11. Türkiye/Almanya Film Festivali

7 Mart-19 Mart 2006



SİNEMA DÜNYASI : TÜRKİYE

THE IMAM
TR 2005, 110 dak., 35mm
Yönetmen: İsmail Güneş
Oyuncular: Eşref Ziya, Emin Gürsoy, Ahmet Yenilmez, Mehmet Ali Tuncer, Aslıhan Güner,Burak Yenilmez
Emrullah sık sık yurtdışı seyahatlerine çıkan ve Harley Davidson motoruna tutkuyla bağlı olan modern dünya görüşlü bir işadamıdır. „Gerici“ damgasını yemekten korktuğu için, İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu gizler. Ölümcül hasta olan eski bir dostu kendisinden köyüne imam olarak gelmesini rica ettiğinde, Emrullah geçmişteki kimliğiyle yüzleşmek zorunda kalır. Köye gider, ancak köylülerin motorlu ve laptoplu bir İmam Hatipliye alışmaları kolay olmaz...

ANLAT İSTANBUL
TR 2005, 100 dak.
Yönetmen: Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay
Oyuncular: Altan Erkekli, Mehmet Günsür, Çetin Tekindor, İdil Üner, Azra Akın, Yelda Reynaud, Güven Kıraç, Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan
Beş yönetmenden farklı öykülerle Türkiye sinemasında bir ilke imza atan „Anlat İstanbul“, bu masallar kentinde geçen bir geceyi şaşırtıcı bir bütünlük içinde anlatıyor: Kader, Roman bir klarnetçiyi „Fareli Köyün Kavalcısı“ yapar; bir mafya babasının masum kızı „Kırmızı Başlıklı Kız“ olur; masum bir gence aşık olan talihsiz bir fahişe „Külkedisi“nin yazgısını paylaşır; katilinden kaçan dünyalar gü-zeli „Pamuk Prenses“ ise sekizinci cücesini Beyoğlu’nda ve İstanbul’a yeni gelmiş bir Kürt genci ise „Uyuyan Güzel“i bulur. Yönetmen ve senarist Ümit Ünal‘ın ifadesiyle, „Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu“ yüzümüze vuruyor „Anlat İstanbul“.

KALBİN ZAMANI
TR 2004, 111 dak., 35mm
Yönetmen: Ali Özgentürk
Oyuncular: Hülya Avşar, Birol Ünel, Oktay Kaynarca, Halil Ergün, Zeki Alasya
Hikayenin başında yaşlı bir dedektif bir meslektaşına başından geçen ama hiç çözemediği eski bir olayı anlatmaya başlar. Yarım yüzyıl önce aynı kadını seven üç adamdan biri esrarengiz bir cinayete kurban gitmiştir. Dedektif emeklilerinin şakayla karışık sohbetlerinde, bu dört insanın 50 yıla yayılan yaşamları, aşkları ve maceralarının kilit noktasının, İstanbul’daki Pera Palas Oteli olduğu ortaya çıkar. Hikayenin sonunda hiç beklenmedik bir gelişme meydana gelecek ve sır ortaya çıkacaktır. Gerçek bir olaydan esinlenerek yazılan “Kalbin Zamanı”, gençlik, aşk, dostluk, merak ve mizahla harmanlanmış, Agatha Christie ve Alfred Hitchock’a göndermelerde bulunan romantik bir polisiye filmi.

GÖNÜL YARASI
TR 2005, 143 dak., 35mm
Yönetmen: Yavuz Turgul
Oyuncular: Devin Özgün, Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Güven Kıraç, Erdal Tosun
Öğretmenlikten emekli olduktan sonra 17 yıl ayrı kaldığı İstanbul’a dönerek geceleri taksi kullanmaya başlayan Nazım, günün birinde hayatını bir pavyonda çalışarak kazanan Dünya ile tanışır. Kızıyla birlikte yaşayan Dünya’nın eski kocası Halil’in aniden ortaya çıkması, büyük kentin kaosunda yaşayan iki yalnız insanın kaderlerini beklenmedik bir yöne savuracaktır.

