5. Hak-İş Kısa Film Yarışması

Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2016

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi
Tunus Caddesi No:37 Kavaklıdere / Ankara
hakiskisafilm.org

Başvuru Formu .docx
Şartname .doc
Eser Teslim .docx






YERLİ FİLM KATEGORİSİ YARIŞMA SONUÇLARI
(13 ARALIK 2016)

EN İYİ FİLM
"Şafak Vakti Emeğin Zaferi, 15 Temmuz"
Yönetmen: Recep DERE-Mustafa YILMAZ

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
"Mülksüzler"
Yönetmen: Ömer Faruk CABA

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
"İnsan Emektir"
Yönetmen: Mehmet Sadık ALİCAN

NECATİ ÇELİK ÖZEL ÖDÜLÜ
"Celal"
Yönetmen: Sezen YILMAZ


DİĞER ÖDÜLLER (Yerli Film Kategorisi)

En İyi Görüntü Yönetmeni : "Beypazar'ında", Ahmet BİKİÇ
En İyi Erkek Oyuncu : "Tecahül-i Arif", Deniz ÖZKAN
En İyi Kadın Oyuncu : "Kelebek", Ceren YALAZOĞLU KARAKOÇ
En İyi Senaryo : "Kara Ekmek", Özgür ATKIN-Can ALİBEYOĞLU-Volkan ÖZTÜRK
En İyi Kurgu : "Deniz Feneri", Ferhat ZENGİN
En İyi Müzik : "Ratio", Murat SAYGINER
En İyi Yönetmen : "Papillon", Cansel ELÇİN

Sendikacı Gözünden : "Mislina", Nurgül VURAL
Sendikacı Gözünden : "Emeğine Mümin Emin Kimse 'Anne'", Şenol AYDOĞDU
Sendikacı Gözünden : "O", Didem BOZTAŞ
Sendikacı Gözünden : "Mesai Sonrası Aşk", Kardelen BARIŞ


ULUSLARARASI FILM KATEGORISI YARIŞMA SONUÇLARI
(13 ARALIK 2016)

EN İYİ FİLM
"İTALYA-Flesh And Dust"
Yönetmen: Antonio La Camera

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
"HİNDİSTAN-Beautiful Roses"
Yönetmen: Kandukuri Vamshi Krishna

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
"BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ-A Night In Taxi"
Yönetmen: Aisha Alzaabi Adina Rashid Amayas

NECATİ ÇELİK ÖZEL ÖDÜLÜ
"AMERİKA-Blending Into The American Dream"
Yönetmen: David H.Wells

DİĞER ÖDÜLLER (Uluslararası Film Kategorisi)

En İyi Görüntü Yönetmeni : "İRAN-The Salt Man", Seyed Sajad Moosavi
En İyi Erkek Oyuncu : "FRANSA-Off", Kevin Zonnenberg
En İyi Kadın Oyuncu : "MALEZYA-Lifeline", Julia Marin
En İyi Senaryo : "ÜRDÜN-Tangency", Bashi Alkasawneh
En İyi Kurgu : "ARNAVUTLUK-Book", Elton Baxhaku
En İyi Müzik : "IRAK-Close Your Eyes Well", Ali Hussein Mohammed
En İyi Yönetmen : "KAZAKİSTAN-Dolls Story", Eldar Shibanov







HAK-İŞ ULUSLARARASI V. KISA FİLM YARIŞMASI

HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması yoğun ilgiye sahne oldu. 11 kategoride ödülün verildiği ve 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı yarışmaya yurtdışından yüksek katılım dikkat çekti.

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Emek temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni 13 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ödül törenine başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olmak üzere Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, HSYK Üyesi Muharrem Özkaya, AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürü Çetin Aslan ile yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katıldı.

Türkiye’den ünlü Yönetmen Mesut Uçakan, ünlü oyuncular Osman Soykut, Mehmet Güleryüz, Yusuf Sezgin, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Mustafa Şimşek, Fatih Küçük ve Cansel Elçin ile müzisyen Yusuf Güney katılımlarıyla renk kattığı törene ayrıca, ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler katıldı. Törene HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.

Tören HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonunda saat 18:00’da verdiği resepsiyonla başladı.

