1. Malatya Uluslararası Film Festivali

26 Kasım - 2 Aralık 2010
Son Katılım Tarihi : 1 Ekim 2010

1. Malatya Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması
1. Malatya Ulusal Altın Kayısı Kısa Metraj Film Yarışması

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe 34394 İstanbul
Tel : + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96
bilgi@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com


Ali Çalışır
Festival Yönetmeni
ali.calisir@istanbulorg.com

Hüseyin Namık Yıldırım
Genel Koordinatör
huseyin.yildirim@istanbulorg.com

Hande Öçalan
Uluslararası Program Koordinatörü
hande.ocalan@istanbulorg.com

Cemre Ceren Asarlı
Ulusal Program Koordinatörü
cemre.asarli@istanbulorg.com

Serkan Çakarer
Program Danışmanı

Deniz Ölmez
Program Danışmanı

Bilsu Hacar
Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü
bilsu.hacar@istanbulorg.com

Günseli Birol
Konuk Ağırlama Koordinatörü
gunseli.birol@istanbulorg.com

Turgut Çetinkaya
Etkinlikler Koordinatörü
turgut.cetinkaya@istanbulorg.com

İsmail Cengiz
Yayınlar Koordinatörü
ismail.cengiz @ istanbulorg.com





1. Malatya Uluslararası Film Festivali sona erdi!

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen, 26 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 1. Malatya Uluslararası Film Festivali 2 Aralık gecesi, Festival Ödül Töreni ile sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç. Dr. Ulvi Saran başta olmak üzere, Malatya Belediye Başkanı, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı’nın da hazır bulunduğu Festival Ödül Töreni’nde, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı, basın mensubu ve davetliler yer aldı.

Festival Ödül Töreni’ni Aslı Şahin ve Kaan Girgin’in sunduğu gecede ilk olarak Festival Yönetmeni Ali Çalışır söz aldı. Ali Çalışır, “Festivalimizin Açılış Töreni’nde vurguladığım şey, festivalin gelenekselleşip, gelenekselleşmeyeceği konusunda halkın karar vereceğiydi. Malatya halkı filmlere ve festivale gösterdiği yoğun ilgiyle bu konudaki kararını verdi. Avşar ve Yeşil sinemalarının ‘gişe filmlerinde bu denli ilgi olmadı’ demesi bizi gururlandırdı.” dedi. Esnafı, taksicisiyle tüm Malatya halkının Festivale sahip çıkmasının büyük mutluluk duyduğunu belirten Ali Çalışır, bütün özel kurum ve kuruluşların, yerel ve ulusal basının göstermiş olduğu ilgiden de ayrıca memnuniyetini dile getirdi.

Festival Ödül Töreni’nde söz alan Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç. Dr. Ulvi Saran konuşmasında bir hafta boyunca festivalde olan etkinliklerden kısaca bahsetti. İnönü Üniversitesi, Sanayi ve Ticaret Odası ve Malatya Belediyesi’nin işbirliğiyle Festivali gerçekleştirdiklerini belirten Vali Saran, ” İller sadece ekonomik olarak değil, marka imajlarıyla da birbirleriyle yarışıyorlar. Bu anlamda Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Malatya’ya büyük katkı sağladığını söyleyebiliriz.” dedi. İnternet arama motorlarında Festivalin başladığı tarihte 450 bin olan sonuçların, bugün 1350 bin rakamına ulaştığını açıklayan Vali Ulvi Saran, bunun Festivalin ne kadar büyük ilgi gördüğünün, ne derece de hızlı bir yol kat ettiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Katkıda bulunan tüm kuruluşlara ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkürlerini sunan Vali, “Başarılı bir şekilde festivalimizi açtık ve başarılı bir şekilde bu gece Festivalimizi sonlandıracağız. Nice festivallerde bu anlamda görüşmek dileğiyle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Festivalin son konuşmacısı olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sahne aldı. Bakan, “Malatya gibi tarihi bir Türk kentinde uluslararası bir film festivali yapması önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.” dedi. Açılışı basından izlediğini söyleyen Bakan Günay, Malatya’nın tüm güzelliğini görüntülerde gördüğünü ekledi. “Bu salonda Malatya Uluslararası Film Festivali ile güzel bir iş başlattığımızı ve bunu devam ettireceğimi görüyorum.” dedi. Hayatın katı ve gaddar yönünü sanatın katlanılır kıldığını belirten Bakan, ekonominin yanında kültür sanat alanında gelişmelerin de büyük bir önemi olduğuna vurgu yaptı. 2002 yılında 9 film üretilirken, 2009 yılında ülkemizde bu sayının 70’e çıktığını anlatan Bakan, bu alanda devlet olarak sinema için yapmış oldukları ve yapacakları çalışmalara değindi. Sinema salonu olmayan illere sinema salonlarını getirdiklerini anlatan, Malatya Kültür Merkezi’nin kent için önemini değinerek, ”Seneye Malatya Kültür Merkezi bitmiş olacak ve Festivali bu yeni kültür merkezinde gerçekleştireceğiz.” dedi. Bakan Günay, bu gibi etkinliklerin ülkemizin ortasında ve doğusunda yanan meşaleler gibi ülkemizi aydınlattığını söyledi. Salonda kadın sayısının az olduğunu söyleyen Günay, geleceği şekillendiren kadınların bu gibi kültür sanat etkinliklerinde çoğunlukta olmaları gerektiğine dikkati çekti.

Festival Ödül Töreni’nde konuşmaların ardından kısaca Festival’de neler olduğu hakkında bilgi verildi. Gecede ayrıca İnönü Üniversitesi ve Malatya Musiki Cemiyeti, Malatyalı sanatçıların besteleri ile Malatya türkülerini seslendirerek geceye renk kattı.





KAYISI ‘KRİSTAL’İZE OLDU, SAHİPLERİNİ BULDU!

‘En İyi Kısa Film” dalında UŞAK HESABI ‘Kristal Kayısı’nın sahibi oldu!

Türk Telekom sponsorluğunda gerçekleştirilen Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda ‘mizah’ temalı 12 film yarıştı. Gecede Festival sponsorlarından Halk Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Emin Özcan’ın açıklayıp takdim ettiği İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi Ödülü’nün sahibi "UŞAK HESABI" filmi oldu. Ödülü filmin yönetmeni Yusuf Emirdar aldı.

Sinema Yazarları Derneği üyelerimiz Ceyda Aşar, Övgü gökçe ve Cumhur Canbazoğlu tarafından değerlendirilen SİYAD Ödülü "KÜÇÜK BİR HAKİKAT" filminin oldu. Ödülü Ceyda Aşar filmin yönetmeni Emre Akay’ a takdim etti.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda filmler ana jüri üyeleri; gazeteci ve yazar Sayım Çınar, oyuncu ve tiyatro yönetmeni Mehmet Esen, oyuncu ve öykü yazarı Nilüfer Açıkalın, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Festival Yürütme kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan Sağer ve yönetmen Asitha Amereseker’e tarafından değerlendirildi.

Jüri üyelerinden Nilüfer Açıkalın’ın açıklayıp, takdim ettiği Jüri Özel Ödülü’nün sahibi "ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ" filmi oldu ve ödülü filmin yönetmeni Şirin Soysal aldı.

Türk Telekom’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmasında son olarak, Asitha Ameresekere’nin açıkladığı 3000 TL Para Ödülü ve Kristal Kayısı Sahibi En İyi Kısa Film "UŞAK HESABI" oldu. Filmin yönetmeni Yusuf Emirdar’a ödülünü Türk Telekom Bölge Müdürü Erhan Kaya takdim etti.

‘En İyi Film’ dalında ‘Kristal Kayısı Ödülü’nün sahibi ‘Görünmez Kadın’

Gecede son olarak ‘mizah’ konulu 10 uzun metraj filmin yarıştığı, LC Waikiki’nin desteklediği 1. Malatya Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’den Murat Şeker’in yönetmenliğinde ki “ÇAKALLARLA DANS” filminin de bulunduğu yarışmada, filmler yönetmen Hüseyin Karabey, American Cinema Foundation Yöneticisi Gary McVey, Yunan oyuncu Katerina Moutsatsou, FIBRESCI Başkanı Jean Roy ve Japon Yapımcı Hisami Kuroiwa’dan oluşan Ana Jüri tarafından değerlendirildi.

