4. Malatya Uluslararası Film Festivali

15-21 Kasım 2013
Son Başvuru: 20 Eylül 2013

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe 34394 İstanbul
Tel : + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96
bilgi @ malatyafilmfest.com
malatyafilmfest.com






4. Malatya Film Festivali Ödülleri Belli Oldu. 21 Kasım 2013

Malatya Film Festivali'nin dördüncü ayağı da son buldu. Festival boyunca gösterimi yapılan filmler arasından kazananlar ise belli oldu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Film Festivali son gününü özel bir Ödül Töreni ile kapatıyor. Eşref Kolçak, Muhterem Nur, Murat Soydan ve Filiz Akın gibi Türk sinemasının önde gelen isimleri ve ünlü yönetmen Rashid Masharawi Onur Ödülüne layık görülürken, festival boyunca çok sayıda yerli ve yabancı film seyircisi ile buluştu. Kendisi de Malatyalı olan Kemal Sunal'ı da unutmayan festival, oyuncuyu anmak adına özel bir sergi ve söyleşi gerçekleştirdi.

Tunç Başaran, Settar Tanrıöğen, Kenan Işık ve Sevin Okyay gibi isimlerin üyesi bulunduğu Jüri ise festival boyunca sinemaseverler ile buluşan filmleri değerlendirdi. 4. Uluslararası Malatya Film Festivali'nin ödül kazanan film, oyuncu ve yönetmen belli oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

En İyi Film Ödülü: Yozgat Blues
En İyi Yönetmen Ödülü: Mahmut Fazıl Coşkun - Yozgat Blues

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Serdar Orçin - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Ipek Türktan - Kusursuzlar

Jüri Özel Ödülü: Hayk Kirakosyan - Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
En İyi Senaryo Ödülü: Lusin Dink - Saroyan Ülkesi
SİYAD En İyi Film Ödülü: Yozgat Blues

Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü: Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması
Mansiyon Özel Ödülü: Sefertası (Dabba) ve Ömer (Omar) filmleri
En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü: Hayatın Baharı (Grzeli nateli dgeebi)

Ulusal Kısa Film Yarışması
Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü - Ü.N.K.
Kristal Kayısı En İyi Kısa Film Ödülü - Yaşamın Merkezi






4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

30 Ekim 2013 Çarşamba - Haberler - Festival ve Ödüller

15 - 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin yarışma filmleri açıklandı. Basın sponsorlarından biri olarak festivalin basın toplantısındaydık.

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Festival kapsamında yarışacak olan filmlerin duyurulduğu toplantıda Malatya Valisi Festival Onursal Başkanı Vasip Şahin festival kapsamında 137 filmin gösteriminin yapılacağını açıklarken, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise, “Malatya denince akla kayısı gelirdi. Artık uluslararası boyutta bir festival de akla geliyor” dedi.

15 - 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival süresince, film gösterimlerine katılmak isteyen sinemaseverlerden sembolik ücretler talep edilecek. Malatya Park AVM içerisinde yer alan Avşar Sinemaları ve Malatya merkezde yer alan Yeşil Sinemaları'nda gösterime girecek olan filmlerin bilet ücretleri öğrenci 3 TL, tam 4 TL olarak belirlenmiş.

Festival bünyesinde usta oyuncu Kemal Sunal ve kısa bir süre önce kaybettiğimiz Tuncel Kurtiz anısına özel gösterimler de yapılacak. Sunal'ı anmak maksadı ile oyuncunun kostüm ve aksesuarları Malatya Park AVM'de sergilenecek ve Tosun Paşa ile Propaganda filmlerinin gösterimleri yapılacak. Tuncel Kurtiz adısına 1978 yapımlı Zeki Ökten'in yönettiği ve Kurtiz'in rol aldığı Sürü filmi de festival kapsamında gösterime sunulacak.

Bu özel etkinliklerin yanısıra 4. Malatya Uluslararası Film Festivali çok sayıda atölyeye de ev sahipliğinde
bulunacak. Berat İlk'in 9-12 yaş arası 20 Malatyalı çocuk ile gerçekleştireceği Canlandıranlar Yetenek Kampı'nın yanında, Ümit Ünal ile Sinema Dili Atölyesi, Derviş Zaim: Sinemada Klasik Yapıyı Gelenekle Aşmak gibi çalışmalar da yer alacak.

