13. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

26 - 28 Ekim 2021

İnönü Üniversitesi
İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğu
(Kısa Film Festivali) Tel: +90 422 377 46 90
Kampus / Malatya
http://festival.inonu.edu.tr
festival @ inonu.edu.tr
http://inonu.edu.tr/tr/festival

İstanbul İrtibat Bürosu
Filmür Hamalbaşı Cad. No:4 K:5 Galatasaray / İstanbul
Tel: 02122525700









13. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödülleri Verildi

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve SİNETOP öğrenci topluluğu tarafından organize edilen ve her yıl yüzlerce filmin yarıştığı 13. Uluslararası Kısa Film Festivalinin kapanışında sinema ödülleri sahiplerini buldu.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde yapılan kapanış törenine, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İnanç Kara Ölmeztoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, festivalin jüri üyeleri yanı sıra akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Kısa Film Festivali’ne ulusal ve uluslararası kategoride toplamda 610 eser başvuruda bulundu. Uluslararası kurmacada 15 film, uluslararası belgeselde 9 belgesel, ulusal kurmacada 16 film, ulusal belgeselde 16 belgesel toplamda 56 eser finale kaldı.

Uluslararası Kısa Film yarışması sonucunda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere toplam 20 bin TL ödül verildi. Ayrıca 19 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali kurucularından Prof. Dr. Kadir Beycioğlu anısına da “Kadir Beycioğlu Özel Ödülü” verildi.

Festivalde uluslararası kurmaca kategorisinde, C. Section birincilik ödülünü alırken, Charon ikincilik, Just Like Water üçüncülük ödülünü aldı.

Uluslararası belgesel kategorisinde, Beatiful Romains birinci, Post Paned ikinci, Utopian Life üçüncülük ödülü aldı.

Festivalde ulusal kurmaca kategorisinde, Brigitte Bardot birinci, Korosi ikinci, Bir Çocuğun Hayali filmi ise üçüncü oldu.

Ulusal belgesel kategorisinde, Yaylacı belgeseli birinci, Seval ikinci ve Çocuklar Aşkına belgeseli ise üçüncü oldu.

Dereceye girenler ödüllerini, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kenan Eskin, Prof. Dr. Ahmet Yatkın, İnanç Kara Ölmeztoprak’ın elinden aldı.

28-10-2021






İnönü Üniversitesi 13. Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin 13’üncüsünün açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi 13. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 610 kısa film başvurusu içinden 56 film finale kaldı.

Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İnanç Kara Ölmeztoprak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Ünal İmik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mevlüt Akyol ve Doç. Dr. Sadık Çalışkan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Beyler Yetkiner, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayça Çekiç Akyol, sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Müzik dinletisiyle başlayan açılış töreninde Bilge Aycan tarafından Etek Sarı, Fırat Türküsü ve Gurbet şeklindeki türküler seslendirildi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme görevlerinin yanı sıra topluma katkı sağlayacak faaliyetlerinin de olması gerektiğini belirterek şunlara değindi: “Biz de fakülte olarak sanat dünyamızın değerli temsilcilerini ilimizde ve fakültemizde ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Düzenlenecek organizasyona gelen misafirlerimizin öğrencilerimizin ufuklarına dokunarak katkıda bulunduklarını gördük. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’”

Prof. Dr. Ahmet Yatkın “İnönü Üniversitesi 13. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 610 film başvurusu oldu. Uluslararası düzeyde başvuran 500’in filmin 433’ü uluslararası kurmaca kategorisinde, 67’si uluslararası belgesel kategorisinde oldu. Ulusal kategoride 105 kurmaca film ve 55 belgesel festivale müracaat etti.” dedi.

Açılış töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Covid’in yaygınlaşması 13. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin ertelenmesine neden oldu. 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze eğitime geçmemizle birlikte kongrelerimiz ve festivalimizi yüz yüze yapma şansı bulduk ve şu anda güz döneminde festivalimizi yapıyoruz. 14. Uluslararası Kısa Film Festivali de Nisan'da ya da en geç Mayıs'ta yapılacak. Şimdiden İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğu hazırlıklara başladı.” dedi.

