7. Malatya Uluslararası Film Festivali

9-16 Kasım 2017
Son Başvuru Tarihi : 15 Eylül 2017

Düzenleyen
Malatya Büyükşehir Belediyesi

http://www.malatyafilmfest.org.tr
facebook/malatyafilmfestivali
twitter/malatyafilmfest
instagram/malatyafilmfest

Detaylı Bilgi ve Görsel İçin:

ZB Medya & İletişim
TEL: 0212 2274005
CEP: 0544 4761329 - 0546 2665144
batuhanzumrut @ zbiletisim.com
berksenoz @ zbiletisim.com





7. Malatya Uluslararası Film Festivali Ödülleri:

Ulusal Ödüller

En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü DAHA
En İyi Yönetmen Kristal Kayısı Ödülü SARI SICAK (FİKRET REYHAN)
En İyi Senaryo Kristal Kayısı Ödülü SARI SICAK (FİKRET REYHAN)
En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü GILES NUTTGENS (BUĞDAY)
En İyi Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü BAŞAK KÖKLÜKAYA (İŞE YARAR BİR ŞEY)
En İyi Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü AHMET MÜMTAZ TAYLAN (DAHA)
En İyi Kurgu Kristal Kayısı Ödülü ÖMER GÜNÜVAR / FİKRET REYHAN (SARI SICAK)
En İyi Sanat Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü NAZ ERAYDA (BUĞDAY)
Fahri Kayahan En İyi Müzik Kristal Kayısı Ödülü KORHAN FUTACI (KIRIK KALPLER BANKASI)
Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü EKSİ BİR (YASEMİN KÜÇÜKÇAVDAR)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü ÖYKÜ KARAYEL (İŞE YARAR BİR ŞEY)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü MEHMET ÖZGÜR (SARI SICAK)
Umut Vadeden Kadın Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü İNCİNUR DAŞDEMİR (MURTAZA)
Umut Vadeden Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü HAYAT VAN ECK (DAHA)
Ulusal Kısa Metraj En İyi Film KOT FARKI (AYRİS ALPTEKİN)
Ulusal Kısa Metraj En İyi İkinci Film BİR İŞ GÖRÜŞMESİ HİKAYESİ (ALKIM ÖZMEN)
Ulusal Kısa Metraj En İyi Üçüncü Film TOPRAK (ONUR YAĞIZ)
Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel Ödülü VADİ (SALİH TOPRAK - CAN ERKAN)


Uluslararası Ödüller

Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü “Nar Bağı” / Pomegranate Orchard
Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü Hayat Van Eck (Daha)
Uluslararası En İyi Kısa Metraj Film “Annemle Geçen Bir Yaz” (Summer Time with My Mother)


Özel Ödüller

NETPAC ÖDÜLÜ Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk
SİYAD ÖDÜLÜ Buğday / Semih Kaplanoğlu
KEMAL SUNAL HALK ÖDÜLÜ Sofra Sırları / Ümit Ünal


Malatya Film Platformu

TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü Birlikte Öleceğiz (Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu, Aslı Erdem)
Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü Julia’ya Aşık Olmak (Alp Kamber, Kamil Koç)







7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu



7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ödül alan uzun metraj ve kısa filmler açıklandı!
7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde çok özel bir ödül töreni yaşandı. Ilgar Najaf’ın yönettiği “Nar Bağı”, Uluslararası Yarışmada; Onur Saylak’ın yönettiği “Daha” ise Ulusal Yarışmada “En İyi Film” ödülünü aldı. “İşe Yarar Bir Şey” filminde oynayan Başak Köklükaya Ulusal Yarışmada, “En İyi Kadın Oyuncu” seçilirken, “En İyi Erkek Oyuncu Kristal Kayısı Ödülü”nün sahibi ise “Daha” filmindeki performansıyla Ahmet Mümtaz Taylan oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Festival Direktörü Suat Köçer’in ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali, yedi günlük rüya gibi bir yolculuğun ardından görkemli bir törenle sona erdi. Gecede “Kristal Kayısı”lar sahiplerini bulurken İran sinemasının güçlü kadın yönetmeni Rahkshan Bani Etemad, Onur Ödülü aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen, Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak’ın sunduğu, sinema yıldızlarının kırmızı halıdaki ışıltılarıyla başlayan 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde sahneye ilk olarak Festival Direktörü Suat Köçer geldi. Köçer, “Çok güzel bir tablo vardı 1 hafta boyunca. Festivalde yer alan herkese, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne, Malatya halkına çok teşekkür ederim.” diyerek sahneyi Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bıraktı. Çakır, “Festivalin geçmiş yıllara göre daha kapsamlı olması ve salonların dolu olması beni çok mutlu etti. Festivalin amacına uygun şekilde yapılmış olması biz festivali düzenleyenler için gurur verici. Emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Çakır’ın ardından Maliye Bakanı Yardımcısı Dr. Cengiz Yaviloğlu da yaptığı konuşmada filmlerde, dizilerde oynayan sanatçıların kattığı değerlere dikkat çekti.

Sinemaya olan yoğun ilgi ve alakanın temsilcilerinden Kırgızistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov da yaptığı konuşmada Türkiye ve Kırgızistan arasındaki kültürel ve sinemasal benzerlikten bahsetti.

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov’un ardından gecede konuşma yapan Malatya Vali Vekili Ali Sakar da: “Sinemanın ışığı bu hafta Malatya’dan yükseldi. Malatya Film Festivali uluslararası bir marka oldu. Önümüzdeki yıllarda bu marka değeri daha da artacaktır. Festivale katkıda bulunan ve festivalimize gelen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bu yıl 7.si düzenlenen festivalin Onur Ödülü’nün sahibi kariyerinin başından itibaren dünya sinemasına damgasını vurmayı başarmış, İranlı kadın sinemacı Rahkshan Bani Etemad oldu. Etemad’a ödülünü, Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır takdim etti. Etemad de ödülü ile ilgili; “Buradan bulunmaktan çok gurur ve mutluluk duyuyorum.” diyerek hislerini paylaştı.

Onur Ödülünün ardından bu yıl ilk kez festival kapsamında gerçekleştirilen Malatya Film Platformu Yapım Destek Ödülleri de sahiplerini buldu.