Açılışta aziz şehitlerimiz ve iş kazalarında kaybettiğimiz emekçiler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

BAKAN AVCI: “HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASININ ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINMASI ÖNEMLİ”
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, HAK-İŞ Kısa Film Yarışmasının uluslararası düzeye taşınmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, Kültür Bakanlığı olarak yarışmaya katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bakan Avcı, törene katılan televizyon, sinema ve tiyatro sanatçılarını tebrik etti, yarışmaya katılan sanatseverleri kutladı.

Avcı’nın konuşmasından sonra Genel Başkanımız Arslan, Bakan Avcı ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a plaket ve çiçek takdim etti.

Arslan ayrıca, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a, K.Maraş Belediye Başkanlığı döneminde çekilmiş olan toplu iş sözleşmesi törenine ait bir fotoğraf ile, Kaynak’ın HİZMET-İŞ’te avukatlık yaptığı döneme ait vekalet belgesini verdi.

ARSLAN: “EMEK SANAT, SANAT EMEKTİR”
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, farklı bir sendikal anlayışı temsil ettiklerini ve bu farklılığı sanatsal alanda da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu Sendikal mücadelenin Türkiye’deki özgün ve çok önemli sivil kurumlarından biridir. Doğduğumuz 1976 yılından, 41. yaşımıza kadar 41 yıllık tarihimiz zorluklara rağmen dolu bir mücadeledir. HAK-İŞ Sendikal mücadeleyi belli hatta yürütmeye çalışırken, özellikle ileri sendikal anlayışı ülkemize kazandırmaya çalışırken bilimsel, sosyal diyalog temelli ve karşılıklı diyaloğa dayalı yeni bir sendikal anlayışı hakim kılmaya çalışmaktadır. HAK-İŞ, işçi ve işveren ilişkilerini çatışma üzerinden değil uzlaşma üzerine inşa etme çabasıdır” dedi.

“KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA DA SENDİKAL MÜCADELEYİ NASIL GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Emeğin sanat, sanatın emek olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Farklı bir sendikal anlayışı her anlamda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sendikal mücadeleyi nasıl güçlendireceğiz kaygısı, özellikle kısa film yarışmasını bizim için önemli hale getirmiştir. Emek ve sanat birbirinden ayrılamaz. Biz taş işçilerinin arasında kendimize rol biçiyoruz. Sendikal mücadelede bir medeniyet inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Kısa film yarışmamızın bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz. Kültür Bakanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü 5.’sini yaptığımız kısa film yarışmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte geçekleştiriyoruz. İnşallah bunların 5.’si, 15.’si, 50.’si, 100.’sü olur diye temenni ediyoruz. Bizi heyecanlandıran bir konu var: Her yıl kısa film yarışmamıza daha güzel ve daha çok filmler katılıyor. Yarışmamızı uluslararası boyuta taşımak aslında hangi istikamette yürümemiz gerektiği açısından teşvik edici, cesaretlendirici, aynı zamanda bu istikamette devam etmemiz gerektiğini gösteren çok önemli bir göstergedir. 129 ülkenden katılım olması bizim için büyük bir onurdur.”

Yusuf Has Hacip’in “Ömür aziz değil, emek azizdir” sözünü hatırlatan Arslan, HAK-İŞ olarak emeği sanatla buluşturduk. Biliyoruz ki emek sanatla anlam kazanıyor, değer kazanıyor” dedi.

ARSLAN, SANATÇILARI BİRLİKTE MÜCADELE VERMEYE DAVET ETTİ
Sanat çalışanlarının zor çalışma koşullarına dikkat çeken Arslan, sinema, televizyon ve tiyatro sanatçılarını HAK-İŞ ile birlikte yürümeye, birlikte mücadele etmeye davet etti, ödül törenine katılan sanatçılara teşekkür etti.