Festival boyunca Orta Doğu Sineması'ndan 8 film, Azerbaycan Sineması'ndan 5 film ve İtalyan Sineması'ndan ise 5 ayrı film izleyici ile buluşacak. Festivalin bu yılki Onur Ödülü ise, sinemamızın “en güzel profiline” sahip olan kadın oyuncusu Muhterem Nur'a, değerli sanatçı Eşref Kolçak'a, Yeşilçam'ın unutulmaz jönü Murat Soydan'a ve Türk sinemasının “Avrupai yüzü” Filiz Akın'a verilecek.

Uluslararası Yarışma Jüri Üyeleri
Jüri Başkanı Jim Stark (Amerikalı Yapımcı, Oyuncu ve Senarist), Klaus Eder (FIPRESCI Genel Sekreteri, Sinema Eleştirmeni), Randa Haines (Amerikalı Yönetmen), Hania Mroue (Lübnanlı Yapımcı, Lübnan Metropolis Sanat Sinemasının Kurucusu ve Yöneticisi), Prof. Dr. Gülseren Yücel (Akademisyen, TV Program Yapımcısı, Eskişehir Film Festivali Onursal Başkanı).

Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Üyeleri
Jüri Başkanı Tunç Başaran (Yönetmen), Sevin Okyay (Eleştirmen, Yazar, Çevirmen, Tiyatro Yazarı; TV ve Radyo Programcısı), Settar Tanrıöğen (Sinema ve Tiyatro Oyuncusu), Kenan Işık (Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni), Canan Tan (Yazar).

Ulusal Film Yarışması SİYAD Jürisi
Ayla Kanbur (Sinema Yazarı, Akademisyen), Ali Koca (Zaman Gazetesi Sinema Yazarı), Erman Ata Uncu (Radikal Gazetesi Sinema Yazarı)

Ulusal Kısa Film Yarışması Jüri Üyeleri
Jüri Başkanı Seren Yüce (Yönetmen), Alice Kharoubi (Cannes Film Festivali Short Film Corner Yöneticisi), Can Evrenol (Yönetmen), Doğu Yücel (Yazar, Senarist, Müzik Eleştirmeni), Emre Yeksan (Yapımcı)



Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 / Alphan Eşeli
Gözümün Nuru / Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu
Karnaval / Can Kılcıoğlu
Kusursuzlar / Ramin Matin
Lal / Semir Aslanyürek

Saroyan Ülkesi / Lusin Dink
Üç Yol / Faysal Soysal
Yarım Kalan Mucize / Biket İlhan
Yozgat Blues / Mahmut Fazıl Coşkun

Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;
Bal (Miele) /Valeria Golino (Promiyer)
Bethlehem / Yuval Adler (Prömiyer)
Hayatın Baharı / Nana Ekvtimishvili ve Simon Groß
Ilo Ilo / Anthony Chen
İdeal Kent / Luigi Lo Cascio (Prömiyer)
Kendini Tut (Rengaine) / Rachid Djaïdani
Köpeğim Killer / Mira Fornay
Ömer (Omar) / Hany Abu-Assad
Papusza / Joanna Kos ve Krzysztof Krauze
Sefertası (Dabba)/ Ritesh Batra

Ulusal Kısa Film Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;
8 Ay / Hüseyin Aydin Gürsoy
Açlık / Güçlü Aydoğdu
Adem'in Hikayesi / Sinan Sertel
Avni Amca / Çigdem Topaloğlu
Bir Porsiyon Aşk / Barış Konbal
Küçük Pencereli Evler / Bülent Öztürk
Mod / Deniz Tarsus
Ölmez Ağacın Gölgesinde / Nail Pelivan
Patik / Güven Kara
Patika / Onur Yağız
Sadece Tek Bir Gün / Tunç Şahin
Sıradaki? / Jale Akgöl
Ü.N.K. / Umut Subaşı
Yaşamın Merkezi / Ömür Günüvar
Yolculuk / Nadim Güç





Yapımcılar Malatya Film Festivali'ne tepkili

Deniz Akçay Katıksız'ın yönettiği 'Köksüz' de eser işletme belgesi olmadığı için yarışma dışı kaldı.

Bu yıl 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan Malatya Film Festivali'ne başvuran filmlerden “Hayatboyu”, “Köksüz” ve “Daire” isimli filmler eser işletme belgeleri 27.10.2013 tarihi itibariyle festivale ulaşmadığı gerekçesiyle, ön jürinin olumlu değerlendirmesine rağmen, ulusal yarışma programından çıkarıldı.