Gecede TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü’nü TRT Genel Müdür Yardımcı Tuncay Yürekli, Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu ve Aslı Erdem’in “Birlikte Öleceğiz” projesine verirken, Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü ve 100.000 TL (Yüzbin) para ödülünün sahibi Alp Kamber ve Kâmil Koç’un “Julia’ya Aşık Olmak” isimli projesi oldu.Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü’nü Ertem Eğilmez ailesi adına Arzu Film Genel Müdürü Kâmil Çevikalp takdim etti.

Gecede daha sonra Ulusal ve Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması’nın kazananlarına geçildi. Uluslararası Kısa Metraj Yarışması’nın “En İyi Filmi”ni Reşat Strick açıkladı. Ödül yönetmenliğini Diana Lu’nun yaptığı “Annemle Geçen Bir Yaz” (Summer Time with My Mother) filmine verildi.

Ulusal Kısa Metraj yarışmasının kazananları ve ödül verenleri şöyle sıralandı; Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel Ödülü Vadi (Salih Toprak - Can Erkan)’nin olurken ödülünü yapımcı Yonca Ertürk, Ulusal En İyi 3. Kısa Film ödülünü alan “Toprak” (Onur Yağız)’a sinema yazarı Fırat Sayıcı, Ulusal Kısa Metraj En İyi İkinci Film Ödülünü almaya hak kazanan “Bir İş Görüşmesi Hikayesi” (Alkım Özmen)’nin ödülünü yönetmen ve yapımcı Zeynep Gülru Keçeciler verdi. Ulusal En İyi Kısa Film Ödülünü ise Ayris Alptekin’in “Kot Farkı”filmi aldı. Alptekin, ödülü sinema yazarı Sidar Serdar Karakaş’tan aldı. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda ‘En İyi Kısa Film’e Kristal Kayısı Ödülü ile 5 bin TL para ödülü verildi. Yarışmada ikinci filme 3 bin, üçüncü film ise 2 bin TL ile ödüllendirildi.

NETPAC Asya Filmleri Ödülü ise, ayrıntılı ve sofistike sinematik araçları kullanarak, yalnızca Türk azınlıkların zorlu gerçekliğini değil, aynı zamanda zulüm gören gerçekleri de dokunaklı bir şekilde ortaya koyduğu gerekçesiyle “Mavi Sessizlik” filminin oldu. Ödül, filmin yönetmeni Bülent Öztürk’e Jeffrey Jeturian tarafından takdim edildi.



Uluslararası En İyi Film; “Nar Bağı”

Festivalde bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film Ödülü anlatı yapısı, şiirsel dili, derin insancıllığından, özellikle yıllarca belleklerden silinmeyecek son sahnesi ve diğer unutulmaz imgelerinden ötürü Ilgar Najaf’nın yönettiği “Nar Bağı” (Pomegranate Orchard) filmine verildi. Ödülü sahibine teslim eden Uluslararası Jüri Başkanı Nacer Khemir oldu. “Nar Bağı” filmi Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra 15.000 Euro para ödünün de sahibi oldu.

Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü ise festivalin uluslararası jüri üyesi Fatemeh Motamed Arya tarafından “Daha” adlı filmdeki çarpıcı ve güçlü performansı için genç yetenek Hayat Van Eck’e takdim edildi.

Ödül Gecesi’nde SİYAD ÖDÜLÜ’nün sahibi ise insanlığın güncel ve ertelenemez sorunlarına yaklaşımındaki tutarlı, dengeli ve sağaltıcı bakış açısı ve işlenmesi zor konuyu yalın bir dille sinemalaştırmasındaki başarısı nedeniyle Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği “Buğday” filminin olurken, Kemal Sunal Halk Ödülü ise Ümit Ünal’ın yönettiği “Sofra Sırları” filminin oldu.

Festivalde bu yılın Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın kazananları, Kristal Kayısı Ödüllerini birbirinden değerli isimlerden aldılar.

Ulusal Yarışma En İyi Film Ödülü’nü açıklamak üzere sahneye Festival Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır geldi.

Sosyal bir meseleyi, yarattığı derinlikli karakterlerle, güçlü ve etkili bir biçimde aktardığı için, bir ilk film için beklentileri aşan olgunlukta, çağdaş bir sinema dili kullanarak, katmanlı okumalara açık bir hikaye kurduğu için, yarattığı gerilim ve merak duygusunu eksiltmeden sonuna taşıdığı ve bütünlüklü bir sinema cümlesi kurduğu için, yaratıcılarının görsel, sanatsal, dramatik hikaye anlatımındaki becerisini ve hevesini daha ileriye taşımaları için en iyi film ödülüne Onur Saylak’ın yönettiği “Daha” filmi layık görüldü. Onur Saylak “En İyi Film Kristal Kayısı Ödülü ve 100.000 (Yüz Bin) TL para ödülünü Çakır’dan aldı. Saylak, ödül ile ilgili şunları söyledi; “Bu ödülü festivale katılan tüm filmler adına alıyorum” diyen Saylak, Hakan Günday’a böyle güzel bir roman yazdığı ve kendisiyle paylaştığı için teşekkür etti.



“Ödülümü Tüm Kadınlar için Alıyorum”

“İşe Yarar Bir Şey” filmi ile Ulusal Yarışma’da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Başak Köklükaya yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Her seferinde kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Çok heyecanlanıyorum. Bu heyecan bir taraftan da çok hoşuma gidiyor. Tüm oyuncu arkadaşlarımla bu heyecanımı paylaşıyorum. Bir kez daha çok gururlandım. Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’ya çok teşekkür ediyorum. Ben de bu ödülü ekibim adına alıyorum ve bir de tüm kadınlar için alıyorum.”

Ulusal Uzun Metraj Yarışma Jüri Özel Ödülü’nün sahibi ise Yasemin Küçükçavdar’ın yönettiği “Eksi Bir” filmi oldu. Küçükçavdar, ödülü ünlü oyuncu Oktay Kaynarca’dan aldı.

“İlk filmini yapan bir yönetmenin parıldayan rejisi, iyi oyuncu yönetimi ve ustalıkla kurduğu akıcı atmosferi en iyi şekilde ve olgunlukla yansıtması sebebiyle En İyi Yönetmen Kristal Kayısı Ödülü ve 20.000 TL (Yirmi Bin) para ödülü almaya “Sarı Sıcak” filmiyle Fikret Reyhan layık görüldü. Ödülü ünlü yönetmen Selim Evci tarafından takdim edildi.

