17. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

1-8 Mayıs 2022
Online
Son Başvuru - 1 Şubat 2022

Düzenleyen
DİSK, Halkevleri, Mülkiyeliler Birliği

iff.org.tr











Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Kadın Tarafı

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) 2006’tan beri her yıl 1 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’da seyirci ile buluşmaya başlıyor ve sonrasında yıl sonuna kadar Türkiye’nin pek çok ilinde düzenleniyor. İFF’nin iki kadın emekçisi ile festivali, festivalin kadın tarafını ve bu yılını konuştuk.
Festival bu yıl 17. Kez seyirci ile buluşuyor. Elbette bizler de bu yılki seçkiyi ve etkinliklerinizi merak ediyoruz. Ama önce nedir Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ni diğer film festivallerinden ayıran diye sormak istiyoruz?

Deniz Devrim Dede: İFF her şeyden önce emeği görünür kılan bir festival. Ötekilerin ya da belki dezavantajlı grupların demek de lazım; işçilerin, kadınların, çocukların, mültecilerin LBGTİQA+ların insan hakları mücadelesi verenlerin emeği… En büyük farkı sponsorsuz, yarışmasız, ücretsiz olması ve yalnızca gönüllü emeği ile düzenlenmesi. Sponsorsuz olmamızın ve öyle kalmak istemimizin nedenlerinden biri; emek, mücadele hikayeleri anlatan filmleri seyirci ile sansürsüz buluşturmamız.

Ece Ünsal: Bunlara bir de doğrudan politik derdi olan bir festival olduğunu ekleyebilirim. Türkiye ve dünyada insanlar neler yaşıyorlarsa, hangi mücadeleleri veriyor, nelere direniyorlarsa festivalde biz bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Mücadelenin bir parçası olarak görüyorum bu festivali. Festival gönüllüleri olarak bizler de bu mücadelenin içinde var oluyoruz aslında. Diğer festivallerle karşılaştırma yapmak istemem ama İFF’nin bu mücadelenin bir parçası olduğu söyleyebilirim. Belirli bir kitleye hitap etmeyen, herkesin festivali bu festival. Mücadele veren insanlar, yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın değişik yerlerinde de gittikçe yalnızlaştıklarını hissedebiliyorlar. Bu mücadele öykülerini seyirci ile buluşturduğumuzda bir fark yarattığımızı düşünüyoruz. Dünyanın öbür ucundaki bir işçinin verdiği mücadeleyi bir film ile anlayabiliyoruz, o film ile duygudaşlık kurabiliyoruz ya da o mücadeleyi örnek alabiliyoruz. Bunların hepsi bir film ile gerçekleşebiliyor.

İFF, işçiyi nasıl tanımlıyor?

Ece: Neoliberalizm ile işçi kavramı çok daha genişledi. Daha öncesinde, işçi dediğimizde, mavi yaka olarak tanımladığımız fabrikalarda çalışan işçiler gelirdi aklımıza. Ancak neoliberalizmin bizi getirdiği yer; beyaz yaka dediğimiz ofis çalışanlarının, mühendislerin, mimarların da işçi kategorisinde olduğudur. Aynı şekilde, öğretmenler, sağlık çalışanları vb. O yüzden işçi filmi dediğimizde sadece mavi yaka işçilerin mücadelesinden bahsetmiyoruz. Yaşamak için zamanını ve emeğini satmak zorunda kalan kesimlerin tamamına işçi diyoruz.

Feminist mücadele burada da sürüyor
Gönüllü emekten bahsettiniz ve biliyoruz ki festivalin düzenleyiciliğini yıllarca üstlenen pek çok sendika var. Ne yazık ki, buralarda da patriarkal ilişkilere rastlamak mümkün, hele de gönüllü emek söz konusu olduğunda. Bunu İFF’nin arka planında gözlemliyor musunuz?

Deniz Devrim: Buralardan tam olarak özgürleşmiş değiliz. Feministler olarak her alanda olduğu gibi zaman zaman İFF’de de bu mücadeleyi vermek zorunda kalabiliyoruz.

