40. İstanbul Uluslararası Film Festivali

1 Nisan - 29 Haziran 2021
Köprüde Buluşmalar, 4 - 9 Nisan 2021






40. İstanbul Film Festivali, 18 Haziran - 04 Temmuz Tarihlerinde Sinema Salonları ve Çevrimiçi Gösterimleriyle Devam Ediyor

40. İstanbul Film Festivali, sinema salonlarında izleyicilerle buluşuyor, gösterimler ayrıca çevrimiçinde de sürüyor. Uluslararası Yarışma gösterimleri Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Aralarında Uluslararası Yarışma ve festivalin Galalar bölümü filmlerinin de yer aldığı 16 uzun ve 6 kısa metrajlı film, festivalin çevrimiçi gösterim platformu filmonline.iksv.org üzerinde erişime açılacak ve Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek.

11 Haziran 2021
Sadi Çilingir






Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Belgesel ödülünün sahibi Yusuf Emre Yalçın’ın yönettiği Anima olurken, En İyi Kısa Film ödülünü Serhat Karaaslan imzalı Suçlular kazandı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. 29 Haziran’a kadar devam edecek 40. İstanbul Film Festivali, 1 Nisan tarihinde ilk çevrimiçi gösterimiyle başladı.

20-30 Mayıs tarihlerinde ise festivalin Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması seçkisinin gösterimleri gerçekleştirildi. Festival kapsamında bu yıl En İyi Belgesel ödülünün sahibi Yusuf Emre Yalçın‘ın yönettiği Anima olurken, En İyi Kısa Film ödülünü ise Serhat Karaaslan imzalı Suçlular kazandı.

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması Ödülleri
İstanbul Film Festivali’nin belgesel sinemayı ve sinemacıları desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması’nda bu yıl 9 film yarıştı. Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmenler Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez yer aldı.

En İyi Belgesel Ödülü’nü Yusuf Emre Yalçın’ın yönettiği Anima kazandı. En İyi Belgesel Ödülü, bu yıl festivalin Belgesel Kuşağı Tema Sponsoru da olan Discovery+ tarafından 20.000 TL para ödülü ile destekleniyor.

Ulusal Belgesel Yarışması’nda Etna Özbek’in yönettiği Nosema ile Sidar İnan Erçelik’in yönettiği Rüzgâr Tayı filmlerine Mansiyon verildi.

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması Ödülleri
İstanbul Film Festivali’nin kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla düzenlediği Ulusal Kısa Film Yarışması’nda bu yıl 13 film yarıştı. Jüride oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel yer aldı.

Jüri, En İyi Kısa Film Ödülü’ne Serhat Karaaslan‘ın yönettiği Suçlular filmini layık gördü. En İyi Kısa Film ödülü Anadolu Efes tarafından 5.000 TL para ödülü ile destekleniyor.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Malaz Usta’nın yönettiği Sürgünde Bir Yıl filmine Mansiyon verildi.

FİLMLOVERSS
31/05/2021






40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması filmleri açıklandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’nda 9 film yarışacak. Yarışma jürisi Serdar Kökçeoğlu, Martina Priessner ve Hasan Söylemez’den oluşuyor.

İşte yarışacak filmler:

Hem Müslüman Hem Feminist / Nebiye Arı
Patrida / Ayça Damgacı, Tümay Göktepe
Rüzgâr Tayı / Sidar İnan Erçelik
Güneşte Bir An / A Moment in the Sun / Leslie Ortabaşı, Oktay Ortabaşı
Gurbet Artık Bir Ev / Pınar Öğrenci
Nosema / Etna Özbek
Merhaba Canım / Ulaş Tosun
Anima / Yusuf Emre Yalçın
Hasankeyf / Heskîf / Elif Yiğit

Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması 20-29 Mayıs’ta pandemi koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında ve çevrimiçinde gerçekleştirilecek. Festivalin Uluslararası Yarışma ile Galalar bölümlerindeki filmler, haziran ayında hem açık hava mekânlarda hem de sinema salonlarıyla çevrimiçi platformda gösterilecek.

film.iksv.org







40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri açıklandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması'na katılacak filmler belirlendi.

Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması bölümlerinde yer almak üzere filmleriyle başvuru yapan tüm sinemacılarımıza teşekkür ederiz. 40. İstanbul Film Festivali, 1 Nisan -  29 Haziran tarihlerinde izleyicisiyle buluşuyor. Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması 20-29 Mayıs’ta pandemi koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında ve çevrimiçinde gerçekleştirilecek. Festivalin Uluslararası Yarışma ile Galalar bölümlerindeki filmler, haziran ayında hem açık hava mekânlarda hem de sinema salonlarıyla çevrimiçi platformda gösterilecek.

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanıyor. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel.

Ulusal Yarışma Jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyeleri oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel.

Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde yönetmenler Zeynep Dadak, Leyla Yılmaz ve Orçun Behram yer alıyor.

