. Ödül töreni birinci olan İnşaattaki filminin gösterimi ile sona erdi.

11 Eylül 2020






“Geleceğin Sineması”nı Belirleyecek Jüri Belli Oldu

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır destek veren TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Sineması”nın jüri üyeleri belli oldu.


Sinema öğrencilerinin iyi bir kısa film yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle 17. kez düzenlenen “Geleceğin Sineması”nda dereceye girecek filmleri seçecek olan jüri önemli isimlerden oluşuyor.

Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmanın başvuruları geleceginsinemasi.tursak.org.tr adresinden 9 Mart’a kadar gerçekleştirilecek olup ön eleme sonuçları 8 Nisan 2020, desteğe hak kazanan projeler 18 Nisan 2020 tarihinde açıklanacak.

Yarışma için yapılacak başvuruları, sinema sektöründe her biri alanında öne çıkan işlere imza atmış usta isimler değerlendirecek. 17. Geleceğin Sineması Jürisi, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında; TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, oyuncu Damla Sönmez, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgü Yolcu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat'tan oluşuyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 10 projeye 6 bin TL maddi destek, post-prodüksiyon desteği ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Geleneksel olarak 17 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

4 Şubat 2020






T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz 17. TÜRSAK Geleceğin Sineması Yarışması'nda ödül töreni zamanı. Geleceğin sinemacısı olma yolunda hayallerini gerçeğe dönüştüren 3 isim, 10 Eylül 2020 de açıklanacak.







GELECEĞİN SİNEMASI’NDA HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK
10 GENÇ YETENEK BELLİ OLDU

Sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır destek veren ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda kazanan 10 proje ana jüri toplantısı sonucu belirlendi.

Benzer kısa film yarışmalarından farklı olarak gençler tarafından nitelikli filmler üretilmesine destek olma hedefiyle, senaryo aşamasından üretim aşamasına kadar seçmeler, eğitimler ve maddi desteklerle gerçekleştirilen 17. “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda ana jüri toplantısı sonucu desteğe hak kazanan 10 eser belirlendi.

Finale kalan 19 eser arasından desteğe hak kazanan 10 proje; Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yapımcı Bulut Reyhanoğlu, oyuncu Damla Sönmez, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgü Yolcu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat'tan oluşan ana jüri tarafından belirlendi.

Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen yarışmada Melih Önder’in Beni Aya Uçur!, Nadir Kocakaya’nın Cevapsız Arama, Muhammed Günaydın’ın Dur Bak Dinle Geç, Doğan Belge’nın İnşaattaki, İrem Günen’in Kalanlar, Yiğit Armutoğlu’nun Majid'den Sevgilerle, Feyzi Baran’ın Pembe Krampon, Begüm Aksoy’un Smirna'nın Çukuru, Hakan Eyilik’in Su Birikintileri ve Çamurlar ve Ferit Göktaş’ın Tablodaki Kadın adlı senaryoları yarışmanın kazananı oldu.

17 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması”nda hayata geçen filmler, bugüne dek Türkiye ve dünyanın çeşitli festivallerinde gösterildi, dereceye girdi ve ödüllendirildi. Bu sene de finale kalan 19 eser arasından desteğe hak kazanan 10 projeye Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 6 bin TL maddi destek, post-prodüksiyon desteği ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Geleneksel olarak 17 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “TÜRSAK Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular yarışmanın web sitesinden ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

http://tursak.org.tr
geleceginsinemasi.tursak.org.tr


Detaylı Bilgi ve Görsel İçin:
ZB Medya & İletişim
TEL: 0212 2274005
CEP: 0532 4761329
batuhanzumrut @ zbiletisim.com








17. TÜRSAK Geleceğin Sineması Yarışması finalistlerinin açıklanmasından sonra edindiğimiz bilgilere göre yapılan duyurudur: Yarışmamıza yaptıkları başvurularından sonra çekilmiş ve çeşitli festivallerde yarışmış "Meryem Ana" adlı projesiyle başvuran Mustafa Gürbüz ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kısa Film Destek Fonu'na başvurup kabul alan "Ortadoğu Televizyon Hastanesi" adlı projesiyle başvuran Soner Akalın'ın projeleri yönetmelik gereği üzülerek yarışma dışı bırakılmışlardır. Hayallerinin gerçekleşme süreçleri açısından sevinçlerimizi belirtir ve kendilerini tebrik ederiz. Bundan sonra yapılacak yarışmalarda haber vermeme gibi benzer hatalarının oluşmaması açısından, yönetmeliğe aykırı olarak gelişen durumlarda proje sahiplerinin genel olarak vakıf kapsamındaki yarışmalara alınmayacağını bildirmek isteriz.