Bu kategoriler dışında filmler, ayrıca ‘Jüri Özel Ödülü’, ‘Siyad Ödülü’ ve Malatyalı sinemaseverlerin oylarıyla belirlenen Kemal Sunal Halk Ödülü içinde yarıştı.

Kendiside Malatyalı olan, Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu efsanevi oyuncu Kemal Sunal adına verilen Halk Ödülü’nü "ÇAKALLARLA DANS" filmi aldı. Kazanan filmi açıklayan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, filmin yönetmeni Murat Şeker’e ödülünü takdim etti.

Sinema Yazarları Derneği Jüri üyeleri Senem Aytaç, Murat Erşahin ve Ceylan Özgün Özçelik tarafından değerlendirilen "SIMON KONIANSKI" filmi SİYAD Ödülüne layık görüldü.

Ana jüri tarafından değerlendirilen ve jüri üyelerinden Hisami Kuroiwa tarafından açıklanan Jüri Özel Ödülü’nün sahibi "BEKLEME MÜZİĞİ" adlı film oldu.

Danışma Kurulu üyelerinden Nehir Erdoğan’ın açıkladığı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi "BABA" filmindeki rolüyle "JAN FARES" oldu.

Yönetmen Hüseyin Karabey’in açıkladığı En İyi Senaryo dalında kazanan "OPTİK YANILMALAR" filminden ödülü Ivan Alvarez De Araya ve Cristobel Briceno aldı. Ödülü Festivalin resmi sponsoru Çalık Holding adına Ali Cüreoğlu takdim etti.

En İyi Yönetmen Ödülü’nü Malatya Valisi Doç Dr. Ulvi Saran açıkladı. Kazanan "PLATON’UN AKADEMİSİ" filminin yönetmeni FİLİPPOS TSİTOS oldu. Yeni bir filme başlamasından dolayı törene katılamayan yönetmene ödülü temsilen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve LC Waikiki adına Pürlen Dizdar tarafından Yunan oyuncu ve jüri üyesi Katerina Moutsatsos’a takdim edildi.

‘En İyi Film’ dalında ‘Kristal Kayısı Ödülü’ ve 10.000 Euro "GÖRÜNMEZ KADIN" filminin olurken ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü de yine "GÖRÜNMEZ KADIN" filmindeki performansıyla JULIE DEPARDIEU’nun oldu. GÖRÜNMEZ KADIN'IN yönetmeni AGATHE TEYSSIER işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamadığı törene, kendi çekip göndermiş olduğu mesajında; bağımsız sinema çekmenin zor olduğu bir zamanda, böylesine bir ödülü almış olmaktan mutluluk duyduğunu ve cesaretlendirdiğini belirterek, festival yetkililerine ve jüriye teşekkürlerini iletti.

Festivale katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Festival Yönetmeni Ali Çalışır, Festival Danışma Kurulu Üyeleri ve tüm jüri üyelerinin tören sonrası sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından festival ödül töreni sona erdi.





Gürcü yönetmen Otar Iosseliani’ye bu yıl ilki gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi. Yönetmenin son filmi ‘Chantrapas/İşe Yaramaz’ın Malatya Park AVM’de 27 Kasım gecesi gerçekleştirilen ilk gösteriminde Otar Iosseliani’ye, Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç Dr. Ulvi Saran “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü takdim etti.





“Kristal Kayısı” İçin Yarışacak Uzun Metraj Filmler Açıklandı

Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlamak üzere, mizah ve kara mizah gibi alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin bir arada yarışacağı, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nı hayata geçiriyor.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam 10 film ‘Kristal Kayısı Ödülü’ için yarışacak.Filmlerin ön elemesi 50 film arasından Festival Danışma Kurulu ve Festival Program Komitesi tarafından belirlendi. Ön elemeden geçerek yarışmalı bölüme kabul edilen filmler yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, akademisyen gibi kültür sanat dünyasının saygın isimlerinden oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Bu bölüme kabul edilen filmler 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' dallarında 'Kristal Kayısı Ödülü’ için yarışacak. Ödül kazanan filmler 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Festivali Yarışma Jürisi

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jürisi; yönetmen Hüseyin Karabey, American Cinema Foundation Yöneticisi Gary McVey, Yunan oyuncu Katerina Moutsatsou, FIPRESCI Başkanı Jean Roy ve Japon yapımcı Hisami Kuroiwa’dan oluşuyor.

Senem Aytaç, Murat Erşahin ve Ceylan Özgün Özçelik isimlerinden oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi, ‘SİYAD En İyi Uzun Metraj’ ödülü verecek.

NETPAC da Ödül Verecek!

Merkezi Singapur’da olan, dünya çapında 29 ülkede üyesi bulunan, Asya film kültürünü yaygınlaştırmak üzere organizasyonlar gerçekleştiren; sinema eleştirmenleri, film yapımcıları, festival organizatörleri, program küratörleri ve film dağıtımcılarını içinde barındıran The Network for the Promotion of Asian Cinema (NETPAC) Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilk yılında ödül verecek.

Asya sineması üzerinde otorite olan NETPAC, 20 yıldır uluslararası film festivallerinin Asya sineması seçkisini oluşturmakta. Ancak Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilkinde NETPAC jürisi olarak sadece uluslararası yarışmadaki ‘mizah’ temalı filmleri değerlendirecek ve ödül verecek. Gelecek yıllarda ise Festival’in Asya seçkisini oluşturacak.

Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere verilecek ödüller ise şöyle:

En İyi Film 10.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Yönetmen 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Senaryo 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Kadın Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Erkek Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
Kemal Sunal Halk Ödülü Plaket
NETPAC Ödülü Plaket

Dünyanın farklı ülkelerinden yetenekli yönetmenlerin ‘Kristal Kayısı Ödülü’ için yarışacak filmleri şöyle:

· Baba / Farsan / Balls / Josef Fares / İsveç
· Bekleme Müziği / Musica En Espera /Music On Hold / Hernán A. Golfrid / Arjantin
· Çakallarla Dans / Dances with The Jackals / Murat Şeker / Türkiye
· Görünmez Kadın / Le Femme Invisible / The Invisible Woman / Agathe Teyssier/ Fransa
· İsimsiz /Untitled / Jonathan Parker / ABD
· Kutsal Su / Holy Water / Tom Reeve / İngiltere
· Optik Yanılmalar /Illusiones Opticas /Optical Illusions / Cristián Jiménez / Şili
· Plato’nun Akademisi /Akadimia Platonos /Plato’s Academy / Fillipos Tsitos / Yunanistan
· Sevgili(m) Arkadaşım / Pagafantas/ The Friend Zone / Borja Cobeaga / İspanya
· Simon Konianski / Micha Wald / Belçika









Kısa Filmler “Kristal Kayısı Ödülü” için yarışıyor!

Malatya Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yarışacak kısa filmler açıklandı!

Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde yapılan 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na başvuru süresi 15 Ekim'de sona erdi. Bu tarihe kadar mizah ve alt türlerinde toplam 60 kısa film yarışma için başvurdu ve başvuru yapan adaylar arasında, ön eleme sonucunda 12kısa film yarışmaya hak kazandı.

Festivalin 'Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'yla birlikte, etkinliğin iki yarışmalı bölümünden birini oluşturacak 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na kabul edilen 12 film; Festival Yönetmeni Ali Çalışır; Festival Danışma Kurulu Üyesi, sinema yazarı Alin Taşçıyan ve Festival Danışma Kurulu Üyesi, oyuncu Nehir Erdoğan isimlerinden oluşan Ön Jüri tarafından belirlendi.

Toplam dört ödül için yarışacak kısalar, 'En İyi Film', 'Jüri Özel Ödülü', 'SİYAD Ödülü' (En İyi Film) dallarında değerlendirilecek ve 'Ulusal Kısa Film Yarışması'nda verilecek olan dördüncü ödülün sahibini ise, Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri belirleyecek ve öğrenci oylarıyla bir filme 'İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi' ödülü sunulacak.

