3. Sûfi Sinema Günleri
2. Sufisin Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo Yarışması

Son Başvuru - 18 Nisan 2022
25 Nisan 2022

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
konyakultur.gov.tr
















Sufisinema'dan Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryosu ve Kısa Film Yarışması

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2022 Mayıs ayında yapılacak 3. Sufisinema Günleri kapsamında tasavvuf filmlerine ilgi duyan herkese açık 30.000 Türk Lirası ödüllü senaryo yarışması ile senaristler ödüllendirilecek. Önceki yıllarda yüzlerce senaryonun başvurduğu Sufisinema Senaryo yarışması yine bu yıl senarist adaylarını ve senaryolarını bekliyor.

Tasavvuf dünyasının her yönüyle konu edildiği etkinlik, filmin temel taşı olan fikri-senaryoyu destekleyerek Sufisinema Günleri Etkinliği, tasavvuf ve sinema arasındaki ilgiyi işleyecek yeni film önerileri üzerine metinsel çalışmaları artırmak düşüncesinde.

Sufisinema Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na 17 Ocak 2022 - 18 Nisan 2022 tarihlerinde son başvuru gününün mesai bitimine gönderilen senaryolar değerlendirmeye alınacak.

3.yılında alanında tek ve en büyük etkinlik olan Sufisinema Günleri, bu yıl yeni bir yarışmayla sinema ve tasavvuf ilişkisine dikkat çekecek. Sufisinema Kısa Film Yarışması, Hazret-i Mevlâna’nın “Aynada gördüğüm suret senindir, aynanın değil” sözü ile yeni bir sinema yapma önerisi getirecek. Kısa Film Yarışması’na katılacaklar, Hazret-i Mevlâna’nın sözünü kısa filme dönüştürecek.

Sufisinema tarafından düzenlenen Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması ile Ulusal Kısa Film Yarışmasına 17 Ocak 2022 - 25 Nisan 2022 mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak yapımlar değerlendirilecek.

Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo ve Ulusal Kısa Film Yarışmasına yapılacak başvurular, sinema alanında usta isimler tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Uzun Metraj Senaryo Yarışması ile Kısa Film Yarışması’nda kazananlara, ödülleri 29 Mayıs 2021 tarihinde 3. Sufisinema Günleri kapsamında düzenlenecek törenle verilecek.

İlgi duyan herkesin başvurusuna açık olan her iki yarışma hakkında www.sufisinema.gov.tr sitesinden detaylı bilgi alınabilir. Yarışma başvuruları ise sufisinema@sufisinema.gov.tr adresine yapılacaktır.



https://sufisin.gov.tr/









T.C
KONYA VALİLİĞİ
KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
SUFİSİNEMA GÜNLERİ
ULUSAL KISA FİLM YARIŞMA PRENSİPLERİ


Madde 01 - AMAÇ
Ulusal Kısa Film Yarışmasının amacı; her yıl belirlenecek olan belli temalarda ülke içerisinde farkındalık oluşturmak, tema ile alakalı video çalışmalarına özendirmek, amatör ve profesyonel film çalışmalarına katkı sunmaktır. Ayrıca her yıl belirlenecek olan tema ile yeni filmlerin üretimine destek olmaktır.

Madde 02 - 2022 Yılı Kısa Film Yarışma Teması
2022 Yılı Ulusal Kısa Film Yarışması Hz. Mevlana’nın suret senindir, aynanın değil”
temasını oluşturacaktır. Hazırlanacak olan Kısa filmler doğrudan veya dolaylı olarak “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” sözünü işlemelidir. Aksi takdirde filmler değerlendirme dışında tutulacaktır
metninden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

Madde 03 - YARIŞMA TARİHİ
1- Ulusal Kısa Film yarışmasına
mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak yapımlar değerlendirilecektir. Bu tarihten sonra gelen hiçbir çalışma değerlendirilmeyecektir.
2- Ön jüri ve Ana jüri sonuçlarını internet ortamında ilan edeceklerdir.
3- Ödül Töreni 29 Mayıs 2022 verilecektir.