ŞİMDİ GEÇTİ BURADAN
TR 2005, 60 dak., DVD
Yönetmen: Mesut Kara
20 yıl önce bir trafik kazasında yitirilen tiyatronun efsane oyuncusu, sinemanın unutulmayan yüzü Ekran Yücel’in yaşam öyküsü, sanat serüveni...

İNSAN MANZARALARI
TR 2005, 55 dak., DVD
Yönetmen: Doğan Bol
Dünyanın her metropolünde olduğu gibi, Ankara’nın da bozuk siciliyle meşhur ve uğursuz sayılan mahalleleri var ve o mahallelerde kaçak hayatlar yaşayan insanlar ve çocuklar...

BOĞAZİÇİ’NE SIĞINDIK
TR 2001, 86 dak., Betacam
Yönetmen: Nedim Hazar
„Boğaziçi‘ne Sığındık“ belgeseli, Nazi dönemini İstanbul‘da geçirmiş olan iki Alman mülteci çocuğunun yaşamını anlatırken, Türk-Alman ilişkilerinin tarihçesinin pek bilinmeyen bir kesitine değiniyor.

MAÇAHELA ŞARKILARI
TR 2004, 30 dak.
Yönetmen: Mihriban Tanık
1921’de Anadolu’nun kuzeydoğusuna çizilen sınır, Maçahela vadisinde yaşayan 18 köyü ayırdı; 12 köy bugünkü Gürcistan’da, 6 köy ise Türkiye’de kaldı. Bu vadide insanlar akraba, şarkılar ortaktı. Akrabalar ayrıldı, ama şarkılar yüzyıllardan öncesinden bugüne geldi.






Kısa Film ve Belgesel Film Yarışması
Seçici Kurul Üyeleri

Ahmet Bayaz
1950 Ankara doğumlu. 1967’de İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Heidelberg Üniversitesi’nde Matematik ve Ekonomi öğrenimi gördü. 1986’ya kadar çeşitli kurumlarda bilimsel çalışmalar yaptı. 1987—2002 yıllarında Güney Batı Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (SWR) redaktör olarak çalıştı. 2003 yılında İstanbul’a geri döndü. Sosyalpsikoloji alanında birçok kitap yayımladı ve belgesel film çekti.

Renan Demirkan
1955 yılında Ankara'da doğdu. Lise öğrenimini tamamladığı Hannover'de 1980 yılına kadar oyunculuk eğitimi aldı. Nürnberg, Dortmund ve Köln'de tiyatrolarda çalıştı. “Dişe Diş” (1983) adlı sinema filmiyle ülke çapında tanındı. O günden bu yana televizyon filmlerinde oynamaktadır. 1991 yılında “Üç Şekerli Çay” adlı ilk romanını yazdı. Ardından dört kitabı daha yayımlandı.

Thomas Durchschlag
1974 Oberhausen doğumlu. 1994 yılında Duisburg’da Felsefe ve Sosyoloji eğitimini tamamladı. Ardından Essen’de İletişim Tasarımları öğrenimi gördü ve değişik dergilerde fotoğraf çalışmaları yayımlandı. Halen Köln Medya Sanat Yüksek Okulu Sinema ve Televizyon Bölümü’nde okuyor. İlk uzun metrajlı filmi “Yalnız” 2004 Max Ophüls Festivali’nde ödül kazandı.

Esin Küçüktepepınar
Berlin, Venedik, Montreal gibi uluslararası film festivallerinde Uluslararası Film Eleştirmenleri (FİPRESCİ) jüri üyesi olarak yer aldı. 1997 yılından bu yana sinema yazarı olarak çalışıyor. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde ve 2005 Antalya Film Festivali gibi çeşitli sinema etkinliklerinde program danışmanlığı yapıyor. SİYAD (Türkiye Sinema Yazarları Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir.

Jochen Menzel
1947 doğumlu. Frankfurt ve Berlin’de Siyasal Bilimler ve Felsefe, Bamberg ve Ankara’da Türk Dili öğrenimi gördü. Eğitmen ve film yönetmeni olarak çalışıyor. 1992 yılında “transfers-film” yapım şirketini kurdu. Göç ve çokkültürlülük alanlarında ders materyalleri hazırlıyor. Suzan Gülseren ile birlikte hazırladıkları belgesel filmleri çeşitli festivallerde tanıtıldı, ZDF ve BR gibi TV
kanallarında gösterildi.