Ece: Bizler, bütün festival ekibi olarak; emekten, emeği üreten işçiden yana erkek şiddetine karşı olduğumuzu dile getiriyoruz ve mücadelemiz de bu yönde. Karma bir festivaliz ve bu festivalin içinde birbirimizden birçok şey öğreniyoruz, birbirimize birçok şeyi de öğretmeye çalışıyoruz. Bu tür ya da başka bir sorun yaşadığımızda da bunu erkek arkadaşlarla, feminist yöntemle herkese açık bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Feminist mücadele hiçbir yerde bitmediği gibi burada da devam ediyor. Bu da bizim mücadele alanlarımızdan biri. Bu sadece bizim festivalimiz için geçerli değil, karma olan her yer için geçerli olabiliyor.

Deniz Devrim: İFF’de de kadın kadının yurdu. Erkek olmayan festival emekçilerine yol açan, Türkiye’deki feminist mücadeleyi takip eden erkek yol arkadaşlarımızın sayısı İFF’de hiç de az değil. Feminist mücadelenin dönüşümünü diğer arkadaşlarımızda da görmek mücadeleye devam etmemizi kolaylaştırıyor.

Festivalin arkasında da büyük bir emek olduğu belli. Festivaliniz nasıl işliyor, gönülleriniz kimler, iş bölümü nasıl?

Ece: Her şey iş bölümü ile işliyor. Film seçim ekibi, açılış organizasyonu, afiş tasarım ekibi gibi birçok ekibimiz var. Her ekip dayanışmacı bir ruhla kendi aralarında toplantılar düzenleyip çalışıyor aynı zamanda bütün ekiplerin buluştuğu düzenli büyük toplantılarımız da oluyor.

Deniz Devrim: Her meslek grubundan gönüllülerimiz var diyebiliriz. Aramızda sinema sektöründe yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, alt yazı - seslendirme çevirmenliği vb. işleri yapan arkadaşlarımız da var. Benim gibi, Ece gibi başka meslekleri olan arkadaşlarımız da. Örneğin ben pratisyen hekimimin.

Ece: Ben de öğretmenim. Bir başkamız mühendis, öğrenci gibi. Ama ortak noktamız iyi sinema izleyicileri olmamız ve bu konuda kendimizi geliştirmeyi iş edinmemiz.

Herkes İFF gönüllüsü olabiliyor mu?

Ece: Gönüllü bir festival olduğu için bizimle çalışmak isteyen herkese açığız. Tabii İşçi Filmleri Festivali ile aynı dertleri taşıyan; haktan, emekten yana, sömürüye, erkek şiddetine karşı olan herkese açık.

Festivalin o yılki seçkisini nasıl hazırlıyorsunuz, hazırlarken karşılaştığınız zorluklar neler oluyor?

Deniz Devrim: Seçkimizi oluşturmak için her yıl festivalin başvurularının başladığını web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üstünden duyuruyoruz. Bu yıl 60 ayrı ülkeden 594 başvuru aldık. Bu filmlerin değerlendirilebilmesi için her birinin izlenmesi gerekiyor elbette. Bu da oldukça emek isteyen yoğun bir iş. Bazı yıllar başvuran filmlerin hepsi çok güzel, çok nitelikli olabiliyor ama gösterim olanaklarımız kısıtlı olduğundan çok iyi bir filmi bile seçki dışına almak zorunda kalabiliyoruz.

Mahalle gösterimleri de var
Ece: Adımızdan da anlaşıldığı gibi öncelikle işçi ve emek konulu filmlere yer veriyoruz seçkimizde. Ama daha önce Deniz’in de değindiği gibi kadın, LBGTIQA+, insan, çocuk hakları, kent ve doğa mücadelesi temalı filmlere her yıl mutlaka yer veriyoruz. Bir de bu coğrafyada üretilmiş iyi sinema filmlerinin önünü açmak gibi bir gayretimiz var. Bu filmler çoklukla sinema salonlarında yeterince yer bulamayabiliyor. Eğer o filmler bize başvurmazlarsa, bizler onlara ulaşıp seçkimize dahil etmeye çalışıyoruz.