Mizah ve alt türlerinde film çekimini desteklemek, bu türde film çeken genç yetenekleri ödüllendirmek ve gençlere ulusal alanda seslerini duyurma olanağı sunmak amacıyla düzenlenen 'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda, yarışacak kısalar şöyle:

· Besinlerin Oksitlenmiş Kalıntısı / Oxidized Waste Of Food / Orçin Uzun
· İşsiz Kalmış Cin/ An Unemployed Jinn / Savaş Baykal
· Kağıttan Cinayetler / Paper Murders / Selin Cevizli
· Kavşak / Crossroad / Atölye Grup Çalışması
· Küçük Bir Hakikat / A Small Truth / Emre Akay
· Makkafilm / Oktay Kaya
· Sandviç / The Sandwich / Adam Isenberg
· Şampiyon Beşiktaş / The Champion / Şirin Soysal
· Ufak Tefek Olaylar / Incidences/ Yusuf Emirdar
· Uşak Hesabı / The Uşak Thing / Yusuf Emirdar
· Zafiyet / Inanition / Dilan Sarı
· Zamanın Maceraları / The Adventures Of Time-Man / Eren Aybars Arpacık






MUFF Atölyeleri Başvurularınızı Bekliyor!

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, birbirinden yetkin isimlerle gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıyla sizleri, sinema, fotoğraf ve oyunculukla ilgili pratik ve unutulmaz deneyimler kazanmaya davet ediyor.

10 Kasım’da sona erecek olan başvurular, ön koşul olmaksızın her yaştan kişiye açık. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarından ilki Mehmet Turgut Fotoğraf Atölyesi. Son dönem fotoğraf sanatının etkili isimlerinden biri olan Mehmet Turgut, iki gün süresince düzenleyeceği atölyede sanat yaşamı boyunca karelediği fotoğrafların okuması ve çözümlemesini yaparken, fotoğrafların hikayelerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Festivalin bir diğer atölye çalışması ise Filmmakers Alliance Kısa Film Atölyesi. Merkezi Los Angeles’ta bulunan Filmmaker Alliance’in kurucusu ve başkanı olan Amerikalı senarist ve yönetmen Jacques Thelemaque’in düzenleyeceği kısa film atölyesi beş gün sürecek. Dünyanın pek çok yerinde kısa film üretimi üzerine çalışmalar yapan ve kısa film üzerine aynı zamanda bir etkileşim ağı olan Filmmakers Alliance Kısa Film Atölyesi’nde katılımcılar ele aldıkları senaryoyu hayata geçirme deneyimini yaşayacaklar.

Tiyatro ve sinema alanında oyuncu olarak önemli işlere imza atan sıra dışı sanatçı, Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel’in düzenleyeceği Sinema, Dizi Oyunculuğu Atölyesi, İnönü Üniversitesi G.S.F. konferans salonunda gerçekleştirilecek ve 25 kişilik kontenjanla sınırlı tutulacak. Sahne sanatlarında reji ve uyarlamasını yaptığı özgün çalışmaları ve performanslarıyla tanınan Tönel, halen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Bölüm Başkanı olarak çalışıyor. Yanlış Zaman Yolcuları, İnşaat, Her Şey Çok Güzel Olacak, Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmlerde rol alan Tönel, atölye çalışmasında öncelikli olarak sinema ve televizyon oyunculuğuna yönelik bir eğitim verecek. Atölye süresince işlenecek konular arasında; temel oyunculuk çalışmaları, kendini ifade edebilme ve kamera önünde durum, nesne ve kişilerle ilişki kurabilme, doğaçlama oyun verme ve oyun devamlılığı sağlayabilme, sinemada karakter yaratma ve oyuncunun karakteri algılama düzeyi, zihinsel katmanın bedenle olan ilişkisinde verileri tanımak, tekrarını sağlayabilmek için tekniklerini öğrenmek gibi pek çok konu yer alacak.

Atölyelere katılmak isteyenler, festivalin web sitesindeki etkinlikler bölümünde, başvurular kısmından, katılacakları atölyeyi belirterek başvurularını yapabilirler. Atölyelere katılmaya hak kazanan sinemaseverler, 20 Kasım 2010 tarihinde festivalin web sitesinden duyurulacaktır.

Festival kapsamında düzenlenen bu dopdolu ve verimli atölye çalışmalarına katılım için acele edin, geleceğin sinemacıları, oyuncuları ve fotoğrafçıları arasında yerinizi ayırın!

Ayrıntılı bilgi için;
Turgut Çetinkaya
Etkinlikler Koordinatörü
turgut.cetinkaya@istanbulorg.com
02122167272







Program > Sabah Panoraması

“SABAH” PANORAMASI

Malatya Uluslararası Film Festivali, sinemaseverlerin yakından tanıdığı ve takip ettiği usta yönetmenlerin son filmlerini ve genç kuşağın yetenekli yönetmenlerinin festivallerde görücüye çıkmış ödüllü ve ilgi uyandıran yapıtlarını, Sabah Gazetesi işbirliğiyle “Sabah” Panoraması” bölümünde izleyicilerle buluşturacak. Sabah Gazetesi’nin Tema Sponsoru olduğu bu bölümde gösterilecek filmler ise şöyle:

* Tehlikeli Yol / Route Irish / Ken Loach / İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Belçika
* Başka Bir Yerde / Somewhere / Sofia Coppola / ABD
* Benim Güzel Oğlum, Ne Yaptın Sen? / My Son My Son What Have Ye Done / Werner Herzog / ABD, Almanya
* Aslı Gibidir / A Certified Copy / Abbas Kiarostami / Fransa, İtalya
* Sihirbaz / The Illusionist / Sylvain Chomet / İngiltere, Fransa
* Mutluyum, Devam Et / Happythankyoumoreplease / Josh Radnor /ABD
* Güzel Bir Hayat Düşlerken / Cirkus Columbia/ Danis Tanoviç / Bosna Hersek, Fransa, İngiltere, Almanya, Sırbistan, Slovenya, Belçika
* Aşka Fırsat Ver / With Love …. From The Age of Reason/ Yann Samuell / Fransa
* Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor / Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives / Apichatpong Weerasethakul / Tayland, İngiltere, Fransa, Almanya
* Ağaç / The Tree / Julie Bertucelli / Fransa, Avustralya
* Mezara Kadar / Get Low / Aaron Schneider / ABD
* Ateşle Oynayan Kız / The Girl Who Played With Fire / Daniel Alfredson /İsveç
* Uzun Boylu Esmer Adam / You Will Meet A Tall Dark Stranger / Woody Allen / Amerika, İspanya
* Yuva / The Refuge / François Ozon / Fransa
* Öteki Dünya / Black Heaven / Gilles Marchand / Fransa, Belçika
* Carancho / Carancho / Pablo Trapero/ Arjantin, Şili, Fransa
* Yasak Aşk / I Am Love / Luca Guadagnino/ İtalya
* Paris’te Son Konser / The Concert / Radu Mihailenau / Fransa, İtalya, Romanya
* İyi Yürek / The Good Heart / Dagur Kari/ Danimarka, İzlanda, Fransa, Almanya
* Gözlerindeki Sır / The Secret In Their Eyes / Juan José Campanella/ Arjantin, İspanya


Ödüllü Belgeseller

Bu bölümde, dünyanın saygın festivallerinden ödülle dönen ve insan haklarından politikaya, Macaristan’ın efsanevi futbolcusu Puskás’ın hayatından savaş ve uzay yolculuğuna uzanan geniş bir yelpazedeki belgesel yapımları gösterilecek.

* Efsane Puşkaş / The Real Puskas / Tamás Almási/ Macaristan (Macar Sinema Eleştirmenleri Ödülü En İyi Film Ödülü)
* Uzay Turistleri / Space Tourists/ Christian Frei / İsviçre (Sundance FF 2010 Dünya Sineması En İyi Yönetmen Ödülü)
* Yemin / The Oath / Laura Poitras/ ABD (Sundance FF En İyi Görüntü Ödülü)
* Eve Dönüş / Last Train Home / Lixin Fan/ Kanada (Amsterdam FF En İyi Uzun Metraj Belgesel Ödülü, Whistler FF En İyi Kurmaca Belgesel Ödülü)
* Disko ve Nükleer Savaş / Disco & Atomic War / Jaak Kilmi/ Estonya (Varşova Film Festivali En İyi Belgesel Ödülü)
* Unutulmuş Kadın / The Forgotten Woman / Dilip Mehta/ Kanada (Hollywood Film Festivali 2008 Keşif Ödülü En İyi Belgesel)


Japon Sinemasının Beş Yüzü ve Tokyo

Türkiye’de 2010 Japon yılı olması sebebiyle, Japon Sinemasının Beş Yüzü başlığı altında korku, samuray, gençlik, anime, yakuza gibi türlerde Japon sinema kültürünün en güzel örnekleri gösterilecek.