En İyi Senaryo Kristal Kayısı Ödülü ve 15.000 (On Beşbin) TL Para ödülü ise büyük bir hikâyeyi küçük harflerle yazan, bu mütevazi üslubuyla da bizi kendine borçlu bırakan “Sarı Sıcak” filminin senaristi Fikret Reyhan‘a verilirken, Fahri Kayahan En İyi Müzik Kristal Kayısı Ödülü ve 10.000 TL (OnBin) para ödülü “Kırık Kalpler Bankası” filmi ile Korhan Futacı’nın oldu. Ödülü, Festivalin İcra Kurulu Başkanı ve Belediye Genel Sekter Yardımcısı Ertan Mumcu takdim etti. En İyi Görüntü Yönetmeni Kristal Kayısı Ödülü “Buğday” filmi ile Giles Nuttgens aldı. Ödülü efsane “American History X” filminin yapımcısı John Morriessey yönetmen Semih Kaplanoğlu’na takdim etti.













7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Onur Ödülleri bu yıl 3 ustaya veriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya Valiliği’nin katkılarıyla, 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’nin “Onur Ödülleri” sinemamıza büyük emek vermiş, birbirinden değerli üç ustaya takdim ediliyor.

Festivalin bu yılki onur ödülü sahipleri; rol aldığı pek çok önemli filmle hafızalara kazınan, usta oyuncu Halil Ergün, seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam’a renk katan Belkıs Özener, kendine has duruşu ve filmleriyle Türk sinemasında derin izler bırakan yönetmen Mesut Uçakan.

Halil Ergün
Özgün filmlerin oyuncusu; Halil Ergün

Halk Oyuncuları’nda Teneke adlı oyunla profesyonel oyunculuğa adım atan ve 1976’da Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birlik Sahnesi’ni kuran Halil Ergün, 43 yıl önce Yılmaz Güney’in senaryosu olan İzin filmiyle sinemaya başladı. 1988 yılında ‘Kadın Dul Kalınca’ filminde Fatma Girik‘le birlikte oynayan Ergün, 1995 yılında yönetmenliğini Ümit Elçi’nin yaptığı Erhan Bener’in aynı adlı romanından uyarlanan Böcek filminde Nurseli İdiz, Füsun Demirel ve Meltem Cumbul ile başrolleri paylaştı. Film, aynı yıl Halil Ergün’e 3 kez En iyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı.

Çok sayıda toplumsal gerçekçi filmed rol alan usta oyuncu Halil Ergün, mesleğinde olduğu kadar kişisel yaşamında da insan hakları konusundaki duyarlılığıyla tanınıyor. Canlandırdığı karakterlerle önemli başarılara imza atan Halil Ergün’e 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Kristal Kayısı / Onur Ödülü” takdim edilecek.

Belkıs Özener
Yeşilçam Şarkılarının Sesi: Belkıs Özener

16 yaşındayken Tepebaşı'nda ilk defa sahneye çıkan Belkıs Özener, Yeşilçam’ın 4 yapraklı yoncası Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik’in yerine, unutulmaz Yeşilçam filmlerinde şarkılar seslendirdi.

Bu yıl Yeşilçam’da 50. yılını kutlayacak olan 81 yaşındaki Belkıs Özener, Fosforlu Cevriye, Sevemedim Kara Gözlüm, Karakolda Ayna Var, Azize gibi Yeşilçam’ın sevilen eserlerinin sesi olarak hafızalarda yer etti.

İlk olarak 1967 yılında “Sinekli Bakkal” filmiyle Yeşilçam’a adım atan Özener’e bu yıl 7. Malatya Uluslararası Film Festivali tarafından “Kristal Kayısı / Onur Ödülü” takdim edilecek.

Mesut Uçakan
Sinemada Bir Duruş; Mesut Uçakan

Sinemamıza 80’li yılların sonu ve 90’lı yılların başında “Reis Bey” ve “İskilipli Atıf Hoca” filmleriyle katkıda bulunan usta yönetmen Mesut Uçakan, 1978 yılında başrollerini Müjde Ar ve Bulut Aras’ın paylaştığı “Lanet” isimli filmiyle ilk uzun metrajını çekti.

Türk Sineması’nda bazı ilkleri de başlatan usta yönetmen, “Kavanozdaki Adam (1987)” ile ilk defa bilim-kurguyu denedi. “Reis Bey (1988)” ile koyu sansür döneminde ilk defa yargıyı eleştiren Uçakan, “Kelebekler Sonsuza Uçar/İskilipli Atıf Hoca (1993)” isimli filmiyle ilk defa İstiklâl Mahkemeleri şahsında yakın tarihimizi cesur bir şekilde eleştirdi.

Bazıları hasılat rekorları kıran filmlerinin senaryolarını da çoğunlukla kendisi yazan Uçakan’ın hemen her filmi gösterildiği dönemde büyük yankı uyandırdı, yoğun tartışmaların odağı oldu. Özellikle “Reis Bey” ve “Kelebekler Sonsuza Uçar / İskilipli Atıf Hoca” filmleriyle çeşitli ödüllere layık görülen Mesut Uçakan’a 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Kristal Kayısı / Onur Ödülü” takdim edilecek.






7. Malatya Uluslararası Film Festivali Programı Açıklanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali, 09-16 Kasım tarihleri arasında sinemaseverleri 7. kez buluşturmak için gün sayıyor.

Festival çalışmaları yoğun biçimde devam ederken, bu yıl yarışacak film ve projeler de belli oldu. Ulusal ve uluslararası dallarda yarışmaya hak kazanan filmler, ulusal ve uluslararası yarışmaların jüri üyeleri, festival kapsamında 11-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek ve iki projenin destek kazanacağı Malatya Film Platformu’nda finale kalan 10 proje, festival programında yer alacak film ve etkinlikler 10 Ekim Salı günü yapılacak bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

“Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması” ve “Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması” ana kategorilerinden oluşan 7. Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümlerine Türkiye ve dünyanın dört bir yanından iddialı yapımlar başvurmuş, festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Malatya Film Platformuna da yurtiçi ve yurtdışı festivallerde ödüller alan deneyimli sinemacılar büyük ilgi göstermişti.