Ayakkabı - Darya Eroğlu
Bağ - Turap Başel
Belki Bir Gün Gideriz - İnan Erbil
Beni Aya Uçur! - Melih Önder
Cevapsız Arama - Nadir Kocakaya
Dur Bak Dinle Geç - Muhammed Günaydın
Eksik - Serdar Altun
Entropi - Köpekbalığı - Caner Akkurd
Gölgesizler - Akasya Galiba
İnşaattaki - Doğan Belge
Kalanlar - İrem Günen
Majid'den Sevgilerle - Yiğit Armutoğlu
Mandalina - Doğukan Tatar
Nereye Anne? - Hakan Ece
Ortadoğu Televizyon Hastanesi - Soner Akalın
Pembe Krampon - Feyzi Baran
Sirayet - Gizem Özer
Smirna'nın Çukuru - Begüm Aksoy
Su Birikintileri ve Çamurlar - Hakan Eyillk
Tablodaki Kadın - Ferit Göktaş














17. Geleceğin Sineması Yarışması'nda sinemanın genç yetenekleri keşfedecek jüri üyeleri belli oldu.

Mahmut Fazıl Coşkun'un başkanlığını yaptığı jüri; Damla Sönmez, Bulut Reyhanoğlu, Doç. Dr. Özgü Yolcu ve Mustafa Selçuk Yavuzkanat'tan oluşuyor.


Ön Jüri Üyeleri

Bora Talat Oyacı
Gülnaz Gökçen
Perihan Taş Öz (Dr.)






17. GELECEĞİN SİNEMASI YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

I - AMAÇ:

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, geleceğin sinemasını yaratacak olan sinema öğrencilerinin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla, “Geleceğin Sineması” adlı proje ile sinema öğrencilerini desteklemektedir. “Geleceğin Sineması“nın on yedincisi Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açıktır.

II - KAPSAM:

2.1. “Geleceğin Sineması” projesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

2.2. “Geleceğin Sineması” yarışması, sinema ve iletişim alanında eğitim veren Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açıktır.

2.3. Yarışmada konu sınırlaması bulunmamaktadır.

2.4. Senaryolar önce teknik elemeye tabi tutulacak, eksik doküman sunan, senaryo formatına uymayan senaryolar içeren başvurular elenecektir.

2.5. Teknik elemeyi geçen başvurular ön jüri tarafından değerlendirilecek, ön elemeyi geçen senaryolar ‘Seçici Kurul’un onayına sunulacak ve 10 senaryo seçilecektir.

2.6. Seçilen 10 senaryo TÜRSAK Vakfı tarafından belirlenen tarih aralığında başvuruda bulunan kişiler tarafından filme çekilecektir.

2.7. Çekilmiş olan 10 film jüri tarafından tekrar değerlendirilip ilk 3 belirlenecektir.

2.8. Yarışmaya katılan öğrenciler şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar.

III - BAŞVURU KOŞULLARI:

3.1. Başvurular, yarışmanın resmi internet sitesi olan http://geleceginsinemasi.tursak.org.tr sitesindeki başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

3.2. Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı ve aşağıda listelenen bilgi ve dosyaları içermeli, bu bilgi ve dosyalar aşağıda belirtilen sınırlamalara uygun olmalıdır.

a) Şu bilgiler, internet sitesindeki başvuru formuna eksiksiz girilmelidir:

Öğrencinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, e-mail adresi, kendisine ait bir banka hesabına ait banka ismi ve IBAN numarası.

b) Filmin sinopsisi:

Microsoft Word formatında, azami 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır.

Sayfanın biçemi aşağıda belirtilene uygun olarak düzenlenmelidir:

Kenar boşluğu: 2,5 cm.

Satır aralığı: 1,5 satır

Font: Times New Roman

Punto: 12

c) Filmin senaryosu:

Azami 20 sayfa uzunluğunda olacak ve aşağıdaki koşullara uygun olacaktır.