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör olayına da değinen Arslan, terörü lanetleyerek, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HAK-İŞ KÜLTÜR SANAT KOMİTESİ BAŞKANI ODABAŞI: “BEYAZ PERDEYE DÜŞEN HER ALIN TERİ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK KIYMETTİR”
HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı da yaptığı konuşmada, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi olarak 2012 yılında “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla, kısa film yolculuğuna çıktıklarını ve geçen 5 yıl sürede önemi bir dönemeci atlattıklarını kaydetti. Odabaşı “Kısa film yarışmamızı uluslararası boyuta taşıdık. Bugün 129 ülkeden gelen, binbir emekle yapılan filmleri izlerken, ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. Nisan ayından bu yana devam eden çalışmalarımızı bu gece sizlerle birlikte taçlandırıyoruz. Günlerce süren çalışmalarımızda hedeflediğimiz tek bir gaye “emek”ti. Beyaz perdeye düşen her alın teri bizim için en büyük kıymettir” dedi.

HAK-İŞ’in ve ülkemizin adını dünya çapında pek çok yönetmene, yapımcıya ve oyuncuya duyurmanın kıvancı ve onuru içerisinde olduklarını ifade eden Odabaşı, yarışmaya ulusal ve uluslararası alandan katılan bütün yarışmacılara ve sinemanın değerli emekçilerine teşekkür etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Konuşmaların ardından Emek temalı HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda ayrı ayrı 11'er kategoride ödül verildi.

Bu yıl yerli film kategorisinde En İyi Film Birincilik Ödülünü “Şafak Vakti Emeğin Zaferi: 15Temmuz” filmiyle Recep Dere ve Mustafa Yılmaz aldı. Dere ve Yılmaz ödüllerini, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı.

Uluslararası filim kategorisinde En İyi Film Birincilik ödülünü ise “Flesh And Dust” filmiyle İtalya’dan Antonio La Camera aldı. Camara'ya ödülünü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak takdim etti.












Hak-İş 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Hak-İş Konfederasyonu yurtiçi ve yurtdışından pek çok sanatçı ve siyasetçiyi Hak-İş V. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’nde bir araya getirdi.

Hak ve İşçi Konfederasyonu’nun (Hak-İş) V. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, Ankara Devlet Su İşleri Konferans Salonunda Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, memur-Sen Genel Başkanı ALİ Yalçın, çok sayıda milletvekili, yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Hak-İş Kısa Film Yarışması Ödül Törenine, Türkiye’den ünlü Yönetmen Mesut Uçakan, ünlü oyuncular, Fatih Küçük, Mustafa Şimşek, Mehmet Güleryüz, Yusuf Sezgin, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Cansel Elçin ve sanatçı Yusuf Güney de katıldı. Hak-İş’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünya genelinde yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Avcı, Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan Hak-İş’in beşincisini düzenlediği kısa film yarışmasının ödül töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Yarışmaya katılan sanatçıları özellikle tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalarda derecelendirme gerçekten çok zor bir iş. Bu zor işi üstlenen jüriyi tebrik ediyorum. Hak-İş Konfederasyonu’nu ayrıca böyle bir organizasyonu uluslar arası düzeye taşıdığı için tebrik ediyorum. 129 ülkeden, 6 bin 33 film kolay bir şey değil, pek çok uluslar arası yarışmanın ulaşmayı hayal bile edemeyeceği bir kapsam, dolayısıyla gerçekten tebrik ediyorum. Bütün katılımcıları, ödül alanları ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“Emek hareketinin soğuk, sert, katı, mücadeleci yönüne sanatın ince ruhunu katarak yeni bir sendikal anlayışı ülkemize ve dünyaya kazandırmak istiyoruz”
“bugün aslında bizim için bir başarı öyküsünün taçlandırıldığı, heyecanla coşkuyla yaşadığımız bir gün olacaktır” diyen Arslan ise sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maalesef terör yine içimizi yaktı, acımız çok büyük, çok üzüntümüz var. İçeride ve dışarıda yaşadığımız bunca olumsuzluklarda ne kadar iyi olabilirsek o kadar iyi olmaya çalışıyoruz. Bu acıların son bulmasını niyaz ediyorum Cenab-ı Hakk’tan. Hem 15 Temmuz’un bize yaşattığı acı tecrübe ve yaşadığımız acılar, daha sonra meydana gelen terör hadiselerinde yaşadıklarımız, bu terör acısı gerçekten hepimizi derinden üzdü. Emek aynı zamanda bir sanattır, aslında sanat bir emek ürünüdür o nedenle biz emekle bilimi, emekçiyle bilimi, emekle sanatı ve kültürü bir araya getirerek yeni bir anlayışı güçlendirmeye çalışıyoruz. Emek hareketinin soğuk, sert, katı, mücadeleci yönüne sanatın ince ruhunu katarak yeni bir sendikal anlayışı ülkemize ve dünyaya kazandırmak istiyoruz. Aziz olan emeğin güçlenmesi, yücelmesi, hakkını alması için sendikal mücadeleyi salt, ücret sendikacılığına dayalı, çatışma anlayışı üzerine inşa eden bir sendikal yaklaşımın ötesine taşıyıp, sendikal mücadele aynı zamanda bilimdir, diyalogdur müzakeredir, konuşmaktır, empatidir, karşımızdakini anlamaya çalışmaktır, birlikte geleceği inşa etmektir, işçi-işveren ilişkilerini çatışma üzerine değil uzlaşma üzerine inşa etme çabasıdır ve geleceğimizi birlikte inşa etme mücadelesidir diyebilen farklı bir sendikal anlayışı her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da sendikal mücadeleyi nasıl güçlendireceğiz? Aziz olan emeği nasıl daha ileri taşıyabileceğiz kaygısı bize özellikle kısa film yarışmalarını bizim için önemli hale getirmiştir. Bu yıl beşincisini uluslar arası yapmaya karar vermiştik açıkçası cesaret ettik ama çok iyi bir çalışmayla uluslar arası alanda da beklediğimizin çok üstünde bir taleple karşılaştık. Bu bizi aslında hangi istikamette yürümemiz gerektiği açısından teşvik edici, cesaretlendirici aynı zamanda bu istikamette devam etmemiz gerektiğini gösteren çok önemli bir göstergedir.”