Yarışma bölümleriyle büyük bir rekabete sahne olacak 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin basın toplantısı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Ahmet Çakır, Festival Direktörü Suat Köçer ve Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Hülya Koçyiğit’in yanı sıra ulusal jüri üyeleri, bu yıl Onur Ödülü alacak isimler ve çok sayıda sinemacının katılımıyla gerçekleşecek.

http://www.malatyafilmfest.org.tr
facebook/malatyafilmfestivali
twitter/?malatyafilmfest
instagram/malatyafilmfest

Detaylı Bilgi ve Görsel İçin:

ZB Medya&İletişim
TEL: 0212 2274005
CEP: 0544 4761329 - 0546 2665144
batuhanzumrut@zbiletisim.com
berksenoz@zbiletisim.com

 





TRT YAPIM DESTEĞİ ÖDÜLÜ BELLİ OLDU

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya Film Platformu’nun TRT Yapım Destek Ödülü belli oldu. TRT Yapım Desteği'ne başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projeler arasından jüri tarafından seçilen bir proje TRT Ön Alım Desteği ile ödüllendirilecek.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilki düzenlenecek Malatya Film Platformu başvuruları devam ederken, platform kapsamında yer alan TRT Yapım Desteği Ödülü de belli oldu. Festival Direktörü Suat Köçer, TRT’nin yapım desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projeler arasından jüri tarafından seçilen bir projenin TRT Ön Alım Desteği ile ödüllendirileceğini söyledi. Köçer, “Jüri tarfından seçilerek festivalin ödül töreninde açıklanacak proje, TRT temsilcisinin de yer aldığı jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda Ön Alım Desteği alacak. Desteğin miktarı TRT tarafından proje nitelik ve kapsamı ölçüsünde belirlenecek.” dedi.

Ön Alım Desteği’ne değinen Köçer, “Güvenceye alınmış bütçe ve kamusal destek, yapımcılar için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla TRT tarafından 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya Film Platformu çatısı altında verilecek TRT Yapım Destek Ödülü’nün ciddi bir boşluğu dolduracağına ve proje sahipleri için yapım öncesi aşamada önemli bir destek niteliği taşıyacağına inanıyorum.”

“MALATYA YAPIM DESTEK ÖDÜLLERİ” HAKKINDA
Bu yıl 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında, yapım öncesi projelere destek olarak sinema sektörüne doğrudan katkı sağlamak, yapım öncesi projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme, sunma imkânı sağlayacak Malatya Film Platformu, uluslararası festival marketleri ile ilgili çalışmalarıyla da sinema sektörüne uzun vadeli katkı sağlamayı hedefliyor. Uluslararası yapım ortaklıkları kurulmasında gerekli eğitimleri sunmak ve uluslararası ortak yapım merkezlerinden biri haline gelmek amacıyla ilk kez düzenlenen Malatya Yapım Geliştirme’de finale kalan 10 filmin yönetmen ve yapımcısı, alanında uzman isimlerle 4 gün boyunca projelerini geliştirme, sunum ve ortak yapım konularında çalışacak. Çalışma sonrasında jüri tarafından aralarından seçilecek iki projeye ise destek ödülü verilecek.

ERTEM EĞİLMEZ AİLE FİLMLERİ YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, jüri tarafından seçilen ve ana teması aile olan uzun metraj bir projeye Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü verilecek. ‘Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü’ne sahip olmak için başvuran projelerin ana temalarının da “aile” olması bekleniyor. 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde açıklanacak olan Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü almaya hak kazanan proje, 100.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

TRT YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
7. Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Yapım Geliştirme kapsamında tema sınırlaması olmaksızın başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projeler arasından jüri tarafından seçilen bir projeye de TRT Yapım Desteği Ön Alım Ödülü verilecek. Ödülü almaya hak kazanan projenin kendine özgü şartları temel alınarak düzenlenecek sözleşme doğrultusunda TRT tarafından ön alımı gerçekleştirilecek.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda deneyimli sinemacının katılarak tecrübelerini paylaşacağı Malatya Film Platformu, çeşitli söyleşi, workshop ve etkinliklerle de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sinemacıların buluşmasına ev sahipliği yapacak.

BAŞVURULAR 1 EYLÜL’DE SONA ERİYOR
Malatya Yapım Geliştirme’ye katılmak isteyen yapımcılar resmi başvurularını, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin “malatyafilmfest.org.tr” adresinde yer alan Malatya Film Platformu sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak, en geç 1 Eylül 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapabilecekler.

http://www.malatyafilmfest.org.tr
facebook/malatyafilmfestivali
twitter/malatyafilmfest‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
instagram/malatyafilmfest

Detaylı Bilgi ve Görsel İçin:
ZB Medya & İletişim
TEL: 0212 2274005 | CEP: 0544 4761329 - 0546 2665144
batuhanzumrut@zbiletisim.com & berksenoz@zbiletisim.com

26.08.2017






7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “15 Temmuz Belgeseli”

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yapımına başlanan 15 Temmuz belgeselinin çekimleri devam ediyor. Azerbaycanlı ünlü yönetmen Elçin Musaoğlu imzası taşıyan belgesel, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan olayları kardeş ülke Azerbaycan gözüyle beyazperdeye taşıyacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7. kez düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’nde birçok etkinlik bu yıldan başlamak üzere yıla yayılarak gerçekleştirilecek. Her yıl bir belgeselin yapımını üstlenecek olan festivalin bu yılki belgesel teması 15 Temmuz Darbe Girişimi.

Dört Şehirde Çekim Yapıldı
Çekimlerine geçtiğimiz mayıs ayı sonunda Bakü’de başlanan belgesel, 15 Temmuz’da yaşanan olayları Azerbaycanlıların tanıklığıyla aktarıyor. Azerbaycanlı sanatçı, işadam ve bazı vatandaşların o geceye dair izlenimlerini içeren belgesel, Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da yaşadıkları çarpıcı olayları da tanıkların gözünden aktaracak. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen çekim ekibi Bakü’de yapımına başlanan belgeselin çekimlerine İstanbul, Ankara ve Kocaeli’de devam etti. Daha sonra Malatya’ya geçen yönetmen ve ekibi, şehirde yaşayan Azerbaycanlı öğrencilerin burada yaşadıkları olayları dinledi. Öğrencilerin gözlemleri doğrultusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi başta olmak üzere şehrin o geceki hareketli noktalarından çekimler yapan ekip, buradaki çekimlerin ardından yeniden İstanbul’a geçti. Ekip, İstanbul’un ardından Bakü’deki diğer çekimlerle belgeseli tamamlamış olacak.

