7. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

5-8 Mayıs 2014
Son Başvuru Tarihi: 2 Nisan 2014

İnönü Üniversitesi
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Kültürel Hizmetler Şubesi
(Kısa Film Festivali) Tel: 0.422.377 34 15
Kampus / Malatya
http://festival.inonu.edu.tr
festival @ inonu.edu.tr

İstanbul İrtibat Bürosu
Filmür Hamalbaşı Cad. No:4 K:5 Galatasaray / İstanbul
Tel: 0.212. 252 57 00

Başvuru Formu .doc




Festivalimiz 8 Mayıs 2014 tarihinde yapılan kapanış ve ödül töreni ile sona erdi. 3 kategorinin birincileri 3bin’er tl para ödülünün sahibi oldu.

Bu yılın ödül alan filmleri ise şöyle:
En iyi kurmaca: “Nar Zamanı - Cevahir Çokbilir”
En iyi deneysel: “O2 - Naci Anıl”
En iyi belgesel: “Lat - Mustafa Uluç”

Ayrıca jüri, 6 filme “jüri özel ödülü” vermeyi uygun buldu.
Bu filmler ise:

Kurmaca Jüri özel ödülleri:
4 Yapraklı Yonca - Hakan Berber
Tabu - Mehmet İrfanoğlu

Deneysel Jüri özel ödülleri:
Natürmorg - Bilgi Diren Güneş
Çözüm - Sadık Demiröz

Belgesel Jüri özel ödülleri:
Misafir - Haydar Demirtaş
Zarok - Muhammet Beyazdağ

http://festival.inonu.edu.tr/





İnönü Üniversitesi 7. Kısa Film Festivali’nin Ardından…

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencilerinin düzenledikleri Kısa Film Festivali bu yıl, 5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sinema Kulübü öğrencilerinin canla başla çalışarak yaptıkları bu festival, hem ülkenin muhtelif yerlerinde yapılan organizasyonlardan çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor; hem de İzmir gibi büyük bir şehrin dahi festival yapamadığı, birçok festivalin iptal edildiği, sekteye uğradığı bir ortamda yedi yıldır kesintisiz devam ettiriliyor.

Bu yıl ikinci kez takip ettiğim İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali ekibini öncelikle tebrik etmek gerek… Üniversitenin rektörü Cemil Çelik ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe’nin önderliğinde, sinema eleştirmeni Fırat Sayıcı’nın danışmanlığında ve Ünal E. Güzel’in yönetmenliğinde yapılan bu etkinlik, her yıl gelişerek ve büyüyerek hayatına devam ediyor. Bir öğrenci etkinliği olmasına rağmen, katıldığımız pek çok festivalden daha başarılı ve bir film festivaline yakışır şekilde sinema içeriği dopdolu bir festival oluyor. İnönü Üniversitesi öğrencileri de, arkadaşlarının gösterdiği bu çabaya sonuna kadar destek veriyor ve film gösterimlerinde salonu, hatta merdivenleri dahi dolduruyorlar. Panellere, atölyelere katılıp, sorular sorarak hem festival konuklarıyla keyifli bir etkileşime geçiyor, hem de katılımcıların deneyimlerinden ve bilgilerinden faydalanmayı ihmal etmiyorlar.

Festival açılışı ise yine geçen yılda olduğu gibi çok keyifli bir konserle gerçekleştirildi. Festival İdare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selma Karatepe’nin konuşmasının ardından Prof. Dr. Turan Sağer’in şefliğini yaptığı İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası’nın keyifli jazz konseriyle devam eden açılışta, yönetmeliğini Onur Yağız’ın üstlendiği Patika ve aynı zamanda Öteki Sinema’nın da yazarları arasında bulunan yönetmen Can Evrenol’un Baskın’ı gösterildi.