Kültür-sanat dünyasına çağrı
Kültür ve sanat insanlarına bir çağrıda bulunan Arslan, “Kültür ve sanat insanlarını bizimle daha fazla işbirliğine çağırıyorum. Özellikle bizim, ailelerimizin ve çocuklarımızın da şikayet konusu olan televizyon dizilerinin dünyanın hiçbir ülkesinde özetleriyle beraber 4 saate yaklaşan bir dizi olmamıştır ve burada çalışanlar maalesef dizi setlerinde karavanlar içinde hayatlarını devam ettirmek zorunda kalan sinema emekçilerine, oyunculara gerçekten son derece büyük haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Onun için sinemacıların, oyuncuların, sanat ve kültür insanlarının birleşerek, mücadele ederek Hak-İş bünyesinde toplanmalarını tavsiye ediyoruz ve onları Hak-İş’e davet ediyoruz. Devletimiz, hükümetimiz, ilgililerimiz de bu dizi furyasına bir çözüm bulmaları gerekiyor. Dizi sektöründeki olumsuzlukların ortadan kalkması konusunda Hak-İş olarak bugüne kadar destek olduk bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplamda 129 ülkeden 6 bin 33 film yarıştı
Toplam 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı film festivaline
Türkiye’den 198 film yapımcısı, Amerika’dan 627, Hindistan’dan 570, İran’dan 437, İngiltere’den 331, Fransa’dan 281, İtalya’dan 250, İspanya’dan 245, Rusya’dan 198, Brezilya’dan 202, Kanada’dan 176, Almanya’dan 162, Arjantin’den 113, Polonya’dan 94, Meksika’dan 92, Mısır’dan 80, Portekiz’den 74, Tayvan’dan 67, Yunanistan’dan 63, Avusturalya’dan 51 ve diğer ülkelerden bin 920 film olmak üzere toplam 6 bin 33 film katıldı. Yarışma sonucunda hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan yarışmaya katılan film yapımcıları En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül aldı. Ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler de ödül törenine katıldı.
Yerli Film Kategorisinde En İyi Film Birincilik Ödülü Bakan Avcı’nın elinden ‘Şafak Vakti Emeğin Zaferi, 15 Temmuz’ filmi ile Recep Dere ve Mustafa Yılmaz’ın oldu. Yabancı Film Kategorisinde ise En İyi Film Birincilik Ödülü Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın elinden ‘Flesh and Dust’ filmi ile Antonio La Camera’nın oldu.