Türkiye, Türkiye’den ibaret değil!
Ekim ayında düzenlenecek galada gösterimi yapılacak belgeselin yönetmen koltuğunda ‘Nabat’ ve ‘40. Kapı’ adlı uzun metraj filmleriyle uluslararası birçok festivalde beğeni toplayan ve çeşitli ödüller alan, Azerbaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu oturuyor. Belgesel teklifini aldığında duyduğu mutluluğu dile getiren Musaoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yalnızca Türkiye’ye değil aynı zamanda Türki Cumhuriyetler ve tüm Türklere karşı yapıldığını söyledi. Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını ifade eden Musaoğlu, Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da Türkiye’nin birçok şehrinde halkla birlikte sokaklara dökülerek direnişe katılmalarının da bundan kaynaklandığını belirtti.

Yaşadığımız döneme dair önemli bazı meseleleri her yıl sinemacıların gözüyle kayıtlara geçirmek istediklerini belirten Festival Direktörü Suat Köçer, bu yıl ilk defa yapımı üstlenilen belgeselde, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin Türkiye dışından nasıl gözüktüğü sorusuna Azerbaycan örneği üzerinden cevap aradıklarını dile getirdi. Köçer, “Belgesel, Azerbaycanlıların 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısında Türk halkıyla birlikte verdikleri mücadeleyi ve o geceye dair yaşadıkları çarpıcı olayları aktarmanın yanı sıra, iki halkın derin bağlarını bir kere daha gözler önüne serecek” dedi. Köçer, belgeselin Ekim ayında Malatya’da yapılacak galada gösterileceğini ve ayrıca festival kapsamında da izleyiciyle buluşacağını hatırlattı.

20 Temmuz 2017






7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ustalara ödül

Bu yıl 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’nin 'Onur Ödülleri' sinemanın efsane isimleri Halil Ergün, Belkıs Özener ve Mesut Uçakan'a verilecek.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ‘Onur Ödülleri’nin kime verileceği belli oldu. Festival bu yıl, usta oyuncu Halil Ergün, seslendirdiği unutulmaz şarkılarla Yeşilçam'a renk katan Belkıs Özener ve kendine has duruşu ve filmleriyle Türk sinemasında derin izler bırakan yönetmen Mesut Uçakan’a ödül takdim edecek.

Çok sayıda toplumsal gerçekçi filmde rol alan usta oyuncu Halil Ergün, mesleğinde olduğu kadar kişisel yaşamında da insan hakları konusundaki duyarlılığıyla tanınıyor. Canlandırdığı karakterlerle önemli başarılara imza atan Halil Ergün'e 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde ‘Kristal Kayısı / Onur Ödülü’ takdim edilecek. 16 yaşındayken Tepebaşı’nda ilk defa sahneye çıkan ve Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik'in yerine unutulmaz Yeşilçam filmlerinde şarkılar seslendiren Belkıs Özener de ‘Kristal Kayısı / Onur Ödülü’ alacak. Bir diğer ödül alacak isim ise çektiği filmlerle yoğun tartışmalara neden olan ve izlenme rekorları kıran Mesut Uçakan olacak.

sozcu.com.tr
12 Haziran 2017





Malatya Film Destek Başvuruları için Son 15 Gün!

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu başvuruları için son gün 1 Eylül Cuma,

Üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme ve yapım öncesi desteklenmesi ve sektör aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlayan Malatya Film Platformu 11-15 Kasım 2017 tarihlerinde 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında gerçekleştirilecek.

Jüri ve finalistlerinin ekim ayında düzenlenecek basın toplantısında açıklanacağı Malatya Film Platformu’na başvurular 1 Eylül 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek. Başvuran projeler arasından seçilecek iki ayrı kategoriden 10 proje, Malatya Yapım Geliştirme’de finale kalacak.

“MALATYA YAPIM DESTEK ÖDÜLLERİ” HAKKINDA:
Bu yıl 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında, yapım öncesi projelere destek olarak sinema sektörüne doğrudan katkı sağlamak, yapım öncesi projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme, sunma imkânı sağlayacak Malatya Film Platformu, uluslararası festival marketleri ile ilgili eğitimleriyle de sinema sektörüne uzun vadeli katkı sağlamayı hedefliyor. Uluslararası yapım ortaklıkları kurulmasında gerekli eğitimleri sunmak ve uluslararası ortak yapım merkezlerinden biri haline gelmek amacıyla ilk kez düzenlenen Malatya Yapım Geliştirme’de finale kalan 10 filmin yönetmen ve yapımcısı, alanında uzman isimlerle 4 gün boyunca projelerini geliştirme, sunum ve ortak yapım konularında çalışacak. Çalışma sonrasında jüri tarafından aralarından seçilecek iki projeye ise destek ödülü verilecek.

ERTEM EĞİLMEZ AİLE FİLMLERİ YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
1970’li yıllardan itibaren Arzu Film çatısı altında imza attığı yapımlarla aile olgusunu öne çıkaran ve bu filmlerle bir döneme damgasını vuran Ertem Eğilmez’in aile filmlerinden ilham alınarak, bu yıldan itibaren, Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, jüri tarafından seçilen ve ana teması aile olan uzun metraj bir projeye Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü verilecek.

Toplumsal eleştirilerin yanı sıra, aile bireylerinin tüm zorluklara karşı kenetlendiği, birlik ve dayanışma duygusunun öne çıktığı filmlerinde dramla güldürüyü buluşturan, ustalıklı hikâyeleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan Ertem Eğilmez’in bugün de aynı ilgiyle karşılanan filmlerinin izinde, ‘Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü’ne sahip olmak için başvuran projelerin ana temalarının da “aile” olması bekleniyor.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde açıklanacak olan Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü almaya hak kazanan proje, 100.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

TRT YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
7. Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Yapım Geliştirme kapsamında tema sınırlaması olmaksızın başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projeler arasından jüri tarafından seçilen bir projeye de TRT Yapım Desteği verilecek.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda deneyimli sinemacının katılarak tecrübelerini paylaşacağı Malatya Film Platformu, çeşitli söyleşi, workshop ve etkinliklerle de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sinemacıların buluşmasına ev sahipliği yapacak. Malatya Yapım Geliştirme ve ana kategorilere ait yarışma yönetmelikleri ve başvuru formlarına malatyafilmfest.org.tr adresinden ulaşılabilir.

http://www.malatyafilmfest.org.tr
https://www.facebook.com/malatyafilmfestivali
https://twitter.com/malatyafilmfest
https://www.instagram.com/malatyafilmfest


Detaylı Bilgi ve Görsel İçin:

ZB Medya&İletişim
TEL: 0212 2274005
CEP: 0544 4761329 - 0546 2665144

batuhanzumrut @ zbiletisim.com
berksenoz @ zbiletisim.com






7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başvuruları Başladı

09-16 Kasım 2017 tarihleri arasında, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali yönetmelikleri ve başvuru formları, festivalin resmi İnternet sitesi olan "malatyafilmfest.org.tr" da yayımlandı.