KISA FİLM YARIŞMASI

GÖZE GÖZ
GB 2005, 15 dak., Betacam
Yönetmen: Murat Kebir
Aralarında kan davası olan iki ailenin oğullarından biri olan Efkan, engellenemez gibi görünen kaderinden kaçar ve yabancı bir ülkede rahat bir yaşam sürmeye başlar. Günün birinde düşman ailenin oğlu kendisini bulana dek.

GÖBEK BACAK KUYRUK
D 2005, 4'45 dak., Betacam
Yönetmen: Harun Çelebi
Noel kapıya dayanmıştır! Kurbanlık bir hindi kelleyi kurtarabilmek için kaçış antremanlarına başlamıştır bile. Stuttgart Medya Yüksek Okulu’ndan üç boyutlu bir animasyon filmi.

NAMUS
D 2005, 14 dak., 35mm
Yönetmen: Döndü Kılıç
Volkan Kreuzberg’deki mahalle arkadaşlarıyla arası bozulmasın diye Alman bir kız arkadaşı olduğunu saklar. Linda ise Volkan’ı kendini bağlayabilmek için ondan hamile kalır.

TERESA
USA 2005, 13 dak., 16mm
Yönetmen: Mengüç Tanrıseven
New York’ta yaşayan Antoine ve Franz komedyen olarak üne kavuşmayı düşlemektedirler.

KESİŞME
TR 2005, 15 dak., DVD
Yönetmen: Devrim Erdoğan
Babası annesini dövdüğünde, hayatında ilk defa iktidar sahibi olmayı düşledi. Bu gece de aynı hayali kuracak ve hiç tanımadığı bir insanı öldürecek.

YORGAN
TR 2005, 9 dak., DVD
Yönetmen: Caner Yalçın
12 Eylül 1980. Askerler Türkiye’de darbe yapmıştır. Bir anne çocukları için bir yorgan siparişi verince felaketler kapıya dayanır.

ÇELİK ÇOMAK
TR 2005, 3'30 dak., DVD
Yönetmen: Mehmet Ercan
Üç arkadaş, Murat, Gökhan ve Serhan bir film çekmek isterler. Ama kameraları yoktur.

HAKKIN İÇİN SESİNİ YÜKSELT
D 2005, 0'35 dak., Betacam
Yönetmen: Raphael Bruggey
„Hakkın İçin Sesini Yükselt“, social spot isimli girişimin, gençleri insan hakları için aktif mücadeleye çağırdığı bir klip.

AN
D 2005, 8'30 dak., Betacam
Yönetmen: Barış Aladağ
Philip sevgililerine sadık kalmayı pek beceremez. Fırsat bulduğu her kaçamağı değerlendirir. Nasıl olsa herşey yoluna girecektir yine.

DELİK
TR 2005, 8 dak., DVD
Yönetmen: Ali İlhan
Duvara açılan bir delik bütün köyün eğlencesi olur. Ama duvarın arkasında olan nedir?

UZAK DOĞU
TR 2005, 4'35 dak.
Yönetmen: Ali Can Meydan
Orta Doğu’da iç savaş. Çocuklar kurban mı yoksa umut mu?

TOZ
TR 2005, 14 dak., 35mm
Yönetmen: Fatih Kızılgök
2005 Avrupa Kısa Film Ödülü’ne aday gösterilen film, genç bir çiftin „toz duman“ olan yaşamını anlatıyor.





BELGESEL FİLM YARIŞMASI

YA TUTARSA?
USA 2005, 45 dak., DVD
Yönetmen: Ertuğ Tüfekçioğlu
Film, şansını Hollywood’da arayan ve bazen de bulan Türkiye kökenli göçmenlerin portrelerini çiziyor.


HİLAL‘ İN SAÇLARI
NL 2005, 25 dak., Betacam
Yönetmen: Zeynep Özkaya
12 yaşındaki müslüman bir kız, ortaokula geçmeden kısa bir süre önce başörtüsü takmaya başlayınca kendini zor bir durumda bulur.


İSTENMEYENLER
D 2005, 60 dak., Betacam
Yönetmen: Sarah Moll
Belgesel, sınırdışı edilmeden önce bir hapishanede son haftalarını geçiren altı mülteciye eşlik ediyor. Mültecilerin yanısıra, hergün insanları süren sorumlular da kameranın önünde konuşuyorlar.