Senaryolar ya Microsoft Word'de ya da Celtx benzeri bir senaryo yazma programında yazılmalıdır.

Celtx benzeri bir senaryo yazma programında yazılan senaryolar, sisteme PDF formatında yüklenmelidir.

Microsoft Word programında yazılan senaryolarda sayfa biçemi aşağıda belirtilenlere uygun olarak düzenlenmelidir.

Kenar boşluğu: 2,5 cm.

Satır aralığı: 1,5 satır

Font: Times New Roman

Punto: 12

d) Yönetmen Yaklaşımı:

Yönetmenin çekeceği filmle ilgili teknik planlarını ve vizyonunu anlatan, asgari 1 sayfa, azami 2 sayfa uzunluğunda yazı.

Sayfanın biçemi aşağıda belirtilene uygun olarak düzenlenmelidir:

Kenar boşluğu: 2,5 cm.

Satır aralığı: 1,5 satır

Font: Times New Roman

Punto: 12

e) Yönetmen biyografisi

Microsoft Word formatında, azami 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır.

Sayfanın biçemi aşağıda belirtilene uygun olarak düzenlenmelidir:

Kenar boşluğu: 2,5 cm.

Satır aralığı: 1,5 satır

Font: Times New Roman

Punto: 12

f) Yönetmenin fotoğrafı

Fotoğraf .jpg veya .png formatında olmalıdır.

Asgari boyutu: 1000 piksel (Genişlik) x 1500 piksel (Yükseklik), 300 dpi olmalıdır.

g) Öğrenci Belgesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler için e-devlet üzerinden alınmış öğrenci belgesi.

KKTC vatandaşı olan öğrenciler için öğrenci işlerinden alınmış öğrenci belgesinin .pdf formatındaki kopyası.

h) İkametgâh Belgesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler için e-devlet üzerinden alınmış ikametgâh belgesi.

KKTC vatandaşı öğrenciler için yetkili kurumdan alınmış ikametgâh belgesinin .pdf formatındaki kopyası.

3.3. Başvuru formunu eksik dolduran, şartnamedeki koşullara uygun olmayan dosyalar yükleyen adaylar, doğrudan yarışma dışı bırakılacaktır.

3.4. Başvuruda bulunacak senaryolarda tür sınırlaması yoktur. Kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon vb. türde olabilir. Bir öğrenci sadece 1 projeyle katılabilir.

3.5. Filmin süresi 15 dakikayı geçmemelidir.

3.6. Son başvuru tarihi 9 Mart 2020’dir. 9 Mart 2020 günü, saat 18:00’den sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

3.7. Seçici Kurul tarafından seçilen 10 senaryonun sahipleri, yapım desteklerini alabilmek için aşağıda listelenen belgeleri “TÜRSAK Vakfı Tomtom Mah. İstiklal Cad. No: 189 K:2 D:3 34433 Beyoğlu / İstanbul” adresine göndermek zorundadır. Yapım destek bedelleri, belgelerin adrese ulaşmasını müteakiben 1 iş günü içerisinde senaryo sahibinin başvuru formuna girdiği Banka Hesabına yatırılacaktır.

a) Vergi Dairesinden alacakları Vergi Mükellefiyeti Yazısı

c) Kendilerine e-posta vasıtasıyla gönderilecek olan Sözleşmenin ıslak imzalı kopyası

3.8. Proje, bir ekip tarafından hazırlanmış olsa da yönetmenliği üstlenen bir öğrencinin adıyla sunulmalıdır. İki veya daha fazla öğrenci adının ‘proje sahibi / yönetmen’ olarak belirtildiği projeler yarışma dışı bırakılır.

3.9. “Geleceğin Sineması” projesi kapsamında destek almaya değer görülen senaryoların yapım ve yapım sonrası süreçlerinin en geç 8 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

3.10. Çekilen filmlerin en az 1080p çözünürlükte, 30.000 kbps görüntü, 320 kbps ses bit oranına sahip, MPEG4.H264 formatındaki Dijital Video Dosyasının indirilebilir bir kopyasının ve aşağıda listelenen dosyaların bulunduğu indirme bağlantısının (WeTransfer, Vimeo, Dropbox, Google Drive, vb.) en 8 Haziran 2020 tarihine kadar TÜRSAK Vakfı’na ait geleceginsinemasi@tursak.org.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

a) Filmden kareler:

En az 3 adet olmalıdır.