Yenilik ve sürprizleriyle 7. kez sinemaseverleri bir araya getirecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümünün bu yılki ana kategorileri “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” ve “Uluslararası Kısa Metrajlı Film Yarışması” olarak belirlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek “Malatya Film Yapım Desteği” kapsamında ise iki uzun metrajlı filme yapım desteği sağlanacak.

Ulusal uzun metraj ödüle doyacak
Festival kapsamında her yıl sinemanın yeni ve nitelikli ürünlerini izleyiciyle buluşturmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını özendirmek ve Türk sinemasının ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmak adına düzenlenen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışmasına kurmaca, belgesel ve canlandırma türünde filmler başvurabilecek. 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar festivalin resmi İnternet sitesinden başvuruların kabul edileceği bu kategoride ‘En iyi Film’e, Altın Kayısı Ödülü ile birlikte 100 bin Türk Lirası para ödülü verilecek.

Ulusal yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni, Fahri Kayahan En İyi Müzik, Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film), Jüri Özel Ödülü (En İyi Film), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Umut Vaat Eden Kadın Oyuncu, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ve Türk Sinemasına Katkı Ödülleri de verilecek.

“Bu yıl dikkatler ‘kısa’ların üzerinde”
Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında, Festival Direktörü Suat Köçer, bu yıl kısa film alanındaki yenilikler kapsamında, Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışmasında finale kalan 10 filmin, program dahilindeki uzun metraj filmler öncesinde, büyük salonlarda DCP formatında gösterileceğini, bu yolla kısa filmcilerin emek ve heyecanlarının geniş kitlelere ulaştırılacağını açıklamıştı. Bu yıldan itibaren Uluslararası Kısa Metrajlı Film Yarışması kategorisinin eklendiği 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin dikkat çekecek yeniliklerinden biri diğeri ise Kısa Metrajlı Film Yarışmasında tek film yerine üç filme ödül verilecek olması. 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar festivalin resmi İnternet sitesinden başvuruların kabul edileceği bu kategoride ‘En İyi Kısa Film’e Altın Kayısı Ödülü ile 5 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ikinci film 3 bin, üçüncü film ise 2 bin TL ile ödüllendirilecek.

Malatya Film Yapım Desteği
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivalinin önemli yeniliklerinden Malatya Film Yapım Desteği kapsamında, Ertem Eğilmez Aile Filmleri Desteği ve TRT Bağımsız Film Desteği olmak üzere, iki ayrı kategoriden seçilecek birer uzun metrajlı film projesine yapım desteği verilecek. Malatya Film Yapım Desteğinin yönetmelikleri, başvuru tarihleri ve başvuru formları önümüzdeki günlerde, festivalin resmi İnternet sitesi olan malatyafilmfest.org.tr adresinde yayımlanacak.

Ana kategorilere ait yarısma yonetmelikleri ve basvuru formlarına malatyafilmfest.org.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

IHA
02 Haziran 2017








Malatya Film Destek Başvuruları Başladı

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu başvuruları başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ilki gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu başvuruları bugün başladı.

Üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme ve yapım öncesi desteklenmesi ve sektör aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlayan Malatya Film Platformu, 11-15 Kasım 2017 tarihlerinde 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında gerçekleştirilecek.

Malatya Film Platformu’na başvuran projeler arasından seçilecek iki ayrı kategoriden 10 proje, Malatya Yapım Geliştirmede finale kalacak.

“MALATYA YAPIM DESTEK ÖDÜLLERİ”
Bu yıl 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında, yapım öncesi projelere destek olarak sinema sektörüne doğrudan katkı sağlamak, yapım öncesi projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme, sunma imkânı sağlayacak Malatya Film Platformu, uluslararası festival marketleri ile ilgili eğitimleriyle de sinema sektörüne uzun vadeli katkı sağlamayı hedefliyor. Uluslararası yapım ortaklıkları kurulmasında gerekli eğitimleri sunmak ve uluslararası ortak yapım merkezlerinden biri haline gelmek amacıyla ilk kez düzenlenen Malatya Yapım Geliştirme’de jüri tarafından, finale kalan 10 film arasından seçilen iki projeye ise destek ödülü verilecek.

ERTEM EĞİLMEZ AİLE FİLMLERİ YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
1970’li yıllardan itibaren Arzu Film çatısı altında imza attığı yapımlarla aile olgusunu öne çıkaran ve bu filmlerle bir döneme damgasını vuran Ertem Eğilmez’in aile filmlerinden ilham alınarak, bu yıldan itibaren, Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, jüri tarafından seçilen ve ana teması aile olan uzun metraj bir projeye Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü verilecek.

Toplumsal eleştirilerin yanı sıra, aile bireylerinin tüm zorluklara karşı kenetlendiği, birlik ve dayanışma duygusunun öne çıktığı filmlerinde dramla güldürüyü buluşturan, ustalıklı hikâyeleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan Ertem Eğilmez’in bugün de aynı ilgiyle karşılanan filmlerinin izinde, ‘Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü’ne sahip olmak için başvuran projelerin ana temalarının da “aile” olması bekleniyor.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde açıklanacak olan Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü almaya hak kazanan proje, 100.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

TRT YAPIM DESTEK ÖDÜLÜ
7. Malatya Uluslararası Film Festivali, bu yıldan itibaren, Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, tema sınırlaması olmaksızın, jüri tarafından seçilen bir projeye TRT Yapım Destek Ödülü vermeye hazırlanıyor.

Serbest konulu film yapım desteğine dair ayrıntılar önümüzdeki günlerde festival yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Malatya Yapım Geliştirmeye katılmak isteyen yapımcılar resmi başvurularını, Malatya Uluslararası Film Festivali’nin “malatyafilmfest.org.tr” adresinde yer alan Malatya Film Platformu sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak, en geç 1 Eylül 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapabilecekler.