OYUN
TR 2005, 70 dak., Betacam
Yönetmen: Pelin Esmer
Aslında „Oyun“ bir „sahne arkası“ filmi. Toroslarda bir köyde yaşayan, günlerini tarlada, inşaatta, evde ve bitmek tükenmek bilmeyen işlerde çalışarak geçiren dokuz kadının, yazdığı ve oynadığı tiyatro oyunu ‘Kadının Feryadı!’nın oluşma sürecini ve kadınların bu süreçte geçirdiği değişimi anlatıyor.


GÖLGE ADAMLAR
SWE 2005, 60 dak., DVD
Yönetmen: Suat Oktay Şenocak
Ailesi yıllar önce Yugoslavya’dan Türkiye’ye iltica eden yönetmen, İsveç’te mülteci olarak yaşadığı 20 ay süresince, iltica başvurusunda bulunan insanları neler beklediğini gözler önüne seriyor.


DİYARBAKIR DAMLARI
TR 2005, 27 dak., Betacam
Yönetmen: Özkan Küçük
Gün doğumundan gün batımına, damlardaki hayatın izini süren bir şiir. Şüphesiz, yaşayanlar daha iyi bilir...


EKSİK DİLEK
TR 2004, 24 dak., DVD
Yönetmen: Duygu Altıngöz, Meryem Gültabak, Selin Yıldız
Buse erkek bedeninde bir kadın; Derya ise, kadın bedeninde erkek ruhuna sahip. Bir gün boyunca hayata bakış açılarını, hayattan beklentilerini ve hayatın onlara ne kadarını verdiğini anlatıyorlar.


TRANSIT
TR 2005, 40 dak., Betacam
Yönetmen: Berke Baş
Nijeryalı ve Irak’tan Arap ve Kürt kökenli üç mülteci ailenin yolları İstanbul’da kesişir. Avrupa’ya gitmek üzere yola çıkmışlardır, ancak ne zaman sona ereceği belli olmayan bir şekilde beklemektedirler İstanbul’da.


İNCESULU EMİNE
D 2005, 60 dak., Betacam
Yönetmen: Barbara Trottnow
Emine 1966 yılında İncesu köyünü terkedip tek başına Almanya’ya gittiğinde 18 yaşındaydı. Bugün 56 yaşına gelen Emine’nin hikayesi aynı zamanda göçün tarihi.


PERVANE
TR 2004, 30 dak., DVD
Yönetmen: Ahmet Soner
İnatçı bir Kürdün ailesine sürpriz yapmak için satın aldığı yepyeni vantilatöre bir subay el koyarsa ne olur?





İnsan Hakları ve Demokrasi adına
Mahmut Tali Öngören Ödülü 2006

Seçici Kurul Üyeleri
Michael Aue, Belgesel Film Yönetmeni
Ayten Akyıldız, Türkiye/Almanya Film Festivali Program Yönetmeni
Frank Becher, Yapımcı
Selim Çelebi, İşadamı
Cornelia Julius, Yazar
Adil Kaya, Türkiye/Almanya Film Festivali Başkanı
Michael Popp, Nürnberg Belediyesi Eski Kültür Direktörü











12.03.2006
Nürnberg'de Ödüller Belirlendi...

Ödüller ve Seçici Kurulların Kararları

Uzun Film Yarışması

En İyi Film : “Molly's Way” (Molly'nin Yolu)

En İyi Kadın Oyuncu : Tülin Özen (“Meleğin Düşüşü”)

En İyi Erkek Oyuncu : David Kross (“Knallhart”/Acımasız) ve Constantin von Jascheroff (“Falscher Bekenner”/Sahte İtirafçı)

Seyirci Ödülü : “Babam ve Oğlum”

Genç Seçici Kurul Ödülü : “Meleğin Düşüşü”

Seçici Kurul Üyeleri : Uzun Metraj Film Yarışması, Genç Seçici Kurul

- - - - -

En İyi Belgesel Film : “Transit”

Seçici Kurul Özel Ödülü : “Oyun”