200’ün üstünde filmin başvurduğu festivalde bu yıl, 30 kısa metraj film yarışırken, filmleri değerlendirmek üzere yönetmen ve akademisyen Ertuğrul Karslıoğlu, sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Ufuk Bayraktar, yönetmen Biray Dalkıran, oyuncu Sevinç Erbulak, Prof. Dr. Aytekin Can ve Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu festival jürisi olarak görev aldılar. Sevinç Erbulak, Ufuk Bayraktar, Banu Bozdemir ve Ertuğrul Karslıoğlu ayrıca öğrencilerle, kısa filmin etki alanları konulu bir söyleşi yaparak değerli deneyimlerini paylaştılar. Festival danışmanı Fırat Sayıcı’nın televizyon programcılığı üzerine verdiği oldukça öğretici bir panelin ardından festivalin kapanış günü sinema eleştirmenliği üzerine, Murat Tolga Şen, Duygu Kocabaylıoğlu, Fırat Sayıcı ve benim de dahil olduğum bir ekiple keyifli bir panel gerçekleştirdik.


Deneysel, belgesel ve kurmaca olmak üzere üç ayrı dalda yarışan filmlere üçer bin liralık ödüllerinin dağıtıldığı festivalde ayrıca her dalda ikişer filme jüri özel ödülü verildi. Bol ödüllü bir festivalin yaşandığı bu yılda; Nar Zamanı ile Cevahir Çokbilir kurmaca dalında, Naci Anıl O2 isimli kısasıyla deneysel dalında, Mustafa Uluç ise Lat filmiyle belgesel dalında ödüle hak kazandılar. Jüri Özel
Ödüllerini alan kısa filmler ise şöyleydi:

Kurmaca Jüri Özel Ödülleri:
4 Yapraklı Yonca - Hakan Berber
Tabu - Mehmet İrfanoğlu
Deneysel Jüri Özel Ödülleri:
Natürmorg - Bilgi Diren Güneş
Çözüm - Sadık Demiröz
Belgesel Jüri Özel Ödülleri:
Misafir - Haydar Demirtaş
Zarok - Muhammet Beyazdağ

Sözü bitirirken; Malatya’da, konuklarının ve öğrencilerinin sinema dolu dört gün geçirmesini sağlayan festival ekibi ile İnönü Üniversitesi’ne teşekkür ediyor ve her geçen yıl daha da büyüyerek, hak ettikleri yere ulaşabilmelerini diliyorum…

Başak Bıçak
10 Mayıs 2014










5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön değerlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Ön değerlendirme jürisi, festivale başvuran filmler arasından seçim yaparken oldukça zorlanmış, ancak aşağıdaki filmleri yarışmaya kabul etmiştir.

KURMACA

Bir Maç Günlüğü - Deniz Özden
4 Yapraklı Yonca - Hakan Berber
Kıyıda - Sefa Sürücü
Filmin Adı Yok - Ozan Sertdemir, Mert Erez
Çok Uzun Bir Hikayenin Tam Ortası - Ertuğ Tüfekçioğlu
Tabu - Mehmet İrfanoğlu
Badana - Emre Doğan
Senaryosuz - İlke Keleşoğlu
Gregor - Derya Tekin
Nar Zamanı - Cevahir Çokbilir

BELGESEL

Misafir - Haydar Demirtaş
Sadık - Burcu Ayşe Esenç, Cantekin Cantez
7 Lira - Mert Yavuz
Lat - Mustafa Kılıç
Zarok - Muhammet Beyazdağ
Fırtına - Aydın Kapancık
Kişisel Devrimler - Gizem Malkoç
Kıyı Kıyı - Özlem Sarı Yıldız, Bilge Demirtaş
Çibik - Turgay Kural
Varosha - Yavuz Selim

DENEYSEL

Döngü - Burak Varlık
Mükemmel Bir Gün - Oğuzhan Kaya
Pelav - Musab Tekin
Natürmorg - Bilgi Diren Güneş
ReA - Kerem Akbaş
O2 - Naci Anıl
Zinan - Gündüz Sevdi
Nükleer Başlıklı Kız- Caner Özdemir
Hafi - Vedat Coşkun
Çözüm - Sadık Demiröz