İnönü Üniversitesi 13. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin 3 gün süreceğini, jüri üyelerinin değerlendirmelerine devam edeceğini ve İnönü Üniversitesinin farklı mekanlarında film gösterimlerinin yapılacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kızılay “Uluslararası Kısa Film Festivali üniversitemizin çok önemli bir faaliyetidir. Bu faaliyet İletişim Fakültemizin ev sahipliğinde Sinema Topluluğumuzla yürüyor. Ama İnönü Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere Üniversitemizin tüm birimleri festivale güçlü destek veriyor. Bu festival üniversitemizle özdeşleşmiş uluslararası bir film festivali oldu. Bunu başka engeller çıkmadan seviyesini en yüksek standartlarda tutarak sürdüreceğiz. Temel amacımız bu yönde.” şeklinde konuştu.

Festivale ilginin yoğun olduğunu dile getiren Rektör Kızılay, tasarruf tedbirlerine rağmen İnönü Üniversitesi 13. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin Cumhurbaşkanlığından özel izin alınarak gerçekleştirildiğinin altını çizdi ve şöyle devam etti: “Bunun için Cumhurbaşkanlığımıza, İdari İşler Başkanlığımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin tüm birimleri festivalimizin en güzel şekilde gerçekleşebilmesi için kaynaklarımızı seferber etti. Üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürümü ise başta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın olmak üzere İletişim Fakültesi dekan yardımcılarına, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Beyler Yetkiner’e, bölümün tüm akademik ve idari personeline, Sinema Topluluğuna, danışman hocalarımıza ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederim.”







Uluslararası Belgesel Kategorisi

Istanbul 2.0 / Mahsa Behestı
Postponed / Ali Chakaroun
Beautiful Remains / Céleste Galliot-Dollet
Harvesting Rain Biome Environmental Trust / Goutham G. Varrıer
Strengthening Grassroots Democracy İn India / Goutham G. Varrıer
Songs To The Dead Children İn Auschwitz / Eduardo Soutullo
Reinaldo Arenas And Other Travel Companions / Eduardo Soutullo
Utopian Life / Abhishek Dıxıt
Río Bote. The Life Of A Caretaker İn The Southern Patagonia / Wojciech Karol Ganczarek

Uluslararası Kurmaca Kategorisi

Just Another Day / Prataya Saha
The Birth / Arjun Mukherjee
Alzheimer / Mohammad Javad Belghadr
Watershed / Maxime Beauchamp
When The Earth Turns Blue / Yifan Xıao
World And Me / Kudratillayev Eldor
Just Like Water / Manos Triantafillakis
The Legend Of Oriol / Rubén Jiménez Sanz
Memories / Jose Vega
Charon / Yannick Karcher
Jumping / Mohsen Nabavı
C-Section / Mehrshad Kheradmandı
Like Any Other / Sergi González Fernandez
The Circle / Erfan Elyası - Soroush Alahyarı
Advenae / Fabio Leone

Ulusal Belgesel Kategorisi

Çare / Tuğçe Sarı
Arayış / Ömer Güler
Bir Ömür Anadolu / Özer Kesemen
Kül / Aziz Arga
Heyamola / Yılmaz Kıvanç
Büyülü Fener Bekçileri / Bahadır Kapır & Ferhat Zengin
Afrikalı Uşaklar / Bayram Fidanboy
Şükrü’yü Sevmek / Volkan Taşkın
Yaylacı / Fatih Ertekin
Smirna’nın Çukuru / Begüm Aksoy
Velespit / Efe Can Aktaşlı
Santral / Furkan Karabay
Seval / Ahmet Keçili
Haymatlos / Mustafa Aydın
Geride Kalan / Mehmet Emre Gül
Çocuklar Aşkına / Ahmet Mücahid Aydoğan

Ulusal Kurmaca Kategorisi

Huşbe! / Nursel Doğan
Yara / Onur Güler
Güzel Havalar / Okan Akgün
Zemberek / Recep Çavdar
Yolcular / Ali Asgari & Farnoosh Samadi
Kara Kutu / Can Deniz Atıcı
Brigitte Bardot / Çağıl Bocut
Korosi / Burcu Özkan
Ammar / Ömer Bayram Oğuz
Servis / Ramazan Kılıç
Bir Çocuğun Hayali / İbrahim Said Sürmeneli
Bir Nehir Kıyısında / Muhammed Furkan Daşbilek
Öncü V6 / Koray Söğüt
Larva / Volkan Güney Eker
Hem Nefes / Abdullah Şahin
Son Görülme / Meryem Sena Metin