* Gökyüzü Savaşçıları / The Sky Crawlers / Mamuro Oshii
* Kamui / Kamui / Yoichi Sai
* Tokyo! / Tokyo! / Joon-ho Bong, Leos Carax, Michel Gondry
* Ölüm Çarkı / The Incite Mill - 7 Day Death Game / Hideo Nakata
* Dopingli Voleybol / Oppai Volleyball / Eiichiro Hasumi
* Tokyo’nun Ses Haritası / Map Of Sounds Of Tokyo / Isabel Coixet


Kemal Sunal Anısına

Festivalin bu bölümünde 10 yıl önce kaybettiğimiz, kendisi de bir Malatyalı olan Türk sinemasının güldüren yüzü ve efsanevi komedi oyuncusu Kemal Sunal’ın restorasyonu yapılmış filmleri yeniden beyazperdede sevenleriyle buluşacak.

* Tosun Paşa / Tosun Pasha / Kartal Tibet/ 1976
* Düttürü Dünya / Queer World / Zeki Ökten/ 1988
* Süt Kardeşler / The Foster Brothers / Ertem Eğilmez/ 1976


Yaprak Dökümü

Son bir yıl içinde kaybettiğimiz sinemamızın usta yönetmenleri Halit Refiğ, Zeki Ökten, Yılmaz Duru ve Ahmet Uluçay’ın filmleri, Eylül ayında kaybettiğimiz dünya sinemasının büyük ismi Fransız yönetmen Claude Chabrol’un ‘Hırsız ve Çırağı’, Amerikalı oyuncu Tony Curtis’in ‘Başarının Tatlı Kokusu’ bu bölümde izleyicilerle buluşacak.

* Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak / Boats Out of Watermelon Rinds / Ahmet Uluçay/ 2004
* Hanım / Madame / Halit Refiğ/ 1988
* Gülüm / My Rose / Zeki Ökten/ 2003
* Bir Aşk Masalı / My Love My Sorrow / Yılmaz Duru / 1966
* Hırsız ve Çırağı / The Swindle / Claude Chabrol/ Fransa, İsviçre / 1995
* Başarının Tatlı Kokusu / Sweet Smell Of Success / Alexander MacKendrick / ABD / 1957


Galalar

‘Kağıt’ ve ‘Kavşak’ Malatyalılarla buluşuyor!

Türk sinemasının son dönem örneklerinden oluşan ‘Kağıt’ ve ‘Kavşak’ filmlerinin Malatya galaları MUFF’da yönetmen ve oyuncularının katılımıyla gerçekleşecek. Galaların ilki Sinan Çetin’in son filmi ‘Kağıt’ olurken, Selim Demirdelen’in aynı zamanda senaryosunu da yazdığı ödüllü filmi ‘Kavşak’ da festival kapsamında Malatyalılarla buluşacak.

Kağıt / Sinan Çetin

“Hangi kağıt hayattan daha değerlidir?”

2010 yapımı, dram ve politika türlerini içeren, senaryo ve yönetimi Sinan Çetin’e ait olan filmde Ayşen Gruda, Öner Erkan, Asuman Dabak, Zafer Ergin, Zeynep Beşerler, Ahmet Mekin, Mazlum Çimen, Fatoş Seğmen, Bahar Sarak, Metin Cantimur ve Uğur Bilgin rol alıyor. Filmin konusu ise şöyle: “Saçma bir kanunu kör bir inatla uygulayan bir küçük memur. Bu saçma kanun karşısında ilk defa tevekkülle boyun eğmeyen genç bir adam. Kanunzedelerin, yanlış kanunlar karşısında hakkını kim koruyacak?”



Kavşak / Selim Demirdelen

“ Önünde bir kavşak belirdiyse hayatın değişecek demektir…”

Selim Demirdelen’in ilk uzun metraj filmi olan Kavşak, festivalde galası gerçekleştirilecek olan filmlerden bir diğeri. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik, En İyi Erkek Oyuncu olmak üzere dört ödül toplayan film, Altın Portakal Film Festivali’nde de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Dolunay Soysert, Güven Kıraç, Mete Horozoğlu ve Umut Kurt’un başlıca rollerini paylaştığı filmde diğer oyuncular da şöyle; Sezin Akbaşoğulları, Cengiz Bozkurt, Ayla Aslancan, Başay Okay, Yücel Erten.

Senaryosunun da Selim Demirdelen’e ait olduğu filmin konusu bir baba ve kızın sıradan geçen hayatlarının bir gün değişmesiyle başlıyor. Bir muhasebe şirketinde şef olarak çalışan, kendi halinde yaşayan Güven’in mutlu bir evliliği ve her şeyden çok sevdiği bir kızı vardır. Sıradan bir iş gününün ardından her zaman olduğu gibi evine gider fakat bu defa evde kimseyi bulamaz…


Gördüm, Duydum, Biliyorum

Malatyalı görme ve işitme engelli sinemaseverlerin de film izleyebilmesi için programa dâhil edilen görme ve işitme engelliler için sesli betimlemeli filmler, Sesli Betimleme Derneği’nin katkıları ile hayata geçirilecek ve festivalin her yıl tekrarlanacak bölümleri arasında yer alacak. Bu bölümde yer alan filmlerin özelliği, görme engelliler için, diyalogun olmadığı sahnelerin bir anlatıcı tarafından tasvir edilmesi; işitme engelliler için ise film içerisindeki tüm seslerin altyazı olarak beyazperdeye verilmesidir. Filmler sesli betimleme ve özel altyazı yapıldığı için DVD’den gösterilecektir.

* Yahşi Batı / The Ottoman Cowboys / Ömer Faruk Sorak/ 2009
* Kayıp Balık Nemo / Finding Nemo / Andrew Stanton/ 2003
* İyi, Kötü, Çirkin / The Good, The Bad and The Ugly / Sergio Leone/ 1966



Mişmiş Kayısı

İlk yılından itibaren, Malatyalı küçük sinemaseverler için seçilmiş Türkçe dublajlı filmler, her yıl festival programında “Mişmiş” bölümünde yer alacak ve minik sinemaseverleri salonlara çekecek.

* Gezegen 51 / Planet 51 / Jorge Blanco/ 2009 / Animasyon
* Buz Devri 3 / Ice Age 3 / Carlos Saldanha/ 2009 / 3D Animasyon
* Pıtırcık / Little Nicholas / Laurent Tirard/ 2009 / Kurmaca
* Yaman Tilki / Fantastic Mr. Fox / Wes Anderson/ 2009 / Animasyon / Altyazılı
* Evimde Uzaylı Var / Aliens In The Attic / John Schultz/ 2009 / Kurmaca
* Baykuş Efsanesi / Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole / Zack Snyder / ABD, Avustralya / 2010 / 3D Animasyon



Yarışma Dışı: EFA'dan 'Kısa Şart'

1988 yılında ilk kez Avrupa Film Ödülleri Töreni vesilesiyle bir araya gelmiş, Avrupa’nın en iyi sinemacılarından oluşan bir grup girişimi olan Avrupa Film Akademisi (EFA), ilk başkanı Ingmar Bergman ve 40 film yapımcısı tarafından 1989 yılında Avrupa Sinema Derneği olarak kurulur. Wim Wenders, iki yıl sonra Avrupa Film Akademisi adını alan derneğin ilk yöneticisi seçilir.

Fransız yapımcı Yves Marmion’un şu anda yöneticiliğini yaptığı Avrupa Film Akademisi, Avrupa film kültürünü teşvik amacıyla 2.300’den fazla Avrupalı film profesyonellerini bir araya getirmektedir.

Yıl boyunca bir dizi sanat, ekonomi, eğitim ve film politikalarına ilişkin etkinlik düzenleyen EFA, konferanslar, seminerler, atölyelerden oluşan programlarıyla endüstri ve yaratıcılık arasında bir köprü oluşturmaktadır. İlk kuruluşundan bugüne kar amacı gütmeyen bir dernek olarak Berlin’de faaliyet göstermektedir.

Malatya Uluslararası Film Festivali, birinci yılında, Avrupa’da geniş bir sinema profesyonelleri ağına sahip EFA’nın seçkilerinden oluşan, zengin içerikli ve nitelikli kısa filmleri izleyicilerle buluşturacak.