Seçici Kurul Üyeleri : Belgesel Film Yarışması

- - - - -

En İyi Kısa Film : “Çelik Çomak” Mehmet Ercan
Seçici Kurul Üyeleri : Kısa Film Yarışması

- - - - -

Öngören Ödülü : İnsan Hakları ve Demokrasi Adına “Die Unerwünschten” (İstenmeyenler)
Seçici Kurul Üyeleri : Öngören Ödülü Sarah Moll



(v.l.) Seçici Kurul Üyeleri Andreas Max Ströhl ve Mehmet Aslantuğ David Kross'a En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü verirken

Yönetmen Çağan Irmak
ve Seyirci Ödülü


Yönetmen Semih Kaplanoğlu,
Genc Seçici Kurul Ödülü,
Tülin Özen için temsilen
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Mehmet Ercan,
En İyi Kısa Film

Yönetmen Sarah Moll,
Öngören Ödülü





10.03.2006: Festival Görkemli Bir Geceyle Açıldı - Nürnberg'de Gözyaşları -
Festival Özel Gösterimi/Avrupa Prömiyeri:
“Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü?“

11. Türkiye/Almanya Film Festivali Salı akşamı Nürnberg CINECITTA' sinemasında geniş bir seyirci kitlesi ve sayısız konuğun katılımıyla açıldı.

Festival düzenleyicileri, basının da büyük ilgi gösterdiği açılışın ardından ilk gösterimlerin kapalı gişe oynadığını bildiriyorlar.




Antalya ve Nürnberg Belediye Başkanları açılış töreninde:
Menderes Türel ve Dr. Ulrich Maly

Yarışma Filmlerine Büyük İlgi - Nürnberg'de Gözyaşları

Uzun Metraj Film Yarışması Çarşamba akşamı “Babam ve Oğlum“ filmiyle başladı.

Türkiye'de başarıyla vizyonda olan fılm tüm seyircilere neşeli ve hüzünlü anlar yaşattı.
Türkiye’de sinemaseverlerin gönlünü fetheden film Avrupa'da da aynı ilgiyi gördü.


“Babam ve Oğlum“ prömiyerınde de ağlayan seyiriciler

Her prömiyerden sonra seyirciler yönetmen ve oyuncularla söyleşi yapma fırsatı buluyorlar.

Ödül Töreni 11 Mart 2006 Cumartesi akşamı saat 21:00'de K4 Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.




Söyleşi: Yönetmen Çağan Irmak ve oyuncu Fikret Kuşkan




Avrupa Prömiyeri: “Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü?“

Programa ayrıca eklenen “Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü?“, Cuma gecesi saat 24.00’da CINECITTA'-Arena’da Avrupa prömiyeri kapsamında sinemaseverlerle buluşuyor.

Türkiye’de yeni gösterime giren filmin yönetmeni Ezel Akay, filminin festivale katılmasından çok memnun olduğunu belirtti. Akay geçen yıl da festivale “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak“ adlı filmin yapımcısı olarak katılmıştı.

Film, 12 Mart 2006 Pazar günü saat 12.00’da CINECITTA’da tekrar gösterilecek. Pazar günkü gösterimin ardından yapılacak söyleşide, yönetmen Ezel Akay ile oyuncular Güven Kıraç ve Şebnem Dönmez seyircilerle sohbet edecekler. Festivalde yeralan tüm Türkiye yapımı filmler gibi „Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü“ de Türkçe orijinal ve Almanca altyazılı gösterilecek.





04.03.2006: Seçici Kurullar Belirlendi

Festivalin basın konferansında programın tamamı ve yarışma dalları için davet edilen seçici kurul üyeleri tanıtıldı. Seçici kurullar bu yıl da Almanya’nın ve Türkiye’nin tanınmış ve saygıdeğer uzman sinemacılarından oluşmaktadır.

Ana seçici kurulların yanısıra bu yıl ilk defa olarak genç sinemacılardan oluşan bir „Genç Seçici Kurul“ uzun metraj filmleri dalında bir filmi ödüllendirecek.

Ayrıca sinema seyircileri de “Seyirci Ödülü”nü belirleyecekler.

Mahmut Tali Öngören adına verilecek “Öngören Ödülü” Seçici Kurulu da ilk çalışmalarını tamamladı.