Madde 04 - KATILIM ŞARTLARI
Konya il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kısa film yarışması aşağıda yer alan şartlardan oluşmaktadır.
1- Yarışmaya belirlenen temaya uygun Ocak 2015 den sonra çekilmiş kısa filmler başvurabilirler. Herhangi bir etkinlikten ödül alan filmler yarışmaya başvurabilirler ancak kısa filmlerin gösterimiyle alakalı telif hakları herhangi bir organizasyona, kuruma veya kişiye devredilmemiş olması gerekmektedir. Yarışma sonucunda ödül alan filmlerde Telif hakları açısından Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tek başına yetki sahibi olmalıdır.

Ulusal Kısa Film Yarışmasının amacı; her yıl belirlenecek olan belli temalarda ülke içerisinde farkındalık oluşturmak, tema ile alakalı video çalışmalarına özendirmek, amatör ve profesyonel film çalışmalarına katkı sunmaktır. Ayrıca her yıl an tema ile yeni filmlerin üretimine destek olmaktır.

2022 Yılı Kısa Film Yarışma Teması
2022 Yılı Ulusal Kısa Film Yarışması Hz. Mevlana’nın “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” sözübu yıl ilki düzenlenen Kısa Film Yarışmasının temasını oluşturacaktır. Hazırlanacak olan Kısa filmler doğrudan veya dolaylı olarak “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” sözünü işlemelidir. Aksi takdirde filmler değerlendirme dışında tutulacaktır. Ekte 2 de yer alan açıklayıcı tema metninden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

YARIŞMA TARİHİ
Film yarışmasına 17 Ocak 2022 - 25 Nisan 2022
mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak yapımlar değerlendirilecektir. Bu tarihten sonra gelen hiçbir çalışma değerlendirilmeyecektir.
Ön jüri ve Ana jüri 16 Mayıs 2022 tarihine kadar kısa film yarışma sonuçlarını internet ortamında ilan edeceklerdir.
29 Mayıs 2022 tarihinde Sufisinema Günleri kapsamında

KATILIM ŞARTLARI
Konya il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kısa film yer alan şartlardan oluşmaktadır.
Yarışmaya belirlenen temaya uygun Ocak 2015 den sonra çekilmiş kısa filmler başvurabilirler. Herhangi bir etkinlikten ödül alan filmler yarışmaya başvurabilirler ancak kısa filmlerin gösterimiyle alakalı telif hakları herhangi bir organizasyona, kuruma veya kişiye devredilmemiş olması gerekmektedir. Yarışma alan filmlerde Telif hakları açısından Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tek başına yetki sahibi olmalıdır.

YARIŞMA PRENSİPLERİ
Ulusal Kısa Film Yarışmasının amacı; her yıl belirlenecek olan belli temalarda ülke içerisinde farkındalık oluşturmak, tema ile alakalı video çalışmalarına özendirmek, amatör ve profesyonel film çalışmalarına katkı sunmaktır. Ayrıca her yıl “ Aynada gördüğün bu yıl ilki düzenlenen Kısa Film Yarışmasının temasını oluşturacaktır. Hazırlanacak olan Kısa filmler doğrudan veya dolaylı olarak “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” sözünü işlemelidir. Aksi takdirde . Ekte 2 de yer alan açıklayıcı tema mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak yapımlar değerlendirilecektir. Bu tarihten tarihine kadar kısa film yarışma kapsamında Konya il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kısa film Yarışmaya belirlenen temaya uygun Ocak 2015 den sonra çekilmiş kısa filmler başvurabilirler. Herhangi bir etkinlikten ödül alan filmler yarışmaya başvurabilirler ancak kısa filmlerin gösterimiyle alakalı telif hakları herhangi bir organizasyona, kuruma veya kişiye devredilmemiş olması gerekmektedir. Yarışma alan filmlerde Telif hakları açısından Konya İl Kültür ve Turizm

2- Filmler en az 2 dakika en fazla 10 dakika uzunluğunda olmalı (başlangıç ve bitiş jeneriği dahil); gösterim kopyaları HD (flat ise 1998x1080px) ya da video (Quicktime Uncompressed ya da H264 codec’li MP4, MOV, MPEG) formatta hazırlanmalıdır.
3- Filmlerde kullanılan müzikler veya telif içerek tüm unsurlar film sahibini yükümlülüğündedir.
4- Filmi birden fazla isim hazırlasa da başvuru yalnızca film yönetmeni tarafından yapılmalıdır.
5- Filmde orijinal dil Türkçe dışı bir dil ise mutlaka Türkçe alt yazı ile desteklenmelidir.
6- Kısa film yarışmasına katılan hiçbir filme telif ücreti ödenmez.

Madde 05 - ÖDÜLLER
1- Ulusal Kısa film yarışmasına katılacak filmler değerlendirilecek Ana jürinin uygun gördüğü filmlere şu ödüller dağıtılacaktır.
- En iyi filme 10.000 Türk Lirası ve ödül heykelciği
- En iyi ikinci filme 7,500 Türk Lirası ve ödül heykelciği
- En iyi üçüncü filme 5.000 Türk Lirası ve ödül heykelciği
2- Ana jüri ödülleri bir den fazla filme verebilir.
3- Jüri gerekli gördüğü durumlarda, para ödülü içermemek şartıyla bir filmin sanatsal ya da teknik dallarından birine Mansiyon verebilir.
4- Maddi ödüller, ödül alan yönetmenin söz konusu filmin teliflerini Konya il kültür ve turizm müdürlüğüne devir sözleşmesini imzaladığı günden itibaren 45 gün içerisinde yönetmenin vermiş olduğu banka hesabına yatırılacaktır.

Madde 06 - BAŞVURU
Yarışmaya katılabilmek için filmin yasal sahibi olan yapımcısı ve yönetmeni başvuruda bulunur. Filmin birden fazla yasal sahibi varsa, başvuru formunda diğer yasal sahiplerin imzası ya da ek olarak yazılı onayı yer almalıdır.
A) Kısa film yarışmasına başvuracak olan filmin 3 adet dvd kopyası (üzerinde rumuz bilgisinin yazılı olduğu) bir zarfa
B) Kısa film yarışmasına başvuracak olan filmin diğer bilgileri :
1- Ekte 1’de yer alan başvuru formunun çıktısı, ıslak imzalı bir şekilde
2- Katalogda yer alacak Türkçe ve İngilizce kısa özet (elektronik ortamda)
3- Filmden fotoğraflar (3 adet ) (yüksek çözünürlükte, elektronik ortamda)
4-Yönetmeninin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte), kısa biyografisi ve filmografisi (elektronik ortamda)
5- Gösterim kopyası altyazılı ise diyalog listesi, İngilizce altyazı listesi, ayrı bir zarfa konulacaktır. Her iki zarfın üzerinde de rumuz bilgileri mutlaka yazılı olmalıdır.

İki zarf daha büyük tek zarfta birleştirilip üzerine rumuz bilgisi yazılı halde aşağıdaki adrese kargo ile gönderilmelidir.
Duygu TARI
İl kültür ve turizm Müdürlüğü Aziziye Mahallesi Mevlâna Cad. No.73 KARATAY - KONYA 0332 280 17 00 / Dâhili Hat:1752
C) Rumuz bilgisinin yazılı olmadığı eserler yarışma dışı tutulacaktır.
D) Başvuran, başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder.
Film yönetmeni Kısa Film yarışmasına başvuruda bulunduktan sonra filmini daha sonra geri çekmemeyi taahhüt eder.

Madde 07 - GÖSTERİM VE ÇOĞALTIM ŞARTLARI
1- Dereceye giren filmler Konya il kültür ve turizm müdürlüğünün uygun gördüğü ticari bir kazanç doğurmayacak şekilde tv, sosyal medya, internet, radyo, özel gösterimler gibi alanlarda süresiz ve sınırsız gösterilebilir.
2- Başvuruda bulunan yönetmen yukarıdaki maddeyi kabul etmiş sayılır.

Madde 08 - JÜRİ OLUŞUMU
A) Yarışmaya katılacak filmler, başvurular arasından Kısa Film Yarışması Ön Jürisi tarafından belirlenir.
B) Yarışmaya katılan filmler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yönetimince belirlenen jüri tarafından değerlendirilir. Kısa film yarışma Jürisi, Türkiye’den ve dünyadan film yapımcıları,yönetmenler,sinema yazarları,oyuncular,film eleştirmenleri, uzmanlar ve sinemayla ilgili sanat dallarının önde gelen kişilerinden oluşur.
C) Jüri, çalışma düzenini kendisi belirler.
D) Jüri, kararın duyurulmasından önce, tüm üyelerce imzalanmış tutanakları Konya il kültür ve turizm müdürlüğüne teslim eder.

Madde 09- ÖZEL ŞARTLAR
1- Ön jüri ve Ana jüri heyeti, gösterim için gerekli ve yeterli teknik özelliklere ve hukuki niteliklere sahip olmayan kısa filmleri yarışma dışı bırakma ve yönetmelikte değişiklik yapma hakkına sahiptir.
2- Kısa film yarışmasına katılan tüm taraflar, bu yönetmelik şartlarını kabul etmiş sayılırlar.
3- Yönetmelikte ayrıca belirlenmeyen konularda karar yetkisi, Konya il kültür ve Turizm Müdürlüğüne aittir.
4- Kısa film yarışması düzenleyicileri, Ön jüri ve Ana jürinin birinci dereceden yakınları, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ile birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.
5- Filmlerde kullanılmış herhangi bir görüntü, müzik, metin ya da herhangi bir konuda doğabilecek telif hakları ile ilgili her türlü anlaşmazlığın tarafı, tek başına filmin yasal sahibidir. Bu konuda bir uyuşmazlık çıkması durumunda filmin yasal sahibi; uyuşmazlığa müdahale ederek sorumluluğu derhal üstleneceğini, tahakkuk ettirilebilecek para cezaları ile tazminatları derhal ödeyeceğini ve/veya kendisine ödenecek tutarlardan mahsup edileceğini, Konya il kültür ve turizm müdürlüğü yönetiminin uğrayacağı maddi ve manevi her türlü zararı ikinci bir ihtar, ihbar ve mahkeme kararına gerek kalmaksızın derhal karşılayacağını kabul ve taahhüt eder.
6- İşbu yönetmeliğin uygulanması ve Kısa film yarışması çerçevesinde meydana gelen uyuşmazlıkların çözümünde Konya İcra Daireleri ve Mahkemeleri yetkilidir.

EK 1 - BAŞVURU FORMU
EK 2 - AYNADA GÖRDÜĞÜN SURET SENİNDİR, AYNANIN DEĞİL
EK 3 - RUMUZ BİLGİLENDİRME

EK - 1
BAŞVURU FORMU
FİLM BİLGİLERİ
Katılımcı Rumuz
Filmin Yapım Tarihi
Filmin Süre
Filmin Özeti (en
fazla 50 kelime)
TEKNİK BİLGİLER
Çekim Formatı
Görüntü Oranı
Renk Bilgisi
Ses
Orijinal Dili
FİLM EKİBİ
Yapımcı (varsa)
Yönetmen
Senaryo
Kurgu
Görüntü Yönetmeni
Müzik
Oyuncular
FİLMİN YASAL SAHİBİNİN;
Adı Soyadı
Görevi
Adres
Telefon
E-posta
web

* Başvuru formunu istenilen diğer bilgilerle beraber DVD ye kaydedilmiş olarak ve kâğıda basılmış, imzalanmış 2 kopya olarak gönderiniz.
Yarışma şartnamesini okudum ve kabul ediyorum. Ayrıca yukarıda künyesi belirtilen eserimin senaryo, görüntü ve müziklerinin kendine ait olduğunu ve/veya gerekli telif haklarını aldığımı, beyan eder, bu eserin tamamının veya bir bölümünün başka bir kişiye ait olduğunun tespiti halinde yasal sorumluluğun yalnızca kendime ait olacağını kabul ederim.
TARİH AD/SOYAD İMZA

EK- 2
“AYNADA GÖRDÜĞÜN SURET SENİNDİR, AYNANIN DEĞİL”
Tasavvuf ve sinema arasındaki ilişki her ne kadar bugünkü sinema ürünleri üzerinden daha açık olarak görülebilirse de, tasavvufî düşüncenin ve yaşamın kurucu babaları sayılan büyük âlimler, ârifler bin asra yakındır sinema düşüncesini oluşturan evren ve insan bakışını dile getirmişlerdir. Bunlardan en belirgin olanı İbn-i Arabî ve Ekberî düşüncede açıkça yer verilen “zıll-ı hayal” (hayalin gölgesi) kavramı ile Mevlâna ve bağlılarındaki “yaratımdaki hızın bir yanılsamayla zaman ve mekan olarak algılanması” v.b düşüncelerde mevcuttur.
Türk-İslam tarihinde ayrıca gölge oyunu denilen bir tür ilkel sinema sayılabilecek geleneksel perde oyunlarının özellikle perde gazellerinde sinema düşüncesine belirgin atıflar vardır.
Buradan bakıldığında hayat ve hayata dair her şey aslında bir aynadır ve bu aynada aksedenler gerçekte bize aittir, bizden ibarettir, bizim suretlerimizdir. Mevlâna’nın Mesnevi adlı eserinden bu yıl kısa film yarışması için önerilen “ Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” sözü, sinemayı bir ayna olarak görmeyi, okumayı; onda gördüğümüz her şeyi de kendimize ait olarak bilmeyi, kabullenmeyi anlatmaktadır. Bu bağlamda, kısa film yarışmasına gönderilecek eserlerde, izleyeceğimiz şeyler, bu eserleri ortaya koyan yönetmenlerin, senaristlerin akisleri, suretleri olduğu gibi izleyenlerin de akisleri ve suretleridir.
Sufisinema kısa film yarışması, tasavvufî açıdan bir sinema yapma ve okuma önerisidir. Böylece yönetmen, senarist, oyuncu, anlatı, olay ve diğer unsurlar birlikte bir ayna olarak belirmektedir. Bu yorum, tasavvufu tarih boyunca herkes için değerli kılan görüşü de içermektedir. Aynı zamanda bu yorum tasavvuf ehlinin “ seyretmek” ve seyrettiğinde kendini bilmek, bulmak vurgusuna da bir kapı aralamak imkânı doğurmaktadır.

EK- 3
RUMUZ HAKKINDA
Sufisin film günleri kapsamında yapılacak olan kısa film yarışması, yarışmacıların rumuzla ( takma ad ) başvuracağı bir yarışmadır. Kendinize belirleyeceğiniz bir geçici isim ile yarışmaya başvurabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kendisine “SELAM” diye bir rumuz bulan yönetmenin yarışmaya nasıl başvuracağını somutlaştırarak özetleyeceğiz.
SELAM rumuzlu finalist adayı filminin dvd kopyası üzerine okunaklı bir şekilde SELAM ibaresini yazmalıdır. Dvd kopyanın üzerinde bunun dışında hiçbir isim, yer, adres kısacası katılımcıyı anımsatacak bir ibare olmaması gerekmektedir. Dvd kopyalar üzerine rumuz yazıldıktan sonra (3 adet) bir zarf içerisine konulacak, zarf üzerine de örnek olarak aldığımız Selam rumuz okunaklı bir şekilde yazılmalı, zarf ağzı kapatılmalıdır.
Birinci zarfımız hazır.
İkinci zarfta ise başvuru şartnamesinde belirtmiş olduğumuz bilgiler yer alacak.
1- Ek 1 yer alan başvuru formunun çıktısı, ıslak imzalı bir şekilde
2- Katalogda yer alacak Türkçe ve İngilizce kısa özet (elektronik ortamda)
3- Filmden fotoğraflar (3 adet ) (yüksek çözünürlükte, elektronik ortamda)
4- Yönetmeninin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte), kısa b filmografisi (elektronik ortamda)
5- Gösterim kopyası altyazılı ise diyalog listesi, İngilizce altyazı listesi (Elektronik ortamda.)
Tüm bu bilgiler bir dvd, cd veya flash bellek içerisine atılmış, başvuru formunun çıktısı alınmış, doldurulmuş, imzalanmış bir şekilde ikinci zarf içerisine konulacaktır. Bu zarfında ağzı kapatılmış, üzerine rumuz yazılı bir şekilde olmalıdır.
Sizlere somutlaştırmak için örnek olarak aldığımız “Selam” rumuzu bu zarf üzerine de yazdıktan sonra ikinci zarfımızda hazır bir hale gelmiştir.
Her iki zarfımızda hazır olduğuna göre artık son aşamaya geldik. Her iki zarfı da birlikte daha büyük bir zarf içerisine koyup, zarfın ağzını kapatıp, silinmeyecek şekilde büyük zarfın üzerine Rumuz’u yazdıktan sonra iletişim bilgilerinde yer alan adrese kargo ile göndermeniz gerekmektedir.






____________________________________________________


04 - 07 Haziran 2020 (Ertelendi)
Son Başvuru - 1 Nisan 2020

3. SUFİSİN 2021'e ertelendi

Konya İl Kültür Müdürlüğü'nün bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği SUFİSİN Sinema Günleri pandemi önlemleri kapsamında 2021 yılına ertelendi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 04-07 Haziran 2020 tarihlerinde üçüncüsünü düzenleyeceğini duyurduğu Konya’da 3. SUFİSİN (Sufi Sinema Günleri) programını ertelediğini açıkladı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, "2019 yılında duyurusuna çıktığımız 2.Tasavvuf ve Sinema bağlamlı, Senaryo Eserlerinin Desteklenmesi amaçlı Senaryo Yarışması için gönderilen eserler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Cumhurbaşkanlığı makamınca alınan pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl yapılması planlanan 3. SUFİSİN Etkinlikleri de Konya Valilik makamı onayı ile iptal edilmiştir. Senaryo Yarışması’na katılım hakkı ve eserin değerlendirilmesi hususu ile telif açısından korunması ile ilgili genel hükümlere bağlı kalmak şartıyla; Senaryo Yarışması’nın değerlendirilmesi ve 3. Sufisin Etkinliği 2021 yılına ertelenmiştir" dedi.

16 Nisan 2020




2. Sufisin Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo Yarışması

Amaç: Sinemanın başlangıç noktası olan filmin içeriğini oluşturan fikir, bizim festivalimizin ana omurgasını oluşturmaktadır. Festivalimizin ismini taşıyan Sûfi sinema film içeriklerinin, fikri belli bir bakış açısına göre senaryolaştıran sinema emektarlarının geçen yıl olduğu gibi bu yılda desteklenmesi amaçlanmaktadır. En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçildiği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gitmektedir. Özellikle teknolojik gelişmelerin çağ atladığı şimdiki zamanda asıl değerin öz olduğunu, anlam olduğunu tüm dünyaya anlatma çabasında olan Sûfisin, Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo yarışması düzenlemeyi amaçlamaktadır.

Katılım Şartları: Konya il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışması aşağıda yer alan şartlardan oluşmaktadır. 1- Ek 1 de yer alan İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan açıklamaya uygun senaryolar bu yarışmaya başvurabilir. 2- Yarışmaya sadece ilgili senaryo üzerinde hak sahibi olan senarist başvurabilir. 3- Yarışmaya Uzun Metraj Sinema Filmine uygun senaryolar başvurabilir. 4- Senaryoyu birden çok senarist yazdığı takdirde yarışmaya yalnızca bir senarist başvurabilir. Diğer senaristlerin imzalı onayını alıp başvuru dosyasına eklemelidir. 5- Daha önce herhangi bir yarışmadan ödül almış senaryolar bu yarışmaya başvuramaz. (Kültür bakanlığı destekleri hariç) 6- Yarışmaya henüz filme aktarılmamış senaryolar başvurabilirler. 7- Bir senarist en fazla iki farklı senaryo ile yarışmaya başvurabilir. 8- Çalışma bir portre, gerçek bir hikâye gibi telif içeren konularda yazılmış ise yasal sahiplerinden izin alınıp, başvuru dosyasına eklenmelidir. Aksi halde yarışmadan elenirler. 9- Yarışmaya sadece gerçek kişiler başvurabilir. 10- Başvuruda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu aranmaz ancak senaryo metinlerinin Türkçe olması gerekmektedir. 11- Senaryolar en az 90 dakikalık bir sinema filmine uygun uzunlukta (70 - 110 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1,5 sayfa aralığında olmalıdır.) 12- Senaryo elektronik ortamda PDF formatında olmalıdır. 13- Uzun Metraj Sinema Film Yarışmasında yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımayan veya senaryo formatına uygun hazırlanmayan başvurular değerlendirme dışı bırakılır. 14-Ödül alan senaryo filme aktarıldığı takdirde filmin giriş jeneriğinde ve bitiş jeneriğinde T. C Kültür Bakanlığı - Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklendiği belirtilmelidir.

Başvuru: Yarışmaya katılabilmek için senaryonun yasal sahibi kendisinden istenen aşağıdaki belgeler ile birlikte başvurmalıdır. 1- Ek 2 de yer alan başvuru formunun çıktısını alıp eksiksiz doldurulup ıslak imzalı bir şekilde 2- Sinopsis ( En fazla 3 sayfa) 3- Tretman (En Fazla 15 Sayfa) 4- Senarist görüşü (En fazla 2 Sayfa) 5- Senaryo metni (70 - 120 sayfa, Amerikan formatta, Courier New yazı fontunda, yazı fontu 11, 1,5 sayfa aralığında olmalıdır. ) 6- Senaryo ve diyalog yazarından alınmış eser sahipliğine ve projede yeralacağına dair taahhütname. 7- Animasyon başvuruları için görsel hazırlık tasarımları (storyboard ve karakter tasarımları) 8- Senaristin Biyografisi ve filmografisi (varsa) 9- Senaristin fotoğrafı (yüksek çözünürlükte, festival kataloğu için ) 10- Film senaryosu herhangi bir dilden Türkçeye çevrilmiş ise orijinal senaryo metni, orijinal dilinde 11- Tüm bu belgelerin birer dijital ortamda kopyası ilgili adrese gönderilmelidir. Tüm bu belgeleri tamamlayıp, bu sıraya uygun bir şekilde düzenleyip, En geç 01 Nisan 2020 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmelidir. Ömür Demirel İl kültür ve turizm Müdürlüğü Aziziye Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi No: 5 42030 / KARATAY - KONYA 0332 353 40 20-21 / Dahili Hat:151 12- Başvuran, başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğruluğunu teyit eder. Senarist senaryo yarışmasına başvuruda bulunduktan sonra senaryosunu daha sonra geri çekmemeyi taahhüt eder.