Ulusal Belgesel Yarışması filmleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri şunlar:

ULUSAL YARIŞMA

Av / Emre Akay
9,75 / Uluç Bayraktar
Sardunya / Çağıl Bocut
Bir Nefes Daha / Nisan Dağ
Beni Sevenler Listesi / Emre Erdoğdu
Yeniden Leyla / Barış Hancıoğulları
Zîn ve Ali’nin Hikâyesi / Govenda Ali û Dayka Zîn / Mehmet Ali Konar
Af / Cem Özay
Çatlak / Fikret Reyhan
Cemil Şov / Barış Sarhan
İnsanlar İkiye Ayrılır / Tunç Şahin
Dirlik Düzenlik / Nesimi Yetik
Sen Ben Lenin / Tufan Taştan

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI

Cemile / Belkıs Bayrak
Çamaşır Suyu / Büşra Bülbül
Akıntı / Arda Ekşigil
Lâl / Gökalp Gönen
Suçlular / Serhat Karaaslan
Mamaville / Irmak Karasu
Seval / Ahmet Keçeli
Susam / Sami Morhayim
Mosaic / İmge Özbilge, Sine Özbilge
Oğlago / Efe Öztezdoğan
Binbir Gece / Alf Leila Wa Leila / Mahsum Taşkın
Cengiz / Haydar Taştan
Sürgünde Bir Yıl / Malaz Usta






Bu yıl 20-29 Mayıs’ta yapılacak Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü için, yapımı 2020-2021 sezonunda tamamlanan filmler yarışacak.
40. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek olan Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanıyor. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel.

2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere ödül veriliyor. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde bu yıl yönetmenler Zeynep Dadak, Leyla Yılmaz ve Orçun Behram yer alıyor.

Ulusal Kısa Film Yarışması, İstanbul Film Festivali tarafından kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla yapılıyor.
Bu senenin Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyeleri oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel.

İstanbul Film Festivali’nin belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması'nda filmleri değerlendirecek jüri üyeleri yönetmenler Serdar Kökçeoğlu, Martina Priessner ve yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez.






Ünü ülkemizin sınırlarını aşmış Londra temelli kolaj sanatçısı Selman Hoşgör tarafından hazırlanan 40. İstanbul Film Festivali afişleri, festivalin 40 yıldır sinema sanatçılarını, yönetmenleri ve izleyicileri birleştiren yapısından ilham alıyor.
Dünyaca ünlü markalara ve dergilere kolajlar tasarlayan Selman Hoşgör fotoğraf, tipografi ve canlı renklerden oluşan yaratıcı bir dünyaya sahip.
Uğurcan Ataoğlu, Pemra Ataç, Arkın Kahyaoğlu’ndan oluşan Tasarım Danışma Kurulu, festivalin kampanya sürecine destek veriyor.





Festivalin Sinema Onur Ödülleri
Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri, bu yıl "jet rejisör" lakaplı yönetmen Çetin İnanç, tiyatro ve sinema oyuncusu Suna Selen, tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Güney ve ses sanatçısı, oyuncu ve dublaj sanatçısı Belkıs Özener’e sunuluyor. Ödüller, 29 Mayıs'taki ödül töreninde sahiplerine verilecek.
















Festivalin Nippon Boya sponsorluğundaki yeni seçkisi 5-28 Mart tarihlerinde sizlerle!

Tallinn, Venedik, Berlin, Manchester, Cannes, Sundance film festivallerinden yapımlarla mart seçkisi kapıda, biletler 3 Mart'ta, gösterimler 5 Mart’tan itibaren filmonline.iksv.org'da

23 Şubat 2021







İstanbul Film Festivali çevrimiçi film gösterimlerine Mart seçkisiyle devam ediyor

İstanbul Film Festivali'nin Mart seçkisi 5-28 Mart tarihlerinde çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak. Festival seçkisindeki tüm filmler Türkçe altyazılı gösterilecek, filmlere yalnızca Türkiye’den erişilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali'nin Nippon Paint sponsorluğundaki yeni seçkisi 5-28 Mart tarihlerinde dijital ortamda izleyiciyle buluşacak. Festivalin Mart Seçkisi, prömiyerlerini Venedik, Berlin, Kudüs, Tribeca, Cannes film festivallerinde yapmış ve aralarında sinema tarihinden klasiklerin de yer aldığı 12 filmden oluşuyor.

Gösterimleri 5 Mart akşamı 21:00'de başlayacak ve filmonline.iksv.org adresinden izlenecek filmlerin biletleri aynı site üzerinden alınabilecek. Bilet alınan filmler, gösterime açık kaldıkları 5’er gün boyunca izlenebilecek. Tüm filmler Türkçe altyazılı gösterilecek, filmlere yalnızca Türkiye’den erişilecek.

İstanbul Film Festivali Çevrimiçi Gösterimleri Mart Seçkisi filmleri şöyle:

Ter / Sweat / Magnus von Horn / Polonya, İsveç ( 5 Mart Cuma 21.00 - 10 Mart Çarşamba 21)
Takımada / Archipelago / Joanna Hogg / İngiltere (6 Mart Cumartesi 21.00 - 11 Mart Perşembe 21.01)
Kaçan Kadın / Domangchin yeoja / The woman who ran / Hong Sang-soo / Güney Kore (7 Mart Pazar 21.00 - 12 Mart Cuma 21.01)
Günler / Rizi / Days/ Tsai Ming-liang / Tayvan (12 Mart Cuma 21.00 - 17 Mart Çarşamba 21.01)
Uzaydan Gelen Renk / Color Out of Space / Richard Stanley / ABD, Malezya, Portekiz (13 Mart Cumartesi 21.00 - 18 Mart Perşembe 21.01)
Kestirme Yol / Meek’s Cutoff / Kelly Reichardt / ABD (14 Mart Pazar 21.00 - 19 Mart Cuma 21.01)
Güzel Poz / Good Posture / Dolly Wells / ABD (19 Mart Cuma 21.00 - 24 Mart Çarşamba 21.01)
Kiracı / Sublet / Eytan Fox / İsrail, ABD (20 Mart Cumartesi 21.00 - 25 Mart Perşembe)
İnançlı Atlayış: Friedkin Şeytan’ı Anlatıyor / Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist / Alexandre O. Philippe / ABD ( 21 Mart Pazar 21.00 - 26 Mart Cuma 21.01)
Salinger Yılım / My Salinger Year / Philippe Falardeau / Kanada, İrlanda (26 Mart Cuma 21.00 - 31 Mart Çarşamba 21.01)
Bacaklarının Arasındaki Şeytan / El Diablo entre las Piernas / Devil Between the Legs / Arturo Ripstein / Meksika (27 Mart Cumartesi 21.00 - 1 Nisan Perşembe 21.01)
Bir Bürokratın Ölümü / La muerte de un burócrata / Death of A Bureaucrat / Tomás Gutiérrez Alea / Küba (28 Mart Pazar 21.00 - 2 Nisan Cuma 21.01)

23 Şubat 2021








İstanbul Film Festivali 2021'i yepyeni çevrimiçi gösterimlerle karşılıyor!

Festivalin Ocak, Şubat ve Mart aylarına yayılacak çevrimiçi gösterimleri 1 Ocak Cuma günü filmonline.iksv.org'da başlıyor. Önceki seçkilerden farklı olarak, her hafta sonu üç farklı film gösterime girecek. İlk gösterimler yeni yılın ilk gününde, 1 Ocak’ta, her zamanki gibi 21.00’de başlayacak.

Birinci hafta programı:
1 Ocak Cuma - 85 Yazı / Eté 85 / Summer of 85
2 Ocak Cumartesi - Çirkin Masallar / Favolacce / Bad Tales
3 Ocak Pazar - Fotoğrafı Göster: Jim Marshall’ın Hikâyesi / Show Me the Picture: The Story of Jim Marshall

Biletler 28 Aralık 10.30’dan itibaren filmonline.iksv.org adresinde satışta!
Bol filmli yıllar dileriz.









Köprüde Buluşmalar

Köprüde Buluşmalar’da ödüller sahiplerini buldu

İKSV tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, COVID-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından 14-17 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi platformlarda gerçekleştirildi. Bu yıl 15. kez atölyelere katılan sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek olan Köprüde Buluşmalar’da ödüller çevrimiçi bir törenle sahiplerini buldu.

15. senesinde Anadolu Efes’in katkılarıyla çevrimiçi olarak düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Film Geliştirme Atölyesi, Komşular Platformu ve Work in Progress’e bu sene Türkiye, Ermenistan, İran, Gürcistan, Kazakistan, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve Azerbaycan’dan 17 uzun metraj kurmaca ve 2 belgesel film projesi ile post-prodüksiyon aşamasında olan 7 uzun metraj kurmaca ve 1 belgesel film katıldı.

Köprüde Buluşmalar’ın 15. yılında ilkler gerçekleşti
İlk kez bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen ve 100’ün üzerinde uluslararası film profesyonelini Türkiye ve komşu ülkelerden proje ve film ekipleriyle dijital ortamda buluşturan Köprüde Buluşmalar kapsamında 300’e yakın toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmelerde Berlinale Ortak Yapım Market adına Martina Bleis, Torino Film Lab ve Cinelink adına Amra Baksic Camo, Rotterdam Film Festivali, Cinemart ve Hubert Bals Film Fonu adına Fay Breeman, SXSW adına Jarod Neece, Sundance Film Festivali adına Ana Souza ve Medienboard Berlin Brandenburg Film Fonu adına Teresa Hoefert de Turegano sinemacıların sorularını cevapladı.

Köprüde Buluşmalar kapsamında TRT’nin katkılarıyla düzenlenen Film Geliştirme Atölyesi’nde sinemacılara verilen desteklere bir yenisi daha eklendi ve 50.000 TL TRT Özel Ödülü Türkiye’den bir projeye verilmeye başlandı.

Köprüde Buluşmalar programına bu yıl ilk kez Köprüde Buluşan Kitap ve Köprüde Buluşan Dizi bölümleri eklendi. Burhan Sönmez ödüllü kitabı İstanbul İstanbul ve Ramin Matin ise dizi projesi Gölge Otel ile bu bölümlerde yer aldı.

Çevrimiçi ödül töreni
15. senesinde ilk kez çevrimiçi olarak düzenlenen ödül duyurusu, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’ün Köprüde Buluşmalar ekibine, destekçilerine, ödül sponsorlarına, jürisine ve katılan tüm konuklara teşekkür ettiği konuşması ile başladı. Ardından İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve Köprüde Buluşmalar ödül sponsorlarının video mesajları yayımlandı.