Seçici kurul üyeleri:
> Uzun Metraj Film Yarışması
> Belgesel Film Yarışması
> Kısa Film Yarışması
> Genç Seçici Kurul
> Öngören Ödülü


Heyecanla beklenen Ödül Töreni 11 Mart 2006 Cumartesi akşamı saat 21:00'da K4 kültür merkezinde düzenlenecektir.



04.03.2006: Ön Satışlar Başlamıştır



27.02.2006: 11. Türkiye/Almanya Film Festivali Programı Tamamlandı

Türkiye ve Almanya sinemaları, her iki ülkeden kısa, belgesel ve uzun metrajlı toplam 67 filmin gösterileceği, paneller, söyleşiler ve konserlere katılmak üzere 80’in üzerinde konuğun yer alacağı 100’ün üzerinde etkinliği içeren yoğun programıyla 11. kez Nürnberg’de buluşuyor.

Festival’ın açılışı Ferzan Özepetek’in yeni filmi “Kutsal Yürek” ile 7 Mart 2006 tarihinde CineCittà’da yapılacaktır. Biletleri CineCittà kasalarından temin edebilirsiniz. Açılışa Türkiye’den, Almanya’dan ve Amerika’dan katılacak konukların yanısıra, Nürnberg’e festivalin onur ödülünü almak üzere Ferzan Özpetek de gelecektir.


Gazete 2006
Almanca/Türkçe
(2,48 MB)


Festival Gazetesi'ni sağdaki resmi tıklayarak indirebilirsiniz.

Ücretsiz Festival Gazetesi 24 Şubat 2006 tarihinden itibaren Nürnberg Belediyesi Kültür Enformasyon Merkezi, sinemalar ve Nürnberg ve çevresindeki diğer dağıtım merkezlerinden temin edilebilir.

Festivalin tanıtım filmi CineCittà sinemasının tüm salonlarında (Almanca) ve medya sponsoru televizyon kanalları NTV ve TGRT EU’da yayınlanmaktadır (Türkçe).

Bilet ön satış CineCittà:
27 Şubat'tan itibaren (Tel. 09 11/20 66 66)

Bilet ön satış Belediye Kültür Enformasyon Merkezi:
3 Mart'tan itibaren (Tel. 09 11/2 31-40 00) Tanıtım filmi için lütfen resmi tıklayın:

Türkiye (1,20 MB)

Festival Kataloğu'nu 6 Mart'tan itibaren Nürnberg Kültür Enformasyon Merkezi'nden alabilirsiniz.


10.02.2006: Yarışma Filmleri Belirlendi

Tüm Yarışma Filmleri



Açılış Filmi Ferzan Özpetek'ten

“11. Türkiye/Almanya Film Festivali” 7 Mart 2006 tarihinde CineCittà multipleks sinemasında Ferzan Özpetek'in yeni filmi “Kutsal Yürek” filmiyle açılıyor.

Toplam 13 gün sürecek festivalin yarışma filmleri belirlendi:

Uzun Metraj Film Yarışması
Belgesel Film Yarışması
Kısa Film Yarışması

Türkiye/Almanya Film Festivali program komisyonu tarafından kısa metraj, belgesel ve uzun metraj yarışma dallarına 8 ülkeden katılan 171 film arasından toplam 32 film seçilmiştir.

Festival programı 20.02.2006 tarihinde açıklanacaktır.





18.01.2006: Türkiye/Almanya Film Festivali’ne Ödül

Türkiye/Almanya Film Festivali’nin yoğun biçimde süren hazırlıkları, Türkiye’den gelen sevindirici bir haberle yeni bir ivme kazandı. Festival, “Türkiye sinemasının Avrupa’da tanıtımına sağladığı büyük katkılardan dolayı” onyedinci kez düzenlenen Uluslararası Ankara Film Festivali’nin saygın Kitle İletişim Ödülü’nü 16 Mart 2006 tarihinde alacak. Bu tarihten dokuz gün önce, 7 Mart 2006 tarihinde ise Türkiye/Almanya Film Festivali Nürnberg’de onbirinci kez start alıyor.