14 Aralık 2016
timeturk.com






Hak-İş Uluslararası Kısa Film Yarışması

Hak-İş'in, bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla yapıldı.

Devlet Su İşleri Konferans Salonu'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, törenin açılışında yaptığı konuşmada, törene katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

"Kısa film yarışmasının ödül töreninde olduğumuza göre konuşmamın kısa olmasını tercih edersiniz sanırım. Yarışmaya katılan sanatçıları tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalarda derecelendirme gerçekten zor bir iş. Bu zor işi üstlenen jüriyi ve Hak-İş Konfederasyonunu böyle bir organizasyonu uluslararası düzeye taşıdığı için ayrıca tebrik ediyorum."

"Sanat ve kültür insanlarını Hak-İş'e davet ediyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da Hak-İş'in sendikacılığa yeni bir anlayış getirmek istediğini, düzenlenen kısa fil yarışmasının da bu çabanın bir parçası olduğunu söyledi.

Emeğin aynı zamanda bir sanat, sanatın da aslında bir emek ürünü olduğunu ifade eden Arslan, "Biz emekle bilimi, emekçiyle bilimi, emekle sanatı bir araya getirerek yeni bir anlayışı güçlendirmeye çalışıyoruz. Emek hareketinin soğuk, sert, katı ve mücadeleci yönüyle sanatın ince ruhunu, sanatın inceliklerini de katarak yeni bir sendikal anlayışı ülkemize ve dünyaya kazandırmak istiyoruz." dedi.

Hak-İş'in her zaman sinemanın ve sinema emekçilerinin yanında olduğunu belirten Arslan, "Sinema emekçilerine, oyunculara büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. O yüzden sinemacıların, oyuncuların, sanat ve kültür insanlarının birleşerek, Hak-İş bünyesinde toplanmalarını istiyoruz ve onları Hak-İş'e davet ediyoruz." diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hak-İş 5'inci Uluslararası Kısa Film Yarışması Direktörü Mustafa Toruntay'ın selamlama konuşmasının ardından Hak-İş Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı yarışmayla ilgili bilgiler verdi.

Yarışmaya 129 ülkeden toplam 6 bin 33 film için başvuruda bulunulduğunu belirten Odabaşı, şöyle konuştu:

"2012 yılında 'Kısa Film Uzun İş' sloganıyla Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan'ın destekleriyle bir kısa film yolculuğuna çıktık. Bugün bu yolculukta önemli bir dönemeçteyiz. Binbir emekle yapılan filmleri izlerken ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. Nisan ayından bu yana devam eden çalışmalarımızı bu gece sizlerle birlikte taçlandırıyoruz."

Konuşmaların ardından, yarışmada farklı kategorilerde ödüle layık görülen filmler ile sinemacılara ödülleri törenle takdim edildi.

Yarışmada, "Şafak Vakti Emeğin Zaferi 15 Temmuz" isimli filmle "Yerli Film" kategorisinde "En İyi Birinci Film" ödülüne layık görülen Recep Dere ve Mustafa Yılmaz'a ödüllerini Kültür ve Turizm Bakanı Avcı verirken, "Flesh and Dust" adlı filmiyle "Yabancı Film" kategorisinde "En İyi Birinci Film" ödülüne değer görülen Antonio La Camera ödülünü Başbakan Yardımcısı Kaynak'tan aldı. "Sendikacı Gözünden" kategorisinde ise "Mislina" isimli filmiyle birinci olan Nurgül Vural'a ödülünü Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız sundu.

Ödül törenine ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yönetmen Mesut Uçakan, sinema oyuncusu Yusuf Sezgin ve çok sayıda davetli katıldı.

13 Aralık 2016






Hak-İş Uluslararası Kısa Film Yarışması

Hak-İş'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl beşincisini düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni yarın yapılacak.
Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya 129 ülkeden 6 bin 33 film başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Titiz bir çalışmanın ardından ödül alan yapımların belirlendiği bildirilen açıklamada, yarışmada, En İyi Birinci Film, En İyi İkinci Film, En İyi Üçüncü Film, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödüllerin sahiplerini bulacağı kaydedildi.