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş konuşmasında, “Ne mutludur ki bizler de sinema aşkıyla dolu genç yeteneklerle her yıl Köprüde Buluşmalar sayesinde tanışıyor ve onların kariyerlerine bir nebze olsun katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’den ve dünyadan Köprüde Buluşmalar’a katılmak için başvuran adayların her birini şu durumda dahi vazgeçmedikleri üretkenliklerinden dolayı tebrik ederim. Work in Progress jürisinin yaptığı değerlendirmeyle ödül alan proje ve filmlerin sahiplerini ayrıca tebrik ederim. Umarım ki, bu destek sizlerin uzun olmasını temenni ettiğimiz sinema kariyerinizde anlamlı bir başlangıç noktası olur,” dedi.

Work in Progress ödülleri
Work in Progress ödüllerini, atölyedeki 8 filmi izleyip, filmlerin yönetmen ve yapımcıları ile birebir görüşmeler yapan jüri üyeleri Cedomir Kolar (ASAP Films), Daniela Persico (Locarno Film Festival), Yohann Comte (Charades) adına Cedomir Kolar açıkladı.

30.0000 TL Anadolu Efes Ödülü, “içinde yaşadıkları toplumun onlara tanıdığı dar alanlarda var olmaya çalışan iki erkek kardeşin arasındaki çatışmaları aktardığı ve abartıdan uzak yönetmenliğiyle tüketici bir savaşın nabzını tutarak doğru imgeleri seçmesi sebebiyle” İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün’e verildi.

Filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan Color Up Ödülü, “çığlık atan bir yalnızlığı bize fısıldadığı ve kendinden emin olmanın önemini kulaklarımıza miyavladığı için” Zuhal filminin yönetmeni Nazlı Elif Durlu’ya ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’na sunuldu.

Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü, “kuvvetli olduğu kadar çarpıcı bir sosyal gerçekliğe dair kendi kişisel hikâyesini anlatacak cesareti bulduğu ve gerçekliği hem yakınlık içinde hem de mesafeli bir üslupla ortaya koyabildiği için” Örtbas filminin yönetmeni Ahmet Necdet Çopur’a ve yapımcısı Nadir Öperli’ye takdim edildi.

Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkânı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü ise “ilettiği mesaj kadar çarpıcı görselleriyle ve oyuncuların birbirinden başarılı performanslarıyla yürek yakan bir hikâyeyi perdeye aktarması sebebiyle” Af filminin yönetmeni Cem Özay’a ve yapımcısı Ömür Güner’e sunuldu.

Film Geliştirme Atölyesi ve Komşular Platformu ödülleri
Film Geliştirme Atölyesi jüri üyeleri Jamila Wenske (Achtung Panda), Nicos Panayatopoulos (Mediterranean Film Institute), Marcin Luczaj (New Europe Film), Oana Giurgiu (Libra Film), Faruk Güven (TRT) ve Yael Fogiel (Les Films du Poisson) 14-17 Nisan tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşen proje sunumlarının ardından atölyede ödül alan projeleri belirledi.

50.000 TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü Rahmet projesinin yönetmenleri Gözde Yetişkin ve Emre Sert ile yapımcıları Suzan Güverte ve Şebnem Kitiş kazandı. Jüri, ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Açgözlülük ve aldatılma korkusuyla zehirlenmiş ruhların sonunun gerçek değerlerin kaybı olacağını anlatan bu hikâye diğer taraftan da insanlığın doymak bilmeyen tabiatının resmini çizerken nihayetinde ahlaklı olmayı öğütlüyor. Kinaye ve mizahı birleştiren anlatımı da ilginçliğini arttırıyor.”

30.000 TL değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü jürinin ortak kararıyla “yönetmenin vizyonu ve sinematik forma hakimliği ve bu çok katmanlı projeyi zorlayıcı hikâye akışına rağmen bir yapboz gibi birleştirebilme yeteneğinden dolayı” İki Gözlüler projesinin yönetmeni Ziya Demirel ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’nun oldu.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında hem Türkiye’den hem de komşu ülkelerden projeleri kapsayan 8000 Avro CNC Ödülü, Chronicle of a Winter: Tehran 1979 projesinin yönetmenleri Sahar Salahshoori, Bahar Shoghi ve yapımcısı Mina Kesheveraz’a takdim edildi. Jürinin karar açıklamasında “Bu proje çok önemli olmasına rağmen unutulmuş tarihi bir olayla ilgili. Günümüz İranlı kadınları, tüm dünya kadınları ve özgürlükleri için savaş vermek zorunda kalan herkes için çok kuvvetli bir yankısı olacağına eminiz,” denildi.

Melodika Ses Ödülü, O Yaratıklardan Biri projesinin yönetmeni Ali Özkul’a ve yapımcıları Fırat Sezgin ve Ceylan Özgün Özçelik’e sunuldu. Jürinin açıkladığı ödül gerekçesinde “Ekibin yakın bir akrabayı çelişkileriyle yansıtabilmesi, görsellikle ve erkeklikle ilgili önemli soruları yöneltirken bir erkeği sorgulamak için gereken tavrı ve vizyonu ortaya koyabilmesine hayranlık duyduk. Bizleri fiziksel ve duygusal uç noktalarda bir yolculuğa çıkartırken yaratacakları bu dünyayı tam olarak özümseyebilmemize destek olacak ses evrenini yaratmakta yardımcı olması umuduyla bu ödülü uygun gördük,” denildi.