Nürnberg Festivali’nin on yılı aşkın bir süredir Türk-Alman sinema diyaloğuna verdiği katkılar, Ankara’dan gelen bu ödülle onurlandırılıyor. Uluslararası Ankara Film Festivali’ni düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın gerekçeli kararında, Türkiye/Almanya Film Festivali’nin, “Türk ve Alman sinema dünyasını bir bütünlük içerisinde sunan, Türk Filmlerinin ve sanatçılarının Avrupa’da tanınmasına, filmlerin pazarlanmasına ön ayak olan ve tartışılmasını sağlayan, bu özelliğiyle kendi türünde benzeri olmayan” bir konuma sahip olduğu vurgulanıyor.

Türkiye/Almanya Film Festivali 7 Mart’ta Başlıyor

Festival düzenleyicileri halen, etkinlik kapsamındaki çeşitli yarışmalara gönderilen 150’yi aşkın kısa, belgesel ve uzun metrajlı filmi değerlendirme aşamasında. Yarışmalara seçilen yapımlar 30 Ocak 2006 tarihinde açıklanacak.

Nürnberg'de 7 Mart’ta açılacak olan “11.Türkiye/Almanya Film Festivali”nde yine sayısız sinema oyuncusu, yönetmen ve yapımcı, filmleriyle birlikte Nürnbergli sinemaseverlerle buluşacaklar.

Yarışma bölümü için öngörülen ödüller:

Uzun Film Yarışması
En İyi Film
En İyi Kadın Oyuncu
En İyi Erkek Oyuncu
Seyirci Ödülü

Kısa Film Yarışması
En İyi Kısa Film

Belgesel Film Yarışması
En İyi Belgesel Film

Öngören Ödülü
İnsan Hakları ve Demokrasi Adına
En İyi Kadın Oyuncu
En İyi Erkek Oyuncu
Seyirci Ödülü

Kısa Film Yarışması
En İyi Kısa Film

Belgesel Film Yarışması
En İyi Belgesel Film
Öngören Ödülü
İnsan Hakları ve Demokrasi Adına

Katılım Formu
http://www.fftd.net/festival2006/index.php?nav==wettbewerbe&main==wettbew
erbe-anmeldung


Yarışmaya katılmanızdan memnunluk duyarız.

Filmler uzmanlardan oluşan bir uluslararası seçici kurul tarafından
değerlendirilecektir.

Ayten Akyıldız
Filmfestival Türkei / Deutschland
Programmmanagerin

Fon: +49 911 9296560
Fax: +49 911 9296561
e-mail: Ayten.Akyildiz@interforum.net
www.fftd.net




Uzun Metraj Film Yarışması
10 Aday Film:

3 Grad Kälter
“3° Daha Soğuk”
Florian Hoffmeister, D 2005
Almanya Prömiyeri

Babam ve Oğlum
Çağan Irmak, TR 2005
Uluslararası Prömiyer

Hayal Kurma Oyunları
Yavuz Özkan, TR 2004
Uluslararası Prömiyer

Falscher Bekenner
“Sahte İtirafçı”
Christoph Hochhäusler, D 2005
Nürnberg Prömiyeri

İki Genç Kız
Kutluğ Ataman, TR 2005
Nürnberg Prömiyeri

Knallhart
“Sert Hayat”
Detlef Buck, D 2006
Nürnberg Prömiyeri


Meleğin Düşüşü
Semih Kaplanoğlu, TR 2004
Nürnberg Prömiyeri

Mollys Way
“Molly’in Yolu”
Emily Atef, D 2005
Nürnberg Prömiyeri

Nimm Dir Dein Leben
“Hayatını Yaşa”
Sabine Michel, D 2005
Nürnberg Prömiyeri

Sen Ne Dilersen
Cem Başeskioğlu, TR 2005
Uluslararası Prömiyer



Belgesel Film Yarışması
10 Aday Film:

Eksik Dilek
Duygu Altıngöz, Meryem Gültabak,
Selin Yıldız, TR 2004
Almanya Prömiyeri Emine aus İncesu
“İncesulu Emine”
Barbara Trottnow, D 2005/2006
Dünya Prömiyeri

Gölge Adamlar
Suat Oktay Şenocak, TR 2005
Nürnberg Prömiyeri De Haren van Hilal
“Hilal’ın Saçları”
Zeynep Özkaya, NL 2005
Almanya Prömiyeri