Yarışmanın ödül töreninin yarın saat 19.00'da Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda yapılacağı ifade edilen açıklamada, "Tören Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı başta olmak üzere yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcıların katılımıyla yapılacak." denildi.

12 Aralık 2016
AA








5. HAK-İŞ V.Uluslararası Kısa Film Yarışması

HAK-İŞ SANAT DÜNYASINI ANKARA'DA BULUŞTURUYOR

ÖDÜLLERİ KÜLTÜR BAKANI NABİ AVCI VERECEK

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun V. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, 13 Aralık 2016 Salı günü Ankara’da gerçekleştirecek. Ödül törenine başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI olmak üzere yurt içi ve yurtdışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katılacak.

HAK-İŞ Kısa Film Yarışması Ödül Törenine, Türkiye’den ünlü Yönetmen Mesut UÇAKAN, yazar ve Oyuncu Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, ünlü oyuncular Mehmet GÜLERYÜZ, Yusuf SEZGİN, Mehmet ÖZGÜR, Erdinç GÜLENER ve Cansel ELÇİN de katılacak.

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünya genelinde bir marka olmuş, yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır.

HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sayesinde toplam 129 ülkeden 6.033 film festivalimize başvuru yapmıştır. Türkiye’den 198 film yapımcısın başvuruda bulunduğu yarışmaya, Amerika’dan 627, Hindistan’dan 570, İran’dan 437, İngiltere’den 331, Fransa’dan 281, İtalya’dan 250, İspanya’dan 245, Rusya’dan 198, Brezilya’dan 202, Kanada’dan 176, Almanya’dan 162, Arjantin’den 113, Polonya’dan 94, Meksika’dan 92, Mısır’dan 80, Portekiz’den 74, Tayvan’dan 67, Yunanistan’dan 63, Avusturalya’dan 51 ve diğer ülkelerden 1920 film olmak üzere toplam 6 bin 33 film katıldı.

Yarışmanın başladığı ilk günden itibaren yapılan değerlendirmeler, başvuruların sonuçlanmasıyla zirve noktasına ulaştı ve yoğun bir çalışma sonucunda ödül alan yapımlar belirlendi. Yarışma sonucunda hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan katılan film yapımcıları En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül alanlar belirlendi. Ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler Türkiye’ye gelecek.

Tören, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın 13 Aralık 2016 tarihinde Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonunda saat 18:00’da vereceği resepsiyon ile başlayacak. Ödül töreni saat 19:00’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI başta olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sanatçılar ödüllerini Bakan AVCI’dan alacak.

Tarih : 13 Aralık 2016 / Salı
Resepsiyon Saat : 18:00
Ödül Töreni Saat : 19:00
Yer : Devlet Su İşleri Konferans Salonunda
(Devlet Mahallesi, İnönü Bulvarı No: 16 (Çankaya/ANKARA)

TANITIM

Bu yıl V.si düzenlenecek olan geleneksel HAK-İŞ Kısa Film Yarışması Uluslararası boyuta taşınıyor.
Yarışma konu başlığı geçen yıllarda olduğu ve bundan sonra da olacağı üzere yine "EMEK".
Son başvuru tarihimiz : "15 Kasım 2016"
Başvuru hakkında detaylı bilgi almak ve başvurmak için lütfen "BAŞVURU" sayfamızı inceleyiniz.


ÖDÜLLERİMİZ

EN İYİ FİLM - 10.000 TL
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ - 5.000 TL
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ - 2.500 TL
NECATİ ÇELİK ÖZEL ÖDÜLÜ - 2.500 TL

VE DİĞER ÖDÜLLERİMİZ

En İyi "Erkek" Oyuncu Ödülü 1.000
En İyi "Kadın" Oyuncu Ödülü 1.000
En İyi "Yönetmen" Ödülü 1.000
En İyi "Senaryo" Ödülü 1.000
En İyi "Kurgu" Ödülü 1.000
En İyi "Müzik" Ödülü 1.000
En İyi "Görüntü" Ödülü 1.000

"Sendikacı Gözünden" Kategorilerinde Belirlenecek Eserlerin Her Birine 1.000 ve özel tasarlanan "Ödül Plaketi" Takdim Edilecektir.