Jüri Üyeleri

Uluslararası Belgesel Kategorisi
Aybike Turan
Hülya Küpçüoğlu
Mehmet Erduğan
Oya Doğan
Sayım Çınar

Uluslararası Kurmaca Kategorisi
Filiz Aydoğan
Hakan Haksun
İlker Savaşkurt
Saki Çimen
Serhat Serter

Ulusal Belgesel Kategorisi
Binnaz Koca
Burhan Gün
Cüneyt Korkut
Sedef Pahlivanoğlu
Yusuf Yurdigül

Ulusal Kurmaca Kategorisi
Arzu Yanardağ
Aydan Özsoy
Ebru Özyurt
Murat Çeri
Volkan Girgin

Ön Eleme Jürisi
Bahar Öztürk (Dr.) Öğr. Üyesi
Dilar Diken Yücel (Dr.) Arş. Gör.
Fatih Şahinoğlu Arş. Gör.







13. Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor

13. Uluslararası Kısa Film Festivali, 26 Ekim'de başlıyor. İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek festival, 28 Ekim'e kadar sürecek. Organizasyonunda öğrencilerin yer aldığı festivale, birbirinden değerli akademisyen ve oyuncuların yanı sıra sinema sektörünün önde gelen isimleri de katılacak. Malatya İnönü Üniversitesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başlamasına saatler kaldı.

HUMMALI ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Organizasyonda görevli öğrencilerin, günler öncesinden başladığı hazırlıklar da tamamlandı. Genç sinemacıları desteklemeyi ve sinema kültürüne katkı sunmayı amaçlayan festivale ilgi had safhada.

DOÇ.DR. YETKİNER ÇALIŞMALARI ANLATTI
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Beyler Yetkiner, 13. Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri anlattı.

500 ESERDEN 67’Sİ BELGESEL
Uluslararası kategoride 500 kısa filmin yer aldığını, bunlardan 433’ünün kurmaca, 67’sinin ise belgesel dalında olacağını belirten Yetkiner "Ulusal kategoride ise 105 kurmaca ve 55 belgesel dalında film olacak. Festivale; Aybüke Turan, Gülper Refiğ ve Ahmet Kapucu gibi isimler ile akademisyen, oyuncu ve sinemanın çeşitli alanlarında çalışan sinema emekçileri olmak üzere toplamda 27 katılımcı festivale katılacak. Festivalde; Sinemada Yönetmen ve Oyuncu İlişkisi, Halit Refiğ’in Sinema Hayatı gibi söyleşiler ile çeşitli etkinlikler yapılacak ve atölyeler kurulacak.” dedi.

"AMACIMIZ TEŞVİK ETMEK"
Yetkiner amaçları ise "Genç yönetmenleri ve üniversite öğrencilerini film sektörüne ve film çekmeye teşvik etmek" olarak açıkladı.

"TÜM ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORUZ"
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın desteklerine teşekkür eden Yetkiner sözlerini şöyle sürdürdü: “Festival maddi anlamda verilen destekle öğrencilerin farklı üniversiteler ile festivallere gitmelerini ve farklı insanlarla tanışmalarını sağlayacak ve birbirlerine sinema sektörü hakkında bilgi paylaşımı yapabilecekler. Aynı zamanda verilecek olan para ödülü ile de yarışmaya teşvik anlamında yarar sağlayacağını düşünüyorum. Festival 3 gün devam edecek. kısa film festivalinde açık hava gösterimleri ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek bu vesileyle tüm öğrencileri bekliyoruz”.

PROF.DR. KADİR BEYCİOĞLU DA UNUTULMADI
Festivalde ulusal ve uluslararası belgesel ile kurmaca film dallarında düzenlenecek yarışmalarda toplam 20 bin TL para ödülü dağıtılacak. Ulusal kategoride birinci esere 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin Türk Lirası para ödülü verilecek. Ayrıca 19 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali kurucularından Prof. Dr. Kadir Beycioğlu anısına da “Kadir Beycioğlu Özel Ödülü” verilecek.

23 Ekim 2021







13. Uluslararası Kısa Film Festivali 26 Ekim’de başlayacak

Birbirinden iddialı yapımların yer bulacağı, 13. Uluslararası Kısa Film Festivali, 26 Ekim'de başlıyor.