* Yüzme Dersleri / Swimming Lesson / Danny de Vent / Belçika / 2009
* 14 / 14 / Asitha Ameresekere/ İngiltere / 2009
* Cinayetin C’si / Tile M For Murder / Magnus Holmgren/ Almanya / 2009
* Geriye Ne Kaldı / What’s Left/ David Nawrath / 2009
* Mr. Karpf’ın Acıları - Doğumgünü / The Sufferings of Mr. Karpf - The Birthday/ Lola Randl / Almanya / 2009
* Camdan Kapan / The Glass Trap / Pawel Ferdek/ Polonya / 2009
* Sahipsiz Mektup / Poste Restante / Marcel Kozinski / Polonya / 2009
* Rüyalar Arasında / Between Dreams / Iris Olsson/ Fransa, Rusya / 2009
* Peter Radyo Diyarında / Peter in Radioland / Johanna Wagner/ İngiltere / 2009
* Yeniden Bir Arada / Renovare / Paul Negoescu/ Almanya, Romanya / 2009
* Sürü / The Herd / Ken Wardrop / İrlanda / 2009
* Günahkar / Sinner / Meni Philip/ İsrail / 2009
* İyi Geceler / Good Night / Valery Rosier/ Belçika, Fransa / 2009






Ermeniler Malatya'ya dava açtı!

Ermenistan, önümüzdeki yıldan itibaren “Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali” düzenleme kararı alan Malatya'ya karşı uluslararası mahkemelerde dava açacak.

Ermeni news.am ajansının haberine göre, 2004’ten beri Erivan’da “Altın Kayısı” adıyla uluslararası film festivali düzenlediklerini öne süren Ermeni festival komitesi, dava için gerekli girişimleri başlattıklarını açıkladı. Malatya’daki ilk festivalin 26 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.

Ermenistan’daki “Altın Kayısı” Uluslararası Film Festivali Basın Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Erivan “Altın Kayısı” Uluslararası Film Festivali’nin Malatya’daki etkinlikle hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtilerek “Tarafımızdan konuya ilişkin tam ve nihai bilgi alınması sonrasında isim hakkı ihlali konusunda hukuki sürece başlanacak” denildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, “Antalya'da Altın Portakal, Adana'da Altın Koza ve Bursa'da İpek Yolu Film Festivalleri düzenleniyor. İlimizde neden Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali'nin düzenlenmesin” demişti.

25 Ağustos 2010
gazete5.com









Malatya’da boşlukları dolduran festival...

Kerem Akça, 26 Kasım - 4 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Malatya Film Festivali’nin ilk basın toplantısı sonrası izlenimlerini yazdı.

Malatya valiliğinin katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, tematik bir festival olarak ülke piyasasında yer etmek istiyor belli ki. 26 Kasım -4 Aralık 2010 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak etkinliğin ilk basın toplantısı geçtiğimiz hafta düzenlendi. Festival, Murat Şeker’in son filmi “Çakallarla Dans”ın da aralarında bulunduğu 10 filmlik uluslararası komedi filmleri yarışmasının yanında Kemal Sunal’a ayrılan özel bölümle de farkını ortaya koyacak kanımca. Etkinliğin en önemli işlevi ise komedinin alt türleriyle birlikte ciddiye alınır bir alan olduğunu Türk kamuoyuna kabul ettirmek olacak gibi gözüküyor.

Ülkemizde festival sayısı arttıkça kuskusuz yapılması gereken şeylerin oranı da bir o kadar fazlalaşıyor. Öyle ki hedefsiz bir şekilde ‘ulusal yarışma’nın öne çıktığı festivaller düzenlemek veya dünya sinemasının en iyi filmlerini kapıp göstermek gibi bir şansınız yok böyle durumlarda. Bütün dünyada da görüldüğü üzere eğer ana kaynakları bir tarz olarak belirleyen kapsamlı festivaller mevcut ise ondan sonra gelenler ‘tematik’ olmalı.

Bayrağı Komedi Filmleri Festivali’nden alıyor...
Bizde de TÜRSAK’in ‘Sinema-tarih buluşması’ ve ‘Komedi filmleri festivali’ etkinlikleri yıllardır sürmekte idi zaten. Öyle ki Antalya ve Adana, ulusal yarışmalarıyla; İstanbul dünya sineması prömiyerleri içeren 200 filmi aşkın kapsamlı programıyla; Ankara ilk filmleri, kısa filmleri ve belgeselleri merkeze alan haliyle; Uçan Süpürge de kadın filmleriyle öne çıkmaya çabalıyor.

İlk kez düzenlenen Malatya Film Festivali de bayrağı, en 2008’de izleyiciyle buluşan Komedi Filmleri Festivali’nden alacak gibi gözüküyor. Öyle ki 10 filmlik bir uluslararası uzun metraj film yarışmasının yanında Kemal Sunal’in anısına ayrılan bölümler gibi ‘komedi’ odaklı kısımları da mevcut etkinliğin. Ulusal ile uluslararasını iç içe geçiren yarışmasıyla dikkat çekici bir bütünlük oluşturması da takdir edilecek bir duruş.

Türkiye’de komedinin önemsenmesini sağlayacak bir etkinlik...
Bu durum aslında türün kara komedi, felsefik romantik-komedi, absürt komedi, kültür farkları komedisi, Balkan komedisi, sosyal komedi, politik taslama gibi dünya sinemasında var olan alt türlerini açığa çıkarmaya yarayacak bir kez daha.

Zira program Güney Amerika’dan İspanya’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye uzanan, önemli festivallerde gösterilmiş filmlerin oluşturduğu bir seçki sunuyor. Bu durum da komedinin önemsenmesine yarayacak kanımca. Tabii bunun yanında ‘Sabah Panoraması’ ve ‘Japon sinemasının Beşyüzü ve Tokyo’ kısımları da dünya sineması için aç izleyiciyi tatmin edecek gibi gözüküyor.

Önemli yönetmenlerin son filmleri de var

Öyle ki ilkinde Woody Allen’dan François Ozon’a, Werner Herzog’tan Sofia Coppola’ya kadar önemsenen birçok yönetmenin, son bir yilda ses getirmis ancak çogu daha Türkiye’ye ugramamis filmlerinden bir seçki sunuluyor. Özellikle Coppola’nin “Baska Bir Yerde”sini (“Somewhere”, 2010) sinemanin nelere kadir bir sanat oldugunu gözlemlemek için izlemek sart derim. Bu seçkide Woody Allen’in son filmini fazlaca merak ettigimi de ekleyeyim.

Ikincisinin ise Isabel Coixet ve Hideo Nakata’nin son filmlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipligini yapacak olmasi önemli. Coixet imzali “Tokyo’nun Ses Haritasi” (“Maps of Sounds of Tokyo”) ile Nakata’nin “Ölüm Çarki” (“The Incite Mill”) ülkemizde ilk kez perdeye yansitilacak öyle ki...

Lafın özü ‘komedi filmleri’ odaklı festivalin boşlukları dolduran bir tematik güdü dokuladığını söylemek mümkünken, yakaladığı ‘ilk’leri de yapma sevdasını başarıya ulaştıracağını öngörebiliriz. Örneğin Sinan Çetin’in kariyerinin en iyilerinden, 2010 yapımı “Kagit”in ikinci gösterimi de festival kapsamında gerçekleşecek.

Kerem Akça’nın Malatya Film Festivali’nde önerdiği 10 film:
1-İyi, Kötü, Çirkin (The Good, The Bad, The Ugly)
2-Yaman Tilki (Fantastic Mr. Fox)
3-Başka Bir Yerde (Somewhere)
4-Tokyo!
5-Basarinin Tatlı Kokusu (Sweet Smell of Success)
6-Sihirbaz (L’Illusioniste)
7-Kağıt
8-Gözlerindeki Sır
9-Gezegen 51 (Planet 51)
10-Yuva (Le Refuge)

Kerem Akça’nın Malatya Film Festivali’nde mutlaka görmek istediği 5 film:
1-Tokyo’nun Ses Haritasi (Map of Sounds of Tokyo)
2-Ölüm Çarkı (The Incite Mill)
3-Yasak Ask (I Am Love)
4-Uzun Boylu Esmer... (You Will Meet a Tall Dark Stranger)
5-Carancho

keremakca @ haberturk.com









1. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ (MUFF) YÖNETMELİĞİ

1. Tarihler
Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen 1. Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF) 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirilecektir.