Çıkarıldı diyoruz çünkü festivalin programının açıklandığı, The Four Seasons'da yapılan basın toplantısında gösterilen festival tanıtım fragmanında bu üç filmden de görüntüler yer almaktaydı.

Festival yönetimi tarafından "bu kuralın festival yönetmeliğinde yer aldığı, filmlere gerekli esnekliğin sağlandığı, ancak basın toplantısı tarihi itibariyle belgesini alamamış filmleri yarışmadan çıkartmak zorunda kaldıkları" ifade edilmiştir.

Uluslararası birçok festivalde gösterilen “Hayatboyu” ve “Köksüz” filmlerinin, ayrıca ilk gösterimini geçtiğimiz ay Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapmış “Daire” filminin Türkiye 'deki bir festivalde, üstelik gayet basitçe çözümlenecek bir eser işletme belgesi sorunu gerekçesiyle yarışmaya alınmaması, dünyada örneği olmayan gülünç bir tasarruftur.

Yapımcı bakış açısıyla bu konudaki görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz:
1) Her üç film de eser işletme belgesi almak üzere bakanlığa resmi başvurusunu yapmıştır. Bakanlığın dosyaları değerlendirme işlemi en fazla bir haftalık bir süreçte gerçekleşecektir. Yani festivalin düzenleneceği tarihlerde her üç filmin de eser işletme belgesi bulunacaktır.
2) Bu filmlerin hepsi daha önce İstanbul, Adana ve Antalya'daki Film Festivalleri'nde ulusal yarışmalarda gösterilmiştir.
3) Filmlere festivalde "yarışma dışı" gösterilmeleri için davet yapılmıştır. Eser İşletme Belgesi'nin "yarışma filmleri" için talep edildiği belirtilmiştir. Oysa belge gerekiyorsa festivaldeki her türlü gösterim için istenmelidir.
4) Geçen yıllarda Malatya Film Festivali’ne katılan filmlerin bazılarının gösterimden birkaç gün önce eser işletme belgelerini teslim ettikleri hatırlatılmış, ancak festival yönetiminden bu konuda kayda değer bir cevap alınamamıştır.

Festival düzenleyen valilik, belediye ve benzeri resmi kurumlar sektör pratiklerini bilmediklerinden tüm festivallerin Danışma Kurulları mevcuttur. Malatya Film Festivali'nin Danışma Kurulu'nda herhangi bir sinema filmi yapımcısının olmamasının da bu durumun meydana gelmesinde önemli rol oynadığı anlaşılmaktadır.

Mevcut 5224 sayılı “Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun” ve bu Kanuna bağlı olarak çıkartılan "Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" in “Sanatsal Etkinlikler Kapsamında Gösterilecek Filmler” başlıklı 15. Maddesinin son fıkrasında “ülke içinde üretilen filmler de kayıt ve tescil edilmiş olmak kaydıyla bu etkinliklere katılabilir” hükmü yer almaktadır. Halihazırda sinema filmlerinin kayıt ve tescilleri İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Kayıt tescil işlemleriyle birlikte filmlerin sınıflandırılması da aynı belgeyle Bakanlık tarafından yapılmaktadır. Oysa "kayıt ve tescil belgesi" ile "sınıflandırma belgesi" birbirinden farklı belgelerdir.

Kayıt tescil belgesi (bir diğer adıyla Eser İşletme belgesi), filmin gerçekleştirildiğine ilişkin, içinde filmle ilgili bilgiler dışında eser sahibi, bağlantılı hak sahibi ve yapımcıların da bilgilerini içermektedir.

Sınıflandırma belgesi ise filmin sektör uzmanları ve ilgili uzmanlık alanında olan kişiler tarafından değerlendirildikten sonra verilen ve gösterim şartlarını gösteren bir belgedir.