GeniusPark Görsel Efekt Ödülü “benzersiz ve kararlı bir bakış açısı sunan projenin anlatımındaki estetik hedefleri” sebebiyle Aniden projesinin yönetmeni Melisa Önel ve yapımcısı Alara Hamamcıoğlu’na verildi.

4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü “ölümü beklemenin gitgide ağırlaşan aile bireyleri arasındaki ve özellikle baba-oğul ilişkisine cesaretli bakışı nedeniyle” Agoni adlı projenin yönetmeni Ali Vatansever’e ve yapımcıları Selin Vatansever ve Oya Özden’e takdim edildi.

Bu yıl ikinci kez verilen SE-YAP Ödülü, Hazine projesinin yönetmeni Salih Demir’e ve yapımcısı Çekdar Erkıran’a sunuldu. Projenin sürreal-sembolik ve gerçek stilleri bir araya getirme cesaretine ve hem açıklama yapmak hem de anlam kazandırmak amacıyla müziği anlatıma dâhil etme fikrini takdir eden jüri, ödülü “Tüm bu öğelerin orijinal bir sinema yaklaşımının işareti olduğuna inanıyoruz. Bunun da ancak uluslararası seviyede deneyimle gerçekleşeceğini düşündüğümüzden SE-YAP Ödülü’nü Hazine projesinin yapımcısı Çekdar Erkıran’a veriyoruz,” açıklamasıyla duyurdu.

Transilvania Pitch Stop Ödülü, komedi öğeleri taşıyan bir aile draması türündeki Pastoral projesinin yapımcısı Jozef Amado’ya ve yönetmeni Michael Önder’e verildi.

Komşular Platformu’na özel verilen Postbıyık Ses Post-prodüksiyon Ödülü ise Tide projesinin yönetmeni Hussen Ibraheem’e ve yapımcıları Lara Abou Saifan ve Tania El-Khoury’e sunuldu. Jüri, ödül gerekçesin “Çok uluslu bir ülkede absürt ama gerçekçi olay örgüsü ile dikkat çeken projeye verilen ses post prodüksiyon ödülünün Türkiye’yle ortak yapım imkânının yolunu açacağına inanıyoruz,” diyerek açıkladı.

















Köprüde Buluşmalar’da ödüller sahiplerini buldu

Köprüde Buluşmalar Ödülleri, çevrimiçi olarak düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Köprüde Buluşmalar Ödülü’nün sahibi Gülten Taranç imzalı Salyangozlar olurken, Work in Progress bölümünde büyük ödül Selcen Ergun imzalı Kar ve Ayı’ya verildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar bu yıl içinde bulunduğumuz salgın döneminin olumsuz koşulları sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl 16. kez düzenlenen atölyelere katılan sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek olan Köprüde Buluşmalar’da ödüller çevrimiçi olarak düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Köprüde Buluşmalar, pandemi sebebiyle bu yıl 2-9 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlendi. 15. senesinde olduğu gibi 16. senesinde de çevrimiçi olarak düzenlenen Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den 84 başvuru yapıldı. Başvurular, danışma ve okuma kurulu tarafından değerlendirildi ve atölyeye katılacak 12 kurmaca ile 3 belgesel film projesi belirlendi. Projelerin uluslararası sunumları 7-8-9 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Komşular Platformu‘na 5 uzun metrajlı film ve 1 belgesel projesi katılırken Work in Progress’e ise uluslararası sunumlarını yaparken filmlerini tamamlamak için destek aramak üzere Türkiye’den 5 uzun metraj film ve 2 belgesel seçildi.

Köprüde Buluşmalar’da 17 uzun metraj ve 4 belgesel film ile 5 dizi projesinin sunumları yapıldı. Aynı zamanda post-prodüksiyonu devam eden 5 belgesel ve 2 uzun metraj filmin kapalı gösterimleri çevrimiçi ortamda 7-8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleşti.

Köprüde Buluşmalar kapsamında TRT’nin katkılarıyla düzenlenen Film Geliştirme Atölyesi’nde sinemacılara verilen desteklere eklenen 50.000 TL TRT Özel Ödülü,Tereddüt Çizgisi projesinin yönetmeni Selman Nacar ve yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün‘e verildi.

WORK İN PROGRESS ÖDÜLLERİ
Köprüde Buluşmalar’ın seçici kurulu tarafından değerlendirilen Türkiye’den 5 uzun metraj film ve 2 belgesel post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj kurmaca filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarının yapıldığı Work in Progress’e filmlerini tamamlamak için destek aramak üzere seçildi.

Work in Progress jürisinde Alessandro Gropplero (Venice International Film Critics’ Week), Benjamin Mirguet (First Cut Lab) ve Daniela Cölle (Pluto Film) yer aldı ve ödülleri açıkladı.

30.000 TL Anadolu Efes Ödülü, “yazarının güçlü hayal gücü ve derin hikâye anlatıcılığı sayesinde modern Türkiye’nin pek çok önemli temasını bir araya getiren ve insan doğasını inatçı bir çevre içinde yansıtan” Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini Berlin’de gerçekleştirmeyi kapsayan Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü, “aile hayatını dürüst, kişisel bir yerden anlatan ve hayatı çok da kolay olmamış bir kadının cesaretini konu alan” Eat Your Catfish belgesel filminin yönetmen ve yapımcıları Senem Tüzen, Noah Amir Arjomand ve Adam Isenberg’e verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve film dünyasının en önemli yapı taşlarından biri olan sesin foley kayıt ve kurgu aşamasını içeren İstanbul Foley Ödülü, “resmettiği manzaraların şiirsel dilini eksiksiz tercüme edebilmesi ve oyunbazlığı için” Unutma Biçimleri filminin yönetmeni Burak Çevik’e ve yapımcısı Selman Nacar’a verildi.