2. Amaç
Festivalin amacı; Türk ve Dünya sinemasının tarihi başyapıtlarını, yeni ve seçkin örneklerini Malatya’da izleyicilerle buluşturmak; çocuk filmleri gösterimleriyle Malatyalı çocuklara sinemayı sevdirmek; Türk sinema tarihinden önemli bir filmin yeni kopyasını bastırarak ulusal sinema arşivine destek vermektir. Ayrıca Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’yla, mizah ve kara mizah benzeri alt türlerinde, uzun ve kısa metraj mizah filmlerinin çekilmesini teşvik etmek, bu türde çekilmiş nitelikli filmleri ödüllendirmektir. Festival’in yan etkinlikleri aracılığıyla Malatyalı sinemaseverleri yedinci sanat sinema hakkında daha detaylı bilgilendirmek, Festival programında yer alan nitelikli filmlerin yurtiçi ve yurtdışı ticari dağıtımını teşvik etmektir.

3. Program
MUFF aşağıda belirtilen bölümlerden oluşmaktadır:
A) Uluslararası Yarışma: Türkiye’den filmlerin de katılacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda mizah türünde toplam 12 film Altın Kayısı ödülleri için yarışacaktır.
B) Ulusal Kısa Film Yarışması: Türkiye’den mizah türünde 15 kısa film Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda Altın Kayısı ödülü için yarışacaktır.
C) Yarışma Dışı Bölümler: Uluslararası ve ulusal kurmaca veya belgesel, uzun ve kısa metrajlı filmler değişik başlıklar altında gösterime sunulacaktır.
D) Özel Toplu Gösteriler: Sinema sanatının gelişimine katkı sağlamış usta sinemacıların toplu gösterimlerinin yanı sıra, ülke sineması başlığı altında, bir ülkenin seçkin sinema örneklerinin yer alacağı bölümlerdir.
E) Çocuk Filmleri: Malatyalı çocuklara sinemaya sevdirmek amacıyla düzenlenen özel bölümdür.
F) Yan Etkinlikler: Film gösterimlerinin yanı sıra sergi, açık oturum, panel, söyleşi, sinema atölyeleri ve sinema kursları düzenlenecektir.

4. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması
Yarışmaya:

1. Mizah (ve alt uzantıları) türünde uzun metraj filmler kabul edilir.
2. Süresi 60 dakikanın üzerinde, 35 mm peliküle basılmış ve sinema salonlarında ticari gösterime uygun, kurmaca filmler kabul edilir.
3. Yabancı filmler için, 01 Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş, Türkiye’de sinemalarda ticari gösterime girmemiş, Türkiye’de herhangi bir film festivalinde veya televizyon kanalında gösterilmemiş, DVD’si yayınlanmamış filmler kabul edilir.
4. Türk filmleri için, 2010 yapımı veya 2010 Eser İşletme Belgesi’ni almış, Türkiye’de herhangi bir film festivalinden ödül almamış veya televizyon kanalında gösterilmemiş, DVD’si yayınlanmamış filmler kabul edilir.
5. Filmin uluslararası ortak bir yapım olması durumunda, yönetmen ve yapımcılarından en az birinin T.C. vatandaşı olması gerekir.
6. Yarışmalı bölüme 12 film kabul edilir. Filmlerin seçimi ve gösterim programı Festival Yönetimi tarafından belirlenir.
7. Yarışmaya katılması uygun görülen filmler, Festival Basın Toplantısı’nda duyurulacaktır.

* Yarışmalı bölümde yer alan filmler İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak, özgün kopyalarından gösterilecektir. Başvuruda bulunan ve özgün dili İngilizce olmayan filmlerin Festival’e yollanacak kopyalarının üstünde İngilizce altyazı bulunmalıdır.
* Uluslararası Jüri, yarışma filmlerini En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde değerlendirecektir.
* Jüri yarışma filmleri arasında En İyi Film’i belirlemek zorundadır.
* Jüri tarafından seçilen En İyi Film, ‘Altın Kayısı Ödülü’ ve 10.000 Euro para ile ödüllendirilir. Ödüller filmin yapımcısına verilir. Bu ödül paylaştırılamaz.
* En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde jüri tarafından ödüle değer görülenler ‘Altın Kayısı Ödülü’ ve 3.000 Euro para ile ödüllendirilir. Bu ödüller paylaştırılamaz.
* En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri, ilke olarak başrol oyuncularına verilir. Ancak Jüri gerekli gördüğü takdirde; bu ödülleri üstün performans gösteren yan rol oyuncularına da verebilir.

14. Jüri gerekli gördüğü takdirde gösterilen üstün bir performanstan dolayı; film, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, kurgu, müzik ve sanat yönetimi dallarından sadece birinde ‘Altın Kayısı Jüri Özel Ödülü’ verebilir.
15. Festival’e son başvuru tarihi 01 Ekim 2010’dur. Yarışmaya başvuran filmlerin kamuoyuna tanıtılması ve festival katalogunda yer alması amacıyla, aşağıda başvuru maddesinde belirtilen belgelerin, başvuru formlarıyla birlikte, en geç son başvuru gününe kadar Festival Merkezi’nde olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuran filmler Festival’e kabul edilmezler.
16. Festivale kabul edilen filmlerin gösterim kopyaları 01 Kasım 2010 tarihine kadar Festival Merkezi’ne ulaştırılmalıdır.

5. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

1. Yarışmaya 01 Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş, mizah (ve alt uzantıları) türünde, 20 dakikayı aşmayan kurmaca veya animasyon filmler katılabilir.
2. Daha önce ulusal bir yarışmada En İyi Film Ödülü almış kısa filmler yarışmaya katılamaz.
3. Eser sahipleri yarışmaya birden fazla filmle başvurabilir.
4. Yarışma filmleri Betacam SP formatında gösterilir.
5. Yarışmaya sadece Türk filmleri katılabilir. Filmin uluslararası ortak bir yapım olması durumunda, yönetmen ve yapımcılarından en az birinin T.C. vatandaşı olması gerekir.
6. Yarışmaya 15 film kabul edilir. Filmlerin seçimi Festival Yönetimi’nin belirlediği Ön Jüri tarafından, film gösterim programı Festival Yönetimi tarafından belirlenir.
7. Jüri yarışma filmlerini sadece En İyi Film dalında değerlendirir.
8. Jüri yarışma filmleri arasında En İyi Film’i seçmek zorundadır.
9. Jüri tarafından seçilen En İyi Kısa Film, ‘Altın Kayısı Ödülü’ ve 3.000 TL para ile ödüllendirilir. Ödül filmin yönetmenine verilir. Bu ödül paylaştırılamaz.
10. Festival’e son başvuru tarihi 1 Ekim 2010’dur. Yarışmaya başvuran filmlerin kamuoyuna tanıtılması ve festival katalogunda yer alması amacıyla, aşağıda başvuru maddesinde belirtilen belgelerin, başvuru formlarıyla birlikte, en geç son başvuru gününe kadar Festival Merkezi’nde olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuran filmler Festival’e kabul edilmezler.
11. Filmlerin gösterim kopyaları 1 Kasım 2010 tarihine kadar Festival Merkezi’ne ulaştırılmalıdır.

6. Jüriler
Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmleri; yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, yazar, film eleştirmeni, sinema tarihçisi ve sinema alanında tanınmış yerli ve yabancı kişilerden oluşan birer jüri tarafından değerlendirilir. Uluslararası Yarışma’da 7, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda 5 kişiden oluşacak jürilerde yer alacak isimler, Festival Yönetimi tarafından belirlenir. Yarışma filmlerinin yapımıyla ya da kullanım haklarıyla doğrudan ilişkili olan kişiler ve bu kişilerin birinci dereceden yakınları jüri üyesi olamazlar.

Jüri Başkanları, jüri üyeleri tarafından belirlenir. Jüri, yarışma filmlerini festival süresi içinde, sinemalarda ya da özel gösterilerde toplu olarak ya da tek tek izleyebilir.

Festival Yönetimi, oy hakkı bulunmayan bir gözlemciyi jüri karar toplantılarında görevlendirir. Yarışmaların sonuçları, Jüri Başkanları tarafından bütün üyelerce imzalanmış gerekçeli kararlar ile birlikte, Festival Yönetimi’ne teslim edilir.

7. Ödül Ödemeleri
Yarışmalı bölümlerde para ödülü almaya hak kazanan eser sahiplerine ödülleri, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından 28 Şubat 2011 tarihine kadar ödenir.