Yani ilk adım kayıt tescil, sonraki adım da eserin sınıflandırılması olmalıdır.
Yapımcı meslek birlikleri uzun bir süredir sinema filmlerinin "kayıt ve tescil" işleminin sektör tarafından yapılabilmesi için Sinema Genel Müdürlüğü ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile görüşmektedirler. Meslek birliklerinin faaliyet gösterdiği Güç Birliği Binası içerisinde kayıt tescil işlerini yürütebilmek amacıyla bir birim dahi kurulmuştur. Ancak ilgili yönetmelik değişikliği halen yapılmadığından sektör kayıt ve tescili kendisi gerçekleştirememekte, özellikle festivallerde gösterilecek Türk filmleriyle ilgili problemler oluşabilmektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki festivallerde gösterilen filmler de eser işletme belgesinden muaf olmalıdır. Zira festivaller filmlerin ticari olarak gösterildiği yerler değildir. Türk veya yabancı filmlerin Türkiye’deki festivallerde gösterilebilmesi için "eser işletme belgesi almaları zorunluluğu" hatalı bir uygulama olup uluslararası endüstri standartlarıyla da uyuşmamaktadır. Dolayısıyla mevcut yönetmeliğin 5224 sayılı kanun deşikliğinden sonra revize edilmesi gerekmektedir.

Ülkemizde son yıllarda giderek artan sinema filmlerinin dağıtım sorunu göz önüne alındığında festivaller seyircinin her türlü filmi izleyebileceği başlıca kültürel etkinliklerdir. Bizzat film festivali düzenleyen bir şehirde bu tip gerekçelerle filmlerin programa alınmaması ile son tahlilde izleyici cezalandırılmış olmaktadır. Bu durumun da böyle bir festivalin düzenlenmesinin temel gerekçesiyle çeliştiği düşüncesindeyiz.

Malatya Film Festivali’ni düzenleyen Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Fonu’nun uyarımızı dikkate alıp ilgili yönetmelikler değişinceye kadar en azından yarışmaya seçtiği filmlerin eser işletme belgelerini filmlerin festival gösterimi aşamasında talep etmesi gerekmektedir. Yapımcı meslek birlikleri ve Sinema Genel Müdürlüğü ile iyi iletişim halinde kolayca çözülebilecek bu sorun, bahsi geçen filmlerin ön jürinin değerlendirmesinden geçtikleri halde yarışmaya katılamayarak mağdur duruma düşmeleriyle sonuçlanmıştır.

Gelecek yıllarda bu ve benzeri oluşabilecek problemlerin çözülebilmesi için kayıt ve tescil işlemlerinin sektör tarafından yapılması gerektiğini bir kez daha kamuoyuna önemle duyururuz.

radikal.com.tr
05/11/2013





Ödüller

1. En İyi Film 75.000 TL + Kristal Kayısı Ödülü
2. En İyi Yönetmen 15.000 TL + Kristal Kayısı Ödülü
3. En İyi Kadın Oyuncu 10.000 TL + Kristal Kayısı Ödülü
4. En İyi Erkek Oyuncu 10.000 TL + Kristal Kayısı Ödülü
5. En İyi Senaryo Ödülü 10.000 TL + Kristal Kayısı Ödülü (özgün ya da uyarlama)

a) Ödüller Ulusal Uzun Film Yarışması’nın ana jürisi tarafından belirlenir.

b) Ödül kategorileri yukarıdaki gibidir.

c) Jüri gerekli gördüğü durumlarda “Jüri Özel Ödülü” adıyla, para ödülü içermemek koşuluyla filmin artistik ya da teknik dallarından birine özel ödül verebilir. Jüri Özel Ödülü bir tek yapıta ya da bir kişiye verilir.

d) En İyi Film Ödülü filmin yapımcısına verilir.

e) En İyi Yönetmen, En İyi Kadın, En İyi Erkek ve En İyi Senaryo ödülleri bu dallarda aday olan sanatçılara verilir.

f) Kristal Kayısı Ödülleri festivale katılan filmin ya da sanatçıların temsilcilerine verilir. Ancak para ödülü, gerçek ve/veya tüzel kişinin hesabına yatırılır.

g) Yarışmaya katılan filmlerde görev üstlenmiş sanatçıların yabancı uyruklu olması, ödül almasına engel değildir.

h) Ödül kazanan kişi, ödülünü almak üzere Ödül Töreni’nde bulunmak ya da bir temsilci göndermek zorundadır. Ödül Töreni’ne geçerli bir mazereti olmaksızın katılmayan ve bunu yazılı olarak bildirmeyen ya da bir temsilci göndermeyen eser sahibine parasal ödülü dâhil, hiçbir ödülü verilmez.

i) Para ödülü almaya hak kazanan eser sahiplerine ödülleri, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından en geç 31 Mart 2014 tarihine kadar ödenir.