Diyarbakır Damları
Özkan Küçük, TR 2005
Uluslararası Prömiyer Oyun
Pelin Esmer, TR 2005
Nürnberg Prömiyeri

Pervane
Ahmet Soner, TR 2004
Uluslararası Prömiyer Transit
Berke Bas, TR 2005
Almanya Prömiyeri

Ya Tutarsa?
Ertuğ Tüfekçioğlu, USA 2006
Almanya Prömiyeri Die Unerwünschten
“İstenmeyenler”
Sarah Moll, D 2005
Nürnberg Prömiyeri



Kısa Film Yarışması
12 Aday Film:

An Eye for a Tooth
“Göz Göze”
Murat Kepir, GB 2005
Almanya Prömiyeri Bauch Beine Bürzel
“Göbek Bacak Kuyruk”
Harun Çelebi, D 2005
Nürnberg Prömiyeri

Çelik Çomak
Mehmet Ercan, TR 2004
Nürnberg Prömiyeri Delik
Ali İlhan, TR 2005
Nürnberg Prömiyeri

Kesişme
Devrim Erdoğan, TR 2005
Almanya Prömiyeri Moment
“An”
Barış Aladağ, D 2005
Dünya Prömiyeri

Namus
Döndü Kılıç, D 2005
Nürnberg Prömiyeri Schrei für dein Recht
“Hakkın İçin Sesini Yükselt”
Raphael Bruggey, D 2005
Nürnberg Prömiyeri

Teresa
Menguç Tanrıseven, USA 2005
Almanya Prömiyeri Toz
Fatih Kızılgök, TR 2005
Nürnberg Prömiyeri

Uzak Doğu
Ali Can Meydan, TR 2005
Almanya Prömiyeri Yorgan
Caner Yalçın, TR 2005
Almanya Prömiyeri






Türkiye/Almanya Film Festivali'ne Ödül

Türkiye/Almanya Film Festivali’nin yoğun biçimde süren hazırlıkları, Türkiye’den gelen sevindirici bir haberle yeni bir ivme kazandı. Festival, “Türkiye sinemasının Avrupa’da tanıtımına sağladığı büyük katkılardan dolayı” 17. kez düzenlenen Uluslararası Ankara Film Festivali’nin saygın Kitle İletişim Ödülü’nü 16 Mart 2006 tarihinde alacak.

Nürnberg Festivali’nin on yılı aşkın bir süredir Türk-Alman sinema diyaloguna verdiği katkılar, Ankara’dan gelen bu ödülle onurlandırılıyor. Uluslararası Ankara Film Festivali’ni düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın gerekçeli kararında, Türkiye/Almanya Film Festivali’nin, “Türk ve Alman sinema dünyasını bir bütünlük içerisinde sunan, Türk Filmlerinin ve sanatçılarının Avrupa’da tanınmasına, filmlerin pazarlanmasına ön ayak olan ve tartışılmasını sağlayan, bu özelliğiyle kendi türünde benzeri olmayan” bir konuma sahip olduğu vurgulanıyor.


Türkiye/Almanya Film Festivali 7 Mart’ta Başlıyor
Festival düzenleyicileri halen, etkinlik kapsamındaki çeşitli yarışmalara gönderilen 150’yi aşkın kısa, belgesel ve uzun metrajlı filmi değerlendirme aşamasında. Yarışmalara seçilen yapımlar 30 Ocak 2006 tarihinde açıklanacak.

Nürnberg'de 7 Mart’ta açılacak olan "11. Türkiye/Almanya Film Festivali"nde yine sayısız sinema oyuncusu, yönetmen ve yapımcı, filmleriyle birlikte Nürnberg'li sinemaseverlerle buluşacaklar.


Yarışma bölümü için öngörülen ödüller:

> Uzun Film Yarışması
>> En İyi Film
>> En İyi Kadın Oyuncu
>> En İyi Erkek Oyuncu
>> Seyirci Ödülü

> Kısa Film Yarışması
>> En İyi Kısa Film

> Belgesel Film Yarışması
>> En İyi Belgesel Film
> Öngören Ödülü
>> İnsan Hakları ve Demokrasi Adına