Ana kategorilere ait yarışma yönetmelikleri ve bas¸vuru formlarına malatyafilmfest.org.tr adresinden ulaşılabilir.


Film Arası Dergisi
5 Temmuz 2017























_______________________________________________________________________________



7. Malatya Uluslararası Film Festivali
4 - 10 Kasım 2016

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe 34394 İstanbul
Tel : + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96
bilgi @ malatyafilmfest.com
malatyafilmfest.com




Malatya Film Festivali’ne 'FETÖ' darbesi
7. Uluslararası Malatya Film Festivali valilik tarafından iptal edildi.

4-10 Kasım tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 7. Uluslararası Malatya Film Festivali herhangi bir resmi gerekçe gösterilmeden Malatya Valiliği tarafından iptal edildiği öğrenildi. Malatya’ya sanatsal anlamda bir ivme kazandıran festivali Malatya Valiliği düzenliyordu. Edindiğimiz bilgiye göre Malatya Valiliği, vali yardımcıları tarafından düzenlenen festivali, yardımcılarının açığa alınması nedeniyle iptal etti. Kısa bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında Malatya Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren ve Bülent Güven açığa alınmıştı. Öte yandan, Türkiye Sinemasına 41 yıldır emek veren Usta Sanatçı Halil Ergün, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Onur Ödülü”ne değer görülmüştü.

Ceren Çıplak
30 Eylül 2016





MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİNDEN SİNEMASEVERLERE KİTAP HEDİYESİ!

Malatya Uluslararası Film Festivali sinemaseverlere ve özellikle sinema eğitimi alan öğrencilere, sinema tekniği üzerine hazırlanmış yabancı bir kitabı Türkçeye kazandırarak, hediye etmeye devam ediyor!

Sinema tekniği üzerine çok az kitabın yayınlanmış olduğu ülkemizde, Malatya Uluslararası Film Festivali ilk yılından itibaren bu eksikliği giderebilmek için, özellikle yurtdışında sinema okullarında okutulan, sektörün profesyonellerinin ve akademisyenlerinin, film tekniği üzerine yayınlamış oldukları kitapları sinemaseverlerle buluşturuyor.

Geçtiğimiz yıl ilki yayınlanan ve toplamda 3 ciltten oluşan Christopher Kenworthy’nin Profesyonel Çekimler kitabının ikinci cildi festivalde ücretsiz olarak okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Çok satanlar listesine giren ilk cildin başarısının üzerine, ekleyerek geliştiren Profesyonel Çekimler 2 kitabında Kenworthy, daha da derine inerek, büyük yönetmenlerin standart diyalog sahnelerine hayat vermede kullandığı sırları gözler önüne sererken, çekim tekniklerinin kapsamlı ve uygulamaya yönelik çözümlemesini de yapıyor. Popüler filmlerden örneklerle, diyaloglu sahnelere daha iyi bir duygu, anlaşılırlık ve enerji vermek için kameranın ve oyuncuların doğru şekilde kullanımında sinemacılara yardımcı oluyor.

Kenworthy, kitabında 100 diyalog sahnesinin sahne düzenini, açılarını ve sahnelemelerini 500’den fazla fotoğraf ve illüstrasyonla okuyucularına gösteriyor.

Christopher Kenworthy’nin Profesyonel Çekimler kitabı, Malatya Uluslararası Film Festivalinin önceki yıllarda sinema dünyamıza Türkçe olarak kazandırdığı kamera kullanımı, çekim teknikleri, senaryo üzerine hazırlanmış diğer kitapları gibi, yine pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutulmaya aday bir kitap.

“İlk Profesyonel Çekimler için muhteşem bir devam kitabı. Eğer hareketli kamera kullanımının harika bir yolu varsa, Christopher Kenworthy hâlihazırda o yöntemi bize açıklamıştır. Bu kitabı öğrencilerimin kullanımına sunmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” John Badham, yönetmen, Cumartesi Gecesi Ateşi, WarGames; yazar, I’ll Be in My Trailer

Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Kayısı Araştırma - Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleriyle bu yıl 4-10 Kasım 2016 tarihleri arasında sinemaseverlerle yedinci kez buluşacak.

Sinemaseverler, akademisyenler ve sinema öğrencileri, Malatya Uluslararası Film Festivalinin yedinci yayını Christopher Kenworthy’nin Profesyonel Çekimler kitabını, festival tarihleri arasında Malatya Valiliği Film Festivali Bürosu’ndan bizzat giderek ya da daha sonrasında festival web sitesinde yer alan iletişim numaralarını arayarak ücretsiz olarak temin edebilirler.

malatyafilmfest.org.tr
31 Ağustos 2016




7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde sanatçı Belkıs Özener'e Emek Ödülü verilecek.

Festival Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Valiliğinin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde sinemaya emek veren sanatçılar ödüllendirilecek.

Bu kapsamda, Fosforlu Cevriye, Sevemedim Kara Gözlüm, Boş Çerçeve, Tamba Tumba gibi unutulmaz şarkılarla Yeşilçam filmlerinde ses veren sanatçı Belkıs Özener, "Emek Ödülü"ne değer görüldü.

Sinemanın yıldızları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik'in oynadığı filmlerde dublajla şarkıları seslendiren usta sanatçının ödülü, 4 Kasım Perşembe günü akşamı düzenlenecek festival açılış töreninde takdim edilecek.

AA
28 Eylül 2016




7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne geri sayım

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film, Kısa Film ve Uluslararası Uzun Film yarışmalarının başvuruları, 23 Eylül'de son bulacak.

Festival Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Valiliğinin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen festivale yarışmacı olarak katılmak isteyenler için başvuru süresi doluyor.

Büyük ödülün 150 bin lira olarak belirlendiği Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurmak için başka festivallere katılmış ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor.

Katılımcıların, "www.malatyafilmfest.org.tr" adresli web sitesindeki Festival Yönetmeliği'ni dikkate alarak, başvuru formunu ve burada istenen tüm materyalleri 23 Eylül mesai bitimine kadar Festival Koordinasyon Merkezi'ne göndermesi gerekiyor.
Ön jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya kabul edilen filmler, 4-10 Kasım'da ana jürinin karşısına çıkacak. Film sahiplerine ödülleri, 10 Kasım'daki törende takdim edilecek.