İnönü Üniversitesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali 26-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Organizasyonunda öğrencilerin yer aldığı festivale, birbirinden değerli akademisyen ve oyuncuların yanı sıra sinema sektörünün önde gelen isimleri de katılacak. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali dolu dolu geçecek. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Beyler Yetkiner, 13. Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili verdiği bilgide, uluslararası kategoride 500 kısa filmin yer aldığını, bunlardan 433’ünün kurmaca, 67’sinin ise belgesel dalında olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Yetkiner, “Ulusal kategoride 105 kurmaca ve belgesel dalında 55 film olacak. Aybüke Turan, Gülper Refiğ ve Ahmet Kapucu gibi isimlerin yanı sıra akademisyen, oyuncu ve sinemanın çeşitli alanlarında çalışan sinema emekçilerinden toplamda 27 katılımcı festivale katılacak. Festivalde; Sinemada Yönetmen ve Oyuncu İlişkisi, Halit Refiğ’in Sinema Hayatı gibi söyleşiler ile çeşitli etkinlikler yapılacak ve atölyeler kurulacak” ifadelerini kullandı.

"Amacımız teşvik etmek"
Amaçlarının, genç yönetmenleri ve üniversite öğrencilerini film sektörüne ve film çekmeye teşvik etmek olduğunu dile getiren Yetkiner, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yetkiner, “Festival maddi anlamda verilen destekle öğrencilerin farklı üniversiteler ile festivallere gitmelerini ve farklı insanlarla tanışmalarını sağlayacak ve böylelikle katılımcılar birbirlerine sinema sektörü hakkında bilgi paylaşımı yapabilecek. Aynı zamanda verilecek olan para ödülü ile de yarışmaya teşvik anlamında yarar sağlayacağını düşünüyorum. Festival 3 gün devam edecek. Kısa film festivalinde açık hava gösterimleri ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Festivalimize tüm öğrencileri bekliyoruz” şeklinde bilgiler aktardı.

Festivalde Prof. Dr. Kadir Beycioğlu da unutulmadı
Festivalde ulusal ve uluslararası belgesel ile kurmaca film dallarında düzenlenecek yarışmalarda toplam 20 bin TL para ödülü dağıtılacak. Ulusal kategoride birinci esere 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin Türk Lirası para ödülü verilecek. Ayrıca 19 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali kurucularından Prof. Dr. Kadir Beycioğlu anısına da “Kadir Beycioğlu Özel Ödülü” verilecek.








13. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

2020 (Yapılamadı)
Son Başvuru Tarihi : 22 Mart 2020





MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 13. ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ
Ulusal ve uluslararası, belgesel ve kurmaca dalında 4 kategoride düzenlenecek festivalde başarılı olan eserlere toplamda 22 bin TL para ödülü verilecek. Festivalde, açık hava film gösterimleri, atölye çalışmaları gibi etkinliklerin yanında ünlü sinemacılarla gerçekleştirilecek söyleşiler de yer alacak.






AMAÇ:
İnönü Üniversitesi tarafından 13.sü düzenlenen Uluslararası Kısa Film festivalinin amacı: Ticari şansı olmayan kısa film yapımını özendirmek, genç sinemacıları desteklemek , Türkiye'de kısa filmin ve sinema endüstrimizin gelişimine katkıda bulunmak ve Türk Sineması’na destek sağlamak, yaratıcı isimlerin ülkemiz sinema sektörüne tanıtılmasına ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmektir.

TARİH:
Festival 20-22 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

KAPSAM:
Yalnızca Türkiye sınırları içerisinde değil uluslararası alanda üretilmiş kurmaca konulu ve deneysel kısa filmler ile kısa belgesellerin festival kapsamında yarıştırılması, yurt içi ve yurt dışından sağlanacak kısa filmlerden özel gösterim bölümlerinin yapılması, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler düzenlenmesi bu etkinliğin kapsamını oluşturmaktadır.

13. İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali




A) TARİH
İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali
20-22 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.Ulusal Kısa Film Yarışması’na kabul edilen filmler, ana jürinin karşısına festival haftasında çıkacaktır.