Deniz Devrim: Aynı şekilde yabancı filmlere de ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle Türkiye’de sinema salonlarında yer bulamamış, bize başvurmamış ama bizim temalarımızı işleyen yabancı filmleri de seçkimize dahil etmeye çalışıyoruz.

Bu yıl seçkinizde yer alan filmler arasında “sakın kaçırmayın” dediğiniz filmler var mı?

Ece: Seçkimize aldığımız bütün filmler oldukça güzel ve anlatılmayan ya da nadiren işlenen konuları ele alıyorlar yine. İçlerinden birkaçını seçmek oldukça zor.

Deniz Devrim: Evet 20 ayrı ülkeden çok güzel filmleri seyirci ile buluşturmaya hazırlanıyoruz. Ama Kadınİşçi ile konuşurken söylemeden edemeyeceğim, yapımcılığını veya yönetmenliğini kadınların üstlendiği, erkek şiddetine, partiarkaya karşı mücadeleyi, kadının ücretli ücretsiz emeğini ele alan çok güzel filmler var seçkimizde.

Ece: Bu filmlerin bazıları festivalimizde Türkiye prömiyeri de yapıyor. Ama bir filmi diğerinden ayırmak zor, web sitemizde yayınlanan festival kitapçığında bunların hepsini görebilirsiniz.

Filmleriniz seyirci ile nasıl ve nerelerde buluşuyor?

Deniz Devrim: Son iki yıldır pandemi nedeniyle yalnızca online gösterimler ve etkinlikler düzenledik. Bu yıl ilk kez hem online hem de yüz yüze gösterimlerimiz olacak. Elbette hepsi ücretsiz gösterilecek. Online gösterimlerimiz 2 Mayıs’ta YouTube kanalımızda başlayacak ve yalnızca 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Web sitemizde yayınlanan programdan hangi filmin ne zaman seyirci ile buluşacağını görmek mümkün.

Ece: Bu yıl da film gösterimleri sonrasında film ekipleri ile söyleşiler yapacağız. Yine 2 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek açılış gecemiz hem online hem de yüz yüze olacak. Bayram sonrası yüz yüze gösterimlerimiz İstanbul ve Ankara’da 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Deniz Devrim: İlerleyen tarihlerde festivalimiz yüz yüze gösterimlerine Türkiye’nin birçok ilinde devam edecek. Her bir ilin gösterim programı yine web sitemizden yayınlanacak. Bu yıl da mahalle gösterimleri düzenleyerek daha çok insana ulaşmaya çalışacağız. Yeniden kısmen de olsa seyircimiz ile sinema salonlarında buluşacağımız için heyecanlıyız.

https://www.iff.org.tr/

İFF YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNrrRyknHWUfzLxhEplOULQ

19.04.2022
Serap Güre
serap.gure@gmail.com









17. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bu Yıl Hem Online Hem Yüz Yüze

Bu yıl 17. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), 1-8 Mayıs tarihlerinde 20 ülkeden 69 filmi, yine sponsorsuz, yarışmasız ve ücretsiz seyirci ile buluşturacak.
Dünyanın dört bir yanından gelen toplam 594 film başvurusunu değerlendirdik. Bu yıl festivalde 49 yerli 20 yabancı filme yer verilecek.
Türkiye’de ilk gösterimini yapacak 15 adet film var.

Bunlardan bazıları:
Daha önce festivalimizde gösterilen Dalga / Die Welle filminin ilham aldığı film Lesson Plan: The Story of the Third Wave / Ders Planı: Üçüncü Dalganın Öyküsü;
Arjantin’den Amasando Futuro / Geleceği Yoğurmak;
Japonya’dan Bunu ona yaptıran neydi?;
Yönetmenin de katılacağı İtalya’dan L’Urlo / Çığlık;
Yunanistan’dan ΔΕΜΕΝΟΙ / Sarmal;
Kamboçya’dan Boramey: Fabrikadaki Hayaletler

Pandemi nedeniyle son iki yıldır yalnızca online etkinlikler düzenleyen İFF, bu yıl hem online hem de yüz yüze olacak. İlk etabı İstanbul ve Ankara’da başlayacak festivalin açılış gecesi 2 Mayıs saat 19:30’da Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek. Etkinlik aynı zamanda festivalin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Oyuncu Nur Sürer’e teşekkür ve onur plaketinin verileceği gecede her yıl olduğu gibi bir set emekçisi de sahneye davet edilecek. Açılış filmi yönetmen Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi olarak izlenecek.
Online gösterim ve söyleşiler festivalin YouTube kanalında 8 Mayıs’a kadar devam edecek. İstanbul’daki yüz yüze gösterimler 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde olacaktır.