Bu yıl ilk kez verilen ve film tanıtımının en önemli aşamalarından olan fragman yapımını kapsayan Fragmanhouse Ödülü, “izleyicinin güç ilişkileri, sırlar ve durmadan yağan karla dolu çetrefilli bir mikro kozmosu bir an için görmesini sağlayan” Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun’a ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.

Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkanı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü, “Kültürel hafızalar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya iken umarız bu ödül Hemşin halkının geleneklerini ve en önemlisi müziklerini korumasına bir katkıda bulunur.” yorumu eşliğinde Hatıraların Gölgesinde filminin yönetmeni Şafak Şahin’e ve yapımcısı Emek Yıldırım Şahin’e sunuldu.

Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü, “karizmatik, gizemli ve bir o kadar da ilham veren asi bir kadın ana karakteri olan” Halime filminin yönetmeni ve yapımcısı Morteza Atabaki’ye takdim edildi.

cumhuriyet.com.tr
10 Nisan 2021





Transilvania Pitch Stop Ödülü Tussifed projesinin yapımcısı Kaan Ege’ye ve yönetmeni Doğu Akal’a verildi.
Seyap Ödülü Perşembe Gecesi Çok Karanlık projesinin yönetmeni Onur Sefer’e ve yapımcısı Tilbe Cana İnan’a verildi.
Kara Orman adlı projenin yönetmeni Nazlı Elif Durlu’ya ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’na 4 aşamalı Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü verildi.
Melodika Ses Ödülü, Sound Dreams of Istanbul projesinin yönetmeni Anıl Eraslan ve yapımcısı Kıvılcım Akay’a verildi.
Postbıyık Ses Prodüksiyon Ödülü The Eagle of Barwaq projesinin yönetmeni Kiarash Anvari ve yapımcısı Sadaf Foroughi’ye verildi.
Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini kapsayan Mattepost Post-prodüksiyon- Online Ödülü Road to Tokyo belgesel projesinin yönetmeni Efe Öztezdoğan’a ve yapımcıları Aslıhan Altuğ ve Haluk Koçak’a verildi.
8000 Avro CNC Ödülü; Şerife Tavşan projesinin yönetmeni Tareq Daoud ve yapımcısı Çiğdem Mater’e takdim edildi.
Salyangozlar projesinin yönetmeni Gülten Taranç ve yapımcısı Eylem Atakav 30.000 TL değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü’nü aldı.
Tereddüt Çizgisi projesinin yönetmeni Selman Nacar ve yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün 50.000 TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü aldı.
Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü Halime filminin yönetmeni ve yapımcısı Morteza Atabaki’ye takdim edildi.
Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkanı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü Hatıraların Gölgesinde filminin yönetmeni Şafak Şahin’e ve yapımcısı Emek Yıldırım Şahin’e sunuldu.
Bu yıl ilk kez verilen ve film tanıtımının en önemli aşamalarından olan fragman yapımını kapsayan Fragmanhouse Ödülü Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun’a ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.
Bu yıl ilk kez verilen ve film dünyasının en önemli yapı taşlarından biri olan sesin foley kayıt ve kurgu aşamasını içeren mute.istanbul Foley Ödülü Unutma Biçimleri filminin yönetmeni Burak Çevik’e ve yapımcısı Selman Nacar’a verildi.
Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve online kurgu işlemlerini Berlin’de gerçekleştirmeyi kapsayan Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü Eat Your Catfish belgesel filminin yönetmen ve yapımcıları Senem Tüzen, Noah Amir Arjomand ve Adam Isenberg’e verildi.
30.0000 TL Anadolu Efes Ödülü Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun ve yapımcısı Nefes Polat’a verildi.

















Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi projeleri belirlendi

İKSV tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam eden Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 3-9 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi, Work in Progress ve Komşular atölyelerinde Türkiye’den ve komşu ülkelerden uzun metraj kurmaca ve belgesel projeleri ile post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerin sunumları uluslararası sinema profesyonellerine yapılacak.

Köprüde Buluşmalar 16. yılında TRT’nin katkıları ile Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den 84 başvuru yapıldı. Başvurular danışma ve okuma kurulu tarafından değerlendirildi ve atölyeye katılacak 12 kurmaca ile 3 belgesel film projesi belirlendi. Projelerin uluslararası sunumları 7-8-9 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Locarno Film Festivali’nde ilk filmi Nebula’nın açılışını yapan Tarık Aktaş, bu yıl projesi Geceden Fecre Kadar, Aether belgeseli ile prömiyerini Vision du Reel’de yapan Ruken Tekeş’in ilk uzun metraj kurmaca filmi Philax, ilk uzun metraj filmi Nefesim Kesilene Kadar ile prömiyerini 2015 yılında Berlinale Forum’da yapan Emine Emel Balcı’nın uzun metraj projesi Buradayım, İyiyim ile Film Geliştirme Atölyesi’ne katılıyor.