8. Taşıma ve Sigorta
35 mm filmlerin katılım formu ve proforma faturalarında, filmin adı, bobin sayısı, metre cinsinden uzunluğu ve renk bilgisi belirtilmelidir. MUFF, festival süresince filmlerin sigortasından sorumludur. Festival, kopyaların kaybı ya da hasarı halinde katılım formunda film şirketinin belirttiği ücreti ödemekle yükümlüdür. Festival, katılım formunda ücreti belirtilmeyen filmler için kopyaya 2.000 Euro ödeme yapar.

Kopyaların geliş-dönüş navlunları, Türkiye’deki depolama, gümrük, sigorta ve işlem masrafları Festival tarafından karşılanacaktır. Dönüş navlunları, film ancak kopyanın kaynağına teslim ediliyorsa Festival tarafından karşılanır. Eğer filmin kopyası başka bir festivalle paylaşılacak ise sadece tek yön navlun Festival tarafından karşılanır.

9. Başvuru
Festivale katılım ücretsizdir. Eser sahipleri yarışmaya birden fazla filmle başvurabilir.
Ön izleme kopyasının belirtilen son katılım tarihine kadar, katılım formu ve aşağıda belirtilen malzemelerle birlikte Festival Merkezi’ne gönderilmesi gerekmektedir.

o Filmin İngilizce altyazılı 2 Adet DVD kopyası
o Filmin özeti
o Filmin künyesi
o Filmin İngilizce altyazı ve diyalog listesi
o Basın dosyası, afiş ve filmin fotoğrafları (En az 300 dpi)
o Yönetmenin özgeçmişi, filmografisi ve fotoğrafı (En az 300 dpi)
o Festival Tanıtım Filmi’nde ve televizyon tanıtımlarında kullanılmak üzere, üzerinde logo, time-code, altyazı gibi hiçbir ibare içermeyen, 2 adet DVD ya da CD içinde Avi / Quick Time formatında fragman
o Eser İşletme Belgesi (Uluslararası Yarışma’ya başvuran Türk filmleri için)

10. Genel Katılım Koşulları ve Yetki

* Yarışacak filmlerin sahiplerine gösterimler için ücret ödenmez.
* Festivale gönderilen ön izleme kopyaları ve basılı malzemeler iade edilmeyecektir.
* Gösterim için yeterli teknik özelliklere sahip olmayan filmler Festival Yönetimi’nce yarışma dışı bırakılabilir.
* Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki yabancı filmlerin yapımcı, yönetmen, senarist ve başrol oyuncuları arasından en fazla 2 kişi festivale davet edilir. Türkiye’den yarışmaya katılan filmlerinin yapımcı, yönetmen, senarist ve başrol oyuncuları arasından en fazla 5 kişi festivale davet edilir. Tüm davetlilerin ödül törenlerine, filmlerin en az bir gösterimine ve filmle ilgili düzenlenecek basın toplantılarına katılmaları gerekir.
* Yarışmalı bölümlere seçilen filmler Festival logosunu tanıtımlarında kullanabilirler.
* Yönetmelikte ayrıca belirtilmeyen hususlarda son karar verme yetkisi Festival Yönetimi’ne aittir.
* Festivale kayıt ve katılım, yönetmelikte belirtilen Festival koşullarının kabulü anlamına gelir.

11. Festival Merkezi
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe Şişli 34394 İstanbul
Tel : + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96
bilgi@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com




Mizah filmleri olmasa, sinema tarihi ne kadar can sıkıcı olurdu!

Mizah filmleri tüm dünyada olduğu gibi; en iyi filmler arasında gösterilseler de, milyonlarca seyirciyle buluşsalar da, halkın gönlünde taht kursalar da, iş festival ödüllerine geldiğinde pek de itibar görmezler. Dünyada dağıtılan ödüllerde olduğu gibi ülkemizde de, mizah türünde çekilen filmler ve bu filmlerin yaratıcı ekibi, bugüne kadar pek öyle ödüllerle buluşamadı.

Bu kötü kaderi artık değiştiriyoruz ve pozitif ayrımcılık yaparak MUFF'da sadece Mizah filmlerini ödüllerle buluşturuyoruz!

Güldürmeye Hazır Mısın?

MUFF, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'yla; mizah ve alt türlerinde film çekimini teşvik ederek, bu türde çekilen nitelikli yapımları ödüllendiriyor ve genç yeteneklere ulusal alanda isimlerini duyurma fırsatı sunuyor.

Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 1 Ekim 2010.

Mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca ve animasyon toplam 15 filmin değerlendirileceği yarışmaya, 01 Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş, süresi 20 dakikayı aşmayan ve daha önce ulusal bir yarışmada En İyi Film Ödülü almamış filmler kabul edilecek.

Yarışmaya başvuruda bulunacak eser sahipleri; Festival Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara uygun olan filmlerini, eksiksiz olarak dolduracakları Başvuru Formu'yla ve istenen belgelerle birlikte, 1 Ekim 2010 tarihinde Festival Merkezi'nde olacak şekilde göndermelidir.

Festival Danışma Kurulu'nun belirleyeceği sinema sektöründen 3 kişilik ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen filmler, 15 Ekim 2010 tarihinde Festival'in web sitesinden ve basından duyurulacak.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen 15 film, 5 kişiden oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni'nde alacak.

Altın Kayısı Ödülü için yarışacak kısa filmlere verilecek ödüller aşağıdaki şekilde olacak:

En İyi Film 3.000 TL ve Altın Kayısı Ödülü
Jüri Özel Ödülü Altın Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi Plaket




FESTİVAL HAKKINDA

Yapılan araştırmalar ve arkeolojik kazılar sonucunda, tarihi geçmişi Paleolitik Çağa kadar uzanan Malatya’da, M.Ö. 7000 yıllarında ilk yerleşimin başladığı anlaşılmıştır. Daha sonra Hitit, Asur, Urartu, Pers, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu ve Osmanlı egemenliklerini yaşamıştır. Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski sarayı ve kral mezarına ev sahipliği yapan Malatya, şimdi yeni bir festivale ev sahipliği yapıyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran’ın himayelerinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım Cuma günü perdelerini açarak tüm sinemaseverlere ve Malatyalılara merhaba diyecek. Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan MUFF, filmlerin yanı sıra etkinlikleriyle de sinema dolu bir hafta yaşatacak. Bu yorucu, ama bir o kadar da keyifli geçecek festival maratonu 2 Aralık Perşembe gecesi Ödül Töreni’yle sona erecek.

Festival süresince 65’i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100’e yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2010 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak.

Festival programında yer alacak filmler; Yarışmalı Resmi Bölüm, Galalar, Panorama (Dünya Sineması), Japon Sinemasının Yedi Yüzü, Ödüllü Belgesel Filmler, Kemal Sunal’ın Anısına, Yaprak Dökümü, Görme ve İşitme Engelliler İçin Filmler, Çocuk Filmleri, Dünya Tersine Dönse Senden Vazgeçmem, Ödüllü Kısalar ve Onur Ödülü başlıkları altında gösterilecek.

Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşiler de, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkanı da bulacak.

MUFF ilk yılından başlayarak her yıl, filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş, Türk sinemasının iki büyük ismine ‘Festival Onur Ödülü’ verecek. Bu yıl verilecek ödüllerde, sanatçılar ödüllerini Açılış Gecesi’nde alacak. Ayrıca en sevilen filmlerinden biri, yıllar sonra beyazperde de bir kez daha gösterilecek. Sanatçılar bu gösterimlerde sevenleriyle buluşacak.

Türk sinema tarihinin önemli bir yapıtı, Festival kapsamında yenilenerek Malatyalı sinemaseverlere sunulacak, Festival’in ardından bu filmin yeni kopyası ulusal sinema arşivine kazandırılacak.

Sinemaseverler -özellikle gençler- dolu dolu bir festival haftası yaşayacak. Ücretsiz sinema kurslarıyla, bir filmin tüm yapım süreçlerini, sinema sektörünün önde gelen isimlerinden öğrenecek. Senaryo, oyunculuk, film çekimi, ses ve kurgu gibi ayrı ayrı alanlarda verilecek atölyelerde, daha spesifik ve derinlemesine bilgiler alarak, teorik bilgilerini pratikle buluşturacaklar.

Film gösterimleri, sinema kursları, atölyeler, sergiler, panel ve söyleşilerle dolu; kültür sanat hayatınızı sinemayla renklendirmeye hazırlanan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde buluşmak dileğiyle İyi Festivaller!