Jüri 2014

ERTUĞRUL KARSLIOĞLU
BANU BOZDEMİR
UFUK BAYRAKTAR
BİRAY DALKIRAN
SEVİNÇ ERBULAK
Prof. Dr. AYTEKİN CAN
Yrd. Doç. Dr. SÜHENDAN KUMCU




İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 7. ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ
Tarih: 5-8 Mayıs 2014
Son Başvuru Tarihi: 2 Nisan 2014

İnönü Üniversitesi 7.Uluslararası Kısa Film Festivali ile bu senede sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 5-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festival; yurt içi ve yurt dışından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları, söyleşiler ve yarışma bölümüyle tüm sinema severleri bekliyor.

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivalinin yarışma bölümünde bu yıl; kurmaca, belgesel ve deneysel kategorilerinde yurtiçi ve yurtdışından katılacak filmler yarışacak.
En iyi kurmaca filme 3000 TL,
En iyi belgesel filme 3000 TL,
En iyi deneysel filme 3000 TL olmak üzere üç kategoride toplam 9000 TL ödül verilecektir.

İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, oldukça geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin; yapımını özendirip izleyiciyle buluşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, amatör ya da profesyonel her tür kısa filmi tanıtmak, farklı kültürlerden gelen kısa film örneklerini sinemaseverlerle buluşturup bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla ilk olarak 2007 yılında gerçekleştirildi.

Şartlar:
Festivalin yarışma bölümüne son bir yıl içinde yapılmış, 15 dakikadan uzun olmayan kısa filmler, deneysel filmler ve 30 dakikadan uzun olmayan belgeseller başvurabilecek.
Son başvuru ve film kopyalarının teslim tarihi ise 2 Nisan 2014.

Her sene büyük coşkuyla karşılanan ve her geçen yıl daha büyük bir heyecanla beklenen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, bu yıl da yarışmacılarını, katılımcılarını ve sinemaseverleri bekliyor.






Festival Yönetimi

FESTİVAL YÖNETİMİ

Başkan:
Cemil ÇELİK, Prof.Dr. (İnönü Üniversitesi Rektörü)

İdare Kurulu Başkanı:
Selma KARATEPE, Prof. Dr. (İletişim F. Dekanı)

İdare Kurulu:
Ömer ÇELİK (Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Bşk.)
Fatih ÖZDEMİR, Yrd.Doç.Dr.
Mevlüt AKYOL, Yrd.Doç.Dr.
Dilek SEÇKİN (Kültürel Hiz.Şb.Md.)
Mehmet YILMAZ (Kültürel Hiz.)
Binnaz KOCA, Okt.
Yasemin KURUCA, Arş. Grv.

Festival Danışmanı
Fırat SAYICI

Festival Yönetmeni
Ünal E. GÜZEL

Festival Yürütme Kurulu:
Derya ERKALE
Mesut Sinan SERCAN (Sinema T. Bşk.)
Yusuf CANBAY

Festival Ekibi:
(İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu Üyeleri)





Başvuru Adresi

BAŞVURULARIN İLETİLECEĞİ VE YARIŞMA FİLMLERİNİN GÖNDERİLECEĞİ ADRES:

KISA FİLM FESTİVALİ
İnönü Üniversitesi
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Kültürel Hizmetler Şubesi
Tel: 0.422.377 34 15
Kampus / Malatya

e-posta: inonufest@gmail.com









Değerlendirme ve Ödüller

DEĞERLENDİRME:

Değerlendirme iki aşamalı olarak yapılacaktır:
1. Beş kişiden oluşan ön değerlendirme jürisi tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda her kategoride en az 5 en fazla 15 film yarışmaya seçilecektir.
2. İkinci aşamada yarışmaya seçilen filmlerin değerlendirmesi en az üç kişilik Seçici Kurul (Jüri) tarafından yapılacaktır.