.jpg veya .png formatında olmalıdır.

Asgari boyutu: 1920 piksel (Genişlik) x 1080 piksel (Yükseklik), 300 dpi olmalıdır.

b) Afiş:

.jpg veya .png formatında olmalıdır.

Asgari boyutu: 5000 piksel (Genişlik) x 7000 piksel (Yükseklik), 300 dpi olmalıdır.

c) Filmin Künyesi:

Microsoft Word formatında, azami 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır.

Sayfanın biçemi aşağıda belirtilene uygun olarak düzenlenmelidir:

Kenar boşluğu: 2,5 cm.

Satır aralığı: 1,5 satır

Font: Times New Roman

Punto: 12

3.11. Yarışmada desteklenerek çekilen tüm filmlerin birer kopyası T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nde, birer kopyası da TÜRSAK Vakfı arşivinde saklanacaktır. Bakanlık ve TÜRSAK Vakfı, telif hakları filmi gerçekleştiren öğrencide saklı kalmak üzere, filmlerin ticari olmayan gösterimlerini yapabileceklerdir.

3.12. “Geleceğin Sineması” projesi kapsamındaki yarışmadan destek alarak filmini gerçekleştiren öğrenciler, filmlerini ulusal veya uluslararası yarışmalara göndermekte, ticari veya ticari olmayan mecralarda göstermekte özgür olup, konuyla ilgili Bakanlığımızı ve TÜRSAK Vakfı’nı yazılı olarak bilgilendirmekle yükümlüdürler.

3.13. Öğrenciler, filmlerinin jeneriğinde, “Bu film T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün “Geleceğin Sineması” projesi kapsamında desteklenmiştir.” İbaresine, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve TÜRSAK Vakfı’nın logosuna yer vereceklerdir.

3.14. Herhangi bir yarışmada ödül almış veya herhangi bir kurum, kuruluş veya fondan destek almış ya da destek almaya hak kazanmış projeler, bu yarışmaya katılamazlar.

IV- TELİF HAKLARI

Projelerde telif hakkı doğuracak “öykü”, “biyografi”, “müzik” ve “görüntü” vb. eserlerin kullanılması durumunda, projenin yapım aşamasında söz konusu telifler alınmış olmalıdır.

V- PROJELERİN İADESİ

Filmlerini Son Teslim Tarihi olan 8 Haziran 2020 saat 18:00’e kadar teslim etmeyen öğrencilerden destek bedeli olarak ödenen 6.000 TL geri alınacaktır.

VI- YARIŞMA TAKVİMİ

6.1. Senaryoların son teslim tarihi: 9 Mart 2020

6.2. Kazanan senaryoların açıklanması: 17 Nisan 2020

6.3. Filmlerin son teslim tarihi: 8 Haziran 2020

6.4. Ödül Töreni: 18 Haziran 2020

6.5. TÜRSAK Vakfı YARIŞMA TAKVİMİ bölümünde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

VII - DESTEK VE ÖDÜLLER

7.1. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, “Geleceğin Sineması” kapsamında seçici kurul tarafından belirlenen 10 senaryo projesine 6.000 TL film yapım desteği verecektir. Destek miktarı projeye verilen katkı payına göre artış gösterebilmektedir. TÜRSAK desteklerin artması durumunda bilgilendirmeyi sosyal medya aracılığı ile ve internet sitesi üzerinden yapacaktır.

7.2. Verilecek diğer ödül ve destekler, kazanan senaryo projelerinin açıklanacağı tarihten önce etkinliğin resmi internet sayfası olan geleceginsinemasi.tursak.org.tr adresinden ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

VIII - DEĞİŞİKLİK VE İPTAL

8.1. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı, yapım desteklerinin teslim edilmesinden önceki süreçte 17. Geleceğin Sineması Yarışması ile ilgili iptal ve değişiklik haklarını saklı tutar.

8.2. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı, yapım destekleri teslim edildikten sonraki süreçte, ödül töreni, teslim tarihi ve ödüllerin muhteviyatı gibi konularda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.