Festivalin bu yılki programında film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra bir de çalıştay yer alıyor. Filmkoop - İFF iş birliği ile düzenlenen Sinema Toplulukları Çalıştayı 7 Mayıs’ta Kadıköy Sinematek / Sinema Evi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 17. İFF, 2022 sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.
Festival programı ve seçkisine www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

İFF YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNrrRyknHWUfzLxhEplOULQ






Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: Açılış gecesi 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde
1-8 Mayıs tarihlerinde on yedinci defa seyirci ile buluşacak olan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak seyirciyle buluşuyor

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: Açılış gecesi 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde

Bu yıl 17. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), 1-8 Mayıs tarihlerinde 20 ülkeden 69 filmi, yine sponsorsuz, yarışmasız ve ücretsiz seyirci ile buluşturacak. İFF, dünyanın dört bir yanından gelen toplam 594 film başvurusunu değerlendirdi. Bu yıl festivalde 49 yerli 20 yabancı filme yer verilecek.

Türkiye’de ilk gösterimini yapacak 15 adet film var. Bunlardan bazıları:

Daha önce de gösterilen Dalga/Die Welle filminin ilham aldığı film Lesson Plan: The Story of the Third Wave / Ders Planı: Üçüncü Dalganın Öyküsü;
Arjantin’den Amasando Futuro / Geleceği Yoğurmak;
Japonya’dan Bunu ona yaptıran neydi?;
Yönetmenin de katılacağı İtalya’dan L’Urlo / Çığlık;
Yunanistan’dan ΔΕΜΕΝΟΙ / Sarmal;
Kamboçya’dan Boramey: Fabrikadaki Hayaletler
Pandemi nedeniyle son iki yıldır yalnızca online etkinlikler düzenleyen İFF, bu yıl hem online hem de yüz yüze olacak.

Festivalin açılış gecesi 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde
İlk etabı İstanbul ve Ankara’da başlayacak festivalin açılış gecesi 2 Mayıs günü saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde yapılacak. Etkinlik aynı zamanda festivalin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Oyuncu Nur Sürer’e teşekkür ve onur plaketinin verileceği gecede her yıl olduğu gibi bir set emekçisi de sahneye davet edilecek. Açılış filmi yönetmen Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi olarak izlenecek.

İstanbul’daki yüz yüze gösterimler
Online gösterim ve söyleşiler festivalin YouTube kanalında 8 Mayıs’a kadar devam edecek. İstanbul’daki yüz yüze gösterimler 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Filmkoop - İFF ortak çalıştayı
Festivalin bu yılki programında film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra bir de çalıştay yer alıyor. Filmkoop - İFF iş birliği ile düzenlenen Sinema Toplulukları Çalıştayı 7 Mayıs’ta saat 14.00-17.00 arasında Kadıköy Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 17. İFF, 2022 sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.

Festival programı ve seçkisine iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.


Sendika.Org
19 Nisan 2022








17. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başvuruları başladı!

17. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1 Mayıs 2022’de takipçileriyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Festivale FilmFreeway üzerinden yapılacak başvurular için son tarih 1 Şubat 2022

On altı yılı geride bırakan ve son iki yıldır COVID-19 Pandemisi nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilen İşçi Filmleri Festivali, seyircileriyle yeniden yüz yüze kavuşmak için hazırlıklarına devam ediyor. Birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile yoluna devam eden festival, bu yıl hibrit gerçekleştirilecek.

1-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında aynı anda İzmir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek olan festival, bu yıl hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak seyirciyle buluşmayı hedefliyor. İlerleyen süreçte yıl boyunca Türkiye’nin diğer illerinde seyirci ile buluşması planlanıyor.

İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent-çevre mücadelesi ve/veya insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlara ulaşıp Türkiye’deki seyirci ile buluşturan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da programına eklediği filmleri Türkiye’nin birçok noktasına ücretsiz taşımayı hedefliyor!

Bu yıl, yalnızca FilmFreeway üzerinden başvuru alacak olan festivale son başvuru tarihi ise 1 Şubat 2021!

23 Kasım 2021







Türkçe metin aşağıdadır / Turkish below

International Labor Film Festival which has been experienced for sixteen years and held online for the last two years due to the COVID-19 Pandemic is continuing its preparations to meet with its audience face-to-face again. The festival, which continues with the support of many trade unions and NGOs, will be held hybrid this year.

The festival, which will be held simultaneously in Izmir, Istanbul and Ankara between May 1 - 8 2022, aims to meet with the audience both in movie theaters and online this year. It is planned to meet with the audience in other provinces of Turkey throughout the year in the future.

International Labor Film Festival, which focuses on gender, urban-environmental struggle and/or human rights with labor-themed films as a priority, reaches short and feature fiction, documentary, experimental and animation genres and brings them to Turkey, aims to deliver the films to many cities in Turkey for free this year, too!

---------------------------------------------------------

On altı yılı geride bırakan ve son iki yıldır COVID-19 Pandemisi nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilen İşçi Filmleri Festivali, seyircileriyle yeniden yüz yüze kavuşmak için hazırlıklarına devam ediyor. Birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile yoluna devam eden festival, bu yıl hibrit olarak gerçekleştirilecek.

1-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında aynı anda İzmir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek olan festival, bu yıl hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak seyirciyle buluşmayı hedefliyor. İlerleyen süreçte yıl boyunca Türkiye’nin diğer illerinde seyirci ile buluşması planlanıyor.

İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent - çevre mücadelesi ve/veya insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlara ulaşıp Türkiye’deki seyirci ile buluşturan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da programına eklediği filmleri Türkiye’nin birçok noktasına ücretsiz taşımayı hedefliyor!

Rules & Terms
Türkçe metin aşağıdadır / Turkish below

EN:
1. The applicants can apply to the festival with short and feature fictions, documentaries, experimental and animation films focused on gender, urban - environmental struggle and/or human rights, with labor-themed films as a priority.
2. The applicants can apply to the festival with more than one film.
3. The applicants can apply with films that premiered in 2016 and beyond.
4. The films that applied with only the trailers will be excluded from the review. The festival committee does not give a reminder on this subject.
5. The applicants must apply with subtitles in Turkish or English for films whose original language is not Turkish o English. Films whose original language is English must submit a dialogue list or subtitle file (srt).
6. By applying to the festival, if your film is selected, you grant the right to screen your film both offline and limited* online (via youtube, vimeo, etc.) to the International Labor Film Festival. No fee will be paid to the applicant for this screening right.
7. The applicants of the films that applied to the festival and found eligible to take part in the selection agree to screen their works in all screenings of the International Labor Film Festival, which will be held in different cities of Turkey for one year.
8. The owner of the work is responsible for copyrights. Participants expressly acknowledge and undertake that the International Labor Film Festival and/or all other affiliated parties have no responsibility if any claims, lawsuits, criminal-legal or administrative sanctions are faced by third parties regarding copyrights related to the films. Therefore, International Labor Film Festival reserves the right to suspend and terminate the screening of the film.
9. It shall be deemed to have been accepted by the owner of the work that the films applying to the festival should take part in the International Labor Film Festival events with the name of the director and producer without commercial purpose, and to be used and screened in the promotional materials of the festival. In addition, small sections, images, or trailers from films can be screened in different media (television, radio, social media, etc.) to promote the festival.
10. Films accepted for the festival cannot be withdrawn after March 15, 2022.
11. All promotional materials of the selected films must be sent to film@iff.org.tr address until March 15, 2022.
12. The copies of the festival screenings of the selected films should be prepared by the work-owners in digital video MOV(QuickTime), HD H264 or HD H265 format and delivered to the festival committee.
13. The festival is not responsible for any incomplete or inaccurate information in the materials provided.
14. Festival administration is the only authority that make decisions on the screening schedule of selected films.
15. The texts to be published in the promotional materials of the festival (festival booklet, program, press releases, social media publications, etc.) are at the initiative of the festival.
16. The conditions for application and participation in the festival consist of sixteen (16) items, including this article.