Öte yandan, Malatya Uluslararası Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri, Fırat Kalkınma Ajansı ile İnönü Üniversitesinin destekleriyle düzenleniyor.

AA
20 Eylül 2016




7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başvuruları İçin Son 1 Ay!

7. Malatya Uluslararası Film Festivali son başvuru tarihi 23 Eylül 2016!

2010 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen ve Malatya'da sinema rüzgarları estiren Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 7. yaşını kutluyor. 7. yılında festivalde yer alacak filmlerin seçimleri için başvurular devam ediyor.

23 Eylül'e kadar alımı devam edecek olan başvuruların sayılması için www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkate alarak başvuru formunu ve formda istenen tüm materyalleri mesai bitimine kadar Ulusal Uzun Film Yarışması Koordinasyon Merkezi’ne göndermek gerekiyor. Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra para ödülü de veren festival bu yıl En İyi Film ödülü için para ödülünü iki katına çıkararak 150.000 TL olarak belirledi. En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isim ise 15.000 TL para ödülünün sahibi olacak.

Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen filmler 4-10 Kasım tarihleri arasında ana jürinin karşısına çıkacak. Sinemaseverlerden yoğun ilgi gören yarışmada ödüle değer görülen film sahipleri 10 Kasım 2016 Perşembe gecesi düzenlenecek Festival Ödül Töreni’nde ödüllerine kavuşacak.

25 Ağustos 2016




“YÜZÜ SİNEMA” OLAN USTA SANATÇI HALİL ERGÜN’E ÖDÜL!

Türkiye Sinemasına 41 yıldır emek veren Usta Sanatçı Halil Ergün, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Onur Ödülü”ne değer görüldü!

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile yedincisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, sinemamıza büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere “Onur Ödülü” vermeye devam ediyor.

Bu yıl 04 - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde verilecek olan “Onur Ödülü”ne değer görülen isimlerden biri de Usta Sanatçı Halil Ergün.

Sinema Yazarı Alican Sekmeç’in “Yüzü Sinema” diye tanımladığı Halil Ergün, 1975 yılında İzin adlı filmle tiyatro sahnelerinden beyaz perdeye geçti ve Böcek, Film Bitti, Mum Kokulu Kadınlar gibi rol aldığı pek filmle ödüle değer görüldü. 41 yıldır kamera önünde olan ve bugün hala üretmeye devam eden Usta Sanatçıya “Onur Ödülü” 04 Kasım Cuma günü Festival Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

malatyafilmfest.org.tr
16 Ağustos 2016




7. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Her yıl Kasım ayında düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yedincisi bu yıl 04 - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’ninbu yıl yedincisi gerçekleştirilecek.

04 - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan Malatya Uluslararası Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da yenilikleri ve gelenekselleşen bölümleri ile dopdolu. Festival kapsamında; ulusal ve uluslararası yarışma filmleri; ulusal ve uluslararası dünya panoraması; bir ülke sineması; retrospektif; onur ödülü filmleri; kısa film seçkileri ve çocuk filmlerinden oluşan 100’ün üzerinde film, sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası gerçekleşecek söyleşilerle izleyiciler ve film ekipleri bir araya gelecek.

Film seçkilerinin yanı sıra gerçekleştirilecek sinema ve fotoğraf atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve konserlerle Malatyalılar ve sinemaseverler bir kez daha festivalin keyfini sürecek.

24 Temmuz 2016




FESTİVAL HAKKINDA

İlki 26 Kasım-2 Aralık 2010 tarihleri arasında, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışma içeren programıyla yolculuğunu sürdürüyor. Doğu ile batının kesiştiği, kültürel ve tarihi güzellikleri yoğun Malatya şehrinde bu ruha uygun bir seçkiyle sonbaharı renklendiriyor. Yaşam boyu başarı, onur ve emek ödülleriyle sinema camiasının değerli isimlerine saygı duruşunda bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenleniyor. Kapanış ve açılış törenlerinin ulusal veya yerel kanallardan canlı yayınlanmasıyla da daha geniş bir kitleye ulaşıyor.

Bugüne değin Ayşen Gruda, Erol Günaydın, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Kadir İnanır, Eşref Kolçak, Filiz Akın, Muhterem Nur, Murat Soydan, Selda Alkor, İzzet Günay, Ünal Küpeli, Perihan Savaş, Serdar Gökhan, John Sayles, Otar Iosseliani, Nastassja Kinski, Rade Serbedzija, Eldar Shengelaia ve Rashid Masharawi onur ödülü almak için Malatya’ya gelen isimler arasında yer aldı. 2015’ten itibaren onur ve emek ödülüne layık görülen kişiler için Tavşantepe’deki ‘Festival Kayısı Bahçesi’ne kayısı fidanları dikilmesi de anlamlı bir etkinliğe dönüştü.

Kristal Kayısı ödülü verilen festivalde belgesel ve kısa filmler dahil 100-140 arası film görücüye çıkarken, ulusal yarışmada sırasıyla Gelecek Uzun Sürer, Tepenin Ardı, Yozgat Blues, Toz Ruhu ve Kar Korsanları zafere ulaştı. Uluslararası seçkide ise No, In Bloom (Grzeli Nateli Dgeebi), Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild), Sefer Tası (The Lunchbox) gibi dünyada ses getirmiş yabancı filmler ödülle ayrıldı. Her sene sinemanın teknik tarafıyla ilgili faydalı bir çeviri kitap da onur ödülü alan isimlerin kitaplarına ekleniyor, Suriye vatandaşları için konteyner kentte yapılan gösterimler de faydalı bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşüyor.

Festivalde dünya ve Türk sinemasının değerli örnekleri, Berlin, Cannes, Venedik, Karlovy Vary, Toronto, Rotterdam gibi saygın festivallerde gösterilen filmler seyirciyle buluşuyor. Gelenekselleşen bölümler arasında: ‘Ulusal Kısa Film Yarışması’, ‘Ortadoğu Sineması’, ‘Dünya Panoraması’, ‘Mışmış’, ‘Ustaların Gözünden’, ‘Suriyeli Misafirlerimiz İçin’ yer alıyor. Film gösterimlerinin yanı sıra sinema kursları, atölyeler, sergiler ve panellerle Anadolu’nun göbeğinden ülkemizin kültür-sanat hayatını hareketlendiriyor. 2015’te 23.000’e ulaşan seyirci sayısı da organizasyonun halkla buluştuğunu anlatıyor.