ÖDÜLLER:

En İyi Kurmaca :3000tl
En İyi Belgesel :3000tl
En İyi Deneysel:3000tl

Özel ödül ve burs verme:
1. Yarışma kapsamında özel ödül, burs vb. vermek isteyen kişi ve kuruluşların en geç 31 Mart 2014 tarihine kadar, Festival Yönetimine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir.
2. Festival Yönetim Kurulu’nun yazılı onayı olmadan söz konusu yarışma kapsamında hiçbir ödül, burs ve benzerleri verilemez.







Katılım Koşulları

1. Yarışmaya son 1 yıl içinde yapılmış, 15 dakikadan uzun olmayan kurmaca ve deneysel filmler ile 30 dakikadan uzun olmayan belgeseller katılabilir.

2. Dijital formatta yapılmış filmler yarışmaya başvurabilir.

3. Her kategoride en az 5 filmin başvurması koşuluyla yarışmaya katılacak filmler; kurmaca, deneysel ve belgesel dallarında değerlendirilecektir.

4. Filmler DVD (VOB) formatında üç ayrı kopya olarak gönderilir.

5. Kopyaların gösterime uygun resim ve ses niteliği taşıması zorunludur. Bozuk filmler, katılımcı yönetmenin uyarılmasına gerek kalmadan yarışma dışı bırakılır.

6. Gönderilecek DVD kopyaların üzerine açık bir şekilde; filmin adı, yönetmenin adı, filmin süresi ve hangi dalda yarışacağı yazılmalıdır.

7. Başvuru formu doldurulup word dosyası olarak inonufest@gmail.com adresine gönderilmelidir.

8. Yarışmaya katılabilmek için son başvuru ve film kopyalarının teslim tarihi 2 Nisan 2014 günüdür.

Katılımcılar en geç bu tarihe kadar festival yönetimine;
- Doldurulmuş başvuru formu,
- Eserin 3 adet DVD kopyası,
- Yapıtla ilgili en az 2 adet siyah beyaz veya renkli (CD’de kayıtlı dijital, çözünürlüğü yüksek) fotoğraf,
- Yönetmenin kısa özgeçmişi (en fazla 50 kelime, İngilizce-Türkçe).
- Filmin özeti (en fazla 50 kelime, İngilizce-Türkçe)
- Film ve yönetmen bilgilerini içeren 1 adet CD ulaştırmalıdır.

8. Yarışmaya katılan filmlerin DVD kopyaları festival arşivinde saklanmak üzere festival idaresinde kalır.

9. Yarışmaya gönderilen filmlerin, yönetmenlerine haber vermek koşulu ile ticari amaç gözetmeksizin düzenlenen gösterimlerde yer alması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır.

10. Bu yönetmelik kapsamı dışında kalan tüm hususlarda ve doğabilecek anlaşmazlıkların çözüme bağlanmasında Festival Yönetimi yetkilidir.

11. Yarışmaya katılan yönetmenler, Başvuru Formu’na imza koyarak, Yarışma Yönetmeliği ve Başvuru formlarının tüm hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

12. Tüm belge ve fotoğraflar sadece dijital kayıt olarak (CD) gönderilmelidir.






Amaç Tarih ve Kapsam

AMAÇ:

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan bu festival ile, Türk Sineması’na destek sağlamak, yaratıcı isimlerin ülkemiz sinema sektörüne tanıtılmasına ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmek amaçlanmıştır.

TARİH:

Festival 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

KAPSAM:

Türkiye’de üretilmiş kurmaca (konulu) ve deneysel kısa filmler ile kısa belgesellerin festival kapsamında yarıştırılması, yurt içi ve yurt dışından sağlanacak kısa filmlerden özel gösterim bölümlerinin yapılması, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler düzenlenmesi bu etkinliğin kapsamını oluşturmaktadır.