HAK-İŞ KONFEDERASYONU
"EMEK" TEMALI ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ
BAŞVURU AÇIKLAMALARI

Hak İş Kısa Film Yarışmasına katılmak isteyenlerin; filmlerini aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 15 Kasım 2016 tarihine kadar,

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi - Tunus Caddesi No:37 Kavaklıdere / ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru formunu,
Eserin 7 adet DVD kopyasını (VCD kabul edilmeyecektir)
Esere ait tanıtım fragmanının (tercihen 15-45 saniye süreli) ayrı bir DVD kopyası,
Filmin en az 2 adet siyah beyaz veya renkli fotoğrafı, tanıtım afişi broşür vb. materyalleri,
Yönetmenin siyah beyaz veya renkli fotoğrafı,
Yönetmenin kısa özgeçmişi ve filmografisi,
Filmin özetini (50 kelimeyi geçmemeli) CD'ye kaydederek teslim etmiş olmalıdırlar.






HAK-İŞ
"Emeğe Saygı" TEMALI
ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ el emeğiyle, beyin gücünü; zanaatla, sanatı birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına 2012 yılında yeni bir boyut kazandırmış “Emeğe Saygı” temalı ödüllü bir kısa film yarışması düzenlemiştir. HAK-İŞ gösterilen yoğun ilgiden ve çıkan ürünlerin niteliklerinin üst düzey olmasından cesaret alarak savunduğu ilkelerin, görüntünün dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl düzenlenmesine karar verdi.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan kısa film yarışması uluslararası alanda ve konu başlığı geçen yıl olduğu ve bundan sonra olacağı üzere yine "Emek" olarak belirlenmiştir. Yarışma ile “Emek” konulu filmlerin sayısının artırılması ve bu alanda “emek veren” yapımcıların biraraya gelebileceği bir platformun oluşturulması amacıyla düzenlenmektedir.

HAK-İŞ Kısa Film yarışması ile;
Emeğin; bilgi, sanat ve kültürle buluşmasını sağlayarak bir sentez oluşturabilmeyi, Emek teması üzerinden işçi kavramına yeni bir boyut kazandırmayı,
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun savunduğu ilkelerin sanat dünyasında da karşılığını bulmasını sağlamayı,
Yeni bir sendikal medeniyet inşasına kültürel katkı sağlamayı,
Erdemli bir sendikal inşa için insanı ve emeği merkezine alan farklı bir bakış açısı oluşturabilmeyi,
Üst düzey nitelikli çalışmaların, kamuoyuna duyurulmasına yardımcı olabilmeyi,
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun, hakların savunuculuğunu üstlenmesi yönünde, Sinematografik materyaller aracılığı ile “Emek” hareketinin, ulusal ve uluslararası platformlarda farkındalığını arttırmayı,
Teknik ve görsel açıdan değerlendirmelere tabii tutulan ürünlerin niteliklerinin artmasını sağlamayı,
Özellikle çalışanların kültüre eğilmesi ve gençlerin, daha çok üniversitelerin ilgili bölümlerinde (İletişim Fakültesi - Radyo Televizyon ve Sinema, Sinema ve Televizyon) öğrenim gören kişilerin sanatsal bakış açısı ile “Emek” temasını işlemesine olanak sağlamak ve teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği Kısa Film Yarışması için bir ödül töreni düzenlemekte ve söz konusu tören, kültür ve sanat dünyası ile siyaset ve sendikal dünyanın bir araya geldiği bir platform olmaktadır.

HAK-İŞ Kısa Film Yarışmasına,
2012 yılında 67 proje,
2013 yılında 55 proje,
2014 yılında 72 proje ve
2015 yılında 52 proje başvuruda bulunmuştur.
Konfederasyonumuz HAK-İŞ bu yıl da "Emeğe Saygı" temasıyla V. Uluslararası Kısa Film Yarışması gerçekleştirecektir.

Kısa Film Yarışmamıza katılımcı sayısının bu yıl daha da artması temel hedefimizdir. Bu amaçla geçmiş yılların da tecrübesiyle çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ediyoruz.