4. Malatya Uluslararası Film Festivali
15-21 Kasım 2013
Son Başvuru : 20 Eylül 2013

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; T.C. Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin tarihleri açıklandı. Festival bu yıl 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.

Osman Alkan, Burçak Evren, İhsan Kabil, Hüseyin Hüsnü Kılıç, Esin Küçüktepepınar, Alin Taşçıyan, Nazif Tunç, Hülya Uçansu ve Gökhan Yorgancıgil’den oluşan Danışma Kurulu’nun destekleri ile hazırlanan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında usta yönetmenlerin filmleri; bağımsız sinemanın son örnekleri; ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler; ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle birlikte 130’a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek.

Film gösterimlerinin yanı sıra gerçekleşecek pek çok sergi, seminer, atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival ile Malatyalılar ve sinemaseverler bu yıl da sanat dolu bir hafta geçirecek.

Ayrıntılı Bilgi İçin: http://malatyafilmfest.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.








4. MUFF Ulusal Kısa Film Yarışma Başvuruları Başladı.

Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması başlıyor! Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Eylül 2013 Cuma.

4. MUFF Ulusal Kısa Film Yarışma Başvuruları Başladı
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda,Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; T.C. Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde kısa film heyecanı başlıyor!

Malatya Uluslararası Film Festivali,kısa film çekimini teşvik etmek; bu türde film çeken genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması’nı düzenlemeye devam ediyor.

Tüm amatör ve profesyonel kısa filmcilerin katılabileceği; kurmaca, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde çekilmiş; süresi 30 dakikayı aşmayan ve Eylül 2012 tarihinden sonra çekilmiş tüm filmler yarışmaya katılabilir.

Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak, yarışmaya katılıma engel değildir. Ancak, daha önceki yıllarda Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’na başvuran ancak ön elemeyi geçemeyen filmler bu yarışmaya katılamaz.
Yarışmaya katılmak isteyenlerin, festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkatle okumaları ve son başvuru tarihine kadar Festival Merkezi’ne filmleri ve istenen belgelerle birlikte başvurmaları gerekiyor.

Emrah Kalan (Festival Kısa Film Program Koordinatörü), Nazif Tunç (Yönetmen) ve Gökhan Yorgancıgil’den (Yönetmen) oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 15 film, Ekim 2013 tarihinde festivalin resmi web sitesinden ve medya aracılığıyla duyurulacaktır. Ön değerlendirmeyi geçemeyen film sahiplerine herhangi bir iletişim yoluyla, ön değerlendirmeyi geçemedikleri bilgisi verilmeyecektir.

Ön elemeden geçerek, yarışmalı bölüme kabul edilen 15 film, isimleri ilerleyen günlerden ilan edilecek olan ana jüri tarafından festival süresince değerlendirilecek. Birincinin Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra 5.000 TL para ödülü de kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi yapılacak Festival Ödül Töreni’nde alacak.

Yarışmaya katılmak isteyen kısa filmciler festivalin Ulusal Kısa film Yarışma Koordinasyon Merkezi’yle görüşerek, Yarışma Koordinatöründen ayrıntılı bilgi alabilirler.






4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Tarihleri Açıklandı

T.C. Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin destekleri ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin tarihleri açıklandı.

Festival bu yıl 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.

Osman Alkan (Yapımcı), Burçak Evren (Sinema Tarihçisi), İhsan Kabil (Sinema Eleştirmeni), Hüseyin Hüsnü Kılıç (Yapımcı), Esin Küçüktepepınar (Sinema Eleştirmeni), Alin Taşçıyan (Sinema Eleştirmeni), Nazif Tunç (Yönetmen), Hülya Uçansu (Akedemisyen) ve Gökhan Yorgancıgil (Yönetmen) isimlerinden oluşan Danışma Kurulu'nun destekleri ile hazırlanan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında usta yönetmenlerin filmleri; bağımsız sinemanın son örnekleri; ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler; ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle birlikte 130'a yakın film gösterilecek. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası söyleşiler gerçekleştirilecek.

Film gösterimlerinin yanı sıra gerçekleşecek pek çok sergi, seminer, atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival ile Malatyalılar ve sinemaseverler bu yıl da sanat dolu bir hafta geçirecek.