Geçtiğimiz yıl Work in Progress’de ilk uzun metraj filmi İki Şafak Arasında ile Anadolu Efes Ödülü’nü alan Selman Nacar ikinci uzun metraj film projesi Nesrin’in ve ilk uzun metraj filmi Zuhal ile Color Up Post-prodüksiyon Ödülü’nü alan Nazlı Elif Durlu’nun ikinci uzun metraj film projesi Kara Orman’ın sunumları Film Geliştirme Atölyesi’nde yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda Yaban projesiyle Work In Progress’e katılan Tareq Daoud ise bu yıl Şerife Tavşan ile Köprüde Buluşmalar’da.

Film Geliştirme Atölyesi kapsamında bu yıl yedi ilk film sunulacak. İlk kısa filmi ile İstanbul Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü’nü alan Umut Subaşı’nın Sanki Her Şey Biraz Felaket projesi, Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi katılımcılarından Onur Sefer’in ilk uzun metraj projesi Perşembe Gecesi Çok Karanlık, Hinterlant isimli kısa filmiyle 36. Istanbul Film Festivali’nde FIPRESCI ödülü olan Sinan Kesova’nın uzun metraj projesi Berna Film Geliştirme Atölyesi’nde sunulacak.

Bu yıl Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen belgesel projeleri ise İstanbul’un Sesli Rüyaları (Anıl Eraslan), Road to Tokyo (Efe Öztezdoğan) ve Altın Humması (Yavuz Gözeller).

İlk uzun metraj projesi Aforoz ile Yılmaz Özdil ve Tussifed ile Doğu Akal da Film Geliştirme Atölyesi’nde. Gülten Taranç’ın Salyangozlar projesi de atölyeye seçilen projeler arasında yer aldı.

Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen projeler

Aforoz (yön. Yılmaz Özdil, yap. Hewi Çınar )
Altın Humması (yön. Yavuz Gözeller, yap. Hilal Şener)
Berna (yön. Sinan Kesova, yap. Alara Hamamcıoğlu, Arda Çiltepe)
Buradayım İyiyim (yön. Emine Emel Balcı, yap. Dilek Aydın)
Geceden Fecre Kadar (yön. Tarık Aktaş, yap. Güneş Şekeroğlu)
İstanbul’un Sesli Rüyaları (yön. Anıl Eraslan, yap. Kıvılcım Akay)
Kara Orman (yön. Nazlı Elif Durlu, yap. Annamaria Aslanoğlu)
Nesrin (yön. Selman Nacar, yap. Burak Çevik)
Perşembe Gecesi Çok Karanlık (yön. Onur Sefer, yap. Tilbe Cana İnan)
Philax (yön. Ruken Tekeş, yap. Balam Bingül)
Road to Tokyo (yön. Efe Öztezdoğan, yap. Aslıhan Altuğ, Haluk Koçak)
Salyangozlar (yön. Gülten Taranç, yap. Serpil Altın)
Sanki Her şey Biraz Felaket (yön. Umut Subaşı, yap. Cemre Erül)
Şerife Tavşan (yön. Tareq Daoud, yap. Çiğdem Mater)
Tussifed (yön. Doğu Akal, yap. Kaan Ege)
Proje ekipleri mart ayında deneyimli uluslararası sinemacılar ve eğitmenlerle senaryo, prodüksiyon, sunum teknikleri, pazarlama ve sosyal medya çalışması yapacaklar.

Film Geliştirme Atölyesi ödüllerinin sahipleri uluslararası jüri ile yapılacak görüşmelerin ardından belirlenecek.

Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri

TRT Özel Ödülü - 50.000 TL
Köprüde Buluşmalar Ödülü - 30.000 TL
CNC Ödülü - 8000 Avro
Melodika Ses Ödülü
Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü
Transilvania Pitch Stop Ödülü
SE-YAP Ödülü








ISTANBUL 2021 Meetings on the Bridge

Meetings on the Bridge organises a second online edition for its 16th iteration
by Vassilis Economou

The Istanbul Film Festival’s industry platform is ready to showcase a batch of upcoming Turkish productions both in development and in post-production

Meetings on the Bridge organises a second online edition for its 16th iteration
Director Tarık Aktaş, whose project Kriegsausgabe has been selected for Meetings on the Bridge’s Film Development Workshop
The Istanbul Film Festival celebrates its 40th anniversary with a special edition that will run both online and in physical spaces starting on 1 April and wrapping up in June. For the second year in a row, the festival’s international co-production, training and networking platform, Meetings on the Bridge (MoB), will be held online, running from 2-9 April.

In the Film Development Workshop, 15 projects - 12 fiction films and three documentaries - will be competing for the Meetings on the Bridge Award, the TRT Award, the CNC Award and five more prizes that will be announced at the end of the event. Some of the highlights of the selection are Kriegsausgabe, a dystopian project set in Mesopotamia by Tarık Aktaş (Dead Horse Nebula [+]), and I’m Here I’m Fine, the sophomore drama feature by Emine Emel Balcı (Until I Lose My Breath [+]). Other participants include Dark Forest, the sophomore feature by Nazlı Elif Durlu, who was rewarded at MoB last year for her debut, Zuhal (see the news), and Selman Nacar, who also bagged a prize last year for his debut, Between Two Dawns, and is now presenting his sophomore feature, Hesitation Wound. Award-winning documentary filmmaker Rûken Tekeş (Aether [+]) is also taking part with her debut fiction feature, Philax.