B) AMAÇ
Festival kapsamında her yıl düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması’nın amacı:
Ticari şansı olmayan kısa film yapımını özendirmek,
Genç sinemacıları desteklemek,
Türkiye’de kısa filmin gelişimine katkıda bulunmak,
Sinema endüstrimizin gelişimine katkıda bulunmaktır.

C) FESTİVAL VE YARIŞMA ORGANİZASYONU
İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ve festival kapsamında düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın organizasyonu Sinema Topluluğu ve İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

C) YARIŞMA TARİHİ
İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvuru yapan filmler, ana jürinin karşısına 20-22 Nisan 2020 tarihleri arasında çıkacaktır.

D) KATILIM KOŞULLARI

Son başvuru tarihi 20 Mart 2020 Çarşamba günüdür.

Yarışmaya 26 Nisan 2019 tarihinden sonra çekilmiş filmler başvurabilir.

Yarışmaya süresi 30 (otuz )dakikayı aşmayan filmler başvurabilir.

Yarışmacılar birden fazla eserle başvurabilir.

Başka festivallere katılmış ya da ödül almış olmak katılıma engel değildir.

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’ne daha önce katılmış, başvurmuş ancak yarışmaya kabul edilmemiş filmler hiçbir suretle yarışmaya başvuramazlar.

Yarışmada tür ayrımı yapılmamıştır. Kurmaca ve belgesel türlerinden herhangi birinde çekilmiş tüm filmler başvurabilir.

Film, Türkçe dışında herhangi başka bir dilde çekilmiş ise ön jüri değerlendirme kopyalarında Türkçe altyazı olmak zorundadır.

Filmin şifreli online izleme linkinin başvuru formuyla gönderilmesi zorunludur.

Festival Yönetimi, filmden 3 dakikalık bir bölümü, tanıtım amaçlı olmak koşuluyla kullanım hakkına sahiptir.

Eser sahipleri filmler ön değerlendirmeden geçmiş olsun ya da olmasın, son başvuru tarihinden sonra filmlerini festivalden çekemezler.

Festival Yönetimi teknik olarak yeterli görmediği yapımları yarışmadan çekme hakkına sahiptir.

Ön Jüri değerlendirmesi sonunda en fazla 15 (onbeş) film yarışmaya aday gösterilir.

Ön jüri tarafından izlenerek yarışmaya uygun görülen filmler, festival basın toplantısında ve aynı gün festivalin resmi web sitesinden duyurulacaktır. Ön değerlendirmeyi geçemeyen film sahiplerine herhangi bir iletişim yoluyla, ön değerlendirmeyi geçemedikleri bilgisi verilmeyecektir.

Filmler jüri üyelerine ve izleyicilere festival yönetiminin uygun göreceği salonlarda ve programa göre sunulur. Gösterimler sırasında festival yönetimine ya da salon görevlisine, salon, seans ya da program değişikliği talebinde bulunulamaz.

Ön jüri tarafından yarışmaya uygun bulunmayan filmler, festival yönetimince yarışma dışı gösterim programına alınabilir. Filmin yasal sahibi, filminin yarışma dışı programda gösterilmesini istemiyorsa bu durumu başvuru formunda belirtmek zorundadır. Aksi takdirde gösterimi kabul etmiş sayılır.

Yarışma dışı gösterim programına alınan filmlerin yaratıcı ekibinin (yönetmen, senarist, oyuncu vs.) festivale daveti festival yönetimine bağlıdır. Festival yönetimi gerekli gördüğü takdirde davet edebilir ya da etmeyebilir.

Filmler 35mm, 16mm, dijital ya da video formatında çekilmiş olabilir. Ancak gösterimler H.264 P.1080 formatında hard disk üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvurular http://www.inonu.edu.tr/tr/festival/7318/menu üzerinden yapılır.

E) ÖZEL KOŞULLAR

Yarışmanın gerçekleşebilmesi için en az 8 filmin başvuru yapmış ya da ön elemeyi geçmiş olması gereklidir.

Başvuru sahibinin başvuru formunda imzasıyla vermiş olduğu yazılı tüm bilgiler festival yönetimince doğru kabul edilir. Bilgilerin yanıltıcı olmasından doğabilecek tüm hukuksal sorumluluk başvuru sahibine aittir.

Yarışmaya başvurmuş filmlere herhangi bir katılım ve gösterim ücreti ödenmez.

Filmler, festival sonrasında TV kanalları tarafından yayınlanmak istendiğinde, festival yönetimi, eser sahibi ile TV kanalı arasında ilişki kurulmasına yardımcı olur.

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’ne katılan yapımcı, yönetmen, oyuncu ve filme katkısı bulunan diğer sanatçılar bu kuralları kabul etmiş sayılırlar. Bu yönetmelikten yapıma katkısı bulunan sanatçıları haberdar etmek, başvuru sahibi film yapımcısının sorumluluğundadır.

F) ÖDÜLLER VE ÖDEMELERİ

Ödüller Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ana jürisi tarafından belirlenir.

Yarışmada birinci olan filme 5.000TL değerinde, ikinci olan filme 3.500TL değerinde, üçüncü olacak olan filme ise 2.500TL değerinde para ödülü verilecek.

Jüri gerekli gördüğü durumlarda Jüri Özel Ödülü adıyla, para ödülü içermemek koşuluyla filmin artistik ya da teknik dallarından birine özel ödül verebilir. Jüri Özel Ödülü bir tek yapıta ya da bir kişiye verilir.

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivaline katılan filmin temsilcisine verilir. Ancak para ödülü, başvuru formunda adı bulunan gerçek ve/veya tüzel kişinin hesabına yatırılır.

G) JÜRİNİN OLUŞUMU VE ÇALIŞMASI

Ana jürinin değerlendirmesine sunulacak aday filmleri, festival yönetimi tarafından belirlenmiş ön jüri seçer.

Ön ve ana jüri üyeleri3 (üç) kişiden az olmamak koşuluyla daha fazla sayıda olabilir.

Festival yönetimi jüri üyelerini festival yönetimi içinden, sinema yazarlarından, akademisyenlerden, sinema sektöründen, sanatın diğer alanlarından, film festivallerinin yöneticilerinden, kültür sanat başta olmak üzere, sinema konusunda yetkin olduğuna inandığı gazeteciler arasından seçebilir.

Yarışmada filmi bulunan yapımcı, yönetmen, oyuncu, vb. jüri üyesi olamaz.

Festival yönetimi, yönetmelik işleyişine yardımcı olmak üzere, oy hakkı bulunmayan bir gözlemciyi jüri toplantılarında görevlendirebilir.

Jüri üyeleri filmlere ilişkin görüşlerini jüri değerlendirme toplantısı haricinde, hiçbir koşulda ve hiçbir şahısla paylaşamaz.

Jüri üyeleri tüm filmleri izlemekle ve jüri toplantılarında bulunmakla yükümlüdür.

Jüri üyeleri filmin sanatsal ve yaratıcı niteliklerini göz önüne alır. Filmin prodüksiyon ve teknik olarak zenginliği kriter olarak ele alınamaz.

Jüri üyeleri kararlarını salt çoğunlukla verir. Bütün üyelerin, başkan dâhil 1 (bir) oy hakkı vardır.

H) GENEL KOŞULLAR
Yarışmaya başvuru yapmış tüm eser sahipleri başvuru formunu imzalayarak, başvuru formunda ve bu yönetmelikte yer alan tüm hususları kabul etmiş sayılır.

Bu yönetmeliğin kapsamı dışında kalan tüm hususlara ilişkin karar yetkisi festival yönetimine aittir.

Yarışmaya katılmış ya da ön elemeyi geçemeyerek yarışma dışı kalmış filmlerin, gösterim kopyaları hariç tüm materyalleri, hiçbir şekilde iade edilmez ve festival yönetiminde kalır.

Bu yönetmelik festival yönetiminin onayıyla 1 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelikte değişiklik hakkı festival yönetimine aittir.

Başvuru koşullarını yerine getirmeyen filmler, ön elemeyi geçse dahi festival yönetimi tarafından yarışma dışı bırakılabilir.




Başvuru Adresi
(Kısa Film Festivali)
İnönü Üniversitesi
Merkez Kampüsü
İletişim Fakültesi
44280 Battalgazi / MALATYA

Adres: İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Merkez Kampus
Telefon: 0 422 341 01 53 Dahili: 4850 - 4851 - 4852
Fax: 0 422 31 01 63
E-Posta: iletisim@inonu.edu.tr
E-mail : festival@inonu.edu.tr
Web Sitesi : http://inonu.edu.tr/tr/festival