*Online screenings are held for a limited time, one-time.
---------------------------------------------------------

TR:
ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞVURU VE KATILIM KOŞULLARI

1. İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent - çevre mücadelesi ve/veya insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlar festivale başvurabilir.
2. Birden fazla film ile festivale başvurulabilir.
3. İlk gösterimini 2016 yılında ve sonrasında yapmış filmler başvurabilir.
4. Yalnızca fragman ile başvuran filmler değerlendirme dışında kalır. Festival komitesi konu ile ilgili bir hatırlatma yapmaz.
5. Orijinal dili Türkçe veya İngilizce olmayan filmlerin Türkçe veya İngilizce alt yazılı kopyaları ile başvurmaları gerekmektedir. Orijinal dili İngilizce olan filmlerin diyalog listesi veya altyazı dosyasını (srt) göndermesi gerekmektedir.
6. Festivale başvurarak, filminizin seçkide yer alması durumunda, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'ne filminizi hem yüz yüze hem de sınırlı* çevrimiçi (youtube, vimeo vb. platformlar aracılığıyla) gösterim hakkını vermiş olursunuz. İşbu gösterim hakkı sebebiyle tarafınıza herhangi bir ücret ödenmez.
7. Festivale başvuran ve seçkide yer almaya hak kazanan filmlerin eser sahipleri, 1 (bir) yıl boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin tüm gösterimlerinde eserlerinin gösterilmesini kabul eder.
8. Telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir. Katılımcılar, filmlere ilişkin telif hakları konusunda 3.kişiler tarafından herhangi bir iddiada bulunulması, dava açılması, cezai-hukuki veyahut idari bir yaptırımla karşı karşıya kalınması halinde Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ve/veya diğer tüm bağlantılı tarafların herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını açıkça kabul ve taahhüt ederler. Bu nedenle Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin filmin gösterimini durdurma, sonlandırma hakkı saklıdır.
9. Festivale başvuran filmlerin, yönetmen ve yapımcı adı belirtilerek ve ticari amaç gözetmeksizin Uluslararası İşçi Filmleri Festivali etkinliklerinde yer alması, işbu etkinliği tanıtıcı materyallerde kullanılması, gösterilmesi eser sahibi tarafından kabul edilmiş̧ sayılır. Buna ek olarak, festivalin tanıtımı amacıyla filmlerden küçük kesitler, görseller veya fragmanlar farklı mecralarda (televizyon, radyo, sosyal medya vb.) gösterilebilir.
10. Festivale kabul edilen filmler 15 Mart 2022’den sonra geri çekilemez.
11. Seçilen filmlerin tüm tanıtım materyalleri 15 Mart 2022 tarihine kadar film@iff.org.tr adresine gönderilmelidir.
12. Festival seçkisine alınan filmler için gereken festival gösterim kopyaları, eser sahipleri tarafından dijital video MOV (QuickTime), HD H264 veya HD H265 formatında hazırlanmalı ve festival komitesine ulaştırılmalıdır.
13. Sağlanan materyallerdeki eksik ya da hatalı bilgilerin sorumluluğu festivale ait değildir.
14. Festival yönetimi seçilen filmlerin gösterim programına karar veren tek yetkilidir.
15. Festivalin tanıtım materyallerinde (festival kitapçığı, program, basın bültenleri, sosyal medya yayınları vb.) yayınlanacak metinler festivalin inisiyatifindedir.
16. Festivale başvuru ve katılım koşulları, bu madde dahil olmak üzere on altı (16) maddeden oluşmaktadır.

*Çevrimiçi gösterimler bir kereye mahsus olmak üzere, sınırlı süre ile yapılır.