(The article continues below - Commercial information)

The full list of selected Film Development Workshop projects is as follows:

Almost Entirely a Slight Disaster - Umut Subaşı
Producer: Cemre Erül

The Banishment - Yılmaz Özdil
Producer: Hêwî Çinar

Berna - Sinan Kesova (Turkey/France)
Producers: Alara Hamamcıoğlu, Arda Çiltepe (Vigo Film)
Co-producer: Xavier Rocher (La Fabrica Nocturna Cinéma)

Dark Forest - Nazlı Elif Durlu
Producer: Anna Maria Aslanoğlu (Istos Film)

Gold Fever - Yavuz Gözeller
Producer: Hilal Şenel (Peep Productions)

Hesitation Wound - Selman Nacar (Turkey/France)
Producers: Burak Çevik (Kuyu Film), Diloy Gülün (Karma Film)
Co-producer: Guillaume de Seille (Arizona Films)

I’m Here I’m Fine - Emine Emel Balcı
Producers: Dilek Aydın (Heimatlos Films), Prolog Film

Kriegsausgabe - Tarık Aktaş
Producer: Güneş Şekeroğlu (Hay Film)

Philax - Rûken Tekeş
Producers: Balam Bingül, Billur Arıkan (Sarya Film Collective)

Road to Tokyo - Efe Öztezdoğan
Producers: Aslıhan Altuğ, Haluk Koçak (Rings in Color)

Şerife Tavşan - Tareq Daoud
Producer: Çiğdem Mater (Ret Film)

The Snails - Gülten Taranç
Producer: Eylem Atakav (Taranç & Taranç Film)

Sound Dreams of Istanbul - Anıl Eraslan
Producer: Kıvılcım Akay (Akay Film)

Thursday Night Is Too Dark - Onur Sefer
Producer: Tilbe Cana İnan

Tussifed - Doğu Yaşar Akal
Producer: Ali Kaan Ege (Harakiri Film)

The Neighbours Platform will present six feature-film projects (five fictions and one documentary) from Turkey’s neighbouring countries - Cyprus, Georgia, Greece, Iran and Kazakhstan. Among the projects competing are the sophomore features by Cypriot writer-director Tonia Mishiali (Pause [+]), Iranian filmmaker Kiarash Anvari (The Pot and the Oak) and Kazakh helmer Assel Aushakimova (Welcome to the USA). The documentary feature debut by Greek director Thanasis Neofotistos and Georgian debutants Giorgi Chalauri and Nino Shaburishvili round off the selection.

The Neighbours Platform projects are as follows:

Bikechess - Assel Aushakimova (Kazakhstan)
Producers: Almagul Tleukhanova, Assel Aushakimova (Alma Pictures)

The Chaos of Silence - Nino Shaburishvili (Georgia)
Producer: Nino Shaburishvili

The Eagle of Barwaq - Kiarash Anvari (Iran/France)
Producer: Sadaf Foroughi (Sweet Delight Pictures)
Co-producer: Guillaume de Seille (Arizona Films)

GingerEla - Thanasis Neofotistos (Greece)
Producers: Helene Stergiopoulou, Haris Papadopoulos (NF-Films)

Maya - Tonia Mishiali (Cyprus/Poland)
Producers: Stelana Kliris, Tonia Mishiali (Bark Like A Cat Films)
Co-producer: Anna Różalska (Match&Spark)

Pit - Giorgi Chalauri (Georgia)
Producer: Giorgi Kobalia (Terra Incognita Films)

Meanwhile, for the tenth edition of the MoB Work in Progress section, seven Turkish projects (five fictions and two documentaries) at the post-production stage will be presented online to film professionals. Among the selected projects are the new works by Burak Çevik (Belonging [+]) and Senem Tüzen (Motherland [+]).

The Work in Progress selection is as follows:

Eat Your Catfish - Senem Tüzen, Adam Isenberg, Noah Amir Arjomand
Producers: Senem Tüzen, Adam Isenberg, Noah Amir Arjomand

Forms of Forgetting - Burak Çevik
Producers: Selman Nacar, Burak Çevik

Halime - Morteza Atabaki
Producer: Morteza Atabaki

Like Cranes - İffet Eren Danışman Boz
Producers: Eyüp Boz, İffet Eren Danışman Boz

Sea of Carings - Canan Yarar, Mahir Kalaylıoğlu
Producer: Mavi Anadolu

Snow and the Bear - Selcen Ergun
Producers: Nefes Polat, Selcen Ergun

Within the Shadow of Memories - Şafak Şahin
Producers: Şafak Şahin, Emine Yıldırım Şahin

Finally, five series projects make up the Series on the Bridge section:

Earthlings - Yiğit Hepsev
Producers: Aslıhan Altuğ, Büke Akşehirli (Mavra Film)

Eastern Nightmares - Orçun Behram
Producer: Müge Özen (Solis Film)

Gênco - Ali Kemal Çınar
Producer: Nesra Gürbüz (Monomit Film)

The Guest - Caner Özyurtlu
Producers: İmre Tezel (Paz Istanbul), Okan Üzey (Kalavara Film)

Teensy - Tunç Şahin
Producer: Aslı Filiz, Ersan Çongar (Bir Film)



25 Mart 2021