Festival Bölümleri

Panorama
Japonya Sinemasının Yedi Yüzü
Ödüllü Belgeseller
Kemal Sunal Anısına
Yaprak Dökümü
Özel Gösterimler
Galalar
Mişmiş
Gördüm, Duydum, Biliyorum
Ödüllü Kısalar








Basın Bülteni

Malatya'da Yeni Bir Festival ve İki Yeni Yarışma!
1. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ (MUFF)
26 KASIM - 2 ARALIK 2010

Altı bin yıl öncesine dayanan tarihiyle, dünyanın en eski kentlerinden biri olarak en eski saraya ve kral mezarına ev sahipliği yapan Malatya, şimdi yeni bir festivale ve iki yeni yarışmaya ev sahipliği yapacak!

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın himayesinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım - 2 Aralık 2010 tarihleri arasında hayata geçirilecek. Festival'in program ve organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'yle adını duyuran İstanbul Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesinde büyük destek veriyor.

Festival Danışma Kurulu

Festival film programının oluşturulması; yan etkinliklerin ve onur ödülleri sahiplerinin belirlenmesi; festival programında yer alan yarışmaların ön ve ana jürilerinin belirlenmesi gibi konularda yetkili olan Danışma Kurulu; 16 yıl boyunca İstanbul Film Festivali'nin yönetiminde görev almış Ali Sönmez; SİYAD Üyesi ve sinema yazarı Alin Taşçıyan; Türk sinemasının en önemli isimlerinden oyuncu İzzet Günay; tiyatro ve sinema oyuncusu Kenan Işık; yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ve oyuncu Nehir Erdoğan'dan oluşuyor.

100'e Yakın Film!

Festival süresince 65'i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100'e yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2010 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak.

Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânı da bulacak.

Festival programında yer alacak filmler; Yarışmalı Resmi Bölüm, Galalar, Panorama (Dünya Sineması), Japon Sinemasının Yedi Yüzü, Ödüllü Belgesel Filmler, Kemal Sunal'ın Anısına, Yaprak Dökümü, Görme ve İşitme Engelliler İçin Filmler, Çocuk Filmleri, Dünya Tersine Dönse Senden Vazgeçmem, Ödüllü Kısalar ve Onur Ödülü başlıkları altında gösterilecek.

MUFF ilk yılından başlayarak her yıl, filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş, Türk sinemasının iki büyük ismine 'Festival Onur Ödülü' verecek. Bu yıl verilecek ödüllerde, sanatçılar ödüllerini Açılış Gecesi'nde alacak. Ayrıca en sevilen filmlerinden biri, yıllar sonra beyazperde de bir kez daha gösterilecek. Sanatçılar bu gösterimlerde sevenleriyle buluşacak.

Türk sinema tarihinin önemli bir yapıtı, yenilenmiş kopyası hazırlatılarak, önce Festival'in Açılış Gecesi'nde konuklara, ardından da Festival salonlarında Malatyalı sinemaseverlere sunulacak. Festival'in ardından bu filmin yeni kopyası ulusal sinema arşivine kazandırılacak.

Ayrıca Festival'in yan etkinlikleri olarak ücretsiz sinema kursları, atölyeler, sergiler, söyleşi ve paneller de bir hafta boyunca Malatyalıların ilgisine sunulacak.

MİZAH TÜRÜNDE İKİ YENİ YARIŞMA!

Mizah filmleri olmasa, sinema tarihi ne kadar can sıkıcı olurdu!

Mizah filmleri tüm dünyada olduğu gibi; 'en iyi' filmler arasında gösterilseler de, milyonlarca seyirciyle buluşsalar da, halkın gönlünde taht kursalar da, iş festival ödüllerine geldiğinde pek de itibar görmezler. Dünyada dağıtılan ödüllerde olduğu gibi ülkemizde de, mizah türünde çekilen filmler ve bu filmlerin yaratıcı ekipleri bugüne kadar pek öyle ödüllerle buluşamadı.

Ancak bu kötü kader artık değişiyor, çünkü sadece 'Mizah' türünde çekilmiş filmler ve bunlara emek verenler, Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ödüllerle buluşacak. Hem de iki yarışmada birden!

Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması

Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlamak üzere mizah ve alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin birlikte yarışacağı, Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması'nı hayata geçiriyor.

Uluslararası Yarışma'da toplam 12 film 'Altın Kayısı Ödülü' için yarışacak. Festival Danışma Kurulu ve Yarışma Seçici Kurulu tarafından belirlenecek olan filmler, yarışma ana jürisi tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında değerlendirilecek.

Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması için son başvuru tarihi 1 Ekim
2010.

Yarışmaya katılmak isteyen ve festivalin www.malatyafilmfest.com adresinde duyurulan Festival Yönetmeliği'nde belirtilen özelliklere uygun olan film sahiplerinin bu tarihe kadar Festival Merkezi'ne başvurmaları gerekmekte.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen yerli ve yabancı toplam 12 film; yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, sinema öğretim üyesi ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ön elemeyi geçip yarışmaya hak kazanan filmler ve ana jüri üyelerinin isimleri, Ekim ayı sonunda yapılacak Festival Basın Toplantısı'nda katılımcılara ve basına duyurulacak. Ödüle değer görülen filmler ve sanatçılar ödüllerini 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak olan Festival Ödül Töreni'nde alacak.

Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere verilecek ödüller aşağıdaki şekilde olacak:

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Senaryo
En İyi Kadın Oyuncu
En İyi Erkek Oyuncu
Jüri Özel Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film)
Kemal Sunal Halk Ödülü

Katılımcılar Yarışma Katılım Formları'na, Festival Merkezi'nden ya da Festival'in yukarıda belirtilen web adresinden ulaşabilirler. Ayrıca Festival Merkezi'ni telefonla arayarak Yarışma Koordinatörleri Cemre Ceren Asarlı ve Hande Öçalan'dan ayrıntılı bilgi alabilirler.

10.000 Euro
3.000 Euro
3.000 Euro
3.000 Euro
3.000 Euro

ve
ve
ve
ve
ve

Altın Kayısı Ödülü
Altın Kayısı Ödülü
Altın Kayısı Ödülü
Altın Kayısı Ödülü
Altın Kayısı Ödülü
Altın Kayısı Ödülü
Plaket
Plaket

Ulusal Altın Kayısı Kısa Metraj Film Yarışması

Malatya Uluslararası Film Festivali, mizah ve alt türlerinde film çekimini teşvik etmek, bu türde film çeken genç yetenekleri ve nitelikli yapımları ödüllendirmek ve gençlere ulusal alanda isimlerini duyurma fırsatı sunmak için Ulusal Altın Kayısı Kısa Metraj Film Yarışması'nı düzenliyor.

Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin katılabileceği ulusal kısa film yarışmasının son başvuru tarihi 1 Ekim 2010.

Mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca ve animasyon toplam 15 filmin değerlendirileceği yarışmaya, 01 Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş, süresi 20 dakikayı aşmayan ve daha önce ulusal bir yarışmada En İyi Film Ödülü almamış filmler kabul edilecek.

Festival Danışma Kurulu'nun belirleyeceği, sinema sektöründen 3 kişilik ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen filmler, 15 Ekim 2010 tarihinde Festival'in web sitesinden ve basın yoluyla duyurulacak.

Yarışmaya katılmak isteyen ve festivalin www.malatyafilmfest.com adresinde duyurulan Festival Yönetmeliği'nde belirtilen özelliklere uygun olan film sahiplerinin, 1 Ekim 2010 tarihine kadar Festival Merkezi'ne başvurmaları gerekmekte.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen 15 film, 5 kişiden oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni'nde alacak.

Altın Kayısı Ödülü için yarışacak kısa filmlere verilecek ödüller aşağıdaki şekilde olacak:

En İyi Film
Jüri Özel Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film)
İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi

Detaylı Bilgi İçin:

Cemre Ceren Asarlı cemre.asarli@istanbulorg.com
Hande Öçalan
hande.ocalan@istanbulorg.com

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe 34394 İstanbul
Tel
: + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96
info@malatyafilmfest.com
bilgi@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com

Hüseyin Namık Yıldırım
Kurumsal İletişim Direktörü
Gsm : 0533 619 46 97
huseyin.yildirim@istanbulorg.com
hnyildirim@hotmail.com





Festival Takvimi

26 Kasım Cuma
27 Kasım Cumartesi
28 Kasım Pazar
29 Kasım Pazartesi
30 Kasım Salı
1 Aralık Çarşamba
2